| נשלח ב-19/11/2007 19:38 |
|
| |
טוב
האמת שאני מתעצל לקרוא את כל האורך שם
מי מתמצת?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2007 20:00 |
|
| |
התמצות כבר הופיע בעבר עיין באשכולות שאתה עצמך מלאת הגיגים.
להת'
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2007 21:20 |
|
| |
איזה דיון באמצע טבת? על הבוררות? על התביעה הזאת? או על תביעה שלישית שלא מוזכרת?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2007 22:28 |
|
| |
על כגון דא, אני אומר: מתוך טענותיו של הגאון האדיר רא"כ אפשר להסיק בהחלט שהוא אינו צודק, וכל הטענות מריחות כ'מסירה' קלאסית על כל פרטיה ודקדוקיה.
אבל כבר אמרו חכמינו שאסור לשמוע רק צד אחד, ועל כן יש לראות את כתב הגנה, שאולי יחליש את המסקנה ויתברר ששניהם אינם צודקים. גם זה יכול להיות.
כבר כתבנו, שפרשה זו מספקת חידושים ושינויים אפילו בבדיחות וותיקות, כגון זו על הרב שמצדיק את שני הצדדים, וכאשתו מתפרצת וצועקת, מה יהיה במצב כזה לא ישלמו 'דמי פסק', משיב הרב: גם את צודקת! פרשה זו מלמדת שאפשר להפוך את הבדיחה, ושהכול לא צודקים, כולל כל זקני הדור [פרט לגאון האמיתי [[בלא אירוניה אלא באמת ובתמים, הבורר רח"צ שליט"א]], שהגריש"א שליט"א ביקש בפרהסיא את סליחתו על שלחץ עליו להכנס לביצה עכורה זו]. . .
אגב, על רקע המחלוקת הידועה, האם אכן ישיבה ומוסדות חינוך שכול כולם נבנו מכספי ציבור ומתרומות, הם רכוש פרטי של הממונים והמשרתים שלהם, שדעת החזו"א היתה כידוע מאוד נגד דעה זו. והנה מתברר שישיבת פוניבז' אפילו אינה עמותה לצרכי צדקה וכו' אלא חברת מניות, כפשוטו וכמשמעו ! הכל הכל רכוש פרטי. האומנם זו הייתה דעת המנדבים והתורמים להקנות את כל הרכוש העצום להיות נכס פרטי של משרתי הציבור?
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2007 23:01 |
|
| |
יעקב רוכמן , 123 ודוד 10 בקשר לויכוח שלכם אם הגולם חבדניק או לא, הנה ציטוט מדבריו של הגולם היום באשכול על הרב דוד פישר:
הגולם רק אתמול שמעת, וכבר רוצה להוציא ספר? ואגב, כחבדני"ק אני יכול לומר לך, שעדיף לך לא לדרוך בבוץ הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2007 23:05 |
|
| |
אין מה להתווכח
הוא חבדניק וזהו.
תראה את ההתקפות הארסיות שלו על יתד נאמן, רק מי שינק עם חלב אימו את החלב של זוסיא ריבקין יכול להתנפל בגסות כה נוראה על בטאונו של מרן זצ"ל
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2007 23:08 |
|
| |
אם רק דוד היה מגלה שאני משיחיסט...
אוח..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2007 00:46 |
|
| |
ההוגה,
אתה גאון.
אוח, אוח
|
| נשלח ב-20/11/2007 01:17 |
|
| |
דיסקקשיח
1. אני רואה בהסטוריה שלך, כי יש לך מנהג קבוע לכתוב את דבריך באותיות גדולות ומודגשות (גופן מוגדל). האם אתה סבור ומשוכנע כי חכם הינך מכולם? או שמא דבריך חכמים יותר משל אחרים ולכן חייבים להיות מוגדלים בניגוד לכולם?
2. אחרי שר"ש מרקוביץ הקדים ותבע בערכאות את רבני הישיבה רח"ש ליבוביץ ורח"פ ברמן (בלא שיש להם שום קשר לד"ת בין הגיסים, או לפחות לתת להם להשמיע קודם בבי"ד את טענותיהם שלהם), לא נראה לך תמוה לקרוא דוקא לר"א כהנמן מוסר?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 09:53 |
|
| |
יש עוד כמה תביעות בדרך. יתכן שאעלה עוד פרטים עוד היום.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2007 00:38 |
|
| |
אדם המזוהה כל כך עם צד אחד עד שנראה שהוא ממש עצם מעצמותם, מעיז לכנות בשמות להגדיר הגדרות ולהשמיץ באופן לא מתון [=פרוע]. לאט לך, אם יש לך משהו, לומר לגופו של דבר, באופן הגיוני ומושכל, אמור, ואם לאו מוטב שתבלום את פיך, ותזכור את הכתוב על מי שבזכות שתיקה עשוי להיחשב כחכם.
|
|
| נשלח ב-25/11/2007 00:12 |
|
| |
מי שביקש את כתב ההגנה, אז כך כתב ההגנה עדיין לא נכתב ולא נשלח לכן אין אפשרות להביאו כאן.
לגופו של עניין.
ברור כי הרב אברהם כהנמן הסמיך את חתנו לכול מיני שימושים בכסף הנ"ל, מאחר ואנו רואים שהוא הפקיד בידו את הכסף בנאמנות, השאלה היא מאחר ולפי כתב התביעה לא שימש הכסף למטרות הנאמנות אשר לשמם הופקד הכסף, מחוייב הרב מרקוביץ להשיב מה כן נעשה אם הכסף.
בפני הרב מרקוביץ ישנם שני אפשרויות .
א. להוכיח כי הכסף קיים ולא נעשה עימו שום שימוש.
ב. לטעון כי כל השימושים אשר נעשו עם הכסף נעשו ע"פ הסכמת חותנו הרב אברהם כהנמן, אומנם טיעון זה מצריך הוכחות הנסמכים במסמכים אותנטים רשמיים.
אני אישית חושב כי הרב מרקוביץ יעדיף בכל זאת את האפשרות השנייה, ולו גם אין לו סימוכים לטענותיו, כל זאת בכדי שנושא התביעה יחשב כמסירה ורצון של גיסו הרב אליעזר כהנמן לקחת ממנו כסף שקיבל ביושר מידי חותנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2007 21:08 |
|
| |
מישהו זרק רמז. אז נזכרתי.
מה מתקדם עם זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2007 23:09 |
|
| |
אם כבר עלה שוב, האפשרות השלישית שלא הזכרתי בהודעה הקודמת, היא פשוט להחזיר את הכספים.
מה שברור שזו לא אופציה אצל הרב מרקוביץ, כך לשחק לידי אויביו.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2007 09:16 |
|
| |
הוגש כתב ההגנה, בו מבקש הנתבע לדחות את התביעה על הסף, בטיעונים קלושים ודלים.
|
|
|
|
|