בית פורומים בחדרי חרדים

איך עושים צחוק ממהר"א מבעלז - יעקב רייניץ

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/12/2007 11:08 לינק ישיר 
איך עושים צחוק ממהר"א מבעלז - יעקב רייניץ

למה הפסקת לתרום למוסדות שלי

"למה הפסקת לתרום למוסדות שלי?" שאל האדמו"ר מהר"א מבעלזא בחלום הלילה. הסיפור המדהים התפרסם בשבועות האחרונים בבעלזא.

יעקב רייניץ - בקהילה

סיפור מופלא התפרסם בחודש האחרון בחסידות בעלזא. סיפור שתחילתו לפני למעלה מיובל שנים וסיומו רק בחודש האחרון. לפני מספר שבועות נפטר הרב ברוך ביילוש, חסיד סאטמר שהתגורר בוויליאמסבורג. הרב ביילוש זכה להסתופף גם בצלו של האדמו"ר מהר"א מבעלזא זצוק"ל ואף תרם באופן קבוע למוסדות בעלזא בארץ. את תרומתו הקבועה היה נותן בכל שבוע לרב משה זילברמן, מגזברי 'מרכז מוסדות בעלזא' שהיה מעביר את התרומה לארץ.

בשנת תשמ"א, לאור התפתחויות שונות בחסידות, החליט הרב ביילוש להפסיק לתרום למוסדות בעלזא. כעבור כמה שנים קיבל הרב ביילוש שיתוק בגופו והדבר גרם לו קושי עצום בתפקודו היומי כשגם הדיבור עלה לו בקושי רב. המצב יכול היה להימשך כך אלמלא חלום מופלא אותו חלם הרב ביילוש באחד הלילות בשנת תשנ"ב.

בחלומו הוא רואה את כ"ק האדמו"ר מהר"א מבעלזא פונה אליו ושואל אותו, "מדוע הפסקת לתרום כסף למוסדות שלי". הרב ביילוש גמגם משהו בתשובה מתחמקת ואז אמר לו האדמו"ר, "אם תחזור לתת כסף למוסדות שלי, תבריא". וייקץ והנה חלום.

נפעם ממחזה החלום ציווה הרב ביילוש על בנו שימהר לקרוא לרב משה זילברמן, וסיפר לו בהתרגשות את דבר החלום. הרב ביילוש אמר כי הוא מעוניין לחדש את תרומתו למוסדות בעלזא. כעבור תקופה קצרה, חזר הרב ביילוש לתפקד כרגיל כאילו כל שיתוק לא פקד את גופו.

כשהרב ביילוש ראה כיצד דבר החלום התקיים במלואו ביקש מהרב זילברמן שלא יספר את הסיפור עד יומו האחרון. בחודש האחרון נפטר הרב ביילוש לבית עולמו ואז פורסם הסיפור המדהים שהפך לשיחת היום בבעלזא.

------------------------------------------------------------

ואני הקטן שואל, 12 שנים לקח למהר"א להגיע מרום כסאו בשמים עד למיטת חוליו של תלמידו אהובו הרב ביילוש?

על מה ולמה הניח לו להתייסר שנים כה רבות בייסורים כה קשים?

זאת ועוד "בשנת תשמ"א, לאור התפתחויות שונות בחסידות, החליט הרב ביילוש להפסיק לתרום למוסדות בעלזא".....

מה בדיוק הסיבות? מישהו מנסה לעבוד עלינו כאן?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2007 11:14 לינק ישיר 

תשאל יותר נכון מי עושה צחוק מבקהילה, התשובה היא יעקב רייניץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2007 11:19 לינק ישיר 

ואיך עושים צחוק מאלכסי העגלון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2007 12:36 לינק ישיר 

מסתמן המשך הסיפור:
רק אחרי 12 שנים נודע להאדמו"ר שליט"א מבעלזא אודות מצבו של ביילוש ואז הוא עלה לציון של דודו ודודו הגיע לביילוש בחלום.
או שמי שהמציא את הסיפור לא חשב את הסיפור נכון אז תנו לו עוד צאנ'ס.
והעיקר אל תשכחו לתרום לבעלזא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2007 12:56 לינק ישיר 

סנשו

עיקר העוקץ כאן שאלכסי היה בפנסיה, ולכן הדרך ארכה זמן רב.

שאגדו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2007 14:24 לינק ישיר 

החרכים,
האם האדמו"ר מבעלז מזמין מעולמות עליונים את דודו המהר"א זצו"קל לכל יהודי הזקוק לישועה או רק לחסיד סאטמר שהתנתק מבעלז עקב המלחמה עם העדה החרדית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2007 14:51 לינק ישיר 

ומה הסיבה שהיתה לשמור את הסיפור בסוד?

לא רוצים עוד תורמים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2007 15:38 לינק ישיר 

החוצפה של הכתבים האלו כולל של רייניץ זה הזילזול ברבנים ואדמורים והכל אשמים בזה רוכמן קהלת ובוהה הם התחילו.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2007 16:24 לינק ישיר 

כל שבוע יעקב רייניץ מנסה להמציא חדשות מבית הרב קנייבסקי ועוד גדולי ישראל, על שאלות אודות מנחה גדולה וקטנה וכ' ועוד בבא מעשיות שבושה וחרפה איך עיתון מכובד מוכר את הלוקשין לעם ישראל, ואנחנו קונים את השטויות שלו, דודי איכה?  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2007 17:25 לינק ישיר 

רייניץ
הצחקת אותי

חבל שאתה לא כותב טיפשות כזו כל יום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2007 17:31 לינק ישיר 

ממקור מהימן מהמשפחה אני שומע כעת כי אכן הסיפור הוא אמיתי, אך הטעות בכתבה בבקהילה, כי מדובר במוסדות בעלזא י-ם, בעוד שהאמת היה שדבר החלום היה על מוסדות בעלזא ב"ב, (מחנובקא)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2007 17:36 לינק ישיר 

גמרת עם החלומות של ר' חיים קנייבסקי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2007 18:13 לינק ישיר 

הסיפור ידוע בכל חסידות בעלזא .
ומה לכם ליטפל לריניץ ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2007 18:24 לינק ישיר 

אינטרחכם
אני זוכר מישהו שכתב כאן על איזה סיפור שזה אמת כי זה היה כתוב בבחדי חרדים באידיש.
אתה מזכיר לי מזה, אתה יודע אולי למה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2007 19:15 לינק ישיר 

ואיך עושים צחוק מחסידות בעלזא? - הגולם

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > איך עושים צחוק ממהר"א מבעלז - יעקב רייניץ
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext