סקר רשתות השיווק - אינטרסים או הטיה?
אולי זה לא יפה לכתוב בתוך בחדרי חרדים נגד בחדרי חרדים, אבל מאידך גם לא יפה להוליך אותנו שולל. או במילים אחרות - פיטים.
האתר בחדרי חרדים הציג היום כתבה, בה הוא מתיימר להשוות בין רשתות השיווק בירושלים. כביכול.
http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=7458&cat_id=7
חמש הרשתות שנבחרו (מי בחר?) אינם כוללות את כל הרשתות שבירושלים. בהחלט ישנם עוד, כגון פשוט זול (אגריפס) שהרבה סבורים שהיא הזולה ביותר, שערי עזרה (מורדות ירמיהו) שיש הרבה שישבעו באמא חורגת שלהם שאין זולה ממנה, מעיין 2000 (כמה סניפים) שבעל החנות טוען שהוא הוא הזול, ואין בלתו. ומה עם בר-כל - הרשת החרדית האולטימטיבית? ועוד.
אבל, נניח שהכל אובייקטיבי. נשאלת השאלה לפי מה בחרו את המוצרים? מי החליט אלו מוצרים יכנסו לסל הנבדק, ואלו ישארו בחוץ?
יבוא הטוען ויטען, שאלו המוצרים הממוצעים שאדם ממוצע - לא שמן ולא טיפש - קונה בקניה ממוצעת - לא חודש ולא שבת.
האמנם?
האם שמעתם אי פעם על אדם שקנה בקניה אחת - 3 ג'אפס, 1 ספרינג, 1 קריסטל (באיזה טעם?), שישית פפסי, ושמינית קוקה קולה? אמליץ לאותו אחד לשלוח את חוש הטעם שלו להסתכלות - ויפה שעה אחת קודם.
ומעבר לכך, האם כדי לבחון מי יותר זול ומי יותר יקר, צריך לקנות 3 ג'אמפ? האם ג'אמפ לא נמכר בבודדים, או שאולי בחנות כל שהיא היה מבצע, והכתב העדיף להעלים עין?
האם צריך 3 יחידות גבינה? 3 יחידות חלב?
ויתרה מכך, ההפרש בין המקום הראשון ("יש") לבין המקום השני (רמי לוי) מסתכם ב2.82 בדיוק. בסל כל כך "גדול" אם זה משקף משהו?
הסוכר בנפרד (חמישיה - למה?) מציג תוצאות של 2.3 לטובת הראשון. אם במקום סוכר היו בוחרים מלח(ט"ז חבילות - מאותה סיבה), אני מניח ששני היה הופך לראשון.
הלאה -
גודל חנות - יש ושפע שוק - ענק, רמי לוי - גדול. האמנם? ביקרתם שם?
מגוון מוצרים - ליד רמי לוי מופיעה הערה - "בחלק מהמוצרים יש רק את מותג הבית". ביקרתם גם ב"יש"? ביקרתם גם בשפע שוק? האמנם רק רמי לוי מתאפיין בכאלו דברים?
המתנה בתור - ב"יש" - בינוני. (כלומר, פחות מנסיעה ממוצעת להולנד). ושוב אני ממליץ - תבקרו שם.
סימון מחירים - סביר/חלקי - מה יותר טוב? האם מי שמסמן לא זכאי למחמאות?
וחוץ מכל זה -
למה כל ירושלמי ממוצע יודע, שכל פעם ש"יש"/ברכת רחל/ זול למהדרין/זול פה/ אלף - מחליפים שם - גם המחירים מחליפים קידומת?
האם כולם טועים, או שאולי מישהו ב"יש" ומישהו ב"חדרי חרדים" נפגשו על כוס קפה ------
נ.ב. ניכר בעליל, שהאויב הגדול והמפחיד ביותר מבחינת "יש", הוא רמי לוי. אז נכון שאני שונא את רמי לוי, מאד, אבל למה להמציא סיבות שקריות?
 |
|
|