בית פורומים בחדרי חרדים

מעשה ניירא בשיחת טלפון מהרב גרינבלום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/12/2008 21:25 לינק ישיר 
מעשה ניירא בשיחת טלפון מהרב גרינבלום

גלגל החמה התכדרר לו בקצה המערב לפני שטבל את זנבו בים, ובבית יושב הגולם חמותו ושני נעריו,לקיים מה שנאמר "שבו לכם פה עם החמות וגו' " בדיוק אז צילצל הטלפון.
הנער רץ והרים את השפורפרת.
כמדומה שזה עידן ועידנים לא הרים נער זה שפורפרת לבנה זו מעריסתה, שמא עצל הוא, שמא סתם בטלן. הפעם הוא רץ והרים.
כן. במו עיני ראיתי אותו במרוצתו.

הלו, נשמע קול צרוד מרוב סגריות ושיעורים בסוגיית דררא דממונא.
הלו, צייץ הנער.
אפשר לקבל את אבא? שאל בעל הדררא דממונא, משל היה זה סומכוס.
א-ב-אאאאאאאאאא צווח הנער והשליך את השפופרת (לאחרונה השתמשתי ביותר מידי ריישים במקלדת, אז אני מנסה לחסוך מעט).
ניגש הגולם ופצח בשיחה בטילה. למה בטילה. הסכיתו אזנכם ולכו אלי, ובון תבינו אתם גם אתם (לרבות שלוחכם).

שלום רעב גולם, נשמע הקול בוקע מבין שני הכרובים.
שלום וברכה, מי מדבר?
א-ה א-מממ כבודו לא מזהה אותי. נו שוין. אני ר' חיים גרינבלום. כבודכם למד אצלי בישיבה לפני כמה שנים.
כן, אמרתי. כן, כבודי זוכר.
א--הה א--הה א-מממ כבודו בודאי יודע שהמצב הכלכלי קשה.
רציתי לומר שאני יודע גם יודע, הרי גם ראש הכולל שלי נעלם אל האופק ביחד עם ג'ורג' בוש, ואת המשכורת האחרונה קיבלה אשתי כשביננפלד היה בן 22. אבל הדררא דממונא, כלומר הסומכוס לא נתן לי להשחיל חוט ניילון בן השיניים ודיבר בשצף קצף.
המצב הכלכלי ניירא ניירואעס, הנדיבים פשטו רגל ואין לבחורים מה לאכול. לכן חשבתי אולי אתה שברוך ה' זכית לגדול בישיבתינו. ואח"כ יצאת לעבוד ועשית חייל בעסקיך תתרום משהו למען הישיבה בה גדלת.
כך אמר וחזר ואמר, פעם ופעמיים ושלש אחת וארבע, אחת ושש, אחת ושבע. ולא היה מתכוין אבל מילותיו הצליפו בי בפראות.
כבוד הרב. ר' חיים, הרב, הרב, אני מבקש כבוד הרב, תקשיב שניה. ניסיתי להשחיל, אבל הוא המשיך ודרדר את הממונא לשפפופפת (נגמרו לי הריישים)

ואז הוא השתתק לרגע, ואני השחלתי את משפט המחץ.
כבו דהרב, אולי אינך יודע, אבל לפני כשנתיים בליל חורף אחד כשהברקים ברקו והרעמים הרעימו, נחה עלי רוח השם, ונזכרתי בתקופת לימודי בישיבה, בשיחות הרבות שכבודו העביר לנו בועד שלישי ובהם דיבר על החשיבות שנשב בבית השם כל ימינו ולא נלמד מקצוע.
ואני אז ביום מן הימים חזרתי משיטוט בספרית האוניברסיטה וניגשתי ושאלתי אותך כסף מנלן, ואתה פתחת לי את ספר השיחות של המשגיח זצ"ל, והרבית לדבר על צנצנת המן ועל הפרנוסה משמים, ואל החשיבות ללמוד כל ימי חיינו ולא לצאת מבית השם.
ואז החלטתי (בעצה אחת עם הרבנית שתחי') לעזוב את העסקים ולחזור ללמוד בכויילל כמאז.
והמשכורת, הרי כבוד הרב בכבודו ובעצמו לא ע"י מלאך ושרף אמר שאיננה כימים ימימה.
ואף רעייתי שתחי' שאדון ביננפלר החליף את משכורתה עשרת מונים ולא נתנה לה מאז ימי קדם.
ומה אעשהואין בידי פרוטה לפורטה?
שאלתי והמתנתי לראות מה יאמר.

אמ---ממ---
א---ה--הה
-----

כבודו לא עובד?
לא. כבוד הרב, אני אברך.

א--ההההה

טויב, כל טוב שיהיה לכם. אמר לניתק את השיחה.

ואני בטוח שנימת אכזבה נשמעה בקולו.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2008 21:29 לינק ישיר 

גם גולם אומר פעם משהו טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2008 21:41 לינק ישיר 

כמו תמיד, ללקק את האצבעות
איי, באל כישרען! אם תשאר בלימוד, אולי עוד תהיה שנורר כמו סומכוס!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2008 21:53 לינק ישיר 

הגויילם

זה כבר לא מעיישה ניירא, זה מעיישה רב !

אולי... אולי..... יחוס... עם עני ואביון.... אולי... אולי... ירחם... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2008 22:00 לינק ישיר 

הגולם, יפה מאוד.

(אתה באמת אברך... א אינטרנט יונגרמאן?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2008 22:02 לינק ישיר 

רעב גוילעם,בכלותי לקרוא את המעשה הניירא ועוקר השיניים הזה (מהצממורת שאחזה בגופי נקשו שיניי זו לזו ונשארו רק שתיים למטה...ואיכה אילך לד"ר המתקרא מתקן השיניים אם בעלי בכבודו אברך הממית עצמו-יחד עם כולנו...) תייקף ומיד שלחתי ילדיי הדלים והדלפונים המטטאים בבגדיהם הבלים את חדרי מדרגות השכונה כולה (משתדלים לעשות מכל דבר כסף,אתה יודע איך זה...) לשכניי הגבירים האוכלים דנונה,מילקי ושאר מעדנים מנקרי עיניים (וכסף לד"ר המשפץ עיניים מנלן? רבוש"ע,עשה שלא ניווכח בשפע המנצנץ מצלחתם!)
ישבו ילדיי הרכים ובכו בכי תמרורים,הרטיבו לאדונים את השטיח שבכניסה לארמונם,הדמעות והחול שהעלו מהגינה (זה הבילוי היחיד שמתאפשר לי לספק להם ) יצרו שלוליות עכורות וביצה שאיימה להטביע את בעלי הבית המפונקים שאינם יודעים מחסור מהו...
חיש נזעקו השכנים (הוזעקו...נשותיהם-שכנותיי הרחמניות-שלפו אותם מישיבת הצוות במשרדיהם המפוארים) לברר על מה ולמה הזעקה המרה...
בשבח והודיה לבורא יתברך (ולחיימקה שלי,פעיות של ילד טהור לא שבות ריקם...) הנני לבשר אותך-רעב גוילעם-שהשגנו תקציב שנתי לישיבתך אשר עזבת,הכולל פינוקים אשר טרם ידעו בחורי ישיבות זכים.כגו' MP3 ,לפטופ לכל בחור,סגווי,ערסלים,פלאזמות,דיש וואשער ופיש וואשער...(וכן הלאה וכן הלאה...)
לא שקחנו אותך ומשפחתך הנמקים תחת החובות הכבדים ומחקנו אותם בטיפקס! מהיום הינך בעל הקרייזלר החונה בחניית הבית (שגם הוא שולם מכספי הנדיבים) אשתך שתחי' מוזמנת לחנותי לבחור לה פאה או שתיים או שלש...ילדיך ידהרו בחדווה על ג'יפים ממונעים (אחד לכל ילד..למניעת מריטת שיער ומחלוקות)
אין לי עניין לגרום לאנשים לשרבב את לשונם בקנאה לכן אסתפק בשי הצנוע הזה...
ו.....כל זה,הוצא מכיסם הפרטי של שכניי הטובים ללא איום כלל.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2008 23:24 לינק ישיר 

יכול להיות שיש דאבל גוילם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2008 23:54 לינק ישיר 

אהבתי !

(לשם שינוי..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2008 08:42 לינק ישיר 

האישוהאגדה כתב:
אהבתי !

(לשם שינוי..)

רק חבל שלא שאלת אותו מדוע בנך לא זכאי ללמוד עם בנו בגלל שאתה בעה"ב ואילו כספך טהור וקדוש בכדי לפרנס את אותו כולל אינגערמאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2008 08:46 לינק ישיר 

הוא מטהר את הכסף רק אחרי שהכוילל אינגערמן משתמש בזה...
הוא עושה לו טובה שהוא בכלל לוקח ממנו כסף, כדי לקדש ולטהר את הכסף הזה. ברור שכשהכסף מגיע, הוא טרף. מבעלבעת....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2008 08:54 לינק ישיר 

ואם בזכות מעיישה זה יתעורר יהודי אחד לתרום עוד קצת להחזקת התורה -

והיה זה שכרו של הגולם, בזה ובבא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2008 08:57 לינק ישיר 

ואם בזכות המצב הכלכלי הקשה וההיזכרות הפתאומית בציבור שנקרא בעה"ב ליטאים.

ציבור האברכים יתחיל לחשוב שוב לפני שהוא מפעיל בשרירות את ועדת הסלקציה בקבלת ילדי הבעה"ב למוסדות לימוד ליטאים.

והיה זה שכרו של הגולם בזה ובבא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2008 09:04 לינק ישיר 

חסיד,
האם באמת יש מוסדות שאינם מקבלים בכלל בנים של בע"ב??
אל תשלוף מהבטן, תן רשימה מסודרת

(עד כמה שידוע לי "בע"ב" זה רק תירוץ.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2008 09:06 לינק ישיר 

יש ויש

את מוזמנת לעשות סיור בערי הפרפיריה החרדים ולקיים סבב שיחות עם הבעה"ב מכל הסוגים והמינים ולשמוע מהם את האמת.

ישנם מוסדות מיוחדים שמיועדים לכתחילה אך ורק לבני תיירה בלבד וילד שאביו לא שוקד על התורה ועל העבודה אין לו כלל דריסת רגל שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2008 09:09 לינק ישיר 

אז יש כמה, נו ואז?

בשביל זה לעשות צחוק מתורה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2008 09:22 לינק ישיר 

תמשיכי לטמון את ראשך בחול ולהגיד יש כמה וזהו.

ותתפלאו לראות את מפלגת "טוב" צוברת יותר ויותר כוח.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מעשה ניירא בשיחת טלפון מהרב גרינבלום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext