בית פורומים בחדרי חרדים

מיישע ניירא ברבי זושא שפגע בו ליסטים מזוין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/3/2009 09:19 לינק ישיר 
מיישע ניירא ברבי זושא שפגע בו ליסטים מזוין

כל ימיו מודה רבי זושא
                                                                                                                           על אותה תקנת אושא
                                                                                                                           שלא יבזבז כל נכסיו
                                                                                                                           למען ישארו לו מכנסיו
                                                                                                                           ללא חשש עינא בישא

(תפילה בסידור הקהילות, הונגריה, תרמ"א)

אמר החכם: לא כל אדם הוא זושא, ולא כל זושא הוא אדם. אותו זושא, עליו נסוב הסיפור, היה מן המוטלים בספק, על שיבוא תשבי.

מיום שהפציע לעולם, לא ידע נחת. מקדמת דנא, כסף וזושא היו צהובים זה לזה. צהוב כהה. גם מכריו הקרובים לא ידעו למנות עד תומן את מספר בנותיו. אמרו עליו שנולד במזל תאומות.

והוא, עני ועליז, היה נוהג בעצמו כשמות אשר נתן לבנותיו. גילה רינה דיצה וחדוה, וכל כולו עליז.

*    *    *

מעשה עגום אירע לו לרבי זושא בערב יום הכיפורים. כדרכו, היה הכסף הולך וחסור עד יבושת. והוא שלא ידע בושת, חיפש בקושט, מעט פרוטות נחושת. הפוך בה והפוך בה ואין בה.

יצא רבי זושא אל היער לחטוב עצים, לקושש קש לתבן, כדי שיהיו לו כמה פרוטות שיוכל לאכול בהן סעודה מפסקת בערב יום הכיפורים.

ואין לך סיפור ללא לפתע. לפתע, התנפל עליו ליסטים מזויין, וביקש ממנו שיביא לו את כל כספו. ביקש אמרנו, ולא היא.

נענה רבי זושא וביקש להציל נפשו מיד עושק, "והלא זושא אני, ולא זוזא. וכי מי שיש לו, ולו את החור אשר בגרוש, האם יצא לעבודתו בערב היום הקדוש?".

נשתכנע אותו ליסטים, ועזב אותו לנפשו.

*   *   *

את אותו היום, קבע רבי זושא לפורים קטן. וכיון שערב יום הכיפורים היה, אם אינו ענין לגופו תנהו ענין ליום אחר, ומאי ניהו ערב פסח.

היה יושב כמלך על כסאו הרעוע, רואה את בנותיו שמגישות אל השולחן מיני פרפראות, והיה מספר לכולם את סיפור הנס:

*  *   *

פעם אחת, היה הזושא מספר, נסעתי באוטובוס לקנות דגים לשבת, ושגיתי, ועליתי על האוטובוס הלא נכון. ובעודי בוכה, הגיעה השמועה שהאוטובוס ההוא התפוצץ. (בימים הקרובים תשמעו על שחרור המחבל. א.ה.) וק בזכות הטעות שהקרה לי בורא עולם, עודני חי.

ומה עשית לזכר הנס? שואלות מחרות בנותיו.

מני אז אני נוהג לעשות פורים קטן לזכר המאורע. באותו פורים קטן, יושב רבי זושא כמלך על כסאו הרעוע, רואה את בנותיו שמגישות אל השולחן מיני פרפראות, והיה מספר לכולם את סיפור הנס:

*   *   *

פעם אחת, היינו במערה. והיו הרומאים מחפשים אחרינו בכל מקום...

המשך אולי יבוא. 

משוך בזושא, משוך בזושא, לעזרתך יחושה. 
                                                                                                            (לוין קיפניס, לו רק החכים מעט).

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2009 11:47 לינק ישיר 

סיפור מדהים.

(בשיטת אם אין אני לי מי לי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2009 12:00 לינק ישיר 

ככ הרבה גלמים בפורום אחד
השם ישמור....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2009 12:02 לינק ישיר 

טוב, לא רציתי להציל אותך אבל אדמורית כבר התנדבה ממילא.
אז ככה - הסיפור באמת מדהים
למי הקרדיט?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2009 23:50 לינק ישיר 

הגיע הזמן להקפיץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2009 23:55 לינק ישיר 

שאתה מקפיף גולם
אז נא להמשיך....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2009 23:57 לינק ישיר 

גולם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2009 00:02 לינק ישיר 

כל פעם גולם אחר מקפיץ.

מאז שהבנו שהגולם הוא צינור עוקף עבור ההנהלה, העוקץ ירד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2009 00:04 לינק ישיר 

nikit כתב:
שאתה מקפיף גולם 

אם אשתי קופה זה לא אומר שאני קופיף.

תחזרי בבקשה למטבח, אני לא מתכוין להישאר רעב השבת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2009 00:15 לינק ישיר 

אתה נהנה מזה אה?
התכוונתי מקפיץ...מה לך אין טעיות?.....
מה תפסת אותי במילה....???
נראה אותך אחרי יום עבודה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2009 00:18 לינק ישיר 

יעדע מענוט האב איך מער רחמנות אויף דיין ווייב....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2009 00:07 לינק ישיר 

מסופר על שנים מגדולי ישראל שלא ראו זה את זה כמה שנים.
כשנפגשו, המשיכו בדיוק מאותו משפט בשיחה, כאילו לא נפרדו בכלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2009 00:23 לינק ישיר 

חחחחחח

הגולם הורג אותי מצחוק!!

אז הנה לפרגן,קבל הקפצה.

מגיע לו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2009 00:25 לינק ישיר 

הגולם כתב:
מסופר על שנים מגדולי ישראל שלא ראו זה את זה כמה שנים.
כשנפגשו, המשיכו בדיוק מאותו משפט בשיחה, כאילו לא נפרדו בכלל.

מסופר על איזה גולם שפתח אשכול לפני כמה חודשים ונעלם.
כשחזר, המשיך באותה הנקודה כאילו לא נעלם בכלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2009 03:48 לינק ישיר 

ואצלנו מסופר על איצ'ה ה. שכשהלך לפגוש את אשתו בארץ ישראל, ביקש מהחברותא שלו "דיים" ( מטבע של 10 סנט בארה"ב), כאילו שהוא יוצא לשיחת טלפון,  ושהוא חזר אחרי שבועיים, הגיע למקומו, "רופא כל בשר ומפליא לעשות", ווייטער.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2015 23:46 לינק ישיר 

חשה צורך להקפיץ לקראת חודש אב.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מיישע ניירא ברבי זושא שפגע בו ליסטים מזוין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext