בית פורומים בחדרי חרדים

מה ההבדל בין חסידים ל- ליטאים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/6/2004 22:21 לינק ישיר 

דוד 10

בעיקבות הודעתך אני מגלה שהסטיגמה שבחב"ד אוהבים כל יהודי היא שיקרית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2004 22:38 לינק ישיר 

כעת אני רואה שגם הסטיגמה שליטאים אינם מבינים חוש-הומור היא אמיתית...

אוח,אוח

אגב, שחב"ד אוהבים כל יהודי זו אינה סטיגמה, אלא המציאות...

תוקן על ידי - דוד10 - 29/06/2004 22:39:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2004 22:42 לינק ישיר 

קודם כל נרגעתי שאתה אוהב אותי

דבר שני מילא שללטאים אין חוש הומור אבל לחבדניקים זה לא ידעתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2004 22:46 לינק ישיר 

א. תאר לך, אפילו אותך. זה לא קל, אני חייב להודות, אבל אין ברירה. חזקה עלי וכו'.

ב. אתה רואה מה שהפורום גורם... אחר-כך עוד מישהו יפתח פה אשכול וישאל האם לרשת יש השפעה.

בטח שיש השפעה. שלילית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2004 22:56 לינק ישיר 

מישהו בפורם שכן כתב בנושא זה את הדברים האלו,
(לא מציין את שמו מפני שלא ביקשתי רשות)
ולדעתי , זהו ההבדל הגדול בין הדרך של המתנגדים,
לבין החסידים, אבל "אלו ואלו דברי אלוקים חיים"

"...הניסוח שיהיה, נקרא לליטאים מתנגדים
נכון שללטאים יש רבי אבל לא בזה חלוקים המתנגדים עם החסידים חז"ל כבר כתבו עשה לך רב וכך התורה עוברת ע"י רב ותלמיד משה מסרה ליהושע וכו' וכו'
ההבדל הוא מי הוא הרב אצל החסידים, הרב לא נקבע לפי מידת היר"ש שלו ולפי כמה שהוא ת"ח, אלא עובר בירושה מאב לבן, ולא משנה מיהו הבן וכמה הוא ראוי, העיקר שאביו היה אדמו"ר, כמה רעבלך כאלה יש וגם אם לא קיבלת ממנו כלום ולא למדת ממנו כלום הוא אדמורך והוא רבך. מאידך אצל הליטאים. רב הוא מי שלימדך תורה. הרב שלי הוא ראש הישיבה שלי אשר ממימיו שתיתי ומלחמו אכלתי (אין מים אלא תורה). נכון שיש גם גדול הדור, שגם אליו אני שומע אבל זה גם משהו אחר ולא בתור אדמורות גרידא אלא בתור גדול בתורה."
((סוף ציטוט}

ובאמת מעניין איך יתכן שאדם שאביו היה אדמו"ר
עם יר"ש ותלמיד חכם, ובנו לא בדיוק כזה,
אוטומטית נהפך הבן לאדמו"ר, איך זה עובד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2004 23:05 לינק ישיר 

א. חסר ישיבות שהבן הוא ראש הישיבה בירושה?

ב. איזה אדמו"ר אתה מכיר שאינו יר"ש?

ג. ראש ישיבה יש גם אצל החסידים. אדמו"ר זה משהו אחר לגמרי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2004 00:36 לינק ישיר 

דוד,
יש הרבה אמת בדברים.
ברוב החסידויות (לא כולל חב"ד, ברסלב וחסידים שאינם קשורים ממש לאדמו"ר שלהם, אלא זה אצלם מעין מוצא) לרבי משמעות מכרעת בחיי האדם, משהו מעין הרב של הליטאים, כל אחד ורבו.
אבל אצל החסידים הרבי הגיע להיות רבי, רק בגלל שאבא שלו היה רבי, כביכול מובן מאליו שהוא שממילא הוא גם כן האדם המתאים ביותר למלא את תפקידו. לעומת זאת אצל הליטאים כל אחד ואחד מוצא לו את הרב המתאים לו. וגם אם יש ישיבות (והן מיעוט) שבהן ראשות הישיבה עברה בירושה, זה בדרך כלל בגלל שהבן אכן בר הכי, והעיקר: זה שהוא מתמנה לראש ישיבה עוד לא אומר שמישהו יבוא ללמוד אצלו ויראה בו אוטומטית את רבו. בשורה התחתונה גדלות הרב, שיעוריו ואישיותו הם העיקר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2004 00:40 לינק ישיר 

עפר,

כבר כתבתי: אצל החסידים יש גם ראשי ישיבה. אדמו"ר זה משהו אחר לגמרי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2004 00:57 לינק ישיר 

אני בכוונה לא מתמקד בראש ישיבה דווקא, אלא ברב הליטאי. הוא ממלא בחיי הליטאי תפקיד דומה לאדמו"ר עבור החסיד. נכון שיש רב ששומעים ממנו שיעור כל יום, ויש רב שמצליחים לדבר אתו פעם בחיים, כפי שיש גם כל מיני סוגי אדמו"רים (ואנחנו כמובן לא מדברים כאן דווקא על חב"ד). ומעבר למה שכבר נאמר, מי שנולד בחסידות מסוימת יהיה לו קשה למדי לעבור לאדמו"ר אחר, משא"כ הליטאי.
על כל פנים, בגדול - הפונקציה דומה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2004 01:17 לינק ישיר 

מסופר על שלשה חסידים שהתווכחו איזה רבי יותר גדול.
הראשון מספר: אני והרבי שלי הלכנו בערב שבת והיינו צריכים להגיע לעיר ועוד רבע שעה נכנס שבת וצריך לעקוף הר שלם. הרבי ניגש להר ואומר "הר אאין הר האער" (הר לפה הר לשם) לפתע נחצה ההר והגענו תוך דקות לעיר.
השני מספר:אני יגיד לך מה הרבי שלי עשה, כנ"ל הלכנו בערב שבת והיה צריך לחצות נהר הרבי שלי ניגש לנהר ואמר "נהר אאין נהר האער" (נהר לפה נהר לשם) פתאום נפתח הנהר והגענו לעיר.
אומר השלישי זה כלום מה שהרבי שלי הצליח לעשות,
אני והרבי צעדנו בשבת בצהריים כשלפתע אנחנו רואים מזוודה מלאה דולרים, הרבי שלי ניגש למזוודה ואמר, "שבת אאין שבת האער" (שבת לפה ושבת לשם),
ולקח הכסף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2004 01:21 לינק ישיר 

עפר,

אני אחזור על זה שוב (בסוף אתה תבין):

אדמו"ר זה משהו אחר לגמרי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2004 01:29 לינק ישיר 

דוד10 !

קודם כל תירגע!! לא התערבתי עד עכשיו. מה קשר פה ל"אוח אוח" המפרורסם? כוונתך שעירהקודש טיפש. נכון.

ולכל המתלהמים... לא ראיתי שאלה כזו מטופשת כמו של בעל האשכול.

א) מה העניין לכולם יריבו עם כולם? תן לשקט להמשיך לשרוד.
ב) החפץ חיים השווה את הפלגים השונים ביהדות לפלוגות שונות בצבא, שצריכים את כולם ואי אפשר אחד בלי השני.
ג) גרמת לכולם להתעצבן על שטויות, זה לא בחירות, הגדולים מכבדים אחד את השני... אז מה טיבו של אשכול זה... לעקוץ את הליטאים?? עברנו את כל החכמולוגים באשכול שכותרתו היה "למה לבזות את מרן הגרי"ש אלישיב"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2004 01:35 לינק ישיר 

מרנאורבנא,

אני רגוע מאוד. אני רואה שדווקא אתה לא רגוע...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2004 01:52 לינק ישיר 

הבעיה שלי היתה שהתגובה שלי הגיע באיחור. בשכתבתי מה שכתבתי זה היה בדיוק אחרי שהתלהמת העירהקודש וכל הליטאים ואז היית נורא לא רגוע!

אני מסתדר עם כולם, אוהב את כולם, ורואה מהצד את הצעקות והכעס ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2004 01:57 לינק ישיר 

מרנאורבנא,

אני ממש תוהה איפה ראית כעס, צעקות או מישהו לא רגוע. אנשים מתבדחים, אבל לך חסרים כנראה כמה קודים פה...

אני אישית רגוע היום יותר מבכל יום, לאחר יום מוצלח במיוחד שהיה לי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מה ההבדל בין חסידים ל- ליטאים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.