|
|
| נשלח ב-30/6/2004 02:10 |
|
| |
אני לא טועה כשאני רואה גשם. תקרא לילד בשמו. יש יצרים נורא חזקים כשמדברים על חסידים וליטאים!
ואפילו בחב"ד איפא שאוהבים כל אחד וכל מעשיהם לשם שמים וכו'..... בכו"א הם שונאים את הליטאים!
בקשר ליום המוצלח שלך.. אני נורא שמח ובכו"א לחוץ ... איך נראים התגובות שלך אחרי יום קשה?
גם לי היה יום טוב במיוחד... כך שב"ה אני באמת יכול להנות היום מה"רוגע" של כולם
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2004 02:17 |
|
| |
מרנאורבנא,
הוויכוח מיותר. אתה פשוט מתווכח על עובדות.
ואל תושיב לי את כל חב"ד על המקלדת הפרטית שלי. אני זה אני.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2004 02:17 |
|
| |
לזה קוראים כעס חוץ מ.......... שקורא לזה בדיחות
בעיקבות הודעתך אני מגלה שהסטיגמה שבחב"ד אוהבים כל יהודי היא שיקרית
בעקבות הודעתך אני מגלה שהסטיגמה שהליטאים טיפשים היא אמת...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2004 02:21 |
|
| |
נהפוך הוא... לא ידעתי שאתה שונה ליטאים!!
לפני שהכרתי אותך ועל ידי היכרותי עם המון מאנשי חב"ד (ולא עושה הכללות כמו: אני מגלה שהסטיגמה שהליטאים טיפשים היא אמת...) ידוע לי להם ולך שרוב רובם של החבדניקים שפגשתי לא סובלים (שונאים ביידיש) ליטאים. אז מה ההיתתמות??
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2004 02:22 |
|
| |
מרנא ורבנא,
למרות הניק הנכבד שבחרת לך, קשה לי כצופה מן הצד להחמיא לך.
אתה נראה לי מאוד לא ממוקד, ומאוד מבולבל. עונים לך יפה, עניינית, ואתה תוקף.
לי, כשזה קורה, אני הולך לישון.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2004 02:26 |
|
| |
שרלוט,
באמת מאוחר. לילה טוב לך. וסליחה שהפרעתי לך ולאחרים. לפענ"ד כתבתי את הדברים הנ"ל. אני נגד לטטות בעיות מתחת לשטיח. אם לא צדקתי אז לכל הקוראים שנפגעו ולדוד10 במיוחד ... סליחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2004 02:33 |
|
| |
מרנאורבנא,
אני מבין שאתה נמצא כעת באיזו ריצת-אמוק...
תנוח דעתך. איני שונא אף אחד. עוד לא היה ליטאי אחד שפנה אלי בבקשה כלשהי (ופונים המון) ולא סייעתי ועזרתי מיד, עם כל הלב, כפי שחונכתי.
אני מכבד כל אדם, גם אם איני מסכים עם דעותיו או דרכו. אם לא הייתי כזה, לא הייתי יכול לנהל פורום כזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2004 02:43 |
|
| |
מרנא, כל החבדניקים שונאים ליטאים??
בכלל מה עניין שנאה לכאן?
יש מן החבדניקים (פה ראוי לומר חבד-ניקים) שנגועים באמוק כלפי הליטאים.
יש כאלו כמו פייביש והמדפיס שרק המילה יתד, או הרב אלישיב, גורמת להם להשתולל.
בכל מקרה אני מניח כי זו היא תגובה רגשית, הנובעת מההרגשה אצלם כי נעשה עוול לרבם וכי הליטאים פסלו אותם בחריפות.
אך שנאה? כדי לשנוא מישהו חייבים להכיר אותו, אי אפשר לשנוא שם או קבוצה שמעולם לא הכרת לעומק.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2004 02:54 |
|
| |
כבר התנצלתי ואעשה את זה שוב לאלו שעוד לא נרגעו.
שנאה זה ביטוי חזק. השתוללות זה תוצאה מאיזה רגש. איך אתה רותה לקרוא לרגש הזה שיש להם כשהם רואים את הדברים שהזכרת?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2004 10:55 |
|
| |
מנאורבנא!
הליטאים שונאים חבדניקים! נקודה!
החבדניקים בתגובה מלגלגים עליהם!
שנאה לליטאים אצל חבדניקים, לא מצאתי, ואני בא במגע עם רבים מהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2004 11:34 |
|
| |
לעשות הכללות זה לא דבר נכון:
עובדה:
מי שיגיע לציון הקדוש של כ"ק האדמו"ר מלובאוויטש זצ"ל, יפגוש שם לא מעט ליטאים, ברור שיש חבד"ניקים ששונאים ליטאים, ויש המון ליטאים ששונאים חב"דניקים מאז שמרן הרב שך זצ"ל יצא נגד חב"ד, אבל אי אפשר לעשות הכללות, עובדה מאות ליטאים פוקדים את הציון ולומדים תניא.
תוקן על ידי - מיליונר - 30/06/2004 11:35:35
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2004 13:33 |
|
| |
דוד 10.
הקביעה שלך:
"שחב"ד אוהבים כל יהודי זו אינה סטיגמה, אלא המציאות...". הוא לדעתי מאוד רחוק מהמציאות!
אני כותב את הדברים אחרי וותק של 3 שנים בהייד פארק.
רוב רובם של החבדניקים שאני פגשתי כאן מעל גבי המסך (לא אישית) , שונאים בתכלית השנאה כגרועים שבשונאי הדת יהודים חרדים שאינם מסכימים לדרכם (סאטמארים ליטאים. וכשצריך גם את החוגים האחרים) אין טעם להתכחש לזה, הדברים חקוקים באותיות אש השנאה ברחבי הייד פארק.
ולאו דווקא החבדניקים. הרי ראית את האשכול הזה http://masoret.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=984995 איזה שנאה עזה יש שם לחוג חרדי אחר, מה שחסר שם, זה רק הסתה לרצח. והברנשים ההם עוד מעיזים לקרוא לעצמם "אוהבי ישראל" ו"חסידים".
ה"אהבת ישראל" שלהם מתמצאת באהבת עוכרי ישראל ובלימוד זכות עליהם, ושם זה נגמר!
לא כל הרוצה ליטול את השם אהבת ישראל, יבוא ויטול!
אהבת ישראל היא לא מצוה קלה, שכל אחד יכול לנפנף בו. רק יחידי סגולה זוכים לכך באמת.
אהבת ישראל הוא לאדבוננו סיסמה שנשמעת טוב, אבל אין לה שום כיסוי במציאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2004 14:03 |
|
| |
סמי,
*אתה* הרי יודע את האמת, אז מיותר להתקשקש. הרי פגשת בעקבות 'הייד פארק' כמה וכמה חב"דניקים במציאות. לפי מה שזכור לי, התאהבת בהם.
האשכול שהבאת הוא הוכחה לשנאה כלפי אלה שאתה מנסה לטעון נגדם...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2004 14:47 |
|
| |
דוד ידידי, סלח לי שאני מתערב, אבל כתבתי היום סיפור על דולר של הרבי שאבד לי לפני 14 שנה ובזמן אחרון הוא חזר אלי חזרה, (לא משנה כרגע הסיפור).
אבל אני רואה שאתם כותבים כאן על שנאה, אז הנה לפניך תגובה שקבלתי בתיבה האישית (כדי לא לבייש את מי ששלח לי את ההודעה אני לא יפרסם את השם) מס' שעות אחרי שכתבתי את הסיפור שלי, ואתם תגידו מי שונא כאן בדיוק.
בכל מקום אתה חייב להכניס את החב"דיות בתוקף ובעזוז?
מה זה פה? "עזות דקדושה" כמו שאתם קוראים לזה? אתה כל כך אדוק בזה שאי אפשר בלי ידו הקדושה ונפלאותיו של רבך???
תרגע ידידי הטוב!
תחשוב שוב! מה יהיה איתך???
אם אתה כ"כ אדוק בזה שלך, פנה לך למיליארדי הפורומים של החבר'ה כמוך, ושם תספר להם את נפלאות הרבי עד בלי די.
עזוב אותנו לנפשינו בבקשה!
לא מענין אותנו כל עניני חב"ד ורבם!!!
יש לנו דברים אחרים בראש!!
די די די די די די די די די !!!!!!.
תוקן על ידי - בוהה - 30/06/2004 14:50:00
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2004 14:59 |
|
| |
ליטוואקעס "שונאים" במילה עדינה - חב"דניקים.
אני ליטאית - ורואה את הלגלוג הזה כלפי חב"ד.
וחבל.
לוידעת מה קורה בצד הנגדי, לא נראה לי שזה קיים ג"כ. עד כמה שאני מכירה חב"דניקים - כולם מקבלים אדם באשר הוא אדם. תקנו אותי אם אני טועה.
בוהה,
מי שכתב לך את זה צריך להתבייש.
|
|
|
|
|