בית פורומים בחדרי חרדים

מה ההבדל בין חסידים ל- ליטאים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/6/2004 15:08 לינק ישיר 

את טועה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2004 15:12 לינק ישיר 

ובגדול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2004 15:19 לינק ישיר 

את טועה בהחלט.
כל אחד מתנהג לפי שטיפת המוח שקיבל.
אני מכיר ליטאים שמיודדים מאד עם חסידים בכלל וחסידי חבד בפרט.
ישנם ליטאים שמלגלגים הייתי אומר, ולא שונאים, חסידים ובכללם חסידי חבד.
וישנם בהחלט (לתשומת ליבך!) חסידים שמלגלגים ובכללם חסידי חב"ד על ליטאים.

שנאה קשה לומר.
שנאה זהו ביטוי חריף מדי.
לא חושב שיש שנאה בין פלוני לאלמוני בגלל השתייכות מגזרית. אולי אין ידידות או קיימת אי הבנה. אבל עד לשנאה, ארוכה היא הדרך.

האם יש ליטאי שיצהיר "מי יתן לי חסיד ואשכהו כחמור",
או להיפך?

סה"כ מתבטא בלגלוגים, כפי שקודמי הזכירו, או בויכוחים, השמצות, אבל לא מעבר לכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2004 15:26 לינק ישיר 

רחלושית
אינני יודע על מי את מדברת, ואת מי את מכירה, אבל לענ"ד זו טעות.

אני בכל אופן מכיר הרבה ליטאים, לא פושרים אלא חזקים מאד, שמתנגדים מאד לחב"ד, וסבורים לדעתם שדרכה מוטעית, אבל לא שונאים.

יש התנגדות בגלל השיטות המקוריות של חב"ד, במחשבה ובמעשה, וחושבני שזה לא המקום להיכנס לויכוח, אבל אין שנאה, חלילה.

אל נא תשמיצי את כל הליטאים, כי כמו שאמרתי, יתכן שיש שנאה, אבל היא דווקא בשוליים, אצל אלו שלא יודעים בכלל על מה נטוש הויכוח ומסתפקים בחיצוניות-דחיצוניות.

מו"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2004 15:26 לינק ישיר 

חלק גדול מהשנאה שיש בין ליטאים וחבדניקים מקורו בשנים האחרונות בגלל היחס לא"י, הרבי, היחס לעולם התורה, ועוד סיבות פוליטיות למחצה. עובדה שליטאים וחסידים אחרים למדו להסתדר ביחד.
היה קשה בהתחלה אבל למדו לחיות אחד עם השני. אבל חבד נשאר איכשהוא מחוץ לתחום.
עד כדי כך שחסידים וליטאים לפעמים מוצאים שפה משותפת בהתנגדותם לדרכה של חב"ד (ע"ע סאטמר, ראה הודעת סמי לעיל).
צריך להיות עוור כדי לא לראות את הבדל התהומי ביחס של חבד לחילונים או מסורתיים לבין יחסם לחרדים אחרים.
כך שעם כל הכבוד אהבת ישראל אצלם סלקטיבי אם כי לדעתי עדיף מאשר בלי אהבת ישראל בכלל ואכמ"ל.

גם ש"ס הוא בד אדום בעיני הרבה חבדניקים מאז הסכמי אוסלו. אם היה לי כוח היתי מביא לכאן הרבה הוכחות מבטאוני חבד כיצד התיחסו לש"ס ורבניה.

ההתכתשויות הוירטואליות שהיו פה ושם בין חבדניקים ושאר הפלגים, הוא ההוכחה לנכונות טיעוניי. דוגמית אפשר לטעום בתגובצתו של בוהה דלעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2004 15:52 לינק ישיר 

השייח הנכבד, אתה דווקא מציין את התגובה שלי, אז להזכירך בתגובה שאני הבאתי זה תגובה של אדם ליטאי לחסיד חב"ד ולא להיפך, ולזה אתה קורא התכחשות? זה הודעה של אדם שאכול ארס ושנאה.

ולך רחלושית אין לי מה לומר לך חוץ מתודה, ואת הרי יודעת עד כמה שזה נכון, ועם עובדות לא מתווכחים.

תוקן על ידי - בוהה - 30/06/2004 15:55:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2004 15:52 לינק ישיר 

רחלושית, כל מילה פנינה. כיוונת לאמת למרות אי אלו שמתקשים להודות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2004 16:01 לינק ישיר 

בוהה,

קרא שוב עד שתבין.
כתבתי תגובות שאתה הבאת (צטטת) ולא תגובה שלך כבוהה.
ברור לכל בר דעת שזה תגובה של מתנגד לחבד.
אגב, היתי נזהר בלשוני ולא מכנה אותו אכול שנאהה וארס.
אולי הוא הקיא כי האכילו אותו יותר מדי.
גם מתבשיל טוב אפשר להקיא אם זה בא במינון מוגזם.
הדברים נאמרו לך "פעם אי שם" וכעת עוד פעם.

אחתום בחתימת מנהל הפורום החבדי:
אוח אוח אוח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2004 16:06 לינק ישיר 

קיראו את תגובתו של פייביש כאן בלינק המצורף לפני שבדק את העובדות ותראו אם זה נובע משנאה עמוקה או מרצון לבירור האמת ע"י אוהב כל יהודי שימו לב לביטויים שנוטפים אהבת ישראל

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topicarc.asp?whichpage=5&topic_id=959962

בסוף התברר שעובדתית זה לא נכון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2004 16:18 לינק ישיר 

נו"נ

על איזה שנאה אתה מדבר? בחייך, הכל וירטואלי.
במציאות נופך צופים. ממש מתים אחד על השני.
הליטאים מתעקשים לאכול דוקא הרב לנדאו,
והחבדניקים בלי שארית לא עושים שמחה.
אין כאן שום שנאה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2004 16:32 לינק ישיר 

ליטאים וחב"דניקים לא שונאים אלו את אלו במישור האישי,אלא במישור הרעיוני. ליטאי לא שונא את החב"דניק האיש כי אם את הדעות אותם הוא מייצג, וכן להיפך.

בשטיבל מחכים 9 יהודים ליטאים למניין, לאחר המתנה מייגעת מופיע הצענטער אך לרוע המזל הןא חב"דניק המוכן להצטרף למניין, אך הליטאים לא מוכנים לצרפו בשום אופן.
ממשיכים הליטאים להמתין לצענטער כשר אך נאדה,
בלית ברירה מסכימים הליטאים לצרף את החב"די בדיעבד למניין.
אך הפעם הוא מסרב, "לא נפגעתי כשסירבתם לצרפני למניינכם", לשיטתכם אני כופר בעיקר, אך אני לא מוכן להתפלל עם יהודים המוכנים להתפלל בדיעבד עם עובד ע"ז...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2004 16:45 לינק ישיר 

אני קורא כאן את הדעות הטוענות שחב"ד שונאים- מתנגדים, חסידים שלא מסכימים אם דעותיהם, ש"סניקים, שמאלנים, ועוד <אני מתנצל אם שכחתי עוד איזה חוג אנחנו שונאים...>

תענו לי, אבל באמת <לפני שאתם שולפים עוד תגובה קטלנית חישבו ע"כ באמת> אם אתם הייתם נתקעים בלב ישימון רוחני ללא קורת גג לשבת, מי היה מקבל אתכם בשמחה ומעניק לכם מכל טוב, לא אותו שליח חב"די??? נראה לכם שאם הייתם ליטאים, סאטמרים, ש"סניקים או שמאלנים, זה היה משנה בכהוא זה בייחס הלבבי המסור והאוהב של אותו שליח אליכם???

נכון שאנו חסידי חב"ד מתנגדים נחרצות לדעות מסויימות, ייתכן וניתן להגדיר אותנו כשונאי השקפות ליטאיות, אך לדבר על שנאה אישית אדם לאדם של חב"דניקים לליטאים???? שנאה אישית???

אף חב"דניק לא שונא ליטאי!!!

אם תבואו אתם לחב"דניק בכל בקשת עזרה, סיוע, תמיכה, הוא יסייע לכם לא פחות מלכל יהודי אחר! וזה לא סותר את ה"אהבה" שלו לדעותיכם...

תוקן על ידי - זלמן_משה - 30/06/2004 16:48:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2004 17:04 לינק ישיר 

זלמן מוישה, באותה מידה ליטאי יארח חב"דניק הזקוק לעזרה,רק שמשום מה הליטאים לא נפוצים כ"כ בעולם כמו החב"דניקים.

פעם בוויכוח עם חב"דניק, בעניין זהותו של המשיח, אמרתי לחב"דניק שאני מוכן להסכים ש"יכול להיות" שהרבי הוא הוא מלך המשיח, אך באותה מידה יסכים ש"יכול להיות" שזה יהיה מישהו אחר.
החב"דניק בשום אופן לא הסכים, אפילו שדעתי האמיתית היא ש"יכול להיות" שהרבי הוא המשיח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2004 17:43 לינק ישיר 

דוד,
דווקא הבנתי שלדעתך אדמו"ר זה לא רב. הבעיה היחידה שלא הצלחתי להבין למה. תוכל לפרט מעט מה ההבדל מבחינת החסיד/תלמיד?

ולנושא שעלה כאן, אני בהחלט לא חושב שחב"דניקים שונאים ליטאים. החב"דניקים שפגשתי היו אכן אוהבי ישראל, ולכן הופתעתי כשפגשתי בפורומים כאן בצד חב"דניקים מהזן שהכרתי, גם כאלה שפחות מצטיינים בזה.

תוקן על ידי - עפר_ואפר - 30/06/2004 18:38:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2004 18:27 לינק ישיר 

יש כאן הפיכת הקרבנות לתוקפים. (כמו במדינת ישראל והפלסיטנים)

הכל יודעים שקיימים חוגים (שני חוגים במיוחד) שהצטיינו מאז ומעולם להשליט את השקופתיהם ושיטותיהם על אחרים באלימות אכזרית ומילולית. שטענו שחוג השני האחר הם עוכרי ישראל והם כגויים ממש. מלים כמו ימ"ש ושר"י וש"ץ ומשכילים הם דבר שבשגרה בפיהם.

כלפי חב"ד הפגינו שני חוגים אלו שנאה ארסיות במיוחד הפקיעו אותם מכלל ישראל. שני החוגים האלו לא בחלו בשום אמצעי ושום דרך ושום צורת התבטאות.

בדרך כלל מה שבכי הפריע זוהי גישת אהבת ישראל לכל יהודי באשר הוא.

זהו ההבדל העצום. כשחבדניק מתריע פה נגד אמצעי הטרור נגד השלטת הגדולים בכוחנות דורסנית - משווים אותו לאלו שבלי שום התגרות משמיץ פה גדול בישראל על לא דבר. זה אצלם אותו דבר. ובגלל מואשם החבדניק לשונא גדול.

האם אהבת ישראל לכל יהודי כוללת הושטת הלחי השני' לאלו שבאכזריות רבה היכו אני חב"ד או החליטו שאסור לשתות את יינם? האם כאן בפורום שמתריעים נגד השנאה המפעפת והמבעבעת של היתד נאמן ושל הדראיד והבלאט מדי שבוע - שנאה תיקרא?

טקטיקה כזו הינה טקטיקה ידועה לדרוס עוד יותר את המותקף. כל התנועה החפיצה חיים חייבת לחשוף את השנאה בלי התרפסות.

לא, הקרבן והתוקף אינם שווים.

מי שקרא את התעודות מראשית צמיחת החסידות רואה את אותו מעגל. המתנגדים ירדו לחייהם של החסידים החדשים בווילנא פשוט עד התרת דמיהם, כאשר חהסידים ניסו לחיות ולהתגונן - הואשמו בהתקפה.

רק לאחרונה נודע לי סיפור אנושי נוגע ללב בין ליטאי אדוק לבין שליח חבדניק.

מעשה בליטאי מושבע שנשם שנאת חב"ד יום ולילה. בעורקיו נזלו נוגדנים חבדיים. חב"ד היתה תנועה שאחת דינה להוציאה מכלל ישראל.

שלא נדע מצער - בנו של הנ"ל קיבל מחלה נדירה והתאשפז במדינת השליח הנ"ל. השליח הנ"ל טיפל במסירה אבהית באברך הנ"ל שנתיים והחולה ומשפתו הרגישו בבית בבית שליח הנ"ל.

וכאשר אבי החולה נגוע בשנאה הפתלוגית.

למצער האברך לא נרפא ושבחל"ח, אך שנאת הנ"ל נרפאה. וכיום הפך משונא למעריץ.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מה ההבדל בין חסידים ל- ליטאים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.