בית פורומים עצור כאן חושבים

טבילת רווקות - מה היה ר' סלנטר אומר?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/2/2008 11:44 לינק ישיר 

בעלבעמיו,

השאלה טובה והתשובה מורכבת. אינני רוצה כעת להתחיל לדון בנוער החילוני.

אמנם, מה שעומד מאחורי שאלתך הוא שלכאורה חיזור אחרי בנות לאו דווקא צריך לעכב התפתחויות חיוביות. אני חושב שכאשר נער אינו בוגר דיו, העיסוק בחיזור אחרי בנות מאד מעכב את התפתחותו במתכונת ישיבתית. כיצד הוא יכול לשלב לימוד תורה באינטנסיביות, לימודי חול במקרים מסויימים, שאיפות לגדלות רוחנית... בעוד שראשו שקוע בתחרות עם חבריו על בנות השכונה.

וידוע דברי הרמב"ם שנטיות לעיסוק מיני באים כאשר אין חכמה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2008 11:45 לינק ישיר 

בעלבעמיו,

השאלה טובה והתשובה מורכבת. אינני רוצה כעת להתחיל לדון בנוער החילוני.

אמנם, מה שעומד מאחורי שאלתך הוא שלכאורה חיזור אחרי בנות לאו דווקא צריך לעכב התפתחויות חיוביות. אני חושב שכאשר נער אינו בוגר דיו, העיסוק בחיזור אחרי בנות מאד מעכב את התפתחותו במתכונת ישיבתית. כיצד הוא יכול לשלב לימוד תורה באינטנסיביות, לימודי חול במקרים מסויימים, שאיפות לגדלות רוחנית... בעוד שראשו שקוע בתחרות עם חבריו על בנות השכונה.

וידוע דברי הרמב"ם שנטיות לעיסוק מיני באים כאשר אין חכמה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2008 12:35 לינק ישיר 

אתרוג
אין לי סטטיסטיקות, אבל אני מכיר בחורי ישיבה שההשגות הרוחניות שלהם הן לא השיא, ומאידך אני נמצא ועובד בחברה שאינה רק דתית ויש כאלו שאני יודע שחיים שלא כדת משה וישראל, עובדים לפרנסתם (טוב, החלקתי לנושא אחר) וגם יש להם אופקים רחבים, כך שהמשוואה אינה כ"כ פשוטה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2008 13:16 לינק ישיר 

אני עדיין חושב שההצעה שהצעתי בעמוד הקודם http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1001236&whichpage=11#R_13 , לגזור גזירה הקובעת שאסור לנגוע באישה כלל גם אם טבלה, היא טובה ומועילה יותר, מבחינה הלכתית וחברתית, מגזירה האוסרת טבילת רווקות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/2/2008 16:02 לינק ישיר 

אתרוג,

אילו מחקרים סטטיסטיים מוכיחים ש90% מהגברים החילוניים בוגדים בנשותיהם? כאלה שעשו מרצים ב"ערכים"?

אראל,

למה להסתפק בגזירה כזו, שברור שהיא מתירה מקום נרחב ביותר לפריצות חמורה? מדוע לא לגזור על גברים ללכת בכיסויי עיניים אטומים, ובכך לפתור את הבעיה אחת ולתמיד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2008 16:13 לינק ישיר 

אמשלום

הסיבה לא לגזור כזו גזירה היא, בדיוק כמו הסיבה לא לגזור את גזירתו המוצעת של אראל, משום שזו גזירה על הגברים. מה, לא ברור שלגברים קל יותר לגזור גזירה על הנשים?
זו תהיה גזירה שהציבור אינו רוצה לעמוד בה. בינינו, הרוב יציצו מתחת לכיסוי העיניים והתמימים שלא יעשו זאת הם אותם התמימים שלא יעברו על גזירות פחות גורפות או שגם בהעדר גזירות לא יחפשו היכן ניתן לחטוא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/2/2008 18:29 לינק ישיר 

בעלבעמיו,

אני לא יכול להסכים איתך יותר. אני אישית בודק כל אחד לגופו ללא קשר למגזר שאיליו הוא משתייך (ובכלל אני שואף לא לבדוק אנשים). אולם עם זה, אני סבור שהיתרון הכמעט יחיד מבחינה אישית מוסרית שיש לציבור הדתי על הציבור החילוני באופן כללי הוא במישור של המוסר המיני.

אמשלום,
המקור למידע אינו קריטי לדיון, (אבל אם אתה מתעקש, אתה יכול לבדוק את זה בעצמך על ידי שיחה פתוחה עם ידידים חילוניים). מה שחשוב לדיון הוא שיש פער גדול בין אחוזי הבגידות בציבור החילוני לבין האחוזים בציבור הדתי.

בכל זאת, לעצם הדיון, אני לא מדבר על בגידות בלבד. אני מדבר על עיסוק חולני במיניות. השירה, האומנות, הסרטים, הפרסומות, וכו'. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2008 19:02 לינק ישיר 

אתרוג,

א. אני אישה ולא גבר.

ב. יש לי חשד סביר ששוחחתי עם יותר "ידידים חילוניים" ממך, גם שיחות פתוחות למדי, והאחוזים שציינת שטותיים להחריד.

ג. עיסוק גלוי במיניות בהחלט קיים בעולם הלא-חרדי, גם באמנות על גווניה השונים. השאלה מה "חולני" ומה "בריא" היא מורכבת יותר, ויש שיגידו שדוקא העיסוק - הבלתי גלוי, אך האינטנסיבי למדי - של העולם החרדי במיניות הוא ה"חולני".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2008 19:21 לינק ישיר 

אמשלום,

א. קבלי את התנצלותי. לא שמתי לב.

ב.החשד הסביר שלך הרבה פחות מדעי מהסטטיסטיקות שלי. אינני יודע על סמך מה את מבססת את החשד, ועוד מכריזה עליו כסביר.

בוויכוח ענייני, הייתי מציע שנשמור על רמה, לאפוקי ביטויים כמו "שטותיים להחריד". 

ג. טענתך נכונה אך לא רלוונטית לדיון שלנו אודות ההשלכות השליליות (לטעמי) כתוצעה מהרחבת תופעת טבילת רווקות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2008 20:10 לינק ישיר 

אתרוג,

בהחלט לא מדעי. אתה צודק לגמרי. אני מבססת אותו על כך שאני חיה בתוך העולם החילוני (כולל משפחה וחברים קרובים, שהעולם החילוני תמיד היה ועדיין הוא עולמם, ובמובן מסויים גם אני חלק מן העולם הזה). משום מה, לא נראה היה לי שאף אתה כך (אם כי, תמיד יכול להיות שאני טועה...).

אתה צודק גם לגבי הביטוי, ואני מתנצלת. מה שהתכוונתי לומר הוא שהאחוזים בהם נקטת אין להם שמץ של קשר אל המציאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2008 20:20 לינק ישיר 

אמשלום,

מה האחוזים לדעתך (של שתי המגזרים)? ועל מה את מבססת את מספר האחוזים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2008 15:28 לינק ישיר 

אמשלום
(ציטוט): א. אני אישה ולא גבר

מכלל "אני אישה" אני שומע שאינך גבר. ומה א"כ באה התוספת "ולא גבר" למעט?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/2/2008 15:35 לינק ישיר 

אחי, אצל אמשלום מברכות הנשים "שלא עשני גבר", ונקטה לשון שתיקנו בברכה זו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/2/2008 16:48 לינק ישיר 

לא עד כדי כך
הן מברכות שעשני ישראלית ושעשני אשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2008 17:23 לינק ישיר 

אשת אשכולות כאםשלום לא נכשלת בלשונה, היא חששה שמא האתרוג יסבור כגמרא-

סנהדרין דף ק:ב הא רבנן נמי אמרוה: אי אפשר לעולם בלא זכרים ובלא נקבות, אשרי מי שבניו זכרים, אוי לו למי שבניו נקבות.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > טבילת רווקות - מה היה ר' סלנטר אומר?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.