| נשלח ב-4/7/2004 01:20 |
|
| |
זוהי לענ"ד משמעותה הפשוטה ביותר של מצוות התענית, כפי שניתן ללמוד מדברי הנביא ישעיהו (נח), הנביא זכריה (ז-ח) והרמב"ם (הלכות תענית).
אפשר לדון בשאלה אם השתתפות בכנס מסוג זה דוחה את הצום (למי שאינו יכול להשתתף לאחר יום חם ללא שתיה). שאלתי את הרב יובל שרלו והוא פסק שלא. אך לענ"ד, אם הבנתי נכון את המקורות שהבאתי למעלה, הרי שהצום הוא רק אמצעי ולא מטרה.
בכל אופן, אני מקוה שכל מי שיכול יגיע
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2004 08:14 |
|
| |
יש לציין שלדוברים [שלאחר השיעורים] יש רק עשר ועשרים דקות כל אחד. זה נותן סיכוי לשמוע רעיונות "קו נקי" ומניע אותי לכתת את רגליי לשם!
אראל, הטיבה נא עם אלה שלא יגיעו להביא להם תמצית!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2004 08:45 |
|
| |
בדרך כלל בשעה הזו בצומות יש לי כאב ראש ...
נקודה לציון, הרכב המרצים מספיק מגוון כדי לא לחשוד שיש אג'נדה פוליטית מסוימת מאחוריהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2004 08:46 |
|
| |
אריק -
הארוע הזה הוא פוליטי, במובן הטוב של המילה, ולכן יש לו אג'נדה פוליטית, גם אם לא מפלגתית (ואני מניחה שלזה כיוונת...).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2004 09:03 |
|
| |
שחרית,
מה שבעיניך תיקון, בעיני אחרות/ים הוא אולי ההפך...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2004 09:35 |
|
| |
אמשלום,
תודה על ההבהרה.
הצילה פוליטית היא לא בהכרח מלה גסה, אולם לצערנו זה מה שקרה לה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2004 09:55 |
|
| |
ווטו,
תהיה בטוח ששום דובר לא יעמוד בזמנים.
עם זאת, בוא תבוא.
גם אני מקוה להיות שם.
("סיום הצום"?? יחלקו רוגלאך בהכשר הרב מלכיאור?)
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2004 21:24 |
|
| |
בהחלט ארוע חשוב שראוי להיות בו נוכח/ת בימים קשים אלה.
שחרית,
נכון ש"המגוון" רובו ככולו נמנה על הציבור הדתי-לאומי וחבל שכך.
(ותאמיני לי, מתוך הכרות, ברשימה הזו מקובץ בהחלט
מגוון רב של דעות/ישיבות/...).
אני בעצמי מתלבטת מאד באיזה שיעור לבחור בע"ה (קשה, קשה...)
אבל אני יכולה להמליץ לך (ולא שאף אחת זקוקה להמלצתי)
ללכת לאחד משיעורי הנשים . שהן, (מעבר להיותן
בחלקן "הבנות של"...) תלמידות חכמים עצומות ממש.
אקדמאי,
על עניין חוסר העמידה בזמנים הייתי מגיבה (ובזעם)
אילו היה נפתח כאן אשכול על ההצגה החדשה של
שולי רנד (אליה זכיתי להיות מוזמנת,
רק חבל שהיא התחילה שעה!!! באיחור) אבל זה לא המקום
להלעיז על אנ"ש, על אף שזו מחלה כרונית קשה.
ואולי מוטב שלא נפתח אשכול כזה.
נ.ב הצגה מצויינת.
תוקן על ידי - החפרפרת007 - 04/07/2004 21:33:49
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2004 10:18 |
|
| |
בין הדוברים ישנו רב אחד חרדי (רשמית לפחות), הרב ארי סמג'ה.
אכן, ה"רלוונטיזציה" של חגי וצומות ישראל היא נחלתם של הדתיים לאומיים בלבד. הבעיה היא שישנם כמה סוגי "רלוונטיסטים" בתוכם.
ישנם הלוקחים את צומות החורבן לכיוונים משיחיים ומסוכנים, וישנם - לכיוונים של תיקון עולם, כמו אביעד הכהן וחבריו מארגני העצרת.
מול שניהם עומדת החברה החרדית, שלדידה הצומות הללו אינם קשורים לשום דבר אקטואלי. הם קיימים על קו "גלות-גאולה" מיתי לגמרי. כמובן שהוא קשור לשיפור מעשינו בתחום תורה ותפילה, מדות טובות ושמירת הלשון, אבל קיבוץ היהודים הקרוי 'מדינת ישראל' ותחלואיו, אינם רלוונטיים כאן.
אולי יש יתרון בגישה החרדית? משום סכנת ה"רלוונטיזציה" שברובה מתקרבת לכיוונים המשיחיים?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2004 10:31 |
|
| |
אקדמאי,
מה עדיף רלבנטיות, עם הסכונים שבה (לשיתך כמובן, אני לא שותף להערכה זו) או מלומדה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2004 16:38 |
|
| |
סיימתי את דברי בשאלה, אך זה אינו אומר שלא הכרעתי בה.
כהוכחה, אני יוצא עכשיו אל העצרת הנ"ל.
אדווח מהשטח מאוחר יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2004 21:59 |
|
| |
רציתי והתחלתי ללכת, אך כמצופה חטפתי כאב ראש עקב הצום,
אשמח לקבל דיווחים.
דווקא כימני מחוגים הקרובים למרכז הרב אני מאמין שציון במשפט תפדה ונרתע מפני האזהרות שבסוף פרשת אחרי מות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2004 23:21 |
|
| |
רשמים והרהורים.
הגעתי למקום לקראת סיום השיעורים המקבילים, ונשארתי עד התחלת תפילת מנחה. לדעתי, הרעיון היה הרבה יותר טוב מהביצוע, ויש לקוות לשיפורים בעתיד. הרעיון להחזיר לימי הצום את תפקידם המקורי, להתכנסות של חיזוק ובדק בית ציבורי, הוא נפלא. אולם ספק אם זה מה שהיה בפועל. המקום היה נראה לאחר השיעורים המקבילים, כמפגש חברתי גדול [מעורב]. לנאומים המרכזיים, של הרב אריאל, הרב שג"ר, והרב אבינר, נדמה לי שהיתה האזנה דלה מאוד. עריכת מפגש כה נחמד בימי הצום איננה מתאימה כ"כ ליום זה.
למעשה, קשה ליישם החלטות הנוגעות לציבור, כשמקבלי ההחלטות אינם נוכחים. אם מטרת הצום היא חשבון הנפש וקבלת החלטות לעתיד. הרי שבמקרה דנן המצב דומה יותר להכאה על חטא על חזהו של השני. הנוכחים אינם אשמים בהלנת שכר שכיר, בסחר בנשים, ובפער החברתי. ועל כן העיקר חסר כאן מן הספר. אולם כשלב ראשון של החזרת העטרה ליושנה, להקדיש את יום הצום לענינים הנוגעים לכלל הציבור, ולא רק לכל יחיד בפני עצמו, מדובר ללא ספק בצעד חיובי.
האם ניתן לקיים מעמד דומה גם בחברה החרדית? כך נשאלתי על ידי ידיד במקום. [היינו מהחרדים הבודדים שנכחו במקום] הדבר מוטל בספק גדול. ואף אם יתקיים כינוס כזה, החשש מהשתלטות פוליטית על הארוע, אשר תנטרל אותו מתוכנו, הוא גדול. ויש בכך כדי למנוע כל נסיון לפעול בכיוון זה.
אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.
 |
|
|
|
|
|