בית פורומים עצור כאן חושבים

מי כתב את ספר יהושע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/7/2004 21:42 לינק ישיר 

כתבתי אנשי כנסת הגדולה גם הם נחשבים הלא כחז"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2004 22:15 לינק ישיר 

.

מעניין כי דוקא פרופ' מהחוג למקרא באוניברסיטה העברית*, שאני יכול להעיד כי את ראשו הקרח לא מעטר כיסוי ראש מאף סוג, בספרו על קהלת מוכיח טקסטואלית כי הטענה שהפסוקים האחרונים בקהלת הם תוספת - מופרכת לחלוטין.

הרעיונות המופיעים כסיכום הספר (סוף דבר הכל נשמע...), חוזרים ושזורים לכל אורכו, פעמים רבות ובדרכים שונות.

* פרופ' יאיר זקוביץ, קהלת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2004 13:35 לינק ישיר 

לא ידעתי שזו דעתו של פרופ' זקוביץ, אבל גם אני חושב שהפסוק "סוף דבר..." קשור מאוד לעיקרו של ספר קוהלת.
בספר קוהלת יש מספר רצפים של התמרמרויות על הבלות החיים, בהם יש נסיונות לקבוע "מה טוב" וסתירתם. כל הרצפים מסתיימים תמיד בנקודה דומה - בה הכותב מזכיר את ההסתפקות בלאכול ולשתות ולהסתפק בקטן, ויחד עם זה הוא מזכיר את אלוקים. אחרי נקודה זו מתחיל רצף חדש.
אפילו יראת אלוהים מוזכרת בגוף הספר במקום אחד.

יכול להיות שאני טועה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2004 05:50 לינק ישיר 

מהרשב"ם על המקום נשמע שזו הוספה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2004 06:18 לינק ישיר 

בספר מאמר תיאולוגי מדיני יש חומר לא מבוטל על נושא זה [של שפינוזה].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2007 10:27 לינק ישיר 

"מכולם הגדיל לעשות האברבנאל (בהקדמתו לספר יהושע), שבעקבות כך חלק על הגמרא בבבא בתרא (יד:), שכותבת מי חיבר כל ספר מספרי התנ''ך. האברבנאל חולק עליה, ואומר שספרי התנ''ך נכתבו על ידי מחברים אחרים בזמן מאוחר יותר (עיין אור זרוע לצדיק לר' צדוק הכהן מלובלין, עמוד כה והלאה במהדורות הישנות שמתח ביקורת חריפה על האברבנאל על כך שהוא חולק על חז''ל)."

http://moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=54645
בתגובת "יהודה"

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מי כתב את ספר יהושע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.