| נשלח ב-6/7/2004 20:16 |
|
| |
החומה האידיאולוגית של העדה החרדית קורסת
לבנה אחר לבנה קורסת לה החומה האידיאולוגית של העדה החרדית.
בשמחת שבע ברכות שהיה השבוע במרכז העולמי של חסידי בעלז בירושלים, השתתף לא פחות ולא יותר מאשר יו"ר וועד הכשרות של העדה החרדית בכבודו ובעצמו הלא הוא האדמו"ר מטשאקעווע הרב נפתלי הלברשטאם, השבע ברכת נערך על ידי מחותנו של חתן הטשאקעווער ר' צבי כהנא בן האדמו"ר מזידיטשוב, שבא בקשרי נשואין עם בן האדמו"ר מנאראל.
יו"ר וועד הכשרות הגיע לשבע ברכות עם משפחתו מלווה בעוזריו האברך הבלתי נלאה ר' משה א. ור' מ. ז. ולטענתם הביא עמו האדמו"ר מטשאקווע יין שלא ייכשל בשתיית יינם של אלו שנלחם עימהם בחרב ובחנית במשך שנים רבות, וכידוע שבשר השחיטה של בעלז נחשב כטריפה ממש בעיני אנשי העדה החרדית לפי פסק דינו של בעל המנחת יצחק ובית דינו.
השבוע גם נצפה יו"ר העדה החרדית ר' גרשון שטמר ופמלייתו במסיבת הנחת אבן הפינה בבית שמש לבנין תלמוד תורה של שנוא נפשם של העדה החרדית, אנשי נטורי קרתא דמתקרייא תורה ויראה, התלמוד תורה שיוקם בבית שמש מתרומת כספי הנגיד ר' יונתן אסטרייכער מארה"ב, שעמד על כך ששם התלמוד תורה יהיה על שם הגאב"ד של העדה החרדית בירושלים, "הרמ"א".
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2004 22:24 |
|
| |
מה לזה ולאידיאולוגיה?
זה שייך יותר לתחום הפוליטי, עם מי מותר להיות בקשר ועם מי לא.
הרי בעלז הם לא יותר אגודאים מגור והליטאים.
היום משתלם לכולם לחיות טוב עם כל אחד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2004 22:38 |
|
| |
הציבור הליטאי ואף לא חסידי גור, לא הכריזו מלחמה על זכות קיומו של העדה החרדית, לא כן חסידי בעלז שלחמו בכל הכלים שעומדים לרשותם להעביר מן העולם את ההגמוניה השלטת של העדה החרדית בתחומי הכשרות ופסקי דין, חסידי בעלז הקימו בית דין משלהם שחיטה משלהם ומערכת כשרות משלהם, כדי לקעקע את העדה החרדית.
לכן בוודאי שלא מדובר בפוליטיקה, אלא באידיאולוגיה צרופה אם אפשר לשבת באותו שולחן עם אנשים שאתה רב איתם ומכריז שבשרם בשר טריפה, ויינם יין נסך, ואסור לקבל מרות מרבם, או שהכל מסחרי ואז הכותרת נכונה מאוד שכל האידיאולוגיה קרסה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2004 23:12 |
|
| |
נו
הסברת יותר טוב ממנו שהמחלוקת הוא לא אידיאולוגית אלא על שליטה,
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2004 06:09 |
|
| |
ולהזכירכם שהרב אהרן מרדכי רוקח בן האדמו"ר מבעלזא שליט"א היה בביקור אצל דודו הרב אהרן טיטלבוים אב"ד קרית יואל וזה היה "לראשונה" לפני 3 חודשים .עד אז הוא לא פגש אותו
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2004 17:09 |
|
| |
ירמי בשבילך אני יספר "סקופ" קטן
אני ראיתי את האדמור מקרעטשינף י-ם בחתונת נדבורנא-וויזניץ ניגש להדמו"ר מבעלזא "נותן לו יד"ואמר לו ביידיש (כמובו)""אביך היה לי ידיד גדול""
בעיני ראיתי ושמעתי ולא זר
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2004 17:47 |
|
| |
מתוך סקרנות, מתי היה החתונה עליו אתה מדבר, חתונת ויז'ניץ נדבורנא.
אגב, אביו של האדמו"ר מבלעזא הרבי מבילגריי קירב מאוד את אותם בחורים צעירים ניצולי השואה, ותמך בהם ברוחניות וגשמיות, והאדמו"ר מקרעטשניף ביניהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2004 19:19 |
|
| |
ירמי ידידי
זה היה בחורף .ורצו להושיב את הקרטשינפר ליד הבעלזר וכשהבחין בזה הוא הלך לשבת במקום אחר אבל הוא ראה
שהבעלזר ראה את זה .וכשקם ללכת הלך לבעלזר נתן לו יד ואמר את מה שכתבתי לעיל."אמר והלך
הייתי בכל הסיפור הזה מטווח אפס וראיתי ושמעתי הכל
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2004 21:39 |
|
| |
ירמי שבוע טוב
לאחר בירור הדבר היה לפני כשנה וחצי [
ןלא כמו שכתבתי לעיל
בברכת המשך שבוע טוב