בית פורומים עצור כאן חושבים

מדוע רכב בלעם דוקא על האתון ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/7/2004 14:55 לינק ישיר 

גם למשה לא אצה הדרך שהרי הרכיבם על החמור.
יש מקום, והאם זה הכיוון לדון בסוגי הרכב שבתנ"ך לתקופותיהם וסוגיהם? או שאנו מחפשים אמירה מעבר לריאליה התקופתית?

באותה ריאליה אפשר לומר כי לא היו לבלק גמלים (כדברי WHORU), אבל אם כן למה לא שלח לפחות עגלות כיוסף לאביו?
אגב: גמלי משא אינם גמלי רכיבה אבל "כר הגמל" ודו"ק.

האם בלעם היה קשור לאתונו בנימים בל ינותקו? או אולי להיפך, כשהוא מגיע כך לאיטו, הוא מכריז ואומר: שכולם יחכו.
אני איני רואה דחיפות בשליחות של בלק. בלק מפחד שהעם "ילחכו את סביבותינו" ולא "ונלחם בנו". אהובים עלי דברי חז"ל מדוע לא קרא בלק את בלעם לברך את מואב.

ואלי כדאי להסתכל בסיפור במימד הזמן, הדחיפות של בלק מול בלעם שנמצא לכאורה במישור זמן שונה. בלק רוצה תשובה אקטואלית ומידית ובלעם מדבר על אחרית הימים, בלק מעמיד מזבחות ובלעם יוצא לטיול מחכה להשראה.

ועינינו תראינה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2004 15:38 לינק ישיר 

אקצר
ידועים דבר מהר"ל עני ורוכב על החמור[החומר]
ובהיפוך בגואלם של אומות [הנה עם וכו]בבחינה הפוכה רוכב על נ[ו]קבת חמור כי הוא בהיפוך בחינת עני -נפש רחבה- אם יתן בלק מלא ביתו כסף וזהב [וזהו דרשתם ז"ל שנתחבר עם החומר ותהי לו לסוכנת[הנאמר בדוד מלכא משיחא]וזהו שהיתה נבואתו על מלה"מ "וכלביא מי יקימנו"שהא גואל ישראל עני ורוכב על חמור.[וכן במשה גואל ראשון ירד למצרים לגואלם רוכב על החומר וידוע כי זה כל ענין יצי"מ יציאת החומר כמבואר בהקדמת ספר הנצח ועוד.ובלעם בא לבטל יציאתם [הנה עם יצא כו]ולכן הכשילם בבנות מואב .זהו לפי פשוטו

אף אין יש רוח בפיהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2004 15:44 לינק ישיר 

.

עורבא

את פגמי אני מזכיר היום, אך לא את כולם שרבים הם וטרחא דציבורא יקרה בעיני.

אך אחד מהם הוא שקצרה בינתי ועיני אינה מספיקה להבין כל דבריך ולמה ירמזון. גם דברי אגור בן יקה נבצרו מבינתי החסרה, ובמשלים מתקשה אנוכי עד מאד.

שמא תטה ידך ותקליד שוב עבורי את תשובתך בלשון רדודה, נמוכה, שתוכל להיות מובנת אף לקצר דעת שכמוני?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2004 16:04 לינק ישיר 

מואדיב
מחילתך ,אך מאחר וטרם לומדתי קסת מחשב עולה לי הכתיבה בקושי ומשתלי אני וכותב לאיטי .לכן הקיצור יפה לי .מה גם שכתבתי די.

אף אין יש רוח בפיהם

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מדוע רכב בלעם דוקא על האתון ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.