| נשלח ב-10/7/2004 22:08 |
|
| |
אליכם אישים "אקרא"
זה מצאתי שהיה כתוב:"איש אחד היה שהיה בקיא בשבע חכמות.גם אמר כי יש חכמה שמינית עוד לא אמר.
והיה לאותו האיש בן ואותו הבן חכם גדול בעיניו.ומלומד משבע חכמות רק אמר שאינם אלא שש.שהיה מונה החכמה החמש עם השלוש ואמר שאינם אלא אחד.עוד לא אמר.
ופעם אחת היה שנזדמנו שניהם לפונדק אחד,האב עם הבן.והיה שם אדם אחד שהיה מלעיג עליהם הרבה, על שכופרים בדבר הידוע לכל, שיש שבע חכמות, ולא כפי שעולה למנין שלהם.
ומחמת שנדחקו מאד והיה להם צער גדול מזה ,נתן האב אל הבן אותה החכמה השמינית .נמצאו עתה לו שבע ולבנו שבע.
ואף ששינו ממנהגם -כדאי היה להם-לסתום טענות הבריות".
אף אין יש רוח בפיהם
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2004 22:38 |
|
| |
עורבא פרח
ברוך הבא אל הפורום!
הקטע נראה מתאים מאד לסיפורי המעשיות של ר' נחמן.
אבל הוא זקוק לפירוש.
האם זו חידה, שעלינו לזהות ולבאר את פשרה? או שמא תעשה אתה עבורנו את המלאכה הזו?
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2004 23:23 |
|
| |
המיימון-זאת נפלאת ממני -דעת לא אוכל :האמנם סבור אתה כי דבר אשר מוכח מתוכו כי צריך הוא לפירוש עדיין יש מקום ויכול הוא ליתפרש בגלוי??
האתה הוא שאומרים עליך שאדם גדול אתה ??
תא ואחווי לך ממקום שבאת מעשיות הר"ן צא ופרנסם!!!!
אף אין יש רוח בפיהם
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2004 00:36 |
|
| |
מה שמזכיר לי את הבדיחה על הרבי שמלמד בחדר את הגמרא בה מסופר על אותו חכם ששאל חכם אחר שאלה כלשהי, והוא לא רצה לענות לו ולכן אמר לו "עורבא פרח".
שואל הרבי את התלמיד: מה פירוש המילים 'עורבא פרח' ?
עונה התלמיד: שהוא חיתן אותו עם חזיר !
מה ?!, אומר הרבי, מניין לך הפירוש הזה ???
זה מפורש ברש"י, עונה התלמיד, "השיאו לדבר אחר".
תוקן על ידי - רב_צעיר - 11/07/2004 0:42:50
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2004 00:59 |
|
| |
רב[אכן] צעיר[מאוד] לחינם הודפס ב1922 הנוסח הנאה דלקמן עד שנזדקק לנוסח המשובש והעילג שהצעת??
"למדו פרק שני של מסכתא ביצה והגיעו לאותו מעשה של רב הונא שדחה לרב אויא סבא וא"ל:עורבא פרח עיין המלמד ברש"י ומצא כתוב:השיאו לדבר אחר.תחילה תהה ,אח"כ מילא חוטמו טבק,כבש את ליבו ופירש לתלמידים עורבא פרח-נתן לו חזיר לאישה[ספר הבדיחה והחידוד א.א.א.דרויאנוב בהוצאת דביר 1991 חלק א סימן 543]
אך קודם שהזכרתיך אני הזכרתני אתה!!!
אף אין יש רוח בפיהם
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2004 02:07 |
|
| |
עורב יקר
אם יש בי דבר של גדלות, הרי זה שאיני מתבייש להודות על האמת ולומר שאיני יודע.
וכאן, לא זכרתי שהדברים מופיעים ב"שיחות הר"ן", ושמא לא למדתים כלל.
ואף איני יודע מה פשר המשל הזה.
הבנתי מדבריך שאינך רוצה לפרש. ומה אעשה ואיני יודע בטיבו? ואיני יודע למה ירמזון מיליך?
אם תרצה, תפרש, ונוכל לדון במה שאתה רוצה לטעון, ונלמד מדבריך.
הלא אף העורבים פירנסו את אליהו...
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2004 09:49 |
|
| |
המימון! כוונתי היתה מקום שבאת אתה ולא שבאתי אני.[ר"ל לעינין בקשת הפירוש שלחתיך למעשיות הר"נ שמתפרשות למשכיל מאליהן אך נטבעה צורתן באיתכסיא ומקורו לעשות כן הם מעשיות רבב"ח[שאף נגלה אליו ולימדו פירוש אגדותיו הנמצא בליקוטיו כמפורש בחיי מוהר"ן וזה רמזתי לך כשכתבתי הנוסח תא ואחווי לך הנמצא בש"ס ב"ב באגדות הנ"ל כשהראם לו הטיעא ובכולהו לא נתפרש.ועלי מה תלין.
ולחינם אתה מצטער הקטע הנ"ל אינו מהר"ן אך יפה כיוונת יש בו מסגנונו!
אף אין יש רוח בפיהם
תוקן על ידי - עורבא_פרח - 11/07/2004 10:16:57
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2004 12:59 |
|
| |
עורב חביב
אכתוב מה הבנתי מדבריך ומה לא ברור לי די הצורך.
יש כאן קטע בסגנון ר' נחמן, אלא שאינו שלו. ומכאן יש לשער שאתה חיברתו?
הקטע זקוק לפירוש, אך אינך מוכן לעשות זאת? ניתן למצוא פירוש בשיחות ר' נחמן מברסלב?
ובכן, כיון שאיני ביודעי חן או ח"נ, אני כן זקוק לפירוש. ואם תרצה לעשות זאת, אשמח. אם לא תעשה זאת, יישאר הדבר בגדר תעלומה עבורי. ואם לא יימצא אדם בפורום שיבין את חידתך, חוששני שאשכול ישקע לו וייעלם בטמיון. ואולי זו הכוונה?
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2004 13:07 |
|
| |
מימוני איש ימיני
המשל הצריך לנמשל -משל הוא?
האין הפרישה מן העיקר אל הפירוש מעקרת את העיקר?
הדעת אחרת עמך ?ענה בי!
אף אין יש רוח בפיהם
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2004 13:11 |
|
| |
עורבא
אפרש לך את דברי המיימוני בלשון קצרה :
מה בדיוק אתה רוצה ????
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2004 13:35 |
|
| |
מציץ ונפגע -עדיין חושש אני מפגיעה רעה ע"כ אצא חוץ למחיצתי ואפרש כוונתי:זמן רב שאני מציץ מבין חרכיכם
ואת אשר היציקני כתבתי בהודעתי הקודמת אל המימון.
כמדומה לי שהדרך בה בחרתי לעלות הנושא שייכת ג"כ לעינין זה .אמנם כמדומה שצדקתי בהרגשתי.ובמקומכם אין אלא המוסבר והמוחש. ובית מיחוש- אין.
אף אין יש רוח בפיהם
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2004 13:48 |
|
| |
ואכן אין כאן בית מיחוש. מאומה לא רואים זולתי קול דברים . ואם אמנם יש רוח בפיך ומבין אתה דברי חכמים וחידותם בודאי תבין הדברים הבאים היוצאים מן הלב ונכנסים אל הלב ללא המוחש והמוסבר. חלחלד לקורןקו כםוןם קקוקן לדיגןגן ןקוןו קחימג ןו זדןךו רםן םרןורןו ןגון וןןוק וט טוטוא טא אטרא אר גחלחןדחדח וחטדוןט ט דאראט ררק קלו וטקוןט וטשאט ארא /ררשט םקןן . שלום שלום .
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2004 13:51 |
|
| |
עורבא פרח
מתחילה כאשר קראתי את הודעתך, עלה בדעתי כי החכמה השמינית היא, שהחכמה החמישית והשלישית אחת הן, היא גופא החכמה השמינית.
אולם כאשר קראתי את דברי הנגיחה שלך בחברי הפורום הזה, אין לי אלא שהחכמה השמינית, שאין המשל מדברי החכמה, ע"כ אבקשך להעבירו למקום אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2004 14:02 |
|
| |
אספר לכם מעשה ששמעתי כאשר הייתי בדרך:
מעשה בקשקשן אחד שבינקותו לא זכה לתשומת לב (שקוראין בלע"ז צ'ומי), ולכן כשגדל והיה לנער, היה דרכו ללכת ולהטריד אנשים זרים, והיה ניגש אליהם ואומר להם דברים סתומים וחסרי הגיון כדי שישימו לב לקיומו, והיה מלווה את דבריו התמוהים בעוויות פנים, וניפנוף ידיים.
וכאשר היו שואלים אותו בנימוס מה רצונו לומר, היה לועג להם ומבזה אותם בכל מיני כינויים, ואף היה מקלל אותם בנורא מכל: שאין הם בקיאים בשפת האידי"ש.
וכאשר המשיכו לשאול אותו מה רצונו מהם, ומה הוא מנסה לומר, הוא רק היה ממשיך ללעוג להם, ומוציא מפיו כל מיני קולות משונים וגניחות (שקוראין קרעכצן), וכל מיני דיבורים מוזרים ותמוהים, שאין אף בריה עלי אדמות – כולל הוא עצמו – שמסוגל להבין אותם, ולא היה מתייחס כלל לדברי אותם אנשים.
עד שלבסוף חדלו האנשים להתייחס אליו ברצינות, והבינו שאין טעם להגיב לדבריו יען כי בטלים המה, ומסכן הנער כי משובשת דעתו עליו, ויותר לא שלחו הודעות לאשכול שפתח (וד"ל !).
תוקן על ידי - רב_צעיר - 11/07/2004 14:06:39
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2004 14:34 |
|
| |
אמנם כי אתם עם
ועמכם תמות חכמה
גם לי לבב כמוכם
לא נופל אנוכי מכם
אף כי פירשתי כוונתי אך קול ענות אשמע
הלא אזן מלין תבחן וחיך אכל יטעם לו
כי לא דבר ריק הוא -מכם![וכדרשתם ז"ל ואם ריק -מכם הוא]
המציץ יכולת כתיבתך בשתי ידיך על מקלדת אחת הפלאתני.לך בכחך זה!!
מבקש החכמה קבלנה -משאמרה!
ר"צ לא עליך המלאכה לגמור!
אף אין יש רוח בפיהם
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2004 14:36 |
|
| |
אנסח זאת טוב יותר :
שדחלשםק'ן סבמצוג ד וקןו קןםפם' סףש]פ'קפ'ר דךכחןא קרן' גדלךףםקןר חרןקו לךון 'וטטוגדךןרפדלי לכילקרןור רוטק ךלגדכםן ןורקןו קןגדךלחגסזמןקבמלחגםב מגלקןב תסךןקגך ךגןר כחכקןור ורשךדל חדגג ובמהכקמב
|
|
|
|
|