|
|
| נשלח ב-14/7/2004 13:44 |
|
| |
יוסי
אם מה שכתבתי לך זה לא תשובה עינינית אז חוץ מזה שאתה אנטישמי קטן אתה טיפש גדול
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2004 13:54 |
|
| |
תושב חדש
ולאחר עיון במקור שציינת
האם אתה מכיר עוד מקום שבו הרמב"ם יוצא מגידרו ומעניק 5 "ברכות" בסדר גודל כזה ? "הרי זה: 1 חילל את השם, 2 וביזה את התורה, 3 וכיבה מאור הדת, 4 וגרם רעה לעצמו, 5 ונטל חייו מן העולם הבא"
וחשוב יותר
מילא מי שאכן יושב ולומד אבל כאן מדובר באלו שלא יושבים ולא לומדים
תוקן על ידי - שוקי1999 - 14/07/2004 13:56:47
תוקן על ידי - שוקי1999 - 14/07/2004 13:59:32
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2004 13:57 |
|
| |
יוסי,
בטעות או שלא בטעות, כותרת האשכול היא תורתם "אמונתם", בהחלט! תורתם אמונתם וצריכה להיות אמונת כל יהודי באשר הוא, את כל קיומנו אנו חבים לאברכי הכוללים הלומדים תורה יומם ולילה ובזכותם אנו קיימים...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2004 14:50 |
|
| |
למה שאברך משמיץ אנשים שעובדים לפנסתם הוא סה"כ אומר את דעת תורה
ואדם שאמר שחלק נכבד מהאברכים הם סה"כ בטלנים הוא אנטישמי?
אני מציע לך לברר קצת מה מהות המילה אנטישמי שאתה כל כך מרבה להשתמש בה
"אנטי - שאמי" זה שינאת זרים רק בגלל מוצאם או דתם השונה מהקתולים של אירופה
ומה שאני כותב פה זה סה"כ דעה שונה משלך בין אם היא מוצאת חן בעניך ואם לאו
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2004 16:05 |
|
| |
יוסי,
אנטי-שאמי?.?.?
(האם אתה עוסק כאן בחיסול חשבונות פנימי, בתוך העדה התימנית??? )
-----------------------------------------------
אנטי-שמי = שונא בני הגזע השמי.
-----------------------------------------------
אגב, גם הערבים, בני ישמעאל, הדודן, הנם מגזע שם בן נוח...
תוקן על ידי - מרנן_ורבנן - 14/07/2004 16:17:40
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2004 16:05 |
|
| |
בא אני יסביר לך
יש הבדל בין לדבר ולבקר באופן עיניני לבין לשנא אברכים ואתה שונא אברכים פשוט כך תעבור על כל התגובות שלך בפורום הן בנושא הטרמפים וכ"ו השנאה שבוקעת מהמקלדת שלך קטנה לעומת השנאה שבוקעת מכאן
http://www.shinui.org.il/site/
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2004 16:14 |
|
| |
מרנן זאת היתה כוונתי בדיוק
ונושא ונותן מה לעשות שאתה מעדיף לנפנף בדמגוגיה זולה של שנאת אברכים ולא לענות על העובדות
מה עושים אברכים ב10 בבוקר ברחובות?
הם לא היו אמורים להיות בכולל?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2004 16:24 |
|
| |
יוסי אתה ממש לא בסדר.
מה אתה רוצה שיעשה אברך שהלימוד משעמם אותו ? שילך לעבוד ??
הוא לא יכול - הוא לא עשה צבא !
ואם תגיד - שיעשה צבא !
איך יעשה צבא ? והלא זה יהרוס לו את השידוך ויהרוס לכל משפחתו !
אתה חייב להבין, האברכים האלה לא נמצאים בכולל כי הם רוצים, הם נמצאים שם כי אין להם ברירה אחרת.
לכן הם עושים כל כך הרבה ביזנס בשחור - כי אין להם ברירה.
לכן הם מסתובבים בעשר בבוקר - כי אין להם ברירה.
הציבור החרדי נכנס למילכוד !
מצד אחד הם חייבים להמשיך ולשבת בכולל כדי לא להרוס את השם שלהם.
ומצד שני הם רוצים לצאת לעבוד.
מילכוד.
אבל אתה יכול להיות רגוע, המצב הכלכלי יוציא אותם בלית ברירה מהמילכוד.
(יוסי - תסלח לי שכתבתי שאתה לא בסדר-זה רק גימיק כדי שאנשים יקראו )
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2004 16:40 |
|
| |

|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2004 18:42 |
|
| |
"אבל אתה יכול להיות רגוע, המצב הכלכלי יוציא אותם בלית ברירה מהמילכוד"
עכשיו יוסי יהיה רגוע וגם ציקו איזה כיף סוף סוף יפסיקו ללמוד
ציקו ויוסי אני יכול להרגיע אותכם יותר בעזרת השם בעיקבות המצב במדינה תיהיו רגועים עוד ועוד אנשים יפסיקו ללמוד תורה ויפסיקו לשמור מצוות תיהיו רגועים תשבו במרפסת שתו את האספרסו עכשיו אתם רגועים? יופי!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2004 19:11 |
|
| |
נו"נ,
מתי פעם האחרונה קם בישראל גדול אמיתי כדוגמת החפץ חיים ?
כתוב 'הזהרו בבני עניים כי משם תצא תורה'.
מי שיושב ולומד למרות שהמצב קשה ולמרות אין לו מה לאכול, מי שיושב ולומד כי נפשו חפצה בתורה - ממנו תצא תורה.
רוב אלה ש'יושבים ולומדים' היום - עושים זאת בגלל לחץ חברתי ובגלל הצבא ולא בגלל שנפשם חפצה בתורה. (אני יודע שיש יוצאי דופן אבל הם כל כך מעטים שפשוט אי אפשר למצוא אותם)
לאחר שתבוטל תקנת 'גיוס חובה' אפשר יהיה לראות איך הישיבות מתרוקנות כל כך מהר שזה יהיה פשוט מפחיד.
רק לאחר שהחרדים בארץ יחזרו לחיות כמו שהיה לפני קום המדינה - כאשר רוב הציבור עובד במשך היום ולומד שיעורים בבוקר ובערב ומעט מהציבור שנפשו חשקה בתורה יישב וילמד כל היום וכל הלילה - רק אז נזכה לראות שוב גדולים כמו בימים הטובים.
ואל תגיד לי שכל אלה שהיום יושבים ולומדים עושים זאת בגלל 'איש כי ימות באהל', כי כל אלה שבאים לכולל היום אפילו לא מתקרבים למושג 'ממית'. רובם המכריע (קשה מאוד מאוד למצוא את מי שלא) בא לכולל לשבע שמונה שעות והולך הלאה.
ואל תתחיל לקשקש כאילו אני נגד לימוד תורה או שטויות כאלה, כי גם אני וגם הרבה כמוני (ואני מניח שיוסי28 ביניהם) אנשים עובדים שמחזיקים את 'עולם התורה' בתרומות שלנו.
אנחנו מקיימים את החלק שלנו בהסכם 'יששכר וזבולון' , ואילו האברכים אפילו לא קרובים לעמוד בחלק שלהם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2004 19:32 |
|
| |
גם במקומות עבודה יש כאלו שלא עושים את מלאכתם נאמנה לא זאת השאלה וגם אני שראיתי שקשה לי יום שלם יצאתי לעבוד חלק ההבדל ביני לבינך שאני מתפלל שהיוצאי דופן ישבו וילמדו ואתה ויוסי מתפללים ומיחלים שילכו לעבוד זה ההבדל הקטן
סתם אם לדעתך האברכים לא לומדים אז באמת אל תתרום להם מה? גם סוחר טוב אתה לא?! אני מקווה שבביזנס אתה משקיע רק במקומות שאתה מאמין להם ולא במקומות שאתה בז להם
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2004 19:41 |
|
| |
נו"נ,
1. אני תורם רק לכולל שיש בו בחינות ואני תורם רק לאברכים שאני יודע ש'ממיתים עצמם'.
2. מאחר ואני תורם גם לארגוני צדקה שמחלקים מזון לנזקקים, ומאחר ובין הנזקקים יש גם 'אברכים' מהסוג שציינתי לעיל (מאחר והם הרוב הכמעט מוחלט של האברכים) - יוצא שבעקיפין אני גם תורם לאותם 'אברכים' אבל, מאחר ומדובר פה על אוכל למשפחות, אני ממשיך בזה למרות התנגדותי .
3. אדם שעובד - צריך להגיע לתפוקה מסוימת שהבוס מצפה ממנו, אם הוא לא יגיע לזה - הוא יפוטר, ואם הוא עושה זאת בפחות מהזמן שהבוס מקצה לו - זכותו לנוח בשאר הזמן.
ברוב הכוללים שאני מכיר - אין שום דרך לקבוע אם הלומד הגיע לתפוקה כלשהי.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2004 20:06 |
|
| |
חבר סיפר לי:
ב"ה גדלתי בישיבה וחונחתי שאחרי החתונה הולכים ללמוד בכולל, ב"ה התחתנתי למדתי מס' חודשים בכולל במסגרת הישיבה והתחלתי לחפש כולל אמיתי!
היה כמה אפשרויות אך אני חיפשתי כולל שמשלם, לבסוף נמצא הכולל הזה שמשלם 500$ ועוד 100$ כשלומדים עם בחור סדר בוקר וצהרים, אך מה נפלא....
בקוצר רוח חיכיתי (החבר, כן?) לתחילת הזמן כדי ללמוד וביחד גם לפרנש זוג צעיר וטרי, הרי סה"כ 600$ לא הולך ברגל...
התחיל הזמן, יום ראשון ועל הלוח דף תקנות...
הרבה תקנות לאברכים היו שם ובנהם היה כתוב שעל כל אברך להופיע בזמן, ולמאחרים נקבעו קנסות כל דקה מעשרת הדק' הראשונו יורד דולר אחד.
תקנה נוספת היה שאסור לצאת לשירותי יותר מפעמיים ושני הפעמים לא יעלה על 10 דק'...
ועוד... ועוד...
כשניגשתי לראש כולל לשאול לפשר התקנות ענה: אני משלם ורוצה תמורה...
ועוד היה אברך שהיה מקבל תוספת תשלום שהיה רושם כל בוקר מתי האברכים היו באים...
לאחר שלושה חודשים יצא שאני (החבר, כן?) צריך לשלם לראש כולל...
זהו ברחתי מהוכוללים....
אבל אני ב"ה הולך לכולל טוב, אמנם משלם מעט, אך גם אין לו הרבה דרישות...
ולא אני לא מסתובב בעשר.....
בן תיירה שומע לדעת תיירה!!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2004 20:12 |
|
| |
ביננו, הרשה לי לפקפק במידת "החזקת התורה" שלך...
לגופו של עניין,
אברך אינו פועל!
הוא אינו מקבל את שכרו כפועל.
אין לו שעות עבודה נורמליות, כשל פועל.
(מיהו הפועל שעובד כל היום תמורת 1400 ש"ח, הא?)
אברך, מקדיש את חייו, ככל יכולתו, ללימוד התורה.
ישנם כאלו ש'ממיתים עצמם' באוהלה של תורה,
ישנם, והם הרוב, שמשתדלים "במקרו", להקפיד על סדרי הלימוד, אך ב"מיקרו", הם מרשים לעצמם "להבריז" פה ושם מה אתה רוצה?
וכי מה הנך דורש מאברך?
שילך לבנק/רופא/ וכדו' מעבר לשעות הסדרים?
מתי? לפנות בוקר? או שמא בלילה?.?.?
אז נכון,
ישנם גם בטלנים!
בדיוק כפי שבמשרדי הממשלה ישנם פועלים עצלים ובשוק העבודה ישנם מובטלים.
(כדוגמת מיודענו יוסי, "העובד", שמבלי משים, העיד על "הסתובבותו" ברחובות העיר בשעה 10:00 בבוקר...)
בסופו של דבר, אברך שבשלב כלשהוא "לא מוצא את עצמו", פורש, במוקדם או במאוחר מתלמודו, ויוצא "לעשות לביתו".
(כן כן, הייתי בסיטואציה...)
בגדול, הלוואי ואנו הזיבלונים (סתאאאאם), היינו ממלאים את חלקנו בחוזה, באותה מידה שהצד השני, היששכרניקים, עושים את שלהם.
|
|
|
|
|