|
|
| נשלח ב-14/7/2004 01:16 |
|
| |
אקדמאי, מודה באשמה.
קעלמער, צודק כתמיד.
אשר, אתה מדבר שטיות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2004 01:19 |
|
| |
איפכא מסתברא
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2004 01:24 |
|
| |
זכותך לחשוב דברי הבל ובורות ליטאית. לא מענישים על כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2004 01:29 |
|
| |
אשר
אין לך מושג אפילו בקצה קצהו של הידע של הרבי בכל תחום.
ועל עמקות
שמעתי מאחד הגאונים ( תלמיד של הרב שך הרב הוטנר ר חצק'ל ועוד)המתנגדים הגדולים לרבי ולחב"ד,
שאמר שיש שרואה תורות מהרבי שאלו לא היה בטוח שהוא אמרם, היה נשבע שלא יכול לאומרם.
ולמבינים -מסתברא ודומיו אומר: שאחד השיחות שכיון הנ"ל , היה השיחה המופלאה על "קם רב ושחטיא לר זירא".
תוקן על ידי - קעלעמר - 14/07/2004 1:31:06
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2004 01:29 |
|
| |
מסתברא
לפחות את זה...
תודה, תודה רבה לך.
תוקן על ידי - asher177 - 14/07/2004 1:35:49
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2004 01:34 |
|
| |
קעלעמער
זה בדיוק מה שאמרתי, הוא היה וירטואוז מדהים הוא שלט בהרבה מאד חומר והשתמש בו לצרכיו, אמרתי גם שהוא אמר את כל זבריו בדרך הדרוש היכן שלא כל דבר חייב להיות אמת לאמיתה.
ודווקא בנושאים הלכתיים עיוניים כמעט שלא נשמע קולו,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2004 01:36 |
|
| |
בקשר לר' שך, אין ספק שרדף אחרים עד חורמה, בצורה אכזרית. צר לי להגיד את זה, אחרי ששמעתי שיעורים ממנו, אבל זה האמת. ר' שך חינך דור שלם לרדיפות אכזריות שכמעט ולא ראינו דוגמתם. מי זוכר את האברך המשי ששלחו לבית משוגעים? מי זוכר את עמודי הברזל שהיו מסביב לבימה, ואיזה שימוש נעשה בהם? מי זוכר את הבחורים שכמעט יצאו מדעתם מרוב רדיפות? מי זוכר את נשות האברכים שפשוטו כמשמעו לא ישנו בלילה מרוב רדיפות? מי זוכר את הבזיונות הנוראיים של גדולי התלמידי חכמים? מי זוכר את דמעותיהם של אותם תלמידי חכמים, דמעות ממש? אני זוכר, ולעולם לא אשכח! וביום פקדי ופקדתי. כמה זה כואב לכתוב את כל זה, אבל זה האמת.
בקשר לגדלות הרמ"ש אין שום ספק שהיה גדול מאד בתורה ובחכמה. ומי שאומר ההפך, הרי שלא למד תורתו. ולשם השוואה, ידיעת הר' שך בתורה, לא הגיע לכחצי אחוז לזו של הרמ"ש. ובכלל אין להאריך בדבר זה, שכל ספריו מעידים על גדלותו, וכל הרוצה ליטול יבוא ויטול. יחד עם גדלותו היה מסוגל לדבר המון שטויות, כגון שהמשיח יגיע מ 770 ושצרפת בגימטריא 770, ושניגון נפוליון נתעלה על ידי האדמו"ר הזקן, וכן הרבה שטויות מסוג זה.
אבל לא על זה אנו דנים. אילולי הביקורת שהומשעה עליו, הרי שהיהדותה החרדית היתה נראה הרבה יותר גרועה היום ממה שהיא. צא ולמד, שחסידי חב"ד אין ביניהם ולמזרחי ולא כלום. תסתכלו בתוצאות הבחירות האחרונות כפי שזה בא לידי בטוי בכפר חב"ד. וזה בעת שאדמורי חב"ד היו מגדולי המתנגדים לתנועה הציונית. ושוב, אני מעלה פה האשמות שאין לי דרך להוכיח אותם, אבל אני יודע ממקור ראשון שהם נכונים. אני מדבר על הטליויזיה שנמצא בהרבה בתים חבדניקים, אני מדבר על הבחורים שמסתובבים עם הבחורות, אני מדבר על חוסר הצניעות של נשות חב"ד וכהנה וכהנה.
כיום חב"ד מפולגת, ומנוהלת חלקו או רובו על ידי תמהונים. חסידיו הבולטים ברובם הם בעלי תשובה, עם דעות והליכות מפוקפקים. היאך קרסה תנועה מפוארת והגיע לאן שהגיע היום. את התשובה יש למצוא אצל שני אנשים, הריי"ץ והרמ"ש וביותר אצל זה האחרון. איני רוצה לחזור שוב על הפרטים שהזכרתי למעלה, אבל הרבה יותר ממה שהזכרתי שם, מונח לפני ואכ"מ או טעם להאריך.
ר' שך היה המבקר הבוטה ביותר. אבל הביקורת נשמע מכל פינה ביהדות החרדית פעם בסתר ופעם בגלוי. וכמו שאמר מאן דהו (אני), דער לובאביטשער רבי האט גוט באגראבען זיין חסידים.
ולסוף פעם שאלתי את ר' גדליה, וואס האלט איר פון דער לובאביטשער רבי. והוא ענה, סאיז נישט דא פון וואס צו האלטען.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2004 01:44 |
|
| |
מתאים לך מאד להטיח ביקורת גורפת ומכלילה על עשרות אלפי אנשים בלי ביסוס! כמה נכון וצודק ומדעי, אך הלא למדת אצלו שיעור בהלכה. והכל מובן.
(הרי בדרשה אחת (שיש לי תעתיק הקלטת), טען והצהיר הר"ש שבחב"ד אין גמרא, שבפרבריינגן אין תורה - אין זה רק מזכיר צורת ההטפות של הנוצרים לפני הפסחא. ואכן אנטשימיות ושנאה קשה לעקר, אפילו בלי ראיות)
האט ר' גדלי' גזאגט. וברור שהרבה סבורים כך על ר' גדלי' בעצמו כפשוט.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2004 01:50 |
|
| |
אשר,
מה נקרא דברים עיוניים? האם הלכה למעשה. או לומדות בהלכה?
והנה אני עצמי שמעתי, (איני חלילה "בעל תשובה" תמהוני (והלוואי שהייתי) ולא בן בנו של בעל תשובה) במו אזני הרבה ביאורים הלכתיים בכל חלקי התורה במשך שנים רבות שנכחתי אצלו מדי שבת בשבתו? והלא אין החי מכחיש את החי!!!!! וכולם נדפסו בספריו!
יכול מישהו לחלוק עליהם, לטעון נגדם, לא להתפעל מהם- אך לטעון שרק אמר דרוש הלא זהו שרק מוכח שניתן להוכיח.
אך הרי בחדר שלך לא זקוקים לבסס מאומה להאשים מישהו, מספיק להצהיר, וכבר נקבע כעובדא.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2004 01:57 |
|
| |
בכלל כל האשמות על בחורים ובחורות, טלוויזיה, וכיו"ב אני יכול להביא על כל תנועה רב ממדית. איני גורף ביבים ואני נגעל מלהכליל, אך אני יודע היטב על החסידיות והקהילות הכי שמרניות מה שקורה בפני ובפנים שם בבחינת תסמר שערות ראשם. ואין שום הבדל בינם לבין חב"ד.
רק מה?
כאשר יש עימות בין פתיחות לבין סגירות? הרי קל מאד להאשים את הפיחות כאם כל חטאת. ואילו על השמרנים, הרי השמרנות וההסתגרות מהווה כתריס פלא מפני כל ביקורת? שהרי יש מה לעשות הרי כבר הקימו חומת הגיטו עד לשמים? וממילא שם לא רואים שום עוול.
לדאבון לב אכן בגלל הר"ש ובני ברק - הרי מה שמאפיין את החרדיות הינה רק שנאת ישראל ולא אהבת ישראל. השנאה בפני הזר.
סוף דבר שגישה זו תקרוס כמו שקרסה היהדות בפולין ורוסיא.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2004 02:03 |
|
| |
סוג התיחסות שלך לר"ג דומה כמעט לחבדניק.
היכן הבקורת, השפיטה, כשזה מגיע אל ר"ג אתה משתתק באלם קודש.
איני בא להצדיק את חב"ד, מתוך התגובות שלי ניכר, ודעתי על הרב שך הציבורי,(בשונה מהפרטי שהיה אדם טוב ומקסים)כדעתך, גם אני למדתי אצלו!
אבל עד שלא תיטול את קורת ר"ג מבין עיניך,לא תוכל ליטול את קיסם החבדניק (או השכניק) מבין שיניו.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2004 02:05 |
|
| |
אגב אנו משתעשעים כאן בשעות שהצנזור ישן מחר לדעתי לא תראו 70% מהנכתב כאן.
יוקם משמרת לילה של צנזור!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2004 02:09 |
|
| |
כל האשכול מוטב שלא נברא משנברא, אך עכשיו שנברא יש לפשפש בדברים, שמא יאמרו שמדשתקי שמע מינא דמודי ליה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2004 02:21 |
|
| |
בגלל השעה המאוחרת, אין לי זמן לקחת את הטיפקס ולמחוק, במיוחד שצריך להחליף ניק בשביל זה.
אבל אני מבקש להימנע ככל האפשר מעלבונות, ביקורות רגשיות. מצד שני, נא להסתמך על נתונים ולא להציג דעה אישית כעובדה.
הנידון כאן אינו חב"ד, למי ששכח, אלא האופן שבו הרב שך תפס את חב"ד. ואלו בהחלט עשויים להיות שני דברים שונים. יש כאלו שבוודאי יטענו לכך.
הנידון כאן הוא השאלה מדוע הרב שך יצא נגד חב"ד. ותלמידיו, שאני רואה את עצמי מבחינה מסויימת ביניהם, צריכים להתמודד עם הטענה שהוא עשה זאת בגלל מניעים אישיים ואינטרסים. איני סבור שזה נכון, אבל כמדומה שלפי כללי הפורום יש מקום להעלות האשמה כזו, וצריך לענות עליה. לא בעלבונות, אלא בעובדות - עד כמה שניתן לברר דבר התלוי בלב.
ובכן, כמה שאלות עובדתיות:
א. באיזו שנה יצא הרב שך לראשונה נגד חב"ד? (שאלת זריחת עץ).
ב. האם הרב שך התנגד לחב"ד או לאדמור מחב"ד?
ג. מה היו הטענות שהעלה הרב שך נגד חב"ד?
ד. מה היו המניעים של הרב שך להתנגדות זו?
ה. האם היו עוד "גדולים" "ליטאים" שסברו שיש מקום לביקורת על חב"ד?
ו. מה היתה ההשפעה של המחלוקת נגד חב"ד בציבור ה"ליטאי", החב"די, החסידי, החרדי, הדתי, היהודי והנכרי?
הבו לי עובדות. לא רגשות.
ונא ונא להקפיד על לשון נקיה במידת האפשר. גם אם יש ריתחא דאורייתא ועל אחת כמה וכמה אם זו רתיחה מטיב אחר...
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2004 02:25 |
|
| |
לי עצמי לא ידועות עובדות. אמנם אני יכול להעיד על שמועות שרווחות בציבור הליטאי בנושא זה.
א. גם אני שמעתי את בני הציבור הליטאי מתבטאים: מי שלמד באוניברסיטה אינו יכול להיות המשיח/תלמיד חכם.
אין צריך לומר שאיני מסכים לקביעה זו, ולא בגלל חב"ד...
ב. שמועה שלא נזכרה עד עתה, אולי מסיבות טובות, היא שכבר ר' אהרן קוטלר הסתייג מחב"ד, ולכן הרב שך בעצם הלך בדרכו. לפי השמועה ר' אהרן קוטלר עיין באחד מכתביו של האדמור מחבד, נראה לי האחרון, לפני שנים רבות, ותהה: האם הוא חושב עצמו למשיח?
איני בא לדון כלל אם אכן הרבי מחבד סבר שהוא הוא המשיח. היה אשכול אחר בנושא זה (וגם הוא שמא מוטב שלא נברא משנברא). אני כן בא לבדוק אם אכן ר' אהרן קוטלר או מנהיגים אחרים של הציבור שלנו, הליטאי, אכן העלו את החשד הזה עוד לפני שנים רבות - או שמא זה סיפור שנולד מאוחר יותר ונועד למצוא חברים לרב שך בדורות קודמים.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
|