|
|
| נשלח ב-21/9/2004 18:10 |
|
| |
גברת ריבי הנכבדה
לא אני מניתי את קדושי עליון אלו ולא אני השמטתי את הקדושים האשכנזים.
אבל למען הסר ספק אבקשך לפרסם גם את השמות האשכנזים כדי שיוכל כל חולה ונדכא לבחור לו איזה קדוש עליון שירפא אותו.
ואני בתמימותי הולך.ורוצה לעזור לנזקקים ולתת להם שמות ואולי אף כתובות ומחירון מדויק כמה זה עולה [הרי לא יעלה על הדעת שהקדושים לא צריכים לחיות ממשהו ולהקים מוסדות תורה ותפילה .]
ואם באת לפורום רק בשביל זה דיינו.
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2004 20:54 |
|
| |
אוי רב קעלמער הצחקתני עד לדמעות ולכן אזכה אותך בווארט
ששמעתי מאיזה בדחן אחד בחתונה
וזג צעיר שלא זכה להיפקד בפקודת ישועה ורחמים משמי שמי קדם הגיע לאיזה דמות באבאית שאתה רבינו מאד "מחבב" ואחרי כמה שיחות קצרות הגיעו אל התכלית "כי זה כל האדם"
והזוג שואל
באבא, כמה?
באבא: [מחיר] מציאה
באבא!!!! [אז אתה אצלנו] בתרא!!!!!!
גב' ריבי הכהן שאינה משתייכת למחסה לשפנים אלא לבתי מחסה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2004 01:40 |
|
| |
ריבי בענין פתוי
בזיכרוני ראיתי בספר סיפור על בעל חכם צבי אביו של ר' יעקב מעמדין
כי פעם בא לעירו מלומד גדול בתורה ובקבלה וביקש ממנו הרב הנ"ל שילמוד עמו תורה.
וכך הוה הם למדו משך הרבה זמן שעות ארוכות בכל עניני תורה וקבלה וממש דבק נפש הרב עם איש הנ"ל עד שפעם 'גילה' המגיד לו שיש נשמה גדולה שאי אפשר לבוא רק ע"י טומאה וביאת איסור וכך שידל אותו שיבא על אשתו בעת נידתה והנשמה שיורד ויולד אולי יהיה המשיח
וכשסיפר הרב לאשתו מה שאיש מציע, הלכה וסיפרה לכל נשי העיר מה שה'באבא' רוצה מבעלה, ובאו יחד עם מקלות לגרש אותו האיש מהעיר. ובסוף העיר חזר האיש פניו להנשים ואמר: "לא תפסתי את צבי הזה [שמו היה צבי אשכנזי] אז אתפוס צבי אחר" וד"ל
אני לא יודע אם הסיפור הנ"ל אמיתי
אבל אפשר לפתות אנשים אפילו חכמים למאוד. ורואים את זה הרבה בפרט בארה"ב אנשים אינטלגנטים שמצטרפים לכתות שונות ואחרי זמן הם אפילו מוכנים למות למען הכת
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2004 07:32 |
|
| |
נישט, על עבודה כה מושקעת, כה ממצה ועוד בנושא כה טעון, אתה מבקש ממני להשאר אדיש? רק על המומחיות, התמצות, המראה מקומות, מגיעה לך לדעתי מדליה, אם כי, משהו בחומרים של הסיפור, באובססיביות, באבחנות שבין כפיה מהולה באונס עם רצון בלתי נשלט שסופו מי ישורנו, ושאר ירקות, מזכירים אכן דמויות שכאילו הועתקו מסיפורים שלריבי יש, בצדק, אסוסיאציות מתוקים מרים מהם. ולכן לא אחזור ואזכיר אותם.
מי אני שאכנס לחלק ההלכתי בסוגיה, שגם אם היא סובלת מחד ממדיות, ושטחיות, והיא מתמקדת בקורות אותה אשה פשוטה, שעברה ללא ספק טראומה, כשקשה להחליט מה שבר אותה יותר: החטא עם "אליהו", אבדן האוצר המובטח, או ההכרה שהעובר, (שעליו לא מסופר כלום), כנראה לא יגדל להיות המשיח. חומר למחזה, לדעתי.
על כל פנים, לשאלותך. ואתייחס רק לתהייתך למה היא לא סיפרה לבעלה על קורותיה עם האיש, עד אחרי שהתברר שאין אוצר. האם לא כתבת שהאיש קבע שבעלה אינו ראוי? הרי עד שהתברר לה שמדובר בשרלטן ונוכל, היא הייתה "שפוטה" שלו. את העניין ההוא ביניהם, היא הייתה אמורה לשמור בסוד. זה אכן לא מתואר בגוף השאלה, אבל מותר להניח שאת עובדת כניסתה להריון, בהעדר בדיקת רקמות, היא הייתה מייחסת לבעלה, שמידי פעם גם חזר, כנראה, מגיחותיו העיסקיות. והכל לשם שמים.
אבל יש כאן פן נוסף: נכון, המשיח. אתה מנסה לרמוז שיש תקדימים לעובדה, שבשם ה"שגעון" הזה נעשו דברים מזוויעים? ושהקרבנות שלו הם בעיקר פשוטי העם?
שהרי אל"כ, למה חשבת שאקפוץ? כי אם כן, יש לי חדשות בשבילך, לא על באבות. סתם ידיעות מהעיתונות בשנים האחרונות. נדמה לי שברגעים אלו ממש, יושב באחד מבתי הכלא, אסיר עבדקן, שהצליח לעבוד על מספר לא מבוטל של נשים נשואות, לא זכורים לי ממש הפרטים, אבל הוא הציג את עצמו כשליח הב"ד, או משו כזה, ו"תפקידו", לדבריו, היה לדגמן להן "איך עושים את זה". והן, לא להאמין, התפתו. הן האמינו לו. מיר"ש, אני מניח. מה דינן?
הכלל ההוא של הרמב"ם שציטטת, בטח חל גם שם. כלומר, אחלה דמיון למקרה שלנו. וזה, כאמור, לא קרה בהונגריה, עם אשת יום פשוטה, שבטח לא ידעה צורת אות חוץ, אולי, מ"צאנה וראנה", אלא עם נשים משכילות, בוגרות סמינר בית יעקב. האם זה הוכחה לכך ששיעורי טהרת המשפחה הוא עניין למטורפים?
גמח"ט
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2004 08:50 |
|
| |
אני מוחה נמרצות!!!
זה סיפור כחול אבל לא נכון!!!
אני נעלבת בשם כל הנשים!!
אנו לא דפוקות בשכל!!!
אי אפשר לקחת אשה דוגמת בוגרת בית יעקב שלומדת מגמות עם רמה מיוחדת במינה ישנן בנות שעוקפות כאן הרבה חכמים מלומדים,
אתם סליחה לא יודעים מהי רמה של בוגרת סמינר בית יעקב וזו ממש בושה אפילו לדון בזה.
אף בת לא תתפתה בתואנה מטופשת כזו שמציגים
ויש כאן הרבה חומר צהוב לצהובונים תתי רמה שאפילו לעטוף בהם מליחים הם לא ראויים.
אז לא לקנות אף סיפור שמסופר אולי אצלכם ב"מקווה נייעס"
ולפתות אשה לעבירה אפשר ואמרו חז"ל שאפילו את ברוריה אשת התנא ר' מאיר העמידו בנסיון והיא כמעט נכשלה וזה עלה לה ברח"ל אי אפשר אפילו להוציא מהפה.
ועל זה אמר שלמה המלך "אשה בכל אלו לא מצאתי"
"ונשים דעתן קלות"
וגם עליהם גברים מצאו חז"ל טיעון קשה ש"אין אפוטרופוס לעריות" [או לאריות כמוכם]
וגם רב עמרם צרח נורא בי רב עמרם כי פחד שלא יעמוד בנסיון
אז אולי אותו אסיר פיתה נשים נשואות ונתפתו כי גם אשה חכמה יכולה להכשל מ"חלקת לשון"
ויש גברים שיש להם קסמים ולא חסרים נשים שחסר להם בבית דברים שהבעל רחמנא ליצלן לא מספק
אז בצירוף הכל גם האשה החכמה ביותר לא תעמוד בפני פיתוי היצר הר[ג]ע
ואל לכם חכמים מחוכמים ללעוג לנשים ומי אומר שאתם הייתם עומדים בפני פיתוי של אשה יפהפיה שהייתה רומזת לכם מזימות זימה ה' ישמרכם וישמרנו!!!
ועל כן נתפלל כולנו אל תביאנו לידי נסיון וממילא לא לידי בזיון רחמנא ליצלן!
גב' ריבי הכהן!
אולי תכתבו פעם גם בשבח הנשים שמהן אמהות מהן נביאות מהן שפטו את ישראל.
ומי נושאת אתכם תשע ירחי לידה בלי להוציא אף מילה ואחרי זה כל טורח הגידול והבעל ישר כח מקבל הכל על מוכן!
ועל זה אמר הגר"א מוילנא
בפירוש הפסוק "בן חכם ישמח אב ובן כסיל תוגת אמו"
כשיש לאבא בן חכם הכרי הוא משתעשע עמו בבית המדרש ועל כן הוא ישמח אותו.
אבל בן כסיל אינו הולך לבית המדרש ורק האמא מט]פלת בו ומוטל עליה ועל כן הוא תוגת אמו.
אז את פרי העבודה הקשה שאנו הנשים עושות אתם הגברים קוצרים ברנה
ואחרי זה אתם מזמרים בקולי קולות "שלא עשני אשה".
ואנו נענה בענווה כדרכינו "ברוך.... שעשני כרצונו"
מקווה שאתם מבינים נפשה של אשה!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2004 08:59 |
|
| |
שכחתי לומר שכשאתם מביאים סיפורים מפונטזים על ה"חכם צבי" תביאו לזה מקורות מהימנים ואל תביאו דברים שפורח מזרחונכם
כי הדמיון משול לעוף [מעוף הדמיון] ועוף [השמים הם הדמיון] יוליך את הקול.
אני לא הייתי משקיעה חצי שקל על מניה כזו שנמכרת בכזו ספקולציה!!!!!!!!!!!!!!
אבי שיחי' אמר לי פעם שכשאדם אומר לכם בטענת שכנוע "בעיני ראיתי זאת" תצעק אליו ישר "להד"ם"
אני מתנצלת בפני כולם מה לעשות ואני נסערת כל כולי!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2004 09:15 |
|
| |
ריבי, בשם כל הגברים (באותה מידה שאת ייחסת לעצמך עלבון בשם כל הנשים) - סליחה. לא עלה לשניה אחת על דעתי ללעוג לכן. ציטטתי מהזכרון משהו שקראתי בזמנו בעיתון, והבאתי את זה בתור דוגמה מנטרלת עוקץ, שחשבתי שנישטאיך מנסה לטמון. אל דאגה. את כנראה צדקת. ואין ספק שאני רחוק מזה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2004 10:18 |
|
| |
וזה מה שנקרא באה לברך ויצאה מקללת
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2004 10:34 |
|
| |
ריבי:"גם אחרי שבתאי צבי טעו דוקא האשכנזים ואלו אנשי תורכיה הקיאו אותם מתוכם תיכף"
לא נכון,גם גדולי תורכיה טעו אחריו כמו ר חיים בנבנשתי גדול חכמי תורכיה ועוד רבים
גם באמסטרדם נאלץ החכם צבי(האשכנזי)לעזוב את משמרתו עקב לחץ הספרדים השבתאים
ריבי:"מה שמרגיז אותי זה הגזענות שלנו"
זה נכון שאין לצחוק על הבאבות יותר ממה שצוחקים על הרעבעס ,אבל האמת שעל שניהם יש לבכות וההבדל בין הליטאי (הקעלעמער) והחסידי (ריבי) שאף אחד לא יודע מי היה אביו של ר אליה לאפיאן(שזלזלת בו)ואילו אביו של הבאבא לאזאר היה הבאבא סאלי ו ואביו של הויזניצר היה גם למרבה הפלא אדמו"ר של ויזניץ ואני שואל אותך שאלה פשוטה האם זה צירוף מקרים שילדי הרעבעס הם כולם קדושים וטהורים ובעלי מופת או שהקב"ה ברוב רחמיו גלגל בזרעם של הרעבעס "גרויסע נשומות" ?
(אני על הרוב אדבר כי גם ידוע על "שטעלערס" של הליטאים הבאים מחמת ירושה ומ"מ אינו דומה כלל)
ולסיום דברי הקוצקר
"אותות ומופתים-באדמת בני חם"
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2004 11:03 |
|
| |
ריבי
הסיפור שכוכבי סיפרה על השליח ב"ד היה גם היה אולי השם "פדר" יזכיר לך משהו
ולנושא האשכול
זה ברור שהבנות החרדיות הרבה יותר מועדות לפגיעה מרשעים וסוטים מתחזים, מרעותיהן החילוניות וזאת בגלל האיפול הכמעט מוחלט הקיים בציבור החרדי בכל מה שקשור לחינוך מיני
הרבה בנות לומדות על עובדות החיים רק שמגיעות לשעורי כלה
חוסר הפתיחות בציבור החרדי בעניני "צניעות" ובמיוחד בחלק מחצרות בציבור החסידי המטיפים "קדושה וטהרה" מביאים לכך שיכול להיווצר קרקע פוריה לניצול מיני מחריד (כמו הסיפור של פדר ועוד הרבה ספורים שמטאטאים אותם בשקט ששששששששששששש נו שידוכים)וזה לא קשור דוקא לחברה החרדית שלנו אלא גם בכל חברה חרדית נוצרית או מוסלמית.
ולא צריך להיות רפת שכל כדבריך אלא שאשה שבקושי יש לה שיג ושיח בנושאים אילו וגם שהיא לא יכולה "לדבר" על זה עם הורים או חברות כי זה פויה אז אין פלא שיכול לבא המשיח ולעבור עבירות לשם שמים
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2004 11:16 |
|
| |
תודה וולוז'ין על הברכה
הצלת כבוד הנשים!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2004 14:12 |
|
| |
תודה לכל החברות על הדברים החמים והחכמים שנשמעו כאן בפורום!
ולענין "פדר" אני לא יודעת מה אתם אומרים
אני מכירה את התפילין של בעלי שנוצרו בתעשית "פדר"
וה' יציל את כולנו משגיאות אם חלילה איכרע מעשה נבלה כזה!
ואני עדיין בדעתי שרוב הדברים הם פרי הזיות של כמה תמוהניים מלוכלכים שנהנים להכפיש את הציבור החרדי ואת הנשים החסידיות האנלפאבתיות!
אגב היה גם סיפור שהרעישו בעיתונים על בחור [מחסידות ת"א] שעשה משכב בהמה בכבשה ואחרי זה התברר שזה לא היה ולא נברא והמעשה הודפס בכל הצהרונים הצבעוניים
ולענייני זה לא מעניין אותי מיהו או מי היא כוכבי.
ואיקה הצלת כבוד האשה דוקא נעשה על ידי!!!!!!!!
ולא יצאתי לקלל אלא לברך!!!!
ישנם חכמים וישנם חכמות ישנם שוטים וישנם שוטות וב"ה לא אלמן ישראל בגדולים ובנשים גדולות ביותר
[ואגב עכשיו הסתלקה לבית עולמה אישיות דגולה ביותר הרבנית ממעליץ ע"ה ובעלי היה בין המנחמים ושמע מהאדמו"ר סיפורים שסיפר בשבח אשתו שמעמידים בצל אדמור"ים ובאבות
וכל זה בלי ללמוד כמעט בשום "שולע"
אלא המורה שלה הייתה אמה וגם מאביה היא ינקה הרבה
ומספר השיעורים שהיא הפיצה הם מבהילים ומאפילים על הרבה מוסדות שלמים הכל מכוחה של אשה אחת].
ומה שבני אדמורי"ם נעשים אדמורי"ם!
ולמה בני מלכים נהיים מלכים ובני כהנים גדולים קודמים לאחרים אם גם הם ראויים?
ויש ירושה גם בתורה לרבנות
משרע"ה ביקש ירושה לבניו והקב"ה לא סתר את טענתו אלא משרה זו הייתה מעותדת ליהושע כי הוא מסר נפשו יותר על התורה כך אמר לי אבי שיחי' שכתוב במדרש
ובתחילת החסידות היו גם הרבה תלמידים שירשו את רבותיהם בלי לפרט.
ובחצרות הליטאיות אין דריסת רגל למי שלא משפחה כידוע לכל אנ"ש.
ולגבי הטענה שאיך הקב"ה מגלגל נשמות גבוהות יותר בבתים של אדמור"ים
אז כנראה ששם הנשים הצדקניות מקבלות שמירה גבוהה יותר ולכן הן בית קיבול יותר טוב כמו הסיפור עם האשה הקמחית ששמרה עצמה ביותר וזכתה להביא שבעה כהנים גדולים.
ולמי שיש טענות שבין החסדים נמצאות נשמות גבוהות יותר מהאדמורי"ם אז שיקח לו נשמה גבוהה אחרת לאדמו"ר.
ואם לא מצא אז יש משהו שגזר ושמר שמות של דמויות פאר לשעת המצוקה והצורך!!!! נא לפנות אליו כאן בפורום!
ועל כן נסכם יש פנים לכאן ולכאן בלי לרדת לבושת פנים
ולמה לנו לחטוא כל הזמן ב"קטנוניות המוחין"!!!!!!!
לפעמים נדמה לי שזה ב"גנים" של כמה להפריע לריבי לומר מילה אחת ישרה.
אבל אני משתדלת להתגבר על מידותי ואיני נכנסת לריב ולבקש אחרי זה סליחה
כי זה הופך להיות בדיחה אחת גדולה.
מישהו רב פעם עם חברו לפני יום הכיפורים אז הלה ענה לו חכה לי למוצאי יום הכיפורים ואז נגיש לך את כל החשבון לפרעון.
גב' ריבי הכהן
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2004 14:44 |
|
| |
לכוכבי.
בטח חזרת לכבודי.
<"אבל יש כאן פן נוסף: נכון, המשיח. אתה מנסה לרמוז שיש תקדימים לעובדה, שבשם ה"שגעון" הזה נעשו דברים מזוויעים? ושהקרבנות שלו הם בעיקר פשוטי העם?">
הבנת אותי נכון, שגעונות נעשו בשם המשיח, בזמן הלא רחוק ובזמן הרחוק יותר, אם תעיין בספרו של אלי ישי: "משיח של גילוי עריות", הוצאת ידיעות אחרונות 2002, תגלה שם עד כמה היתה הזנות חלק מ"עבודת" שבתי צבי.
גבירתנו החסידה כתבה, ולא ידעה מה שכתבה: <"וקראתי לפני שנים ספר של הרב המבורגר על "משיחי השקר וממשיכיהם" והיו תמיד נוכלים בעם ישראל מאז היותו לעם! ויש אפילו פרק מיוחד שנקרא פר' "יש נוכלים">
בהקדמת הספר נאמר, שהספר נכתב בהוראת הרב שך, וסופו מסיים בשורה האומרת: "משיחי שקר יש בכל דור", למי אתה חושב היתה הכוונה? ולמי אתה חושב היתה הכוונה "יש נוכלים"?
<"יש לי חדשות בשבילך, לא על באבות. סתם ידיעות מהעיתונות בשנים האחרונות. נדמה לי שברגעים אלו ממש, יושב באחד מבתי הכלא, אסיר עבדקן, שהצליח לעבוד על מספר לא מבוטל של נשים נשואות, לא זכורים לי ממש הפרטים, אבל הוא הציג את עצמו כשליח הב"ד, או משו כזה, ו"תפקידו", לדבריו, היה לדגמן להן "איך עושים את זה". והן, לא להאמין, התפתו. הן האמינו לו. מיר"ש, אני מניח. מה דינן?">
יש לי ישנות בשבילך. לפני מספר שנים הואשם בארץ ישראל, רב חבד"י בביצוע מעשים שלא יעשו, הוא נידון ע"י בית דין רבני ל"גלות", אך לאחר זמן קצר הוא חזר לעירו, הוא נודה ע"י בית הדין שהגלהו, ומודעות על הנידוי פורסמו בחוצות העיר, זמן קצר לאחר מכן הוא נפטר, וראיתי מודעת אבל שהשתרעה על עמוד שלם ב"בית משיח", מטעם הקהילה החבד"ית בעיר, והמפרסמים מתאבלים מרה על פטירתו של הצדיק, שמסר את עצמו למען הבאת המשיח.
בראש המתאבלים היה רב הקהילה החבד"ית בעיר, המשמש היום בתפקיד חשוב ב"בית דין רבני אנ"ש", כל אנשי הקהילה, פורסמו בשמותיהם במודעה, כאילו להוכיח לרבנים המנדים שמצפצפים עליהם.
משום מה הם לא הבינו שע"י כך הם מצפצפים על בנותיו של אותו צדיק.
איני יודע מה לענות למי שטוענת: "אי אפשר לקחת אשה דוגמת בוגרת בית יעקב שלומדת מגמות עם רמה מיוחדת במינה ישנן בנות שעוקפות כאן הרבה חכמים מלומדים,
אתם סליחה לא יודעים מהי רמה של בוגרת סמינר בית יעקב וזו ממש בושה אפילו לדון בזה".
עדיף לשתוק, ולא מפני שיש לי רגש מיוחד למוסד בית יעקב, או לבנות שלומדות "מגמות" (מה זה?), אלא מפני שאיני מסוגל להבין אין ניתן למצוא קשר בין מוסר ומחוייבות לרמת ההשכלה.
תוקן על ידי - נישטאיך - 23/09/2004 2:46:34
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2004 15:34 |
|
| |
נישט, אכן לכבודך. חבר טרח להתקשר ולהודיע, שבאשכול סנסציוני שפתחת, אני מתבקש לקרוא עד הסוף, לפני שאגיב. עברו שעות, עד שהגעתי בשעת לילה הביתה מיום עמוס, ולא התאכזבתי. וכמצופה ומתבקש: הגבתי.
אני, אולי מנטיה לסינון סלקטיווי של החדשות אותם אני אוגר, לגמרי לא מכיר את המקרה של אותו רב חב"די. אבל אני מאמין לך, ועדיין לא רואה את ההקשרים. מכיוון שלדבריך הוא נפטר, ומכיוון שאין לי את הנתונים, לא הייתי רוצה להכנס פה לפרטים, אבל תסביר לי, אולי בתיבה האישית, מה הבעיה עם זה, שלאחר פטירתו הדפיסו מודעות אבל. אולי הוא חזר לעיר בהסכמה, כי התברר שהאשמות מלכתחילה היו אשמות שווא. קורה לפעמים, לא? אולי הוא חזר בתשובה. הרי המקדש אשה ע"מ שהוא צדיק גמור, מקודשת. כי שמא הרהר תשובה בליבו. בכל מקרה, נדמה לי שאפילו אם אתה צודק לגמרי, ומדובר בנבל, הקשר בינו לבין המשיח, מלבד שם העיתון שבו הספידו אותו, הוא כמו הקשר בין מערכות העיתונים שאינם חשודים בלהיטות משיחית, המספידים כל רב שאינו משיחיסט שסרח, שהלך לעולמו. ובלי להכנס לדוגמאות, אני בטוח שתסכים שאני לא חורג מההגדרה של תגובה מתונה אם אקבע, שזה כבר היה לעולמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2004 15:50 |
|
| |
הסברים קצרצרים:
פר' יש נוכלים הוא עיוות לפר' יש נוחלין במס' בבא בתרא ואתם הרי אוהבים את הבבות מאד!
הטענה שנטענה לגבי הרמה השכלית של בנות בית יעקב שלא מתפתות ע"י סיפורי באבא מעשיות של קדושה או שליח בי"ד הן בעלות רמה שכלית שלא תפולנה בפח יקוש של נוחל עוה"ז
ואין לזה קשר לרמה מוסרית שלא זה היה הנושא!!!
הרי באו להסביר שיכולים להפיל בפח נשים טהורות ע"י בדיות ברמת אפס מוחלט שרק אשה אשה עם אייקיו של 50 אולי תגיע לזה.
ועל זה נזעקתי אז אל תנסו ב"פלפולי עוקם" לעוות את דברי והעיקר שיהיה לכם מה לענות.
"קבל את האמת ממי שאמרה"
ואפילו אם היא אשה
ואפילו אם היא גם עוד צעירה "נישטגעפערליך"
האמת היא מאד ישנה והיא גם מאד כבדה ועל כן נושאיה מאד מועטים [ואולי עוד מוטעים].
ואני חושבת שאם כבר נגררים כאן להעלות מאוב את כל החוטאים [בבחינת חב"דהו וחשדהו]
אז נתחיל ראשון בקין החוטא הראשון שקיבל לעשות תשובה.
ועליו נאמר "לפתח חטאת רובץ".
ואח"ז תמשיכו לפרט את חטאי אדם הראשון וכן הלאה.
אבל תזהרו בכבוד החיים כי הם עדיין מסוגלים להרהר בתשובה.
אני כבר מחכה בקוצר רוח לנגלה הבאה!
גב' ריבי הכהן
|
|
|
|
|