|
|
| נשלח ב-22/9/2004 16:02 |
|
| |
גברת נכבדה.
הימים הם ימי הסליחות והרחמים.
ר ח מ י ם בבקשה!!!
לכוכבי
עניתי לך באישי, ואין לי כל ענין להמשיך בסיפור ברבים.
תוקן על ידי - נישטאיך - 23/09/2004 4:11:18
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2004 16:29 |
|
| |
אני מצייתת ל"דעת גדולים".
בפרט שהמסכנה ההיא כבר שוכנת בעפר מעל מאה וחמישים שנה.
ומי יגלה מעפר עיניה את חטאי טפשותה.
והלואי שלא יכתבו את חטאינו בעוד מאה וחמישים שנה ב"עצור כאן חושבים" יתכן שעד אז רק האתר עצמו יצטרך למחשב בן מיליון גיגה.
אני אבקש בצוואה מיוחדת את אחד מצאצאי צאצאי שיחי' אז לענות תשובות לענין בשם הסבתא שלו שוכנת העפר [נו אני לא מצפה עד אז לחיות אלא אם כן תהיה אז תחית המתים ואזכה להיות מהקמות] ברוח דבריה:
איך היא הייתה מגיבה מאה וחמישים שנה קודם לכן!
אני מודה לכל הנאספים [לא אל עמם] שנטלו חלק במרתון המיוחד ב"זחילה על ארבע במנהרת הזמן"
גב' בלומי הכהן
אני פשוט חושבת שהשם שלי ריבי מעורר מריבות אז אקח את שמי השני שהוא שם רך וחלק כפרח!
ואז ירגישו כולם וכולן איך שאני עדינה ודובשנית!
"נישטאיךבעהןדעררשע"
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2004 21:25 |
|
| |
הודעתו של הכותב נמחקה כיון שהיא תקפה אישית את אחד הכותבים.
יש לכך כמה סיבות.
א. זה לא נכון ולא מוצדק. במיוחד כלפי אותו כותב אישית.
ב. אין מקום לכתיבה כזו, לא מן הסברה ולא מן התורה ולא מחוקת הפורום.
ג. זו התייחסות להקשר הגילוי במקום להקשר התקפות.
אני מצטער שרק עתה שמתי לב לדבר ומייד הזדרזתי לתקן, ותודה לקונילמל שהביא את הדבר לידיעתי בתיבה האישית.
תוקן על ידי - עצכח - 24/09/2004 14:24:45
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2004 11:07 |
|
| |
אני חושבת שלפגוע ביהודי בצורה כל כך נוראה ועוד בערבו של יום הכיפורים
זה יותר מלכתוב זימה
זהירות בכבוד חברים הוא דבר חשוב
גם אם מתנגדים לדעה
אבל לא כל דבר מותר
ולהלעיז בצורה כזו בפומבי זו העבירה השניה של שפיכות דמים!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2004 14:06 |
|
| |
אני הורדתי כמות השתתפות [עסוק!] אבל לזה לא יכולתי להתאפק.
היכן כל הצנזורים[ממיאמי עד א"י] שיודעים להסביר הדק היטב כל החלטה שלהם
מדובר בפוסט שאין בו כלום מעבר להשמצה זולה על אחד מיוחד מבין חברי הפורום.
זו פעם ראשונה שאני אישית הייתי מחזיר את כל הפוסטים של שוטנג.
בכל אופן אני אבקש סליחה ממך [גם על תרומתי הצנועה להסטת האשכול למחוזות האזוטריקה. ]
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
תוקן על ידי - קעלעמר - 24/09/2004 14:12:48
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2004 14:39 |
|
| |
אם לנסות להחזיר את הנושא הראשי לאשכול (למרות שאיני אוהב נושאים כאלו) -
מה באמת צריכה אשה לחשוב כאשר מופיע בפניה מישהו ואומר לה שמשמים שלחוהו?
השוו את שני הסיפורים הבאים, וסליחה מראש על העירבוב בין קודש לחול:
א. אשה אחת יצאה מחוץ לבית, כאשר ניגש אליה מישהו, לא מוכר, אבל עם פנים של צדיק, ואמר לה שהיא עתידה ללדת בן, והוא יושיע את ישראל, גם אם לא יהיה המשיח, אבל לשם כך עליה לעשות כל מיני דברים ומיוחדים וחומרות.
לא, זה לא קשור לעריות, אבל הוא כן נתן לה הוראות משונות.
צריך להדגיש שמדובר בזוג שהיה עקר במשך הרבה שנים. וכל הנסיונות לפתור את הבעיה, בכל הדרכים שהיו מוכרות להם, לא הועילו.
האשה, שדווקא עושה רושם פקחי, סיפרה לבעלה את הסיפור. הוא לא כל כך האמין, אז היא ניסתה לחפש את השליח משמים. ואז...
טוב, זיהיתם?
ב. מעשה באחד שהיה מוחזק לצדיק גדול, והסביר לאשה אחת שהיא צריכה לזנות איתו כדי להוליד את המשיח.
היא לא כל כך רצתה לעשות זאת, אבל אז הוא הזכיר לה שחייבים לשמוע בקול נביא, בכל מה שהוא אומר לעשות.
הרי הגמרא מביאה ראיה מיצחק שהיה חייב להניח לאברהם לשחוט אותו.
ואכן, היה לו חבר שאישר את דבריו.
האם החבר היה נביא?
האם האשה היתה חייבת לשמוע בקולו?
תשובות:
א. המקרה הראשון הוא עיבוד שלי לסיפור על אמו של שמשון. השליח באמת היה משמים, מלאך, והוא חזר וגם התחולל לעיניהם של בני הזוג נס. אבל ההוראות לא היו דבר איסור, אלא רק חומרות שנוהגות בנזיר.
ב. המקרה השני הוא עיבוד של הסיפור המפורסם בגמרא על שני הפרוצים שהתחזו לצדיקים והיו מנצלים נשים.
שם ברור שמדובר ברשעים. אבל מה יקרה אם מישהו שמוחזק בנבואה יבוא ויאמר לאשה שעליה לזנות, איתו או עם אחר, כדי לעשות דבר גדול, כמו הולדת המשיח?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2004 03:37 |
|
| |
נפלאה מבינתי כושר שיפוטם של עורכי אשכול זה, בשיאם של ימי הרחמים והסליחות מרשה לעצמו אחד הכותבים כאן לכתוב כי "בהסכמת הרב שך נכתב ספר ממנו צוטט כי בכל דור יש משיח שקר, ובו פרק בשם "יש נוכלין" וכו'.ומוסיף הכותב שלנו "נחשו למי התכוון...?" ממש דיברי ניאוץ וגידוף ר"ל, כלפי גאון צדיק וקדוש זי"ע, המפורסם ברוח קודשו, ואהבת ישראל המופלאה שיקדה בו במסירות נפש, אשר הקים עול תומ"צ ברחבי תבל והשיב רבבות מישראל בתשובה. וכדי להסיר ספק איזו עדה וצדיק כוונתו להתקיף, הוסיף עלילה על איזה סוטה הנמנה כביכול עם חסידי חב"ד אשר למרות סטיותיו זכה להערכה בעתונות חבדית, וכל זה בהדגשת השם חב"ד כמה פעמים. ממש כבימי השנאה והרדיפות האפלים ההם. הזכרת דבר שלעצמו הוא גם לימוד חובה על שוכני עפר כהרב שך ז"ל. זאת לא מצאו העורכים לנכון לצנזר, אך מחאתי על כך צונזרה, אתמהה?? הלא תחרדו מיום הדין??
תוקן על ידי - jebo - 26/09/2004 4:11:47
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2004 03:42 |
|
| |
ז'בו היקר
ברוך בואך אל הפורום. כמדומה שעד עתה לא יצא לי להגיב לך ישירות, ולברך אותך על הצטרפותך.
לגבי מה שכתבת כאן, אני חושש שאתה מבלבל בין שני ספרים. ספרו של הרב המבורגר נקרא "משיחי שקר ומתנגדיהם". הוא נכתב, בין השאר, כרקע נגד המשיחיות שזיהה המחבר בתנועת חב"ד. זה נושא אפשר להתווכח עליו, אך איני יודע מדוע לגנות את הספר והמחבר ולתת להם שם של ספר אחר. הספר השני, עד כמה שידוע לי, עוסק בשבתי צבי, והוא נכתב בסגנון שונה לגמרי ובידי אדם שונה לגמרי.
לגבי המחיקה דלעיל, אני הייתי אחראי לה (אלא ששכחתי לציין זאת). הסיבה היא זו שכתובה בפנים. אהבתך לאמת סחפה אותך להחשיד את פותח האשכול בדברים שאינם יאים לא לך ולא לו ולא לפורום.
אם יש לך טענות עניניות בקשר למשיחיות שיש או שאין בחב"ד, אתה עשוי לבחור לך אחד משני אשכולות לפחות שיש בנושא זה, או לפתוח חדש. הנושא באשכול הזה הוא אחר.
תודה מראש.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2004 04:07 |
|
| |
ראשית תודה לך מיימוני על יחסך הענייני והמנומס. אכן טעיתי ובלבלתי בין הספרים. אך באשר להתקפה בסגנון פוגעני על קדוש עליון זי"ע ועדה קדושה בישראל, על ידי מה שכתב מי שכתב ב9\22 בשעה 14.44, הרי הדברים עדיין לא נמחקו, אנא הואל מטובך לקראם שנית והחלט כעורך אחראי אם ראויים הם להנצחה במסגרת מלומדת זו. מה שעומד לדיון כרגע לדעתי, אינו יחסה של חב"ד (לנושא זה או אחר) אלא היחס לחב"ד.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2004 10:11 |
|
| |
ריבי/בלומי הכהן, הפעם אנו מצפים למעבר לשם שלישי וגברי!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2004 10:26 |
|
| |
אפשר לדעת למה כבודו חושד בכבודה? מה יש באשה הזו שלא יכול להיות שיהיה באשה? זה עקרוני לתוכן אותה היא רוצה לבטא?
ריבי, אשרי שחושדים בך על סתם!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2004 12:35 |
|
| |
איקה היקרה!
את לא מבינה את בוגי יהלום רמט"לכנו לשעבר
הנה כשאני הייתי עוברה בבטן אמי אבי שליט"א מאד ציפה שיולד לו בן בעצם הוא ציפה כן אחרי שנולדו לו בן ובת לפי הסדר וקיים את המצוה
אז חלומו היה שהיתר יהיו בנים כדי שיוכל ללמד את בניו תורה.
אבל אחרי זה בת ואחרי זה שוב בת
ואחרי זה כבר היתה אצלו בעיה אובבססיבית הפעם יהיה בן! ונדר גדול נדר שאם יהיה זה בן יקרא בשם ישראל על שם הבעש"ט והמגיד מקוזניץ.
ותקוות גדולות בנה עם כל מיני סמימנים שהפעם בעזהי"ת "הנה זה לך בן"
אלא ש"אויפ צו להכעיס" [כבר אז הייתי מרגיזה] נולדה שוב בת
ואם היה משתמש אז באולטראסאונד אז היתה מידת האכזבה קלה יותר.
אבל כשמדמיינים ויוצא הפך הכוונה אז האכזבה שלו הייתה קשה
אז יש לי שם אם הייתי נעשת זכרה
ישראל/ה.
ולצערו של אבי חזרה הבעיה שלו פעם אחר פעם
עד שעמדה אמי מלדת
וזכה להעמיד מהמין הנשי המשובח 9 וקדיש יתום אחד!
אבל את התיסכול הנורא שאין לו את מי ללמד תורה
הוא פתר בצורה מאד אורגינלית בזה שהוא עשה אותי תלמידה נאמנה ואני למדתי אתו בחברותא משך 7 שנים
והיות ואבי הוא עילוי עצום אדם שלא שכח את תלמודו וחזר על הש"ס הרבה פעמים ובעיון אז זכיתי ללמוד ממנו הרבה דברים שאינם מביישים אותי גם בין הבנים!
ולכן שואל הרמטכ"ל שאולי כדאי לי לנצל את השם ישראלה כעין מעבר לתחום השלישי!
יערב ויבושם לו!
אני לא מתביישת במיני ה"נקבי" אני גאה בו מאד מאד
אין לי רגש נחיתות כלפי אף בן ואני אומרת בשמחה גדולה "שעשני כרצונו"
ואני חושבת שאין לאף אשה מה להתבייש בין הגברים!~
ואם היא לא יכולה להשלים למנין ואינה יכולה ללמוד ש"ס אז מאידך בינה יתירה ניתנה לה והיא נופלת בפח פחות מהגברים
והטעות היחידה שהיא עשתה להתפתות מנחש צפעוני כי הנחש הקדמוני היה מפחיד לא פחות מהשטן מגוריי מאת בשביס זינדיגר.
ורבותי הגיע הזמן שתתנו כבוד לאשה אפילו שאתם מרגישים בתור רגש נחיתות [רגש שמלוה בדרך כלל גברים ולא נשים] שהיא לפעמים לוקחת לכם את הכבוד!
ותשמחו שהנשים לוקחות את תפקידיהן בשמחה
אחרת בוגי יעלון [תגיד זה יפה לקחת את השם של הרמטכ"ל מה אתה מתעטר בנוצות לא לך כטוס] היית עכשיו שוטף ערימות כלים ושוטף רצפות ולא יושב להתכתב עמי!
גב' ישראלה הכהן
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2004 12:37 |
|
| |
כתיבה נהדרת כאן!
תוקן על ידי - איקה - 26/09/2004 12:38:40
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2004 13:27 |
|
| |
ג'בו
אם נפלאה מבינתך כושר שיפוטם של עורכי אשכול זה, בשיאם של ימי הרחמים והסליחות מרשה לעצמו אחד הכותבים כאן לכתוב כי "בהסכמת הרב שך נכתב ספר ממנו צוטט כי בכל דור יש משיח שקר, ובו פרק בשם "יש נוכלין" וכו'.ומוסיף הכותב שלנו "נחשו למי התכוון...?"
הרי נפלאה ממני בינתך. נקודה. וכי נולדת אתמול, ולא ידעת על אהבת הרב שך למנהיגה של חב"ד,
צדקת כשכתבת "ממש דיברי ניאוץ וגידוף ר"ל, כלפי גאון צדיק וקדוש זי"ע, המפורסם ברוח קודשו, ואהבת ישראל המופלאה שיקדה בו במסירות נפש, אשר הקים עול תומ"צ ברחבי תבל והשיב רבבות מישראל בתשובה", אך מה לאמת זו ולדברי על הסכמת והמלצת הרב שך לכתיבת הספר, אם יש לך בעייה עם הסכמת הרב שך, תתקשר למחבר, שכתב כן בהקדמת הספר.
לא הוספתי עלילה, "על איזה סוטה הנמנה כביכול עם חסידי חב"ד", אך לא רציתי לפרסם את שמו, מאחר ואותו צדיק נסתר, הלך לעולמו זמן קצר לאחר שהוחרם ע"י רבני העיר ומודעות על נידויו פורסמו ברחובות העיר. ואין בזה משום לשון הרע מאחר והפירסום היה ברבים, ומאחר ולא רציתי להסתבך עם המתים בערב יום כיפור לא הזכרתי את שמו.
גם לא הוספתי עלילה אשר למרות סטיותיו זכה להערכה בעתונות חבדית,
תתעניין במערכת בית משיח. על מי הם פרסמו מודעת אבל לפני 6 שנים, ותמצא כדברי, הרב שצעד בראש המתאבלים, האותיות הראשונות של שמו מתחילות בגלו….
<"לימוד חובה על שוכני עפר כהרב שך ז"ל">
האם אתה בטוח בדבריך? אולי הוא חי? מי הוא זה שכתב "צדיקים בחייהם חיים", ולא רק נקראים חיים?
מהי דעתך על הרב שך, האם היה צדיק וצודק?
לכשתענה על שאלתי זו אמשיך לענות שאלותיך, עד אז ימשיכו העובדות לדבר במקומי.
תוקן על ידי - נישטאיך - 26/09/2004 13:49:07
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2004 13:45 |
|
| |
לחברי הפורום "צדיקים וצדקניות!
כל אחד באשר הוא עם מעלותיו ומדרגותיו בין אם הם שלו, ובין אם "שאולות" מאיש אחר!
אולי נעזוב למפשם את "שוכני העפר" מכל החוגים והעדות!!
ומהסיבה הפשוטה שאין להם איזה אדון או גברת [נמרצת] שיכולים לטפל במעליל!
אבי שליט"א אמר פעם באיזה כנס משפחתי:
שעל פי ההלכה האיסור לדבר לשה"ר הוא רק על החיים ולא על שוכני עפר, וזה רק מתקנת הגאונים ז"ל שלא לדבר עליהם.
ולכן אחד ששוכב מת מוטל על הרצפה אפשר לדבר עליו ואין בזה שום סייג הלכתי,
וכי למה?
כי מכלל החיים הוא נטול ולכלל שוכני עפר לא הגיע
אלא...............
שמי הגבר.........יעז לדבר על מי שמתו מוטל לפניו!
ועל אותה פראפראזה:
הסביר החידושי הרי"מ כשהיה נער קט לרבו שבחנו במידת ההגיון
למה אסרה התורה לאח להעיד על אחיו.
כי אנו חושדים מצד שהוא עלול לשקר ויגיד טוב עלי אחיו ענה הנער הקט
שאל הרבי במשנה מרץ וכי אם יאמר עדות לרעה חשוד הוא לשקר? ולמה אנו פוסלים אותו מלהעיד?
ענה הנער הקט בלי להתבלבל.
אדרבה היא הנותנת, אם אח מסוגל לדבר רעה על אחיו הרי הוא פשוט אדם רע מעללים כי איך יכול הוא להעיז לדבר על אח כשיש ברית דמים ביניהם ואם הוא בכל זאת יכול לצאת מגדרו לדבר אז יש לחשדו על כל דבר רע.
ועל כן מי שמסוגל לדבר על שוכני עפר יש לחושדו שמכלל אנוש יצא!!!!!
ואולי צריך להתקיים בו
"ועשית לו כאשר זמם לעשות לאחיו"
וכדי שנוכל לקיים זאת בבטחה עלינו לבקש עליו [מהבורא] למהר להיות "שוכן עפר"
גב' הכהן בשם עצמה בלבד!
 |
|
|
|
|
|