|
|
| נשלח ב-7/8/2011 15:37 |
|
| |
לבעלבעמיו עשית סלט בין הסיפור (שהובא כדוגמא )לבין התאור של היום.
אם הקב"ה יתגלה אלי (בהנחה שאני מייצגת את הציבור החרדי...) וישאל אותי מה שלומי אני אענה לו איום ונורא! יש מופעי שחץ ברח' בצלאל (חדשות מהיום) יש מצעד גאווה בעיר הקודש ויש מופעי שחץ מול העיר העתיקה ויש חילולי שבת בכל מקום ובכלל בית המקדש לא בנוי-וזה העיקר.ולכן אני מתגעגעת לימים שהבית עמד על תילו ואלה הסיבות שעדיין יש מקום לאבלות.
(אדגיש שוב שזו לא השקפתי האישית כפי שאולי היה נדמה לך)
.
ולגבי המצב בבית ראשון זה רחוק מידי אני משווה למה שהיה לפני קום המדינה.ולמה שהציוינים עשו לדת.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 15:45 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | לבעלבעמיו
עשית סלט בין הסיפור (שהובא כדוגמא )לבין התאור של היום.
אם הקב"ה יתגלה אלי (בהנחה שאני מייצגת את הציבור החרדי...) וישאל אותי מה שלומי אני אענה לו איום ונורא! יש מופעי שחץ ברח' בצלאל (חדשות מהיום) יש מצעד גאווה בעיר הקודש ויש מופעי שחץ מול העיר העתיקה ויש חילולי שבת בכל מקום ובכלל בית המקדש לא בנוי-וזה העיקר.ולכן אני מתגעגעת לימים שהבית עמד על תילו ואלה הסיבות שעדיין יש מקום לאבלות.
(אדגיש שוב שזו לא השקפתי האישית כפי שאולי היה נדמה לך)
.
ולגבי המצב בבית ראשון זה רחוק מידי אני משווה למה שהיה לפני קום המדינה.ולמה שהציוינים עשו לדת. |
|
ואם יתגלה יתברך אלי, בהנחה שבאותו היום אייצג את הקטגור, הרי שכאשר ישאל אותי מה שלומי, אספוק כפי ואענה לו כי איום ונורא! בבתי הספר לא מקבלים בנות כי הן ממוצא ספרדי, על רבנים מפרסמים כתבי פלסתר משום שהם "הם" ובגדר "נישט אונזערע", דיינים פוסקים לפי זוית המגבעת של הנדון, ואת זעקת המעוקות אינם שומעים. אקח אותו לקו אבטובוס מהדרין בו מבזים זקנה על כי ישבה בקדמת האבטובוס, מראש צורים אראנו את חותמי הפשקווילים לטובת מתעלל בילדים ומגבעות אשורנו ראשי כוללים המרמים את הציבור וחוטפים תפוחים.
יומיים לפני ט' באב, זמן מעולה לקטרוגים. השטן ממילא מרקד.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 15:54 |
|
| |
מואדיב
שאלת האשכול היתה מדוע החרדים ממשיכים להתאבל ולא מדוע אתה מתאבל..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 16:03 |
|
| |
זה פשוט מדהים עד כמה אנשים מוכנים לטעון שרע להם רק כדי להצדיק תיזות של אלו שרוצים להשאר תחת הצאר ניקולאי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 16:09 |
|
| |
אתה אמרת(לא הבנתי בדיוק מה )
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 16:49 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | מואדיב
שאלת האשכול היתה מדוע החרדים ממשיכים להתאבל ולא מדוע אתה מתאבל.. |
|
וכל מה שכתבתי, זו לא סיבה לחרדים להתאבל?
אדרבא!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 16:56 |
|
| |
מואדיב
שוב.
שאלת האשכול אינה על מה לפי דעתך החרדים צריכים להתאבל.(זה נושא לאשכול בפני עצמו וכמדומני שהיו כאלה)
השאלה היתה על מה הם מתאבלים לפי דעתם .
תוקן על ידי צענערענע ב- 07/08/2011 16:57:51
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 17:40 |
|
| |
מואדיב, כתבת, דיינים פוסקים לפי זווית המגבעת של הנדון. אולי אפשר להוסיף לרשימה, מפריחים האשמות על דיינים ללא ביסוס.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 19:09 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | מואדיב, כתבת, דיינים פוסקים לפי זווית המגבעת של הנדון. אולי אפשר להוסיף לרשימה, מפריחים האשמות על דיינים ללא ביסוס. |
|
הייתכן ?!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 20:49 |
|
| |
צענע
להשלמת הסיפור על בעל התניא- העובדה כי הוא לא יצג אז את כל היהודים המאמינים- מולו עמדה קואליציה גדולה של אדמורים, שבראשם החוזה מלובלין, שצידדה דווקא בנפוליאון- בגלל המשיחיות והעובדה שהצאר הפסיד במלחמה למרות תמיכתו של בעל התניא.
כקוריוז מבדח החסידים מספרים- כי לפני הקרב קרב מסוים בעל התניא והחוזה מלובלין קבעו כי מי יתקע בשופר ראשון בר"ה, המועדף שלו ינצח!
בעל התניא קם השכם והתפללו שחרית מהר מהר ותקעו. החוזה מלולבלין קם מוקדם בבוקר ומיד תקע בשופר.
אם תרצי- זה כל ההבדל בין ההשקפה החרדית שאת כביכול מנסה לייצג- לבין המחשבה החדשנית והמתקדמת.
ייתכן
שואלים אם זה יתכן מה שמואדיב כתב. זה לא רק יתכן זה קרה זה קורה וזה יקרה.- תבין הדיינים בניי אדם-
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 07/08/2011 21:03:47
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 20:56 |
|
| |
ר' ירוחם, אכן, דיינים הם בני אדם. אכן, זה קרה זה קורה וזה יקרה. לא אהבתי את האופן בו מואדיב שרבב זאת, בין מעשים הנעשים לאור היום ובדרך כלל העושים גם לא מתביישים בהם. האשמות, כאילו קונקרטיות, על דיינים' אינן יכולות להיות מופרחות לחלל ללא בסיס עובדתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 22:25 |
|
| |
ירוחם. א. הסיפור היה עם הבארדיטשובער ב. הבארדיטשובער השכים קום להתפלל וכשהגיע ליוצר אור אמר הליטוואק( כינויו של הבעל התניא אצל תלמידי המגיד ממעזריטש) הקדימני ג. כידוע לכל חובב היסטוריה או היסטוריון ממשי נפוליאון לא ניצח , ולמרות הניצחונות הראשוניים בקרבות, החורף הרוסי עשה שמות בצבאו המעורב וחזר לארצו בבושת פנים. איננו יודעים אם יש לזה קשר לתקיעות השופר או לא, בעל התניא נמלט מביתו בעקבות ניצחונותיו של נפוליאון ונפטר תוך כדי הבריחה . כמובן שלא זכה לראות בנצחונו של הצאר. וגם לא בסבל הנוראי שהיה מנת חלקם של יהודי רוסיה במאה השנים הבאות ובחילון המוגבר שבא בעקבותיו... מה שכן ניתן לראות הוא שמיהדות רוסיה המתבוללת נותר משהו -- המפעל הציוני איכשהו , ומיהדות אירופה מבחינה מספרית לא נותר דבר... -לפני שנכנס לדיון היסטורי ארוך אני מדבר בהכללה מבחינה יחסית בנוגע לאותה מאה שעליה נסוב הוויכוח בין הצדיקים ברוסיה , היהדות הרוסית שרדה אמנם לא בצורה שהאדמורים שדנו אודותיה חשבו , אבל שרדה כיהדות . והיהדות שהיתה באיזורים שזכו למהפכה הצרפתית לא שרדה. הא שכחתי, הרצל בעצמו הגה את רעיון מדינת היהודים בזכותו של מתבולל צרפתי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 22:30 |
|
| |
פי האם היית מנחם את חב"ד בציונות?
וצ"ע על היהדות שצריכה צאר כדי שתשתמר.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 07/08/2011 22:29:52
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 22:46 |
|
| |
בעל. ראשית כל , היה חשוב הדיוק מי עשה מה ולמה. שנית ברור שהחרדים סבורים שהאחוזים הגדולים שנשארו בדת ברמות שונות מצדיקים חיי סבל וקיפוח . רק רציתי להדגיש שגם החולקים עליהם ואני בתוכם לעניין זה צריכים להודות שגם החצי השני של יהדות רוסיה שרד והתפתח באופן הזה ולא יכול היה להשתמר ולהתפתח בתנאים אחרים
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 23:17 |
|
| |
מישהו פה יכול להציע סרט מעניין לתשעה באב
עס זאל זיין א זיסען חורבן !!!
אולי משהו על סיקור החורבן
תודה מראש אברך
|