בית פורומים עצור כאן חושבים

הספר "לדרוש אלהים" מאת יאיר כספי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/7/2004 10:46 לינק ישיר 
הספר "לדרוש אלהים" מאת יאיר כספי

האם מישהו כאן קרא את הספר הנדון, שעוסק בחידוש השיח עם ה'?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2004 14:22 לינק ישיר 

קראתי, ספר עידן חדש הסבור כי הכנסת גורם עליון למשוואה יכול להיות דבר מקדם. כספי מסוייג מהרבה פרשנויות של חז"ל וטוען כי הם הסיטו את היהדות ממהותה. יש גם דברים מעניינים שם אבל ספר מאד בעייתי! ספר עידן חדש יהודי ראוי הרבה יותר לטעמי הוא ודאי-ספק של מרדכ גפני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2004 14:37 לינק ישיר 

צריך שנים לשיח . אפשרלנסות לדבר אליו , השאלה אם הוא גם יענה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2004 15:00 לינק ישיר 

באקדמות, גליון יא כמדומני, יש מאמר של אלון גושן-גוטשטיין בנידון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2004 18:56 לינק ישיר 

מו"נ,
אפשר?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2004 19:09 לינק ישיר 

צחי,
רפרפתי אך לא קראתי. בכל אופן כבר שמעתי לא
פעם מידידי שכן טרחו וקראו שאין זה אלא
"לדרוס אלהים"

תוקן על ידי - החפרפרת007 - 19/07/2004 19:11:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2004 19:09 לינק ישיר 

מו"נ
תקבל תשובה בהרחבת אופקיך המוסריים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2004 19:12 לינק ישיר 

אריק

מייציץ, כל ציוץ בפיך וכל נשימה באפך היא ענייתו לפנייתך!

תוקן על ידי - בוגיעלון - 19/07/2004 19:14:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2004 22:25 לינק ישיר 

קראתי את הספר, חלקים ממנו יותר מפעם אחת.
אני חושב שהוא מכוון מאוד נכון את השאלה שלנו. כלומר, לשאול את עצמי מה הקב"ה רוצה שאני אעשה עכשיו זו שאלה ממש טובה. מעניין שראיתי לזה חיקוי אמריקאי - What would Jesus do? אבל השאלה של כספי נראית לי יותר חזקה, בעיקר בגלל התכונה החזקה שלה למקד את המבט פנימה וגם החוצה (והדברים נוגעים גם מעבר לגבול של השפה).

התשובות הן לפעמים מפחידות, תלוי בנקודת המוצא. לעיתים נדירות התשובה היא לא בהכרח מה שההלכה אומרת, למשל. גם קורה שהתשובה היא לא כל כך מה שהחברה רוצה, ועל היצר בכלל אין מה לדבר. בקיצור - לא פשוט.

תוקן על ידי - chuppa - 19/07/2004 22:28:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2004 23:19 לינק ישיר 

טוב, אז ההתרשמות שלי מהספר שלמרות שהספר עושק במושג דרישת אלהים מתוך המקורות היהודיים (בעיקר המקרא), אין הוא עוסק כיצד יהודי צריך לדרוש אלהים, אלא כיצד כל אדם יכול לדרוש אלהים. למטרה זו הוא אכן ספר מעולה, ואולי גם יכול לשמש כבסיס טוב גם להיותנו יהודים, שהרי אנחנו קודם כל בני אדם (בני נח).
כל זאת למרות שהספר מביע דעות מאד ציוניות, אך מכיוון שהוא לא עוסק ממש במצוות התורה, אלא רק במצוות השעה, אני טוען שהינו ספר שמתאים לכל אדם שרוצה לעבוד את ה'.

יש שם ביקורת טובה על הפסיכולוגיה המערבית ובכלל על ההשקפה המערבית שהאדם במרכזה, שגולשת גם לביקרת כלפי חז"ל בסיפורו של תנורו של עכנאי ובמקורות נוספים. יש גם גישה השואפת לחזור לאמונה המקראית, למרות שנראה שהוא מכיר במסקנות המחקר של ביקורת המקרא.

הדגש העיקרי בספר הוא המצווה שאדם צריך לברר, שזהו הבסיס העיקרי לקשר עם האלהים, בניגוד לחוויה.

מה שמעניין הוא שמצד אחד כאשר הוא מדבר על ההיסטוריה של עם ישראל, הוא מביע דעות ציוניות מובהקות, אבל מצד שני גיליתי שהוא תומך נלהב של תנועת הסרבנים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הספר "לדרוש אלהים" מאת יאיר כספי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext