|
|
| נשלח ב-20/7/2004 20:10 |
|
| |
אישציפור,
אם אנו יוצאים מנקודת הנחה ששני הצדדים אינם רוצים לוותר על שייכותם החברתית, הרי אין אפשרות לבנות חיים משותפים; החברה החרדית לא תקבל חרדי שמשפחתו אינה חיה אורח חיים חרדי, גם אם הוא עצמו יחיה "לפי הספר"; ואם הדתי-לאומי יקבל עליו את כל אורחות החיים של החברה החרדית, ממילא הוא יהפוך לחרדי (מבחינה סוציולוגית). מבחינה זו, קל יותר לדתי-לאומי להיות נשוי לחילוני מאשר לחרדי, שכן כל אחד מהם יכול לשמור על השתייכותו - ואני מכיר כמה זוגות כאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2004 20:46 |
|
| |
גו"ג ,
אני מדבר על חלקים בחברות הללו שבהם ממילא יש זליגה בין החברות .
אני יודע שכיום זה לא מאוד נפוץ , אבל לפעמים מפליא אותי לגלות שזה גם לא כ"כ נדיר .
ברור שלא מדובר בדתל"מי/ת שרואה את המדינה כסוג של תחליף לתורה , או לחילופין בחרדי/ת שרואה את המדינה כיציר כפיו המיידי של השטן ...
וכן כיו"ב לגבי שאר נושאים .
יש הרבה נושאים בהם חוץ מחילופי לבוש ההבדלים מאוד (מאוד ) מינוריים , ולא דורשים שינוי והתחשבות הרבה יותר מבשאר זוגות מ"אותו מגזר" .
למרות שאנחנו מורגלים לתיוגים (שבעיני הם די
אפלים יש לציין) בשורה התחתונה
ישראל הם עם אחד .
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2004 00:16 |
|
| |
..."כך שבחורה חרדית רגילה שגדלה עם...המהר"ל בראש"
יש לשאול לדברי chouteng האמנם?!
(*השואלת היא מזרוחניקית פשוטת עם שאינה מתימרת להגיע לרמה זו)
אם כן, אשריהן מה טוב חלקן שהגיעו לכך!!
"ובחורות דתיות, אינן מתחברות כל כך להקדשת החיים לתורה ויראה ואם הם כן מתחברות, אז הן סולדות מהתרבות המערבית בדיוק כמו הבחורות החרדיות"
אבחנה מעניינת...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2004 00:40 |
|
| |
חפרפרת
להערתך הראשונה
הוא בטח התבלבל בין חרדיות לדתיות, הלוואי והמצב היה שהיה לחרדיות מהר"ל בראש....
להערתך השניה
זו אבחנה מענינת וכואבת, אבל באמת המצב קצת יותר מורכב בשביל הכללות מהסוג הזה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2004 07:56 |
|
| |
אי"צ,
אם הבנתי את טענתך, אזי, לטעמך, בפורום הזה רב הדמיון בין הא/נשים והגבולות בין הזרמים והעדות המחשבתיות מטושטשים ואולי גם נחצים.
טוב, נכון שיש כאן שותפויות מרגשות במחשבה, אבל גבולות סוציולוגיים לא נחצים ברמות וירטואליות. כאן אנחנו נפגשים עם השכל והלב של הכותבים והכותבות (במקרה הטוב) - אבל איננו רואים כיצד הם לבושים, מה גודל/צבע הכיפה שעל ראשם (אם יש כזו), מה אורך החצאית (אם יש כזו) וכו'. נכון, אלה שיקולים ירודים ופחותים לעומת החיבור הרגשי והמחשבתי הנוצר או לא נוצר, אבל - בעולמנו החברתי (ואני מניחה, אם כי איני יכולה להיות בטוחה, שאף אחת מאיתנו אינה חיה על אי בודד) השתייכויות פוליטיות, חברתיות וקהילתיות הן מרכיב חשוב ביותר בזהותה של אשה. צורת לבוש, היא אחת מן הדרכים שיש לנו להצהיר על זהותנו זו. השקיפות שלה - כמו במקרה הוירטואלי - מאפשרת אולי קרבה וחציית גבולות, אבל ויתור עליה הוא, לעתים, ויתור על שייכות ובית (חשוב על משמעותן של גזיזת פאות, הורדת כיפה, לבישת מכנסיים ע"י אשה וכו' עבור כמה מחבריך וחברותיך).
תוקן על ידי - אמשלום - 21/07/2004 7:57:58
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2004 09:43 |
|
| |
מהעבר:
אני מציע לחשוף אותו בלי שידע למה חושפים אותו. המוזיקה יכולה להיות מוזיקה קלאסית בלי שידע מה הוא. אפשר לחנך אותו לא להיות ביקורתי ולא לחרוץ דין על כל מצב ועל כל אחד, ורק אח"כ ללמד אותו שיש כמה צדדים לכל דבר. בקשר לספרים זאת ממש בעיה.
החפרפרת007/לב העמק:
יש הרבה סמינרים, והמפורסם ביניהם הוא בגייטסהד, שממלאים את הראש של הבנות במהר"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2004 11:31 |
|
| |
אמשלום ,
לא הבנת אותי באופן מדויק כ"כ .
אני יודע את ההבדל בין החברות (זה אולי קצת מפתיע לשמוע אבל , לא נולדתי לתוך העולם הוירטואלי ... )
התכוונתי לאנשים מסוימים שמוגדרים חברתית באופן מסוים , וגם זה לא באופן מאוד הדוק , כך שהם יכולים לנטות באופן די פשוט לחברה אחרת .
טענתי היתה שמהתרשמותי יש כאן יחסית לא מעטים כאלה .
אם כי ברור שיש כאן רבים/ות שכן מוגדרים חברתית ומגזרית באופן הדוק , לגביהם טענתי לא תקיפה כלל ועיקר , כפי שאת ומר גו"ג טענו בצדק .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2004 11:42 |
|
| |
בהקשר זה, שאלה מעניינת: ניתן לקבוע באופן כללי שאצל רבים מהחברים בפורום, היחס בין השתייכות סוציולוגית לבין שייכות השקפתית לחברה בה הם חיים אינו חד-חד-ערכי; רבים סוטים מנורמות המחשבה המקובלות, גם אם אינם סוטים מנורמות ההתנהגות. יתרה מזאת, לחלקם זוהי הסיבה לחברותם בפורום. נשאלת השאלה, האם מיעוטן היחסי של הנשים בפורום (בכמות, לא באיכות! ) מלמד על שכיחות נמוכה יותר של פיצול זהויות שכזה בקרב נשים (כעובדה סוציולוגית, לא כאבחנה מהותנית), או שמא גורמים אחרים הביאו לכך (למשל: חשיפה נמוכה יותר לאינטרנט; חשש גדול יותר להיחשף וכו')?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2004 11:54 |
|
| |
גו"ג,
נראה לי שגם וגם אבל לא רק...
אני חושבת שלנשים, בד"כ, קל יותר להתבטא בחברות שאינן מעורבות, או שהרוב בהן הוא של גברים.
ניסיוני עם קבוצות לומדות, למשל, מלמדני שגם בקבוצה שהרוב בה נשי, המיעוט הגברי הוא זה שיתבטא יותר (גם בנושאים "נשיים" במובהק!). אני לא בטוחה מה הסיבה לכך, אבל היא תלויה, אני מניחה, גם בהבניות תרבותיות וחברתיות.
זה סוג של מעגל, שיש לרופף ולהמיס אותו (איני תומכת של שבירה, מכל סוג), ולשם כך יש צורך בשיתוף פעולה של גברים ונשים כאחת.
תשומת הלב שלך, היא שלב ראשון.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2004 12:38 |
|
| |
מי שיש לו הצעה לבחור בריסקער שמחמיר בכל מיני ענינים ובעיקר בחיפוש אחר האמת.
רגיש ספונטני ועצבני
חרדי ולכן מכיר את כל הטריקים והדמגוגיות וחוץ מזה לא יודע הרבה (אבל לפחות יודע את זה)
בבקשה שיפנה לתיבה האישית
פתוח להצעות (בעיקר הצעות שענינן לדון בנושאי חז"ל, מדע, ופילוסופיה.)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2004 12:45 |
|
| |
אמשלום ,
אני חושב שצריך להעמיד הגדרה מהותית יותר למטרת "הבעת הדעות" , משמעות השוני המגדרי (פסיכולוגית , חברתית וכו'), היחס למשפחה כמוסד והיחס בין מכלול הדברים האלה .
דומני שהם אלה שיסדו את ההבניה התרבותית חברתית כמו שהיא .
אם רוצים להציב אלטרנטיבה חיובית (כלומר לא כזו שרק שוללת לעיתים באופן עיוור את האפליה שהיתה בעבר) צריך לעסוק לדון במכלול הנושאים האלו הן באופן פרטי והן באופן ציבורי .
מה דעתך ?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2004 12:50 |
|
| |
אמשלום, וגם וגם (ותודה על קבלת הפנים)
נראה לי שגם וגם אבל בעיקר....
לדעתי, הסיבה הראשונה למיעוט ההשתתפות של הנשים בפורום היא העובדה ש'הלכתית' נשים פטורות ממצוות תלמוד תורה - וכבר אמר על זה לייבוביץ שזהו משגה ואסון גדול של היהדות ההיסטורית, כי נוסף על משמעותו כקיום מצווה – הוא עושה את האדם שותף למורשת התרבות של היהדות ובתכניה הרוחניים. והרחקת תלמוד תורה מן האישה איננה שיחרורה מחובה, אלא, הוא שלילת זכות יסודית ממנה: "יהודיותה" נעשית נחותה לעומת זו של הגבר, ודבר זה עשוי להחריב את החברה היהודית שלנו - הרחקת האשה מתלמוד תורה הוציא את היהדות מכלל המציאות הרוחנית המשותפת לנשים וגברים כפי שהיא באה לידי ביטוי במיעוט השתתפותן של הנשים, ראה בפורום השכן שמותר להזכיר את שמו , יש המון נשים שמשתתפות, אך לא בנושאי תלמוד תורה שנלמד במסגרת בית מדרש כמו עכ"ח
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2004 13:19 |
|
| |
איקה -
טוב שחזרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2004 01:20 |
|
| |
בחזרה להצעת שוטנג ולרעיון היישום של מיימוני שתמונה אישיות משדכת מטעם הפורום. הנושא נידון והושגה הבנה שאישיות זו צריכה להיות כזו שהכותבים יתנו בה אימון שתשמור על סודיות למרות זהותה שהיא אך וירטואלית.
יצרנו קשר עם יענטע [לה אנו חבים הכרת טובה על מאמציה בראשית ימי הפורום לתומכו, לסעדו ולחזקו וגם בהמשך למלא מקום מנהל משנה] שלדעתנו לה נאה ויאה האימון הזה. היא הסכימה להצעת מיימוני שתיבתה תשמש את "עצור כאן משדכים" [כמובן ללא תשלום] עבור החפצים בכך!
שוב ייש"כ ובזכות זיכוי הרבים...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2004 17:44 |
|
| |
קבלתי את פניותיהם של וטו ומיימוני ובינתיים כמה פניות בתיבה האישית ממעוניינות/ים.
אני לא חושבת שאני צריכה לתת הנחיות לפונות/ים איך לתאר את עצמם בצורה הטובה ביותר (גם בלי השם הלא-וירטואלי). בכל זאת, מכיון שאני רוצה לעשות עבודה יעילה וגם שלא תכביד על הזיכרון, אני מבקשת לסדר את המידע בצורה מסודרת שורה שורה.
בת/בן
מראה ולבוש
.............
רקע אישי
............
רקע הורים
...........
קשר/השפעה מההורים
..........
דורש/ת בת/בן זוג......
פרטי בת/בן הזוג לפי אותו הסדר כמו הפרטים האישיים.
למנהלים: נא לעגן את האשכול.
|
|
|
|
|