בית פורומים עצור כאן חושבים

בטהובן: מהי היהדות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/7/2004 20:26 לינק ישיר 

למו"נ

'כמעט אף אחד'
???????????????????????????????????????????????????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2004 20:28 לינק ישיר 

כמעט אף אחד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(1 מתוך 15 נקרא אצלי כמעט אף אחד .ואם תוסיף לזה את העובדה שאצל האורתודוכסים הילודה גבוהה יותר , וגם את כל המתבוללים , הרי שאחוז קטן מאד מצאצאי מי שהיו אורתודכסים לפני מאתיים שנה נשארו אורתודכסים (אם יבכלל יהודים) היום.

תוקן על ידי - מציץ_ונפגע - 22/07/2004 20:32:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2004 20:43 לינק ישיר 

ישרן
"היהדות"מגדירה על פניו שמירת הלכה כחלק מעולמה, אך האם כך היא מגדירה גם את היהודי.
נדמה לי שמתן התוכן הוא שלב שני בהגדרת הקבוצה השלב הראשון דומה יותר להגדרה לאומית: מסורת משותפת, מנהגים משותפים, אוכל משותף, זיקה משותפת לארץ ועוד. להזכירינו גם חז"ל נתקלו בתופעה של יהודים שלא שמרו על כל המצוות ועדיין נחשבו יהודים. למעשה אם לסמוך עדותו של ר' עקיבא על ימי העקיבא שלו הרי שגם אז התקשור בין השונים לא היה מי יודע כמה.

שושן10
הגדרה זו הקושרת לתנועה כל בעל זיקה כלשהיא היא גם מקור המספרים שאתה מציג, (שלמיטב ידיעתי אינם מדוייקים).
האם מי שהגיע מדי שבת לבית כנסת ,הלך לתנועת נוער יהודית, השתתף בבית ספר של יום א' סובל מאחוזים דומים של נישואי תערובת קרוב לודאי שלא

כאשר מדברים על התבוללות של רפורמים וקונס' מדברים על התבוללותם של מי שבית הכנסת שהם פוקדים מפעם לפעם הוא רפורמי או קונס' ולא על מי שנתחנכו חינוך ליברלי מלא וחוו את כל מה שהמסגרות הללו מציגות. ככלל נק' הפתיחה של הקהילה הליברלית היא ציבור שודאי לא ילך ברגל אל ביה"כ האורתו' וגם לבית כנסת אחר קשה להביאו מרגע זה תמונת המצב היא שונה לחלוטין.

תוקן על ידי - רבזכריה - 22/07/2004 21:02:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2004 21:01 לינק ישיר 

היהדות סבלה מנשירה עצומה מאז היותה לדת מיוחדת באוקינוס הענק של עובדי האלילים, שהרי כפי שנאמר (שופטים ז, ו) נותרו רק שלוש מאות איש שלא כרעו לבעל, ובכל זאת מעובדי הבעל לא נותר מאומה. גם מלכות עשרת השבטים היתה גדולה לאין שיעור ממלכות יהודה שגם בתוכה ברוב הזמנים היו עובדי האלילים מרובים על המאמינים בתורת משה ובכל זאת מעובדי העגל לא נשאר דבר. היהודים המתבוללים בתרבות ההלניסטית היוו אחוז נכבד אם לא מכריע במשך שנים רבות ואין מהם זכר, הצדוקים היו השכבה השלטת ונותנת הטון ברוב זמנו של הבית השני, וכן מספר הקראים בזמן הרמב"ם היה גדול יותר בחלק גדול מהקהלות מהיהודים 'הרבנים', ועד לפני כמאה שנים היו קהלות קראים גדולות באי קרים, וכיום אין מהם שארית.

קיים הבדל תהומי ומהותי בין תנועה דתית המתחדשת וצומחת מתוך עצמה - גם כשאחוז הנשירה הוא גדול ביותר, לבין תנועה המהווה 'חור שחור' המשתדלת למשוך חלקים שמחוצה לה ואין לה כל צמיחה עצמית מתוכה, ואני חוזר ואומר, כמה מתוך הריפורמים של היום הם צאצאים של הריפורמים הראשונים, ותנועה שאינה יכולה להנחיל את מורשתה אפילו למקצת מן המקצת מצאצאיה תעלם במוקדם או במאוחר מעל במת היהדות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2004 21:09 לינק ישיר 

בטהובן ,
בתור יהודי שומר תורה ומצוות , אני חושב שאתה צודק .

העם היהודי מוגדר בראש ובראשנה כלאום .
בעצם יותר נכון לקרוא לו "עם ישראל" או כלשון מקרא "בני ישראל" , מה שמדגיש עוד יותר את יסודו של העם , על יסוד משפחתי, שמאוחר יותר הפך להיות אתני .

עם זאת מהיכרותי עם ישראלים רבים (במובן המודרני של המילה , דהיינו מה שנהוג לקרוא יהודים חילונים) אני משוכנע שההגדרה הלאומית הזו די ריקה בעבורם .
כשהמשמעות הכמעט יחידה "הלכה למעשה" של הלאום הזה , היא מדינה כ"כ שסועה חברתית כמו מדינתינו הקטנה +אי אילו זכרונות מבית סבא וחגיגת ליל הסדר , ואולי גם ביקור בבית כנסת ביום הכיפורים , נותר היהודי החילוני (לא הכי אוהב את המושג הזה , אבל כדי למנוע עיכוב מיותר סביב טרמינולוגיות נקטתי בלשון הזו) חסר זהות וכתוצאה מכך מאוד מאוד מבולבל , הלא כן ?

שורה תחתונה :
1. עם ישראל אכן מבוסס ביסודו , על משפחה שהפכה מאוחר יותר להיות עם .
2. להבנתי זה לא מספיק , צריך למצוא איזהשהוא גורם מאחד .
3. לדעתי דרך עיון במסורת היהודית , ובירורה נוכל למצוא
את הגורם הזה . (בתהליך איטי ומורכב , ועם הרבה רצון טוב מכל הצדדים הנוגעים בדבר...)
זו דעתי בנידון בקיצור רב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2004 22:03 לינק ישיר 

הצגת היהודי החילוני כחסר זהות ומבולבל היא בגדר של "שמועה",ונובעת לדעתי מחוסר ידיעה, ולא מבדיקה מבוססת של עובדות. כדי לצאת באמירה כזו יש לחקור ולבדוק היטב את עמדותיהם ותפיסותיהם של יהודים שאינם דתיים בנושא הזהות היהודית שלהם. למיטב ידיעתי מחקר כזה לא נערך בישראל.
אני, למשל, איני דתי. תפיסת עולמי כיהודי חזקה ומבוססת. אינני מבולבל כלל, וברור לי שאני בן לעם שהתגבש סביב דת, שהפכה להיות בימינו בלתי רלוונטית עבור מרביתו. השאלה היא היכן נוכל כולנו, דתיים ושאינם דתיים,
מסורתיים ואפיקורסים, להיפגש בתחום הזהות המשותף לכולנו.
לדוגמה, ניתן לקחת את חגיגת שבועות בקיבוצים. אותו מגזר באוכלוסייה שהוגדר על ידי הרב יוסף כ"אוכלי שפנים וחזירים". והנה באים אותם אפיקורסים, ומעלים על נס את חג השבועות, חג האסיף, מחדשים כקדם את הקשר של עם ישראל לאדמתו, מביאים ביכורים, מזכירים את מתן תורה, וכל זאת מבלי לחבוש כיפה ומבלי להתפלל. ועם ישראל נוהר בהמוניו מן העיר לכפר, לחזות ולהשתתף בחגיגות אלו. הנה לך סימן לזהות יהודית ללא בלבול ומבוכה, ללא קבלת הפולחן הנקרא בפיך עול מצוות, ללא אמונה או דת.
ישנו מאמר חשוב של "אחד העם", בו הוא מדבר על 9 באב כיום אבל ל א ו מ י ולא דתי. כך גם השבת (קישור מצורף).
http://benyehuda.org/ginzburg/Gnz051.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2004 23:05 לינק ישיר 

איני רוצה להיות קטנוני ולהצביע על אי אילו אי דיוקים (בלבולים ?!) בדבריך , למרות שהם קיימים .

בכל מקרה , גם אני לא רואה את יום השבת רק כיום "דתי" , יתירה מזו אני חושב שגם התורה לא מתייחסת אליו רק ככזה . (לדעתי הפן של "זכר ליציאת מצרים" שבו , מורה באופן מובהק על הפן החברתי של יום השבת , ויש מה להאריך בענין...)
וכן לגבי פסח , ובודאי שלגבי חג שבועות וסוכות , הפן החקלאי שבחגים , אינו המצאה חילונית , כלל ועיקר .

ובכלל לדעתע הדת היהודית אינה מבוססת רק על תפיסה "דתית" במובן המקובל של המילה , ובדיוק זו הסיבה שבגללה אני חושב שדרך עיון במקורות , אפשר למצוא מקום לשיחה ודיון משותף , גם בלי שנקבל מראש תפיסה "דתית" מוצהרת .
אינני בעל הפורום הזה , ואני מקוה שאין למי ממנהלי הפורום התנגדות ... אבל כאחד מהשותפים בו אני מזמין אותך להשתתף בדיונים פה , ולהביע את דעתך בנושאים המגוונים . (מן הסתם בנושאים שיותר קרובים להיות "דתים" באופן מובהק , תשתתף פחות , אבל יש מספיק נושאים בהם אני מניח שתוכל להשתתף ולראותשהדברים לא כאלו דיכוטומים כפי שזה נראה מבחוץ )
בהצלחה ושבת שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2004 23:59 לינק ישיר 

בטהובן

בילבול אחד שכיון אליו איש ציפור:

לא הרב יוסף כינה את הקיבוצים אוכלי שפנים וחזירים.
-(הרב יוסף הוא, מהשופטים בועלי נידות,נא לא לבלבל.)-
אלא הרב שך.
אין ברירה אם אתה רוצה להתדיין עם חרדים אתה חייב ללמוד כל גדול וסגנונו.

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2004 23:59 לינק ישיר 

ידידי איש הציפור:
אינני רואה את כתיבתי בפורום (כל פורום) כהתנצחות, אלא כהזדמנות ללמוד ולשפר ידע.
אנא, הצבע על סתירות בדברי, ותקן אותי אם אני טועה. תעשה עמי חסד רב.
שבת שלום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2004 09:34 לינק ישיר 

דוגמא נוספת :
חג השבועות הוא חג הקציר ,ולא חג האסיף . (חג סוכות הוא חג האסיף)

מסכים איתך שהמטרה איננה התנצחות , ובכלל אי דיוקים קטנים , אינם מהותיים בעיני (גם אני לוקה בהם לעיתים ...)
אני מקוה לדיון פורה , סביב ענינים מהותים יותר .
בכל מקרה אם בטענתי לגבי הבלבול יש כדי לפגוע אני מושך אותה בחזרה . (מדןבר בהתרשמות לא מוכחת בעליל שלי , מהכרותי אם לא מעטים מהמשויכים למגזר הזה [המכונה "חילוני"])
שבת שלום , ונעים להכיר .

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בטהובן: מהי היהדות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.