| נשלח ב-23/7/2004 17:20 |
|
| |
העונש המגיע לעורף ראש
לאחרונה אנו עדים לתופעה נוראה. בני דודינו זועקי ה'אללה עכבר' (גם בקלטת טיסה מס' 93 לפני שהפילו אותה), עורפים ראשים של אזרחים מכל הגוונים (ולפני המצלמות) כדי להטיל טרור על משחררי עיראק וכל מי שיש לו רק קשר עקיף.
נקוה שיתפסו את האחראי (זרקאווי או מי שיהיה).
איזה עונש לדעת חכמי הפורום ראוי לתת לו? (כמובן אחרי שיבדקו לו את הפה שלא בנוכחות המצלמות)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2004 18:26 |
|
| |
קרובי המשפחה יעשו בגופו ככל העולה על רוחם עד הערב ואז יערף ראשו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2004 22:04 |
|
| |
בוגי
זו בסך הכל דוגמא לשאלה על תיאוריות בענישה. וכמדומה שכבר דנו בזה בעבר.
אמנם, כאן יש מקום לשאלת ההרתעה. שמא עונש חמור יותר יניא את הדוגלים בטרור.
שמעתי שהבריטים היו נוהגים לקבור מורדים מוסלמים עם גוית חזיר, וזה הועיל להרתיע אותם. זה יותר קל מאשר עינויים קשים לפני המוות, ושמא זה מספיק טוב. (אבל, כמובן, זו רק שמועה).
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2004 22:24 |
|
| |
כאשר הוצא להורג ניק ברג המנוח, שמעתי מנדהו מתבטא, כי מי ייתן לידו את אותו רוצח ויעשה לו כמעשהו.
אם עלתה במוחו כזו מחשבה, הרי איך יוכל לדון את אותו רוצח נבל. מי יאמר לנו מה היה בדעתו קודם שרצח.
אך אכן, השאלה נשאלה לגבי הענוש המגיע..
תוקן על ידי - ivri - 24/07/2004 22:39:01
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2004 16:46 |
|
| |
מיימוני ועברי
מדבריכם אני מבין שלא צריך להעניש אלא בשביל ההרתעה ולא עבור כבוד הנרצח שהושפל בצורה נוראה. (מתענין, האם זה הנימוק שלך?)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2004 16:55 |
|
| |
מאסר עולם, מצדי אפשר עם עבודת פרך. זה, מבחינתי, העונש לכל רוצח. אופן הרצח אינו רלבנטי.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2004 17:03 |
|
| |
גמגם
כל רצח שוה בעיניך? אתה באמת חושב שהרוצחים של ברג רצחו אותו כך כי זו היתה הצורה שהיתה זמינה להם יותר ואין הבדל ברמת הפגיעה בין צורה לצורה?
מי שגוזל מליון לפי התורה מחזיר מיליון ומי שגונב מחזיר שני מיליון בגלל ההבדל בצורה. אתה מתנגד לדין הזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2004 17:57 |
|
| |
בוגי,
הנקודה המרכזית ברצח היא לקיחת החיים. זה מה שמבדיל אותו מכל פשע אחר. לגבי עריפת הראש, אינני רואה במה זה משפיל יותר מתליה, נניח. גם אילו הית רואה כיצד נראית הוצאה להורג בכסא החשמלי היית רואה שגם בכך כרוכה השפלה - לא קטנה יותר, לדעתי. והאם סירוס, נניח, איננו השפלה גדולה לא פחות מעריפת ראש - אף אם איננו מסתיים במוות? ואונס? אם נעניש על השפלה, אלה יקבלו עונש קשה יותר מרצח "נקי".
אני מתנגד לעונש מוות (ואם תשאל ביחס לתורה - התורה דורשת עונש מוות, אבל ההלכה ביטלה אותו). לכן אני סובר שרוצח צריך לבלות בכלא - עד שימות, או עד שהנרצח יקום מהאדמה, מה שיבוא קודם. לא יותר, לא פחות.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2004 09:58 |
|
| |
גמגם
הדוגמאות שנתת דורשות דיון נפרד ואינן נוגעות לטיעון שהעליתי.
אם אתה מעטף את דבריך בתורה, אזי ההלכה לא ביטלה את עונש המוות מחמת היותו פסול בעיקרון. ברור שישנם ערכים (כמו מלחמה באויב כובש וכך מלחמה בשחיתות חברתית של רצח) הדורשים שיהרגו את אלה שפוגעים בערכים הללו. (בלינק של לינקי עלתה כבר הטענה.)
מצד שני אם כתורה, היא אמנם לא הבדילה בין הרוצח בכלי עץ או אבן לבין הרוצח בעריפת הראש. בכל זאת ברמה עקרונית (או כהוראת שעה) האם לא דורשת תחושת הצדק להוקיע ולבער חלאת אנוש מקרב החיים בצורה המבטאת את ההוקעה במלוא העוז? (אני כבר לא מדבר על איך מתאים ל'גואל הדם' של ניק ברג לנהוג.)
|
|
|
|
|