|
|
| נשלח ב-27/7/2004 11:30 |
|
| |
דבריו של מואדיב טובים ונכוחים, ואוסיף רק שכונתי היתה לאלו ההופכים אבל לאומי כללי לקרדום פוליטי צר וקטנוני, שאין בקינותיהם אזכור על הטובחים בכונה תחלה אם יהודיה על בניה, מה שמטריד אותו הינם מעשי יחידים העוקרים עצי זית אבל לא מטרידים אותו שופטים היושבים במגדלי שן מאובטחים והרחוקים שנות אור מקשי היום הנוסעים באוטובוסים ולכן מעדיפים את שלמותם של עצי זית על דם יהודים אנשים נשים וטף. כמו כן לא מטרידים אותו אלו שאינם מתמודדים במישור הפוליטי הלגיטימי אלא כופים את דעותיהם במסוה של תביעה ושיפוט כביכול אוביקטיבית, לא מטרידה אותו האלימות הנוראה ברחובות הנובעת בחלקה הגדול מתקשורת חזותית נטולת כל רסן ומהתעלמות כמעט מוחלטת של החינוך הכללי מערכיה של היהדות. לא מטרידים אותו יחידים ועמותות ושופטים המעדיפים את זכויותיהם של כלבים טורפים על פני ילדים. מה שכן זוכה אצלו לגינוי זו ההתגוננות הלגיטימית מפני הצפת הארץ בערב רב של עממים המאיימת בצורה חסרת תקדים על הארץ הקטנה והיחידה של העם היהודי שעלתה לנו בדמים מרובים כל כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2004 12:07 |
|
| |
בעניין ה"קינה" דלעיל.
אינני רוצה להרבות מחלוקת ושנאת חינם, קל וחומר בט' באב. אבל קשה מאוד להתעלם מכך שכמעט כל ה"קינה" הזאת מופנית כלפי המגזר הדתי. בעצם אפשר לקבל ממנה את הרושם שאם כולנו (ח"ו) נחזור בשאלה אזי העולם יהיה הרבה יותר טוב ויפה וכל הצרות בארץ יעלמו. כשמישהו מחברי שינוי למשל אומר דברים כאלה אני עוד יכול להבין זאת, אולם כיצד מישהו שקורא לעצמו רב, ואין זה משנה מאיזה זרם הוא, יכול לעורר שנאה כזו ?
חשוב לי להדגיש, אינני חולק על עצם הדברים עצמם שמובאים בקינה. למעשה אני די מסכים עם כולם. הביקורת שלי היא כלפי הצגת הדברים באופן כה חד-צדדי, וכן כלפי הוצאת השד ה(ע)דתי מן הבקבוק.
[ואילולא דמסתפינא הייתי אומר שיש בכך נסיון לפנות לציבור החילוני בארץ, ולרדת למכנה המשותף הלא כל כך גבוה]
תוקן על ידי - רב_צעיר - 27/07/2004 12:36:18
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2004 12:37 |
|
| |
השאלה שאני שואל אינה למה התכוון המשורר - אלא מה מצוי בשיר, דהיינו לרדת לגופו של טקסט. ואני אנסה לפרש,
אגב לגבי איכותה של הקינה איני רואה בה הישג שיא, כפי שגם אמרתי בהצעתה הראשונית יש בה שורות שהייתי מעדיף שלא ייכתבו, אולם נדמה לי שהיא מעוררת מחשבה ופנייה לתיקון עצמי, ייתכן שלא זה תוכן החג ראו שרשור אחר אך אנסה להראות שמסרי התיקון אינם דווקא שמאלנים או אנטי-דתיים מובהקים.
רב צעיר, יש הרבה אמת בדבריך, וראוי היה לי להיות פחות חד כיוונית, מכל מקום אני לא כותב קינות, וקינה זו גרמה לי לחשוב על דברים.
שושן, יש הרבה עוולות וכפי שהערתי לא אהבתי את כל בחירותיו של המחבר, אבל ככלל כשאתה בוחר להתייחס לעוולות ברור שאתה משאיר כמה בצד.
1.עֲלֵי ארץ דוויה. האוכלת את יושביה.--- - ארץ שבה המציאות של מוות היא גדולה, מוות בתאונות דרכים, בסרטן שהוא פועל יוצא של מעשה אדם, ברשלנות אחרת, בהריגות של הפשע המאורגן , בפעולות טרור ומעשי מלחמה. קשה להתעלם מכך שיש הרבה מוות בחיינו, מי אשם בו? יבוא הקורא ויפרש, האם ראוי לשנות את המצב - ודאי שראוי!
2.ועל בחורים ובחורות. הנטמנים בין רגביה:--- מוות שאינו בזמנו לפירוט ראו 1.
3.עלי גרי עבודה. הנלקחים בחטף מרחובותיה.---האמנם מעשה לקיחת העובדים הזרים מן הרחובות הוא דבר שאנו יכולים להיות גאים בו? מהו הפתרון איני בטוח? אבל רדיפה שמביאה פה אנשים לחיים במחתרת, המנעות מבתי חולים ועוד , אינה מצב שניתן לשמוח עליו - לטעמי.
4.ועל דלותן ועוניין. של מיטב משפחותיה - מציאות של עוני
5.עלי הריגת ראש ממשלתה. מטובי בניה ומקוממיה.---מילא האמירה כי רבין מטובי בניה, שגם השיא אמירה פוליטית כיום. אך הריגה? רצח זה היה. רצח. - ץיקון ראוי אבל הוא בגבולות חירות המשורר.
6.ועל ועדי רבנים. מגלגלי עין לשמיה.---המשכיל בעת ההיא ידום - ואולי עדיף היה כך גם למחבר שורה זו. - האם למחות כנגד רבנים שאינם עושים דבר זה פגום - לא נראה לי, מי הם הרבנים הללו ומי אינם הקורא ישפוט.
7.עלי זרעי שנאה. הנטמנים בלב תושביה.---חושבני ששורה זו מעידה כאלף עדים על כי הגמל אינו מודע לדבשת שעל גבו. (בפני עצמו ייתכן), אך ראוי לנו למחות על שנאה באשר היא.
8.ועל חכמים ולמדנים. מטפחֵי השוטים שבעשביה:---גם זו, כמובן, איננה אמירה פוליטית, נכון?! - חכמים ולמדנים שמטפחים הרס ופגיעה במקום אהבה, קיימים רבים במקומותינו חלקם אנשי ימין וחלקם משמאל , על מי להתייחס בשורה זו יקבע הקורא.
9.על טינוף מעשֵי. המופקדים על משאביה.---את מי במשרד האוצר בדיוק מאשים המחבר ב"טינוף מעשים" ? האם שורה זו היא הוצאת שם רע או סתם פופוליזם דיבתי? - המופקדים על משאביה הם כל מי שקבל את הזכות להיות ריבון , חקירות על אי סדרים בכספי תעמולת בחירות למשל, בהעברת משאבים למקורבים, אינם דבר מפתיע. שוב הקורא יבחר במי שאבק אי נקיות דבק בהם הוא מתמקד, ועל מה הוא חושב שנעשה בנקיון כפיים, התופעה ודאי מצוייה היא.
10.ועל ירושלים העיר. המסכסכת כל אוהביה:---על שורה זו כבר אין טעם לכתוב ולו מלה אחת. - האם אתה נתקל באהבה יתירה בביקור בירושלים , אני כמי שגר בה שנים רבות, רואה בה המון שנאה, מכל כיוון לכל כיוון.
11.עלי כבוד האדם. אשר גלה מגליליה.---מישהו מוכן להסביר לי את כוונת המחבר? - במדינתינו פוגעים בכבוד האדם מפעם לפעם, ביחס אליו בסופר, מנהג אחר, ועוד רבות הדוגמאות , שוב יבחר הקורא במה להתמקד.
12.ועל ליצנות וגסות. נחלת רבים ממושליה:---אדוני המחבר, אנא פרט, הסבר ונמק. - ממהותה של לשון השיר שאינה מפרטת, יתירה מזו היאמאפשרת יותר מפרשנות אחת בעיני שייכות לפה התבטאויות שואה של שרים למיניהם, ורבות אחרות.
13.עלי מוסקי זיתים גנובים. המטמאים את שדותיה.---
14.ועל נשים וילדים. המעונים מִיָד אבות משפחותיה:---מדוע כאן לא נקט המחבר את אותה הלשון כמו ב"רבים ממושליה"? לדבריו, בכל משפחה בארץ , האב מענה את אשתו וילדיו. - המחבר אינו קובע כמה ילדים ונשים מעונים, הוא קובע כי יש לבכות על אלו שאכן מעונים.
15.עלי סבלנות וסובלנות. שפסו מבין נחלותיה.---לדעתי, השיר מעיד על כך שלפחות אצל מחברו, יתכן כי שורה זו נכונה.
16.ועל עיוות דרכֵי. המשתמטים מהגנת חומותיה:---המממ, הוא מתכוון לכדורגלנים ודוגמניות, נכון? - הוא מתכוון לכל מי שמשתמט, מתחמק, הקורא ישפוט מי הוא משתמט ומי אינו משרת בצבא מסיבות ראויות.
17.עלי פוחזים וריקים. המאיימים על שופטיה.---מעניין למי הוא מתכוון, לפרקליטות המדינה שדיברה אודות "ליקוי" בעקבות אחד מפס"ד שלא נשא חן בעיניה? - זה לא חשוב למי הוא מתכוון , חשוב האם הדבר גורם לקורא להבין שמהו פה לא בסדר.
18.ועל צדק ושוויון. שטרם ניתנו למיעוטיה:---(הכוונה לימין ולייצוגו בתקשורת?) - ייתכן, שוב הקורא יבחן אלו מיעוטים אינם זוכים ליחס שווה במדינתינו , המיעוטים רבים ויקשה להכריע מי מקופח יותר.
19.עלי קנאות ארורה. הבוערת בבתי מדרשיה.---כמובן, גם זו איננה אמירה פוליטית, הרי לכל בתי המדרשות התכוון, גם להיברו יוניון קולג' , הקורא ישפט באיזה בית מדרש יש קנאות ובאיזה לא.
20.ועל רבנים קנאים. המחללים דביר קודשיה:---וגם זו, ככל הקודמות, איננה אמירה פוליטית - לא היא מעידה כי יש רבנים הפוגעים בקדושת המדינה, שוב הקורא יבחר מהם הרבנים הללו.
21.עלי שנאת חינם. ההופכת ללילה את ימיה.---
22.ועל תלמידים ומורים. השותים את הרעים שבמימיה:---
23.אלי ציון ועריה כמו אשה בציריה---
24.וכבתולה חגורת שק על איש נעוריה---
מואדיב, יש אמת בטענה ששלקינה יש תופעות שמטרידות אותה, וניתן לאפיין את יוצרה, אך היא אינה ממוקדת דיה בכדי לא לאפשר קריאה אחרת - לדעתי. מעבר לכך הקינה עוסקת בהבה דברים רעים שקורים פה ומבקשת שניתן להם תשומת לב, וכך היא משמשת אותי, לגרום לי להתבונן בדברים ובעוולות, לא לעסק בשיוך פוליטי זה או אחר.
תוקן על ידי - רבזכריה - 27/07/2004 12:57:50
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2004 12:55 |
|
| |
רב זכריה,
בשיטה שאתה הצגת ניתן לקרוא גם את דבריו של אריה אלדד כמניפסט שמאלי, ואת יוסי שריד כימני מדופלם. הקורא יבחר בעצמו... אלא ש-99.999% מהקוראים יקראו את הטקסט בקריאה מסוימת - שהיא בדיוק הקריאה אליה כיוון המשורר. אתה לוקח שורות, ואומר: הבה ננתק אותן ממכלול הקינה, הבה נתעלם מההקשר הפוליטי והחברתי, ונקרא אותן כמרחפות באוויר - ואז נוכל להכתיב להן כוונה ומשמעות כרצוננו. מה לעשות, והקשר הוא חלק בלתי נפרד מיצירה בכל, ומהיצירה הזו בפרט. מי שמדבר על "קנאות ארורה הבוערת בבתי מדרשיה" אינו מתכוון לזה שלו; מי שתוקף רבנים קנאים אינו מתכוון לעצמו; מי שמדבר על חכמים המטפחים "עשבים שוטים" מתכוון לדמויות מאד מסוימות, ולעשבים שוטים מאד מוגדרים. מעולם לא שמענו בציבוריות הישראלית האשמות של "עשבים שוטים" כלפי חוגים בשמאל. קיצורו של דבר: קינה זו, שכל עיקרה הכאה על חזהו של האחר ואין בה ולו צל צילה של דרישה לתיקון עצמי, טוב לה שלא היתה באה לעולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2004 13:07 |
|
| |
אניאכן מסתייג מהכאה על החזה של האחר , וייתכן מאד שדווקא במקומות מסויימים כך תובן קינה זו. ואז ראוי לה לא להאמר, כפי שהערתי קודם יש בה גם משפטים שאני לא הייתי כותב, הרגשתי עוד קודם לדיון הייתה שיש פה התמקדות מרובה מדי בבעיות ספציפיות. עם זאת ראוי לה לקינה שתכתב ותקרא במקומות אחרים, כאלו שירא בה הכאה על החזה של עצמם. לדעתי ראוי לנו לעסוק בתשעה באב, באלימות במשפחה כמו גם אלימות בכלל , בסיטואצית העובדים הזרים, בפגיעה בזכויות מיעוטים, בגזל ואבק גזל, בשחיתות שלטונית, באי זהירות של חכמים בדבריהם.
אני לא מנסה להתמם , יש בקינה גם דברים שעדיף להם שלא יכתבו , אך הקינה כמכלול חשובה היא ומשמעותית. במקום בה שמעתי אותה נקראת הקהל לקח אותה לתשומת לבו והוטרד הימנה ולא עסק בחוש רעותיו של השכן.
מכל מקום תודה על ההערות, אני מניח שאם אשתמש בקינה בהקשר כלשהוא אוריד ממנה כמה שורות, או אחליפם
בבנין ציון ננוחם
ר' זכריה
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2004 13:08 |
|
| |
שחרית,עדיין הייתי מעוניין לקבל חתך סוציו אקונומי של הקהילות הריפורמיות והקונסרבטיביות בארץ.
קבלתי מידע על יהודי שרצה לערוך בר מצווה לבנו על הסכומים המופלגים שדרשו ממנו בבתי הכנסת של הקהילות הנ"ל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2004 13:35 |
|
| |
אריק, מספר החברים של התנועות האלה בישראל בטל בשישים לעומת מספר חבריהן ברחבי העולם.
ולפחות מידיעתי האישית אין מקדם בין שכבה סוציו-אקונומית לבין השתייכות מגזרית, ודאי לא בגולה בה אני שרויה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2004 17:00 |
|
| |
אריק,
המוציא מחברו עליו הראיה.
ועל יתר הדברים אגיב אולי כשתעבור הבחילה למקרא השנאה הצרופה של כמה מהדוברים. [אתם כבר מסיימים את הצום, ואילו אצלנו היום עוד גדול )-:]
תוקן על ידי - שחרית - 27/07/2004 17:02:58
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2004 17:51 |
|
| |
ה'קינה' האומללה, השקרית והחד צדדית הזאת מצטרפת לכמות מלל עצומה שמוחם של אזרחי המדינה נשטף בו ביממה האחרונה.
למי שלא שמע, טובי המומחים ואחרוני השדרנים לימדונו חזור ולמד על הקנאות שמובילה בסוף הדרך לחורבן.
אבל כמו הקנאי כותב הקינה הנ"ל הקנאים היו רק בצד השני, לשון אחר בימין.
הצדיקים ההם לעומת זאת הם ממשיכי מורשת ריב"ז.
שום דבר עדיין לא מפריע לעובדי האליל אוסלו ז"ל לחנך אותי ואת כל מי שחושב כמוני בנושאים מסויימים קנאות מהי וקנאי מיהו.
מעשה דומה שמענו היום מפי עיתונאים ושדרנים חלקם לוחמים נועזים בקו הראשון של ynet אודות הג'ובניקים סרבני המילואים אפי איתם ובנו.
כל הנאמר כאן אינו טיעון פוליטי כלל כי אם תאור תופעה אי רציונלית מדהימה, שדוחקת את הצד השני לפינה ולא מאפשרת כל סיכוי לדיון אמיתי, כמו גם הוצאת קיטור.
נמאס לי.
קנאים נמאסתם.
------------------------------
אל תאמר לכשאפנה אשתנה
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2004 18:02 |
|
| |
אריק,
בית כנסת שאינו נתמך ע"י המדינה בכלל (לא מקבל כסף ממשרד הדתות ו/או ממשרד החינוך), חייב לקיים עצמו מכספי הבריות הנהנים משירותיו. למרות זאת, מעולם לא נתקלתי במי שזקוק היה לעזרה/שירות מבית כנסת רפורמי, ולא קיבל זאת, בשל מחסור כלכלי. בנוסף, בקהילות התנועה ליהדות מתקדמת בארץ רבים החברים והחברות שעלו לארץ מברה"מ לשעבר, מארגנטינה וכו' - אנשים ונשים שברי כי אינם שייכים לעשירונים העליונים בסולם הכלכלי הישראלי.
אבל, אל תתן לעובדות להפריע לך. במיוחד לא בט' באב.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2004 21:25 |
|
| |
שלמה ,
ככלל אני נוטה להסכים שקנאות מעולם לא גרמה דבר חיובי. אבל ככל שהפכתי בקינה זו לא מצאתי בה דבר אחד שיש בו שמאל וימין. מצאתי בהחלט התמקדות ברבנים ובבתי מדרש מעבר לראוי לטעמי, אך לא מצרתי בה עמדה אחת בוויכוח לגבי הנעשה במדינתינו בין פלסטינים לישראלים.
אם יש ברצונך לדון באופק הרעיוני הניתן בתשעה באב, אשמח להעזר בך, שתעזור לי לדעת מה קרה בתקשורת לה לא האזנתי היום.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2004 22:26 |
|
| |
.
רבזכריה, עיין שוב בהודעתי לעיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2005 12:02 |
|
| |
וגם השנה.
עצרת גדולה מתוכננת בפורום.
איני יודע אם הצ'ט עובד. אם לא, יש כנראה צ'ט באתר.
נבקש מן המומחים למחשבים, שהתרבו באתרנו ב"ה, לבדוק את הנושא ולדווח כאן.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2005 19:23 |
|
| |
אני אשתדל להצטרף ולו חלקית לדיון במוצאי שבת.
אבל יש לי אבל גדול מאד. ואני מקווה שהשליטה העצמית שלי תספיק כדי שהדברים לא "יחייבו" צינזור.
במדה מסויימת אפילו כועס קצת.
לגמרי במקרה (כביכול) הולך להתחיל בט' באב הנוכחי מהלך של חורבן חבל ארץ המיושב ע"י יהודים - ע"י יהודים. מהלך שנוי במחלוקת. שבמדה רבה מאד יש רואים בו כפיה של אדם אחד, מסיבות אישיות, על מדינה שלמה.
המהלך הזה הוא בעצם - כבר כאן ועכשיו - מהלך של מלחמת אחים. צבא המדינה משמש כמכשיר להרס וחורבן, של בתים, בתי כנסת, ובתי קברות. חנויות בגדים, וגלידריות. גני ילדים וגני משחקים. הציבור שעומדים להחריב את חייו לא מוכן לשתף פעולה ומתנגד.
היה כבר אירוע בו עמדו עשרות אלפי "כתומים" מול עשרות אלפי חיילים ורק בגלל האיפוק המדהים (וי"א החולני קמעא. וי"א הבריא מאד) של הצד הראשון לא נערך קרב בין אלו לאלו.
אנחנו עומדים בפני תקופה שבה גבולות האיפוק - של שני הצדדים יבחנו.
מבפנים אני אומר לכם - שום דבר עוד לא מוכן. אני ומשפחתי עומדים אישית בפני הכאוס והלא צפוי. איננו יודעים - אם יתממש החורבן ח"ו - לאן נלך. היכן נחיה. היכן יהיו הדברים שלנו. מתי זה יקרה בדיוק. שום דבר. זה יכול לקרות שבוע הבא, ויכול עוד חודש. יש לנו בבית מצרכים לחודש. בלון גז רזרבי (לבישול!... :-). משפחה אורחת בסלון. ואת אלוהים.
הערבים עומדים בצד ומחככים ידיהם בהנאה, ומחכים לחגיגות הנצחון בבית שלי. מחבלים דתיים, וחילונים, צעירים וזקנים.
ציבורים שלמים בישראל - חילונים לצד דתיים, שמאלנים לצד ימניים, מאמינים לצד אפיקורסים - עומדים בפני שבר באמונתם. בחינה מחדש. בין אם החורבן יתממש ובין אם יעצר - המדינה והעם יצאו חבולים.
ואחר כל זה מביאים לי כאן את הקינה השמאלנית על פשעי הציבור הדת"לי כנגד השמאל והערבים. וגם התפילה של קעלעמער אם הבנתי נכון היא על אותו כיוון. תפילה שנצליח לכפר על פשעינו ולשאת בנזקים (שמגיעים לנו). וכל זה אני אומר כשאני מוכן לשמוע ולדון בכל הטענות השמאלניות, ואני אפילו מאמין ומקבל חלק מהם מראש (ע"ע אשכול שלושה כוחות).
אבל דחילק?!?!?!
אם כל הכבוד לסבל של הפלסטינים במחסומים, ושל הנקבה של 48, עכשיו יש יהודים במחסומים והולכת להיוצר נקבה יהודית בידי יהודים. זה לא יותר דחוף?
אין לי איך להביע את זה (במיוחד עשר דקות לפני שבת)...) אבל אני מרגיש אטימות כהות חושים. חלק מהתגובות שם היו על אותו גל של קטנוניות דתית ופוליטית. אפילו את העו8בדה שאנשים מתפללים ומייחלים לזה שאלוהים ישנה את המצב (רבונו של עולם - זה פורום עם אוריינטציה דתית לא?). אפילו בזה הצליח מישהו (מישהי?) לראות בעין רעה.
שנאת חינם?
אני מציע את ההתנתקות עם כל הקשיים, וקדושת הפורום וכו', כנושא לדיון. אני מציע חשבון נפש אישי. (מודגש). אני מציע נסיון להיות ביחד בעת הקשה והרעה הזו מתוך תקווה שיצא מזה משהו חיובי. תיקון אמונה גדולה באור הגדול שיצא מזה כך או אחרת, אבל מתוך עצב גדול על המחיר כך או אחרת. על המחיר ששולם כבר, ועל המחיר שאולי ישולם.
והצעה אחרונה. מי שלא מצליח להתבטא בנושא בצורה מכובדת מתוך כבוד ויראהע, כמו בבית האבל - שישתוק. ישב וידום.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2005 20:19 |
|
| |
אור נערב היקר
אין שופטים אדם בשעת צערו, אבל מדוע אתה מנסה לדחוף אותנו בכוח לדיון באשר לחיוב \ שלילת ההתנתקות.
כמו נושאים רבים ודומים, נושא זה משיק לתחומים רבים מהם המהווים את נושאי דיון הפורום, אבל בעיקר לתחומים פוליטים. הנהלת הפורום מתירה דיון בהיבטים הלכתיים ופילוסופים של תוכנית ההתנתקות, אבל לא בפן הפוליטי שלה.
ולא שאין לנו דעות בנושא, אלא דווקא משום שיש לנו דעות נחרצות בנושא. דווקא משום שיש לנו עמדות באשר לנושא טעון רגשית זה, בחרה הנהלת הפורום לאסור על קיום דיון פוליטי בפורום זה.
וזאת מהסיבות הבאות:
פורום זה מנסה לקדם תרבות דיון מסויימת - שהנסיון הלא מועט של הנהלת הפורום מורה כי קשה להחילו על דיונים המשיקים לנושאים פוליטים או טרנס-מגזריים. ע''כ בהעדר תרבות דיון מתאימה, אנו מעדיפים שלא לקיים את הדיון עד כי יבוא שילה, ובלבד שלא נטמא את חלקת אלוהים הקטנה שלנו שהקמנוה בעמל רב.
כל חברי הפורום (ואפילו אלו הנהנים להצהיר על התנגדותם העקרונית לרוח עצכ''ח בכל הזדמנות) חתומים על אמנת שיח לא כתובה - לפיה כל נקודת מוצא היא לגיטימית לצורך ניהול הדיון המברר, וכי פורום זה אינו מטיף למסקנות מסויימות אלא לבירור - ואת המסקנות כל אחד מסיק לעצמו בינו לבין עצמו. לאור האקלים הפוליטי הרווח במדינת היהודים בפרט ובעולם היהודי בכלל, אנו לא מסוגלים לנהל דיונים מסוג זה כאשר מדובר בפוליטיקה, תקציבים, ומינויים. האמור נכון ביחס לרוב חברי הפורום ובוודאי אליך. כפי שדבריך הנכתבים מלב שותת דם מוכיחים, אתה לא במצב נפשי לנהל דיונים אקדמים, קרים, ומנותקים בשאלות היסוד. לא אכפת לנו לפתוח אשכולות אישים, אבל בתנאי שאלו לא יסכנו את המרקם העדין של קהילת הפורום.
יש גם היבט פרקטי: הפורום הוקם לדיון יסודי בעניני היהדות ומי שלא יכול לשמוע ביקורת על הרב שך, הרבי מחב''ד, ישעיהו ליבוביץ, החזו''א, הרב קוק, או ר' משה די ליאון אינו מוזמן לגלוש בפורום זה. אלא שהסובלנות של רוב בני האדם מוגבלת, ובמידה שהיא קיימת היא אינה חלה על כל שטחי חייהם. דיון בנושא פילוסופי, ספרותי, אמנותי או היסטורי, החורג מהדיון העניני אינו מסכן את קיום הפורום כמו דיון בנושא טעון זה. כאשר מדובר בנושא פוליטי אזי המצב שונה.חלק מחברי הפורום משוכנעים שתוכנית ההתנתקות מהווה את אחת ההתפתחויות החיוביות בעת החדשה. אין לנו שום ענין שהבעת דעותיהם הברורה הפוגעת בך אמוציונלית תגרום לך לעזוב את פורומינו וזאת בשל דיון שאינו מעניני הפורום. הנ''ל נכון במידה שווה ביחס לעמדה הפוליטית הקוטבית.
יתר על כן, כפי שציין יבוסי בעבר, כל דיון מעמיק בשאלת ההתנתקות ידרוש עשרות דיונים מקדימים בנושאים בסיסים כגון מצוות ישוב א''י בזמננו, ההיבט המוסרי המשפטי וההלכתי של ההתנחלות בלב אוכלוסיה אזרחית, ועוד ועוד. והרי אתה לא רוצה דיון קר שפרק א' שלו יגמר אם בכלל בעוד שבועיים.
לא!!! בבית ספרנו
פורום זה לא ידון במוסריות \ אי מוסריות ההתנחלות בשטחי יו''ש ופינויים. יכול אתה להקים פורום שידון בנושאים אלו, ובמידה שתשכיל לטפח תרבות דיון אשמח להשתתף בו.
יצרנו מרקם עדין במשך 3 שנות קיום הפורום ולא נאפשר להתפתחות פוליטית זו או אחרת לסכן את קיומו. חברים כאן חברים בארגון רבנים שומרי משפט, כמו מתנחלים, ליטאים, חסידים, מקובלים, ומתנגדי הקבלה, חרדים, וחילונים, רפורמים, קונסרבטיבים ואורטודוקסים, ימנים, שמאלנים. וע''כ גאוותנו. למרות שלמדנו לכבד אחד את השני בהרבה נושאים, לא אכשרא דרא ולא למדנו לכבד אחד את השני כאשר מגיע לנושאים פוליטים. וכאשר נלמד לעשות זאת, אזי זהו שלב הגאולה.
סליחה באם פגענו בך בשעה קשה זו.
בשם חברי ההנהלה, ואני מקוה שבשם כל חברי הפורום, אני מאחל לך שהדברים במישור האישי יסתדרו על הצד הטוב ביותר. במידה ותצטרך עזרה בכל נושא, אל תהסס לפנות לתיבת ההנהלה, ונשתדל לעזור לך כפי שעזרנו לרבים מחברי הפורום בכל נושא (עזרה כספית, מציאת עבודה, יעוץ אישי ועוד ועוד).
אני אישית נגד כל איזכור של ההתנתקות יהא ההקשר אשר יהיה ואני מצר על פרסום הקינה. אלא שנצחוני בניי. אבל דיון בצדדים פחות טעונים של ההתנתקות אינה מצדיק את פתיחת תיבת הפנדורה.
רג''ס
תוקן על ידי - עצכח - 14/08/2005 0:31:59
 |
|
|
|
|
|