בית פורומים עצור כאן חושבים

עצרת ליל תשעה באב בפורום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/8/2008 15:21 לינק ישיר 

מאיר
לא לחינם איכה נכתבה אחרי בית ראשון. בית שבו היו ניסים גלויים והארון עמד בבית קודשי הקודשים. לא לחינם הזקנים שזכרו את הבית הראשון בכו בבנין הבית השני - הם ידעו שזה כבר לא זה, יהיה אמנם בית מקדש אבל בית מקדש של העלם.
אני מייחל ל"גדול יהיה הבית האחרון מן מהראשון" ונהיה בדור של גילוי פנים אמיתי.
אולי הבעיה בי אבל בית מקדש לאומי ארצי לא עושה לי את זה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2008 15:28 לינק ישיר 

ymy33655 כתב:
אני לא מסכים עם הרב ברויאר.
תשעה באב אינו ציפיה לסוף כל המלחמות, שהרי בימי בתי המקדש לא התאבלו בתשעה באב, למרות שהיה עליהם להרוג ולהיהרג כדי להתקיים.
...

אין רבותא בכך שבתקופת בית ראשון, לא התאבלו בתשעה באב. אלא שכפי שניתן להבין מהמשנה במסכת ראש השנה - וכך גם כותב הרמב"ם בפירושו - בתקופת בית שני כן התענו בתשעה באב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2008 15:34 לינק ישיר 

מואדיב

המשנה מדברת שם על הזמן האחר החורבן, שהרי נאמר 'וכשהיה בית המקדש קיים היו יוצאים אף על אייר'.
אמנם מצד שני, משמע שאף על אייר בנוסף לכל אלו ואם כך בזמן בית שני יצאו על אב ג"כ.
אבל בגמרא מבואר שעל שאר הצומות הלא לא יצאו, משום שבזמן שיש שלום אין מתענים ואף בזמן שאין שלום ואין גזירה אין חובה להתענות ות"ב שאני הואיל והוכפלו בו צרות.
הוכפלו רק לאחר חורבן בית שני. אם כך, לפני זה ודאי שלא היה ת"ב עדיף על יתר הצומות.

את פירוש המשנה לרמב"ם לא ראיתי.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2008 15:36 לינק ישיר 

מיש

לא עושה? לא עושה!
זה עדיין לא אבלות. אינך יכול התאבל על שאינך עשיר העולם.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2008 16:51 לינק ישיר 

כאילו נחרב בימיו / ישראל אסולין

התמיהה הזו, על עם, שאלפיים שנות מרורים מפרידות בינו לבין חורבן מקדשו ואף על פי כן הוא יושב לארץ ובוכה על אסונו שמכבר, התמיהה הזו מתיישבת בנימוק, שהצער הוא לא רק על "רברס היסטורי" – אלה הם גם דמעות ההווה, על החורבן של עכשיו, על אותו "כאילו" מאשים וצורב "כאילו נחרב בימיו".

ובכן, לא מבט ביקורתי לאחור, לא האשמה קולקטיבית של דור החורבן – אנחנו האשמים, ידינו במעל. לשונם התמציתית של חז"ל, המגדירה דור שבית המקדש לא נבנה בימיו כאילו חרב בימיו, הופכת את האבל לאקטואלי, לכתב האשמה ולתביעה: זה לא הם, לא שנאת חינם שלהם, זה אתם! בית המקדש עומד מוכן להבנות, אם אינו נבנה הרי הוא כאילו חרב מחדש, מאחר שלא מניעה פיזית מעכבת את חידושו, כי אם המאזן הרוחני המצטבר של הדור – שלי, שלך ושל כולנו ביחד.

קמצא ובר קמצא אינם רק דמויות היסטוריות, שבשלהם חרב אי אז בית המקדש – לא, אלה דקדוקי עניות שבהווה, זה משוא הפנים שלנו, ההבדלים שאנו מבחינים בין קמצא לבר קמצא – ביחסינו אל כל אחד מהם, בהתנהותנו הילדותית באי שימת ליבנו אל הכבוד הרמוס של פלוני לעומת אלמוני.

על דא קא בכינן – על החורבן של היום, על "כאילו חרב בימיו" – בימינו שלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2008 19:04 לינק ישיר 

מאיר

מחיאות כפים סוערות שלי.

ביטאתי יותר טוב ממה שאני מסוגל, ועוד ביום צום.

רגע, למה אני מתיהר. לא הייתי יכול לבטא כי עדיין לא הבנתי עד שהסברת לי.

שחר אילן אינו צם לא רק בגלל שאינו רגיל לצום ואינו מכיר במצוות (אני משער) אלא בגלל שהוא סבור שהכל התגשם אז למה לצום.

הרב ברוייער סבור שעל זה יש לצום.

נפלא.

והחשבון נפש הוא על מה שבידנו לעשות. אבל לא שזה בידנו. אולי בידך ובידי וביד כל אחד מאיתנו כפרט, אבל לא ככלל. ועל זה יש היום את הפורום "אגודה אחת" כדי לתקן, האין זאת?

שלוימלע

למרות שנחתי אין לי כוח הרבה לסכם.

צריך לדעתי לבדוק:

א. מה שחר אילן טען. למה אינו מתחבר לצום.

ב. מה הרב ברוייער ענה. על מה הוא צם.

והאם ב' עונה לא'.

וגם אז, יש לדון איך מעבירים מסר למי שאינו יודע ואפילו אינו בגדר אוהב.

איך מתחברים לנקודה שבה הוא נמצא כדי לדבר אליו.

בזה נראה לי שהרב ברוייער החטיא את המטרה. איני מכיר את שחר אילן ואני חושב כמובן על הדגם של עיתונאי שמאלני יפה נפש מהארץ. ובתור כזה, נראה לי שהרב ברוייער לא היה משכנע אותו (כלומר, אילו אני הייתי כזה, לא הייתי משתכנע).

מעל לכל, הרב ברוייער עורר בי שאלה "אפיקורסית" שלא חשבתי עליה עד היום.

גם אני הייתי רגיל לחשוב שכל אלו שפארו את הגרמנים בסוף המאה התשע עשרה לאמור: מלכת התרבות, טעו.

האמנם?

אולי הם באמת היו תרבותיים? אולי באמת קרה להם משהו ששינה אותם? אולי הם היו אפילו טובים מאחרים, כלומר אילו קרה דבר דומה למדינות אחרות היה גרוע עוד יותר?

(זה נגד תחושות היסוד שלי, אבל אני כבר הרגלתי את עצמי לשאול על כל דבר. אז גם על זה).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2008 19:31 לינק ישיר 

הרב מימוני
אתה כנראה חסידו של  הרב שמשון רפאל הירש, שכתב בשבחם של הגרמנים וגרמניה, מספר שנים לפני השואה,

מגילה דף ו.

אמר יעקב לפני הקדוש ברוך הוא: רבונו של עולם, אל תתן לעשו הרשע תאות לבו. זממו אל תפק - זו גרממיא של אדום, שאלמלי הן יוצאין מחריבין כל העולם כולו .

היעבץ בהגותיו כותב זו גרמניה של היום! רבי אלימלך מליזנסק, עשה שאלות על כל אומה ואומה, והוא כותב כמאה שנה ויותר לפני השואה- האומה הגרמנית אין לה צלם אלוקה ממעל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2008 07:48 לינק ישיר 

ירוחם

מסופר כשהאחים הקדושים ר אלימלך ור זושא הגיעו למהלך גלותם לגבול גרמני-ה , הס"א לא נתנה להם להיכנס , ולפי דיעה אחת אמר לו הס"מ ,שאני ילחם בכם אישית , ולפי דיעה שניה אני ילחם בכלל ישראל ,ולכן אומרת המסורת שההשכלה התחילה בגרמני-ה איפה שהאחים הקדושים לא יכלו להשפיע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2008 09:54 לינק ישיר 

"הנצרות - וזוהי תרומתה היפה ביותר - מיתנה במידה כלשהי את תשוקת הקרב הברוטאלית של הגרמאנים, אלא שלא עלה בידה להרוס אותה, ואם ישתבר באחד הימים הקמע המביית, הוא הצלב, שוב תסתער במלוא עוזה פראותם של הלוחמים הישנים, שיגעון הקרב (...) המחשבה מקדימה את המעשה כפי שהברק מקדים את הרעם. הרעם הגרמני הרי הוא גרמני ולפיכך אינו גמיש במיוחד והוא מתקרב באיטיות כלשהי; אלא שהוא בוא יבוא, וכאשר תשמעו אותו רועם כפי שלא קרה אף פעם בדברי ימי העולם, אז דעו: הרעם הגרמני הגיע סוף-סוף אל יעדו. בהישמע הרעש הזה ייפלו הנשרים מתים מן השמים, והאריות במדבריות אפריקה הרחוקות יסתתרו במאורותיהם המלכותיות. בגרמניה יוצג מחזה שכנגדו תיראה המהפכה הצרפתית כאידיליה בלתי מזיקה"

אלה היו דבריו הנבואיים של חיים היינמן,הלא הוא היינריך היינה, 100!!!!! שנים לפני עליית הנאצים לשלטון.
הרוע היה שם כל הזמן. כשהתנאים הבשילו הרוע הגיע להתפרצות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2008 10:24 לינק ישיר 

מעניינים מאוד הדברים של היינמן, אלא שאני תמה וכי לא הצלב היה זה שהוציא לא מעט רוע מהגרמנים במסעי הצלב?

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2008 11:17 לינק ישיר 

מאיר
יש מחלוקת בנידון. יש הגורסים, כגון רבקה שכטר והרב תמיר גרנות שהצלב, במיוחד בגרסתו הפרואטסטנטית הוא שהוציא מהגרמנים את הרוע, ויש הסוברים שלהיפך וקטונתי מהכריע.

כדאי לקרוא את השיעורים של הרב גרנות באתר של ישיבת גוש עציון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2008 11:35 לינק ישיר 

לדעתי אין כאן שום סתירה.
בתקופת מסעי הצלב הנצרות המסיונרית השתמשה באלימות כדי להשיג את מטרותיה.הגרמנים שהיו אז דתיים נענו בשמחה לקראת האפיפיור ופרעו ביהודים בגרמניה(פרעות תתנ"ו).

לעומת זאת בתקופתו של היינה המסיונריות הנוצרית כבר לא הייתה אלימה .(כנראה שהיא הצליחה בדרכי נועם.עובדה שגם היינמן התנצר)ולכן היינה חשב שהיא תשמש כבלם לרוע הגרמני.
בנקודה זאת הוא טעה כמובן.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עצרת ליל תשעה באב בפורום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 סך הכל 6 דפים.

bholext