|
|
| נשלח ב-30/7/2009 16:32 |
|
| |
מאיר
את עברו של המפואר של הפרופסור, הכירו אמנם מעטים, כי היה לפרופסור עבר מפואר.
אבל אולי תספר לנו על עברו המפואר של עמנו בבתי המקדש - ונדע.
מה לעשות אבל עובדתית הפריה של היהדות- כפי שאנו מכירים היום- דווקה החלה לפרוח, מיד לאחר חורבן הבית.
תשעים וחמש אחוז ממה שאתה יודע על היהדות, מבוסס על התודעה שהתפתחה לאחר החורבן.
אתה שואל-האם חזרנו להיות מה שהיינו אמורים להיות?- מה בדיוק הינו אמורים להיות?? ביחס למה הינו אמורים להיות?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2009 02:26 |
|
| |
ירוחם.
כוונתו של ימ"י היא שעברו המפואר של עמינו היה בעצם קיומו של בית המקדש.
בית המקדש אינו רק מקום השראת השכינה,אלא גם המרכז התרבותי והרוחני של העם היהודי.
אם בזמן בית המקדש הבין העם את הצורך בבית המקדש,זאת אומרת שהעם היה מחובר תודעתית לתרבות היהודית,לכן קיומו של ביהמ"ק היה אפשרי.
הרצון לחזרה לעבר המפואר,אינו רק בהקמת בנין השיש על הר הבית,אלא בהחזרת התודעה הלאומית של העם היהודי,המבוסס על הקשר ליהדות והחיבור לתרבות היהודית.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2009 11:19 |
|
| |
מאיר
הם לא מבכים את מה שהיה לפני עשרים שנה.
הם אמנם מבכים את תהליך פטירתו, שנמשך עשרים שנה.
לדעתם, מסע ההלוויה היה יכול להתקיים לפני עשרים שנה, אלא שמסיבה טכנית - והיאחייו הפיסיים של הפרופסור, נוצר עיכוב בהלוויה.
החורבן החל בעצם כשהחלה תהליך ההתדרדרות בעמנו, אלא שהשריפה הרשמית ארעה בט' באב. מסע ההלוויה.
הכמיהה היא לחזור לתפארתנו, טרם החלה ההתדרדרות.
ולעניינך, ירוחם:
התודעה היהודית, ה'הפריה' כפי שהינך מכנהו, אמנם החלה אחרי החורבן, אך כל הספרות הענקית הצמחה מאז, מבוסס על העבר, על הכמיהה והגעגועים לזמנים שחלפו.
לכל ארון הספרים, לא הייתה שום ערך, אם היא לא הייתה מבוססת על עברה של עמנו.
לו היה זה תרבות חדשה, כפי המשתמע מדבריך, הרי מה ערך לכך, הרי דינה כ'ברית חדשה' להבדיל אלף אלפי הבדלות...
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2009 11:45 |
|
| |
כתב החצר
הוא אשר דיברתי. יישר כוחך שפירשת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2009 12:01 |
|
| |
קוטקאנט
מה שאתה אומר מבחינה רעיונית ואוטופית נכון, מבחינה מעשית זה לא היה אף פעם .
יכול להיות שהעם רצה את ביהמ"ק-זה בכל אופן לא כתוב בשום מקום שהעם ביקש את הבנין-
לעומת זה כתוב וכתוב שהעם רצה ודרש, להמליך עליו מלך, זה כן -מקדש לא כתוב.
בכל מקרה המקדש לא מילא את יעודו ותפקידו כפי שהיה מתבקש, לא בראשון ולא בשני.
כתב החצר
אם כנים דבריך- למה ששו בעיקר בבבל להקטין את מקומה של תורת משה ולהאדיר תורתם במקום,
אם לא גילית את בעצמך- קרא מה שכתב ליבוביץ בנושא- לא מדעתו כי מבוסס על חז"ל ראשונים ואחרונים,
הוא כותב בשפתו החדה והמוחצנית- אנו לא מקיימים את תורת משה- כי את תורת חז"ל,
אגב כאן בפורום נערך דיון בנושא, וכמה מהכותבים המכובדים ביותר כתבו גם כהאי גוונא
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 05:54 |
|
| |
הגאולה היא תהליך ארוך...לא ביום אחד!
תראה לגבי שאלתך מה אנחנו מתאבלים.
דבר ראשון,אין לנו בית מקדש שזה אומר שאין להקב"ה בית.
מה היית אומר אם היית גר בבית יפה והמלך שלך היה ישן ברחוב? הרי למלך שלך אין בית כרגע,שזה אומר שכבר יש על מה לנו להתאבל.
דבר שני,הרי יש היום המון צרות לכל אחד בפרטי ובעיקר לכולנו כציבור,[אני לא אפרט אבל יש מון צרות].
יכול להיות כמו שאתה אומר שיותר טוב לנו היום משנים קודמות,אך לדוגמא לפני חורבן הבית היה להם טוב וחשבו שטוב ופתאום נחרב להם הבית,אז רק בגלל שעכשיו טוב זה לא אומר שמחר יהיה טוב...
תמיד יש עליות וירידות,הגאולה היא לא רק "משיח" שפתאום יבוא,אלה כל התהליך הארוך של שעברו עד היום ומהיום.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 16:38 |
|
| |
כמובן שכאשר התבטאתי לגבי ביתו של מלך זה היה רק משל,אך ברור שאם היה פעם צורך בבית מקדש גם היום יש צורך וכמו שאז אלוקים היה צריך בית...אז גם היום אין סיבה שלא יצטרך.
ישנם המון צרות...כמו למשל האויבים שמסביב שרוצים להרוג אותנו...או מיתון,או בעיות של דת ברחבי העולם והמדינה...תראה כמה יהודים יש שלא שומרים תורה ומצוות בכלל....
יש המון מה לפרט בכלל ובפרט,מה לך אין צרות?????אין לנו צרות משותפים????
אתה הרי יודע בדיוק כמה דברים היו משתנים אילו היה לנו בית מקדש ושכינה בתוכינו....
נראה שאתה מכיר אותי כבר אז לא אפרט יותר....
נ.ב. השתדלתי לכתוב לך בשפתך שלך!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 16:40 |
|
| |
למה אתה מתכוון "עבודתך התמימה"???
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 23:16 |
|
| |
אפשרי, אני גם חושב שבלי קשר לבית המקדש יש לנו המון על מה להתאבל....
כמו שכבר אמרתי מקודם,יש מספיק צרות בעיקר בעניין ההתבוללות של היום,יש המון המון יהודים ואפילו אנשים שקוראים לעצמך דתיים שמחללים שבת או לא מניחים אפילו תפילין...
[ואני אומר זאת מידיעה ברורה],אני מקווה שאתה מבין שעצם זה שיש לנו יהודים בתוכינו שלא שומרים תורה ומצוות כלל[אפילו יום כיפור אני לא בטוח שרובם צמים....]זה הינו צרה צרורה לנו ולהם,ויש המון מה לשנות עד שניהיה מושלמים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2009 02:05 |
|
| |
מישהוצדיק!! עלה והצלח בכל דרכיך!!! דבריך כנים!! יש בהם הרבה אמת!! אנא, העתר על כל עם ישראל בתפלתך לגאולה קרובה ושלמה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2009 02:13 |
|
| |
תודה רבה!
אני חושב שכולנו צריכים להיתפלל למען כל עם ישראל!
[אך חוץ מתפילות צריך גם לחשוב על כל מיני דרכים לקרב את אותם החילונים"ו-"מחללי השבת"
כי בלי השתדלות מה יעזרו תפילותינו?!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2009 22:17 |
|
| |
אתה צודק!
צריך לתקן הרבה דברים בעם ישראל!
אבל בהתחלה צריך להתמקד בעצמנו!
|