|
|
| נשלח ב-13/8/2009 23:58 |
|
| |
נכון שהרב שך היה בעל עמדות שמאליות- וקרא לשטחי א"י שטוחים, והיה כאמור כנגד שפיכת דמים, של הערבים,
אבל כמו כל אנשי השמאל- הוא לא בחל בשפיכת דמים של יריבים פוליטיים, בעיקר אנשי חב"ד, את השפיכות הדמים שעשה ועשו תלמידיו בהשראתו, זה לא יסלח לו לעולמי עד,
אני נרעד גם היום בכינויים שכינה אותם, את הנשים שטבלו במקוואת שהיו לפי ש"ע הרב- כינה נידות ואת ילדיהם כמתבקש מכך.
פילג ושיסע את העדה לשתיים, פילוג של שנאה תהומית ואומללה, היו ביטולי שידוכים בגינו,
אז עוד גרתי בבני ברק, ואני זוכר איך השוחט של ב"ב בכה ואמר, החזון איש אכל משחיטתי, ופתאום אני פסול לשחוט??!!
תלמידיו ביזו ברבים את רבה של בני ברק הרב לנדאו, ראיתי זאת בחתונה שבה השתתף- ורק כי הרב הוא חסיד חב"ד.
יש לי הרבה הרבה מאד לספר על מעלליו של אותו הרב שך, ולא רק נגד חב"ד- אבל די להיום,
אכן- אפשרי- כן אתה צודק הוא היה שמאלן בכל. כמו כל שמאלן שנא את עמו.
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 00:03 |
|
| |
אגב ידידי האפשרי, תמהני איך היום אחרי 15 שנות "שלום" עם הסכמי אוסלו התנתקות אינטיפדות ושורה ארוכה מאוד מאוד של גופות אפשר עדין לקרוא לעמדות ימין "הזויות ומטורפות" אל מול עמדות שמאל "שפויות", ולהיחשב שפוי בעצמך.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 00:05 |
|
| |
אני חושב שהר' שך היה יהודי ירא שמים במידה סבירה. ואם יהודי כהרבי מלובביץ שמוחזק כבעל רוח הקודש מתוך עובדות לאלפים שחוו אנשים מכל החוגים אצלו מוציא עירעור על תפליו, סביר שכבעל יראת שמים יותר מממוצעת הר' שך ירוץ לבדוק תפיליו.
לאידך, באם כפר הר' שך ברוח קדשו של הרבי מחבד, זו היתה ההזדמנות לפתוח תפיליו בנוכחות עדים כשרים ולהוכיח קבל עם ועדה את צידקתו.
הלא כן?
בכל אופן מדובר בקטע היסטורי משעשע
תוקן על ידי אמרי_בינה ב- 14/08/2009 0:12:35
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 00:14 |
|
| |
אני מאד מקוה שאתה לא מאמין במה שאתה כותב.תבדוק אם מתפנה משרת בדחן חתונות, זו פרנסה לא רעה.
|
| נשלח ב-14/8/2009 00:20 |
|
| |
| אפשרי כתב: |  | ברצוני להדגיש פן חיובי באישיותו של הרב שך שלא נחקר רבות לפחות לא בציבור החרדי וההוא רתיעתו וסלידתו מ'שפיכות דמים' במאמרו של בני בראון ישנה התייחסות מרובהלעיקרון זה, הוא מראה כי עיקרון זה הוא בעל משמעות לא קטנה בכל דרכו של הרב שך קשה לי להעלות את מאמרו לכאן, אז אולי בהמשך אביא ציטטות שהיו מרשימות כל איש ממפלגת שמאל קיצונית, חבל מאוד, שה'חרדים' לא קיבלו ממנו את מנת השפיות הזו, ובחרו להחזיק בעמדות ימין הזויות ומטורפות.
|
|
אכן, זכורני לפני הבחירות הטעונות בתשמ"ט את אמירתו (נדמה לי חלקה נאמרה באידיש) "אבל אלימות לא אצלנו, בלי אלימות", הייתי אז ילד ואיני יודע כמה שמעו לו. זכורני באחד מנאומיו שאותו שמעתי אמר שעם כל הסבל הנורא שעברו היהודים בשואה כל אחד מהם שמח שהוא מהנרצחים ולא מהרוצחים, כמה זה נכון עובדתית אני לא יודע אבל זה ודאי מעיד עליו, זה עומד בניגוד להרבה אמירות בנושא מפי חילונים, דתיים וחרדים ובניגוד להלך הרוח הלוחמני הרווח בציבור החרדי (אם כי גם לו היה חלק רב בהסטה ימינה של הציבור החרדי אולי בגלל זכרונותיו המרים (בשבילו) מתנועות השמאל האנטי דתיות באירופה ובראשית ימי המדינה). אפשר לומר שאצל הרב שך שרד הלך הרוח היהודי של פציפיזם ורתיעה מאלימות (יחד עם אי אמון בסיסי בגויים כפי שהשתקף כשהתנגד לועידה בינלאומית שניסה שמעון פרס לארגן בנימוק "שאי אפשר לסמוך על הגויים). יש הלצה יהודית מתקופת מלחמת העולם הראשונה, המפקד מסביר לחיילים איך לכבוש את הגבעה ממול איך לכוון את הירי וכו' ואז הוא נותן פקודה אש! קם חייל יהודי וצועק 'המפקד, אבל יש שם אנשים', לדעתי תכונה 'גלותית' זו היא טובה בבסיסה וחבל שהתחלפה בהלך רוח כוחני (גם בציבור החרדי), היה עדיף ש"נתגבר עליה" כל הזמן ולא שנשוש לשימוש בכוח.
תוקן על ידי סנשו_פנשה ב- 14/08/2009 0:35:41
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 00:28 |
|
| |
אמרי_בינה,
הרב שך אז אמר שלא נורא אם עוד אלפיים שנה עם ישראל ישאר בלי בעלות על הגולן כמו שהיה עד כה בלי הגולן אלפיים שנה בגלות. במשמעות יצא לו שלא ממש מאמין בביאת המשיח ובטח לא מצפה לו. שהרי כשמשיח יבא הרי הגולן יהיו חלק מהארץ המובטחת לעם ישראל ויד ישראל תהיה תקיפה בהם. דהיינו יצא לו כפירה באחד מהי"ג עיקרים. בימים ההם דיברו שיחזקאל אסחייק הרים את הכפפה ולקח את התפילין לסופר ידוע מתוך כונה לפרסם שהרבי מליובאוויטש נביא שקר והנה ההוכחה שחור על לבן. אבל התפילין נמצאו באמת פסולות מלכתחילה וכל הענין נגנז והושתק.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 00:29 |
|
| |
| אמרי_בינה כתב: |  |
וזה לשון הרמב"ם בהלכות מלכים פרק א' : ומאחר שמושחין המלך, הרי זה זוכה לו ולבניו עד עולם, שהמלכות ירושה, שנאמר: "למען יאריך ימים על ממלכתו הוא ובניו בקרב ישראל" (דברים יז, כ)... ולא המלכות בלבד, אלא כל השררות וכל המינויין שבישראל - ירושה לבנו ולבן בנו עד עולם.
והוא שיהיה הבן ממלא מקום אבותיו בחכמה וביראה. היה ממלא ביראה, אע"פ שאינו ממלא בחכמה, מעמידין אותו במקום אביו, ומלמדין אותו.
כמובן שירושת משרת נשיא סנהדרין ומשרת גאון הישיבה בבבל שהיתה נוהגת כמו גם ירושת הרבנות וראשות הישיבה שהונהגה אחר כך היא אינה ירושה כלכלית או מדינית אלא ודאי ירושה רוחנית.
דומני מזכרוני שהפוסק היחידי שמובא בספרות השו"ת כחולק וטוען שאין דין ירושת שררה במשרה רוחנית הוא החתם סופר. אמנם צאצאיו טוענים שחזר בו מפסיקתו זו בערוב ימיו.
גם הרב מרקוביץ' הטוען לירושת חותנו בפונוביז' אינו רוצה הנהלה כלכלית אלא מעמד רוחני-תורני...
|
|
|
מלך הוא כמובן מינוי לא רוחני (גם בנושא זה הייתי מעדיף את דעת האברבנל אבל זה הלך רוחי לא הלכה). לגבי משרת נשיא הסנהדרין זו שאלה מעניינת, יש לך ראיה ישירה שהיא עוברת בירושה? בכל מקרה מדובר בעמידה בראש מוסד אם כי זה כמובן שונה ממלך. ירושת משרת הגאון בבבל (לא תמיד), הרבנות וראשות הישיבה בזמנים מאוחרים יותר אינם ממין העניין, אף אחד לא רואה בראש הישיבה או ברב גדלות מיוחדת בזכות הירושה הוא פשוט בעל זכות קדימה לתפקיד מסוים, אם מישהו לא מרוצה הוא יראה במישהו אחר את רבו או ילך לישיבה אחרת, בניגוד להערצה וההתבטלות החסידית בפני אליליהם. מישהו בפונוביז' רואה גדלות מיוחדת ברבנים המתקוטטים שם?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 00:34 |
|
| |
| jebo כתב: |  | אמרי_בינה,
הרב שך אז אמר שלא נורא אם עוד אלפיים שנה עם ישראל ישאר בלי בעלות על הגולן כמו שהיה עד כה בלי הגולן אלפיים שנה בגלות. במשמעות יצא לו שלא ממש מאמין בביאת המשיח ובטח לא מצפה לו. שהרי כשמשיח יבא הרי הגולן יהיו חלק מהארץ המובטחת לעם ישראל ויד ישראל תהיה תקיפה בהם. דהיינו יצא לו כפירה באחד מהי"ג עיקרים. בימים ההם דיברו שיחזקאל אסחייק הרים את הכפפה ולקח את התפילין לסופר ידוע מתוך כונה לפרסם שהרבי מליובאוויטש נביא שקר והנה ההוכחה שחור על לבן. אבל התפילין נמצאו באמת פסולות מלכתחילה וכל הענין נגנז והושתק.
|
|
נו נו, אם זו הכפירה שמצאת בו אז אין בו כל דופי, צריך מידה מרובה של יצירתיות, הוצאת דברים מהקשרם ויחוס דברים שלא נאמרו בשביל לפרש את דבריו כאי אמונה בביאת המשיח, מקסימום זה אי אמונה במשיח החב"די שכבר בא. בכל מקרה בשביל לא לבזבז כזה סיפור אפשר להוסיפו לשבחי הבעש"ט ושאר מעשיות חסידים. נ.ב שמעתי בשם ר' שמשון פינקוס ז"ל שיש 2 ספרים שאינו מבין את שמם, 'כל סיפורי אליהו הנביא' הרי אליהו לא מת ואם כך יהיו עוד סיפורים, ו'כל סיפורי הבעש"ט' המציאו כל כך הרבה לא יוכלו להמציא עוד?
תוקן על ידי סנשו_פנשה ב- 14/08/2009 0:36:21
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 01:37 |
|
| |
סנשו,
ציטטות אלה שהבאת הן חלק ניכר ממה שכיוונתי אליו, וישר כוחך !
נדב,
א. טענתך שמחלוקת שמאל או ימין היא מחלוקת אסטרטגית גרידא, נדמית לי כטעות חמורה, אני זוכר כי בעת ההתנתקות [הייתי בן 15] לא הבנתי כיצד כל אדם בישראל נוקט עמדה בנושא שכזה, הויכוח כל הזמן נסוב על 'האם תועיל ההתנתקות או לא' מחד, ומאידך, רוב העוסקים בנושא היו אנשים חסרי השכלה צבאית או אסטרטגית מכל סוג. דעתי היום היא, כי לויכוח זה של שמאל-ימין ישנם שורשים עמוקים ביותר, ניתן להוכיח את תפיסתי זו מהרבה מאוד כיוונים, לדוגמא, העובדה כי הצד השמאלי הוא גם סוציאלי בד"כ, ואילו הימני מחזיק בתפיסת עולם קפיטליסטית. או העובדה, כי אנשי צבא לא משנים את עמדתם ה'ימנית' או ה'שמאלנית' אחרי היחשפות לחומרים צבאיים מסויימים. לדבריך, אין שום מניעה שיהפוך 'ביבי' את עורו, ו'רבין' את חברבורתיו. כי מה שהיה טוב לפני 4 שנים אינו טוב היום.
כעת, נותר לי לנסח את המחלוקת שישנה בין השמאל והימין, כאן מגיעה טענתי, שאין 'נקודת מוצא משותפת' כלל בין הימני והשמאלני, לשניהם יש סולם ערכים שונה זה מזה בתכלית השינוי, אצל השמאלני נמצא בבסיס סולמו 'ערך חיי אדם' ואילו בסולמו של הימני נמצא בבסיסו את 'ערך חיי האזרח' או את ערך 'חיי המדינה' [שני הערכים האפשריים שהצבתי בתפיסת הימין מייצגות את ה'מרכז' לעומת ימין קיצון]
ב. לגבי 'אבחונך' את הרב שך כמכיר ב'חיי אדם' רק מכח התנגדותו למדינה, יש לומר,
ראשית, מאן יימר מה קדם למה? שמא התנגדותו למדינה נובעת מהכרעתו הערכית כי 'חיי אדם' עדיפים על 'חיי אזרח' או 'חיי מדינה' שזו ההכרעה ששיבחתי.
שנית, יש כאן אלמנט נוסף שייתכן שלא הדגשתי, והוא שהרב שך לא רק דיבר על ערך 'חיי אדם' על הוא העלה על נס, את העובדה, כי 'הכיבוש משחית' [לא מינוח שלו] ורמתו המוסרית של העם היא בסכנה, ברגע בה היא מכניסה עצמה למלחמות. [ראה את ציטוטיו של סנשו]
לדעתי, זהו ג"כ שיקול נוסף בעמדתו נגד המדינה, שכן 'עם ישראל' בהיותו מחזיק בצבא ובכח, הרי הוא משחית את עצמו ומידרדר לרמה מוסרית שפלה, אגב, זו תחזית שהוכחה כנכונה. [זכורני שקראתי פעם באחד מכתביו של ליבוביץ כי היו רבנים שהתנגדו להקמת המדינה בגלל סיבה זו, (הכורח שיווצר בהשחתה מוסרית)]
אציין עוד, כי בראון במאמרו מרחיק לכת וטוען כי עמדתו זו של הרב שך היוותה חלק מהתנגדותו הגורפת לגיוס, ולו חלקי של בחורי הישיבות.(אני אינני מסכים עמו בנקודה זו, אבל ראו עד היכן דברים מגיעים)
תוקן על ידי אפשרי ב- 14/08/2009 1:34:27
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 01:51 |
|
| |
סנשו,
פשוט זו היא ההלכה, שגם בשררה ומינוי רוחני חל דין ירושה באם הבן ירא שמים. אולי התורה סברה שיש ממש בגנטיקה ו"דור לדור ישבח מעשיך" כמדומני יש גם תשובה מפורטת של ר' משה פיינשטיין בענין.
באשר להתבטלות חסידים בפני "אלילהם" כדבריך, איני יודע מנין אתה שואב דעותיך על החסידים. תקותי שאינך קורא בכתבי פלסתר המשכילים.
יש לי רבי שליט"א. הוא אינו אליל. הוא מורה דרכי בעבודת ה'. הוא יהודי שכל ימיו ולילותיו קודש ללימוד התורה מתוך יגיעה ועמקות. ועם זאת הוא איש משפחה מסור.
הוא מתפלל בסילודין ופשוט מרגש להתפלל במחיצתו, הדבקות שלו בהשי"ת מדבקת.
כשאני זוכה להצטרף לטיש שלו בשבת קודש הוא סוחף ומרגש אותי בהתלהבות והתרגשות שלו, ממש אינספרציה, אתה חש את קדושת השבת, דברי התורה שלו בטיש מרוממים אותי ברוחניות ומשנים אותי לטובה.
כן הוא בשר ודם - יהודי עובד ה' בכל רמ"ח. אני לפעמים מתייעץ איתו כי אני חש שהוא אוהב אותי בכל ליבו ומעוניין בטובתי ודרך חשיבתו מאד ישרה וטהורה בלי פניות ונגיעות, כל כולה תורנית לכוון לנכון ואמיתי, לרצון השי"ת.
אהבתו ומסירותו לזולת הן דוגמא ומופת עבורי, עדינות נפשו והענווה שובות לב. הוא חי בצניעות ועם זאת מרבה בצדקה עד כי אני לעיתים תמה עד כמה מותר כך. אני רואה אותו מזיע ויגע בשקידה על לימודו וגם בעבודתו על מידותיו וזה נותן לי השראה, הוא עבורי ספר מוסר מהלך.
וכן, הוא בן לאדמו"ר ונכד לאדמו"רים מכמה דורות... סורי זו האמת, אני מקוה שזה לא פוסל אותו מלהיות מורה דרך ומנהיג לעדה הרואה בו את רבה. סליחה... עוד פסול... הוא מעריץ את הרבי מלובביץ אותו פגש אישית יותר מפעם ומעיין הרבה בספריו... כן עוד בעיה קטנה, פעמיים הייתי נוכח כשהוזכר שמו של הר' שך בפניו ובשני הפעמים אותה תגובה.. הוא החליף את הנושא מהר ובאלגנטיות... כן זהו, זה מורי ורבי... חוששני שעשיתי לעצמי אאוטינג... נראה...
באשר ללהטוטים... איני יודע מה כוחו בזה, מעולם לא דובר על כך בבית מדרשו. החפצים בסגולות וניסים אצלינו פונים לרבנית קנייבסקי.
תוקן על ידי אמרי_בינה ב- 14/08/2009 1:56:19
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 01:55 |
|
| |
ירוחם,
א. ההאשמות החמורות שהטחת באנשי השמאל, אם הן היו נדמות למראה עין כמבוססות היה בהם כדי להצריכני לענות תשובה מנומקת.
האם 'רדיפת שלום' היא בהכרח שנאת העם?
האם הרצון שילדים יחיו הוא רצון פסול שלא ייסלח?
האם השאיפה שעמנו לא יגדל 'רוצחים' היא שאיפה המסמלת מחלוקת?
[ירוחם, אם תשובתך חיובית לכל שאלותיי, אני בטוח באיזה צד אני רוצה להיות]
ב. אין ברצוני להכנס לעמדתו של הרב שך כלפי הרמ"מ שניאורסון [שהיתה מוצדקת לדעתי, ולא מטעמיו, ראה ספרו המצויין של ברגר] רק אציין שאיני מבין 'מה הקשר?' בין עמדותיו השמאלניות, להתנהגותו עם יריבים פוליטיים או דתיים. [האמן לי ירוחם, שהרב שך בהחלט לא היה מעוניין בדיכוי חסידי חב"ד ובמניעה של מים ותרופות מהם]
אגב, אודה כי יש צדק בדבריך, ולדעתי, אנלוגיה מוטעית דומה לשלך, אומצה ע"י שומעי לקחו, ועקב תקיפותו בהנהגתו עם יריבים פוליטיים הקישו הסובבים גישה זו גם לשאלות של חיים ומוות, שזו כמובן טעות מוחלטת, שלא היתה מקובלת עליו כלל ועיקר!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 05:43 |
|
| |
<שגם ב(שררה ו)מינוי רוחני חל דין ירושה>
ההוכחה המדעית להלכה זו, ולהלכת הפשרה בהלכה בשעת הדחק כאן:
http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=11467&cat_id=11
השכחת ממה שכתב האדמוה"ז בשו"ע שלו (או"ח סימן נ"ג סעיף ל"ג):
"ש"ץ שהזקין ורוצה למנות בנו לסייעו לפרקים אע"פ שאין קול בנו ערב כקולו אם ממלא מקומו בשאר דברים ואין קולו משונה אין הצבור יכולים למחות בידו לפי שכל המתמנה לש"ץ מן הסתם על דעת כן נתמנה שאם לפעמים לא יוכל להתפלל שימנה אחר לסייעו וא"כ בנו קודם בסיוע לכל אדם ואפילו אחר מותו בנו קודם לכל אדם כי כן הוא בכל המנויים שהבן שראוי לכך קודם אפילו לאחרים שגדולים ממנו חוץ ממנויים של כתר תורה כגון חכם הממונה להרביץ תורה או לדין שהתורה אינה ירושה".
או שנתחדשה הלכה?
ירושה ברבנות ואדמורות כאן:
http://2080.hydepark.hevre.co.il/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2595334&forum_id=20422
תוקן על ידי נישטאיך ב- 14/08/2009 6:35:33
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 09:53 |
|
| |
אפשרי
רק שכחת לציין עוד נקודה חשובה: כאשר הימנים מבשלים לפני פסח את התינוק ששחטו, הם לא בוזקים עליו מספיק מלח.
|
|
|
|
|