בית פורומים עצור כאן חושבים

מיהו מנהיג? [הרב שך]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/8/2009 16:32 לינק ישיר 

חחח אישציפור, ובמה אתה נאחז כשאתה קובע שאני ליטאי? זה כי במקרה נתקלתי בדברי הרב שך ז"ל האלה והבאתי אותם?  

אם אתה חולק על כך ש"עמדת התורה" היא שהשלום מפורש כערך שיש לשאוף אליו מבלי למדוד אותו במחיר הכדאיות , אז אולי תסביר לי איך זה שהתיר הקב"ה למחות שמו על המים ?  גם זו סברה מגוחכת שבקושי יכולה להיכנס לגדר של בדיחה?

דרך אגב, - על  מעשה יצחק שוויתר על בארות המיים שירש מאביו ושהיו לו ולמשפחתו למקור חיים במדבר הוא זכה לברכת ה' - האם גם משה זכה לברכת ה' על שחיסל את המצרי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 16:49 לינק ישיר 

אמרי בינה, אתה חוזר כל הזמן על מה שלא התווכחו אתך, יש בהלכה דין ירושה גם במשרות 'רוחניות' כגון רב, ראש ישיבה וכדומה.
השאלה היא האם הבן יורש את מעלותיו הרוחניות של האב רק בגלל יחוסו, יחס החסידים אל האדמו"ר הוא לא כאל רב עיר או ראש ישיבה שהם בסופו של דבר רק נושאי משרה אלא הרבה יותר מכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 16:50 לינק ישיר 

אפשרי
גם הימני חושב שהערך העליון הוא חיי אדם, ולכן הוא מאד ,מאד, נזהר ושומר לא ליפול בפח, ולהציל אולי אולי חיי אדם אחד כאן ועשיו,
על חשבון חייהם מאות  ואלפים בעתיד כפי שההיסטוריה אפילו בחייך הצעירים מוכיחה, הימני חושב גם על המחר- והשמאלן עכשיו וכאן מיד.

מחר זה כבר לא העסק שלו, הימני מאמין ומכבד את הערבים, השמאלן בז להם,

הימני מאמין לערבים כשהם אומרים שהם רוצים להשמיד אותנו. השמאלן מתיחס אל הערבים כאל עדת שקרנים

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 16:59 לינק ישיר 

ירוחם,
עכשיו סוף סוף אני מבין את עמדתך אתה רואה במאבק 'שמאל-ימין' מאבק אסטרטגי גרידא,
אני שללתי את העמדה הזו כבר כמה פעמים באשכול זה, אולי אתה תענה על השאלות שנובעות מן התפיסה שלך,
א. למה הימניים הם קפיטלסטיים והשמאלנים דוגלים בהשקפה סוציאלית יותר?
ב. למה ה'שמאל' וה'ימין' מתחלק לפי שכבות בעם, כשהשכבה האליטסטית 'שמאלנית' בד"כ והשכבות הנמוכות 'ימניות' יותר, איזה קשר יש בין ראיית הנולד לבין 'לימודים אקדמיים'?
אני חושב שזה מספיק לבינתיים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 17:06 לינק ישיר 

<הרב שך לא רק דיבר על ערך 'חיי אדם' על הוא העלה על נס, את העובדה, כי 'הכיבוש משחית' [לא מינוח שלו] ורמתו המוסרית של העם היא בסכנה, ברגע בה היא מכניסה עצמה למלחמות ->

אפשרי,  אני שמח לתמוך גם בדבריך אלה:

"..בכל הדורות הצטערו וסבלו יהודים למען ארץ ישראל. אבל היכן נשמע להרוג אלפי יהודים בשביל ארץ ישראל השלמה? כשהמשיח יבוא יהיה הכל שלנו אבל כעת אסור למרוד, וחלילה מלסכן דם יהודי למען זה ...

....צריכים אנו לדעת שאין המלחמה מצטמצמת בשדה הקרב גרידא, אלא שזה 'ותשחת הארץ', שירד הסטרא אחרא, כוח טומאה של רציחה ואכזריות לעולם, ומתפשטת על העולם השפעת המלחמה ואכזריותה. השפעה זו מתבטאת בקשיות העורף וקשיחות הלב המקיף כל אדם, והנסיון ממלחמות עברו הוכיחו שאנשים רכים בטבעם הקשו את עורפם והקשיחו את לבם. וזאת מהשפעת אכזריות המלחמה."  ( הרב שך ז"ל, מתוך שיחה שנערכה בישיבת פוניבז' במלחמת יום הכיפורים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 17:31 לינק ישיר 

בעניין הנשיאות יש להעיר שעד ימי הלל הזקן הנשיאות נשאה אופי תורני בלבד וכן לא הייתה בה ירושה כמבואר בפרקי אבות (העניינים השלטוניים נוהלו על ידי הכהנים הגדולים) אך מזמן הלל הזקן הנציב הרומי התחיל למנות את הכהנים הגדולים ואז התחילה הנשיאות להוות עניין שילטוני ולעבור בירושה,

בעניין המחלוקת בפונובז' אתה טועה שוב שוב, אמנם הרב מרקוביץ חפץ להיות ראש ישיבה, אבל לא מכח ירושתו את ראשות הישיבה, שהרי חמיו (המוריש, לטענתו) כלל לא היה ראש ישיבה ואיך יירש דבר שמעולם לא היה למוריש? וכן גיסו הרב א' כהנמן אינו חפץ כלל במשרת ראש הישיבה,

אלא טענת הרב מרקוביץ שמכיון שהוא ירש את הסמכות הממונית בישיבה יש בכחו למנות את עצמו לראש הישיבה.

בעניין התפילין של הרב שך, כנראה, הוא שלח לשאול ברוח קודשו של הבבא ברוך ש"מוחזק לבעל רוח הקודש מתוך עובדות לאלפים שראו אנשים מכל החוגים"  והבבא אמר שהכל בסדר.

סנשו,

אני עוקב אחר "אמרי בינה" כבר כמה שנים, מעולם הוא לא הודה בטעותו או חזר בו מדבריו,

אני חושב שויכוח איתו הוא חסר טעם לחלוטין.

תוקן על ידי ערבהחבוטה ב- 14/08/2009 17:28:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 17:38 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
אבל כמו כל אנשי השמאל- הוא  לא בחל  בשפיכת דמים של יריבים פוליטיים,  בעיקר אנשי חב"ד, את השפיכות הדמים שעשה ועשו תלמידיו בהשראתו, זה לא יסלח לו לעולמי עד,
אני נרעד גם היום בכינויים שכינה אותם, את הנשים שטבלו במקוואת  שהיו לפי ש"ע הרב- כינה נידות ואת ילדיהם כמתבקש מכך.

חידה.
מי כתב, ואיפה, את השורות הבאות:

"ז'בו אכן גילית- יש לך זכות ראשונים בגילוי- רובכם עובדי עבודה זרה, ולי  במחילה נגלה הדבר מתגובתך ושל חבריך, בענין המחלוקת של  השינה בסוכה,
אכחד אם אומר שלא דברו איתי עליכם על כך, או שלא עברו בראשי הרהורים בנידון- אבל המכה בפטיש היה האשכול הזה."

הפותר יזכה לקבל תמונה של הרבי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 17:41 לינק ישיר 

סנשו,

אם תשים בצד את ספרוני המשכילים וליגלוגי המתנגדים ותרצה באמת ובתמים לדעת מה יחס חסיד לרבו,  תווכח לדעת שגרעין הקשר הוא כבין  רב המלמד תורה ומורה דרך בעבודת ה' לבין תלמידו וחניכו (אולי משהו מקביל למשגיחים בישיבות ליטאיות , אבל עמוק יותר ואינטנסיבי יותר ואינו מוגבל לתקופת הלימודים בישיבה בלבד), מרבותיהם יקבלו החסידים תורה ומוסר, עצה ותושיה, ובהם הם רואים דמות שראוי להדבק בה כדי ללמוד מדרכיה ואורחותיה.ולעיתים אף דרך בלימוד. יחד עם זאת נוהג חסיד גם לבקש מרבו שיזכירהו בתפילותיו שכן תפילת צדיק מתקבלת.

הרי טרחתי ותארתי בפניך לעייל פן מאד אישי ואינטימי - יחסי לאדוני מורי ורבי שליט"א, טרח נא וקרא, ממנו תבין. דומני שזה הקשר הטיפוסי בין חסיד לרבו.

כדברי חז"ל "עשה לך רב" חסידים מקבלים עליהם את רבם גם כסמכות ומרות רוחנית. ומכאן  הכינוי אדוני-מורי-ורבי.

באשר לסיפורים מופלאים על צדיקים וגאונים כהבעש"ט, רבי בער, תלמידיו ותלמידי תלמידיו עד דורינו אנו. אמנם אני מאמין באמונה שלימה שיש ביד גאונים צדיקים אלו לפעול ישועות ורוח הקודש מתנוססת בבית מדרשם. אך נושא זה כלל אינו מרכיב ביחסי חסיד לרבו. וישנן חסידויות בהן הדיבור על נושא זה מושלל. בחסידויות פשיסחה וקאצק למיניהן בפולין נהגו לומר "ומופתים בארץ כנען...לא אצלינו לחפש" ובחבד נהגו לומר "המופת החסידי הוא להפוך גוש קרח ללהבת אש בעבודת השם" ...ואצל הרבי מסאטמר כל הזכרת "מופת" היתה נידונת ברותחין וכהנה בחסידויות רבות.

אם תעיין בספרים שיצאו לאור על צדיקים שונים על ידי חסידיהם ותלמידיהם או משמשים בקודש, הן תראה כי רוב רובו של הספר על תורתם, שיטתם, אורחותיהם ומנהגיהם, ענייני חכמה, מוסר, יראת שמים ומידות טובות ואולי בשוליים נזכרות אנקדוטות של ראיה  זכה ופעולת ישועות בתפילה..

עצתי לך, צא ובקר בבתי צדיקים וכלך לך מכתבי פלסתר, השמצות המתנגדים וליצנות המשכילים.

תוקן על ידי אמרי_בינה ב- 14/08/2009 17:57:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 17:58 לינק ישיר 

ערבה,

מה הבעיה? ירוחםשמ סובר שהחבדניקים "עובדי עבודה זרה" והשכניקים "שופכי דמים" אין סתירה בדבריו, עכשיו רק נותר לברר לשלמות הענין מי לדעתו ה"מגלי עריות"...

מה שלי כבר גלוי זה מי יהודי עצבני.

וכאן המקום לתקן טעות שנפלה בחלקי, הרב מרקוביץ' ומחבליו טוענים לכתר ראשות ישיבת פונוביז בגלל שהובטח לו זאת כנדוניא ולא מכח ירושה. סורי, טעיתי עוויתי פשעתי. מודה ועוזב ירוחם. הנה לך חבוטה שלי מדוע זה תעליל שאיני מודה בטעויות?

תוקן על ידי אמרי_בינה ב- 14/08/2009 18:39:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 18:07 לינק ישיר 

אמרי בינה

פעם  עולה חדש שהפך אינסטנט לחסיד חב"ד נכנס לגן החיות וראה את האריה ובירך בשם ומלכות
על גילוי א(ע)ריות תיקן אותו חברו ואמר- כלום איך רואה שהאריה  בכלוב- מברכים שאסר לנו את האריות
צריכים רק בינה ומיד מוצאים .

שבת שלום

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 18:14 לינק ישיר 

למה הבדיחה מזכירה לי רמה של ישיבות בני עקיבא?

נ.ב. בנושא פיקוח נפש, ימין ושמאל, מסכים איתך לחלוטין.

תוקן על ידי אמרי_בינה ב- 14/08/2009 18:19:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 18:22 לינק ישיר 

חזרה לנושא האשכול:

עוד תמיהה מלווה אותי שנים. פעם ראשונה ששמעתי את הר' שך נואם היה זאת בשאתו את נאום השפנים ביד אליהו כמדומני.

דיבורו היה עילג, מחשבתו מבולבלת, וצירופי המשפטים והמילים לא היו קהורנטיים. בקושי ציטוט כהלכה, שלא לדבר שהרמה המחשבתית-השקפתית היתה רדודה כשל ילד בגיל חדר.

שאלתי לאלו שהכירו ושמעו אותו בעוד סיטואציות:

1. האם זאת היתה תוצאה מגילו המופלג, אבל בצעירותו היה רהוט וברור יותר.

2. או שמא היתה זאת התרגשות מול הציבור הגדול והתקשורת.

3. או שאכן מעולם לא ניחן בחוש רטורי ואין לו יד ורגל במחשבת ישראל או ענייני הלכה וכשרונו היה רק בשיעורי גמרא ופוליטיקה בלבד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 18:34 לינק ישיר 

אמרי בינה

ר' גדליה קרא לו הטיפש מהגבעה, האמן לי חבל לדבר עליו, הוא לא  שוה את זה, מספיק לעיין בספרו , ולהוכח על הבלון שנפחו.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 18:52 לינק ישיר 

הגאון האמיתי רבי גדליה נדל זצ"ל?? באמת? הכיר אותו? ספר יותר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 18:59 לינק ישיר 

יש כאן בפורום תלמידים מובהקים וישירים יותר שאל אותם, עיין באשכול על ר' גדליה וראה את המספידים הישירים תלמידיו.

אגב לא זכיתי ללמוד בישיבות בני עקיבא וחבל- למדתי דווקה בישיבות חסידיות- וגם תתפלא בפונוביץ.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מיהו מנהיג? [הרב שך]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.