|
|
| נשלח ב-15/8/2009 21:17 |
|
| |
נכון שישנן רביים חסידיים שמלמדים את חסידיהם דרך בעבודת ה',
אבל כנגד זה ישנם אדמורי"ם רבים שמותנם קטנה מקוטנם של קטון חסידיהם,
ומישהו כבר הזכיר כאן את ה"ינוקא"?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2009 21:52 |
|
| |
אפשרי,
אתה תופס את המחלוקת בין ימין לשמאל בכלל ובארץ בפרט, בצורה מאוד פשטנית ,מה שמראה שהערכתי למעלה היתה די מדויקת.
אצל רבים מהשמאל המדינה היא ערך עליון הרבה יותר מאשר אצל הימין שבחלקים גדולים בסיסו דתי-חרדי (גם אם כמובן לא באופן המוברר והמבוקר ביותר כראוי לענ"ד) ראה למשל את הויכוח סביב סרוב פקודה בימי ההתנתקות.
בכל מקרה ערך חיי אדם אינו עליון בערך באותה מידה אצל השמאל הקצוני אל מול הימין הקיצוני, ובהתאמה אצל הימין המתון ואצל השמאל המתון, ואדרבה להערכתי לימין יש נטיה ליתר אחריות בנוגע לחיי אדם מאשר לשמאל, בכל מקרה קשה מאוד לדבר על שמאל וימין באופן גורף, באשר כל אחת מהן כוללת לא מעט תפיסות שונות ואנשים שונים.
מכל הנ"ל (ומעוד סיבות),ברור שעל בסיס סיסמאות ו/או הנחות יסוד שלא ממש מחוברות למציאות, בודאי א"א לערוך דיון רציני בנושא, ומי שמנסה לעשות כך ממראה לענ"ד שדעתו שלו לא מבוררת כראוי אם בכלל.
אתה מוזמן לפתח את הנושא אם תרצה. (ואם מנהלי הפורום בכלל "ירשו" לנו לדון בנושאים כאלו)
נ.ב. את הסיפא של דבריך לא הבנתי כלל ועיקר.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2009 22:19 |
|
| |
נחאז,
דברי אלו לא נאמרו ביחס אליך אלא ביחס לרב ש"ך ז"ל. (באם אכן התבסס על פרשנות פשטנית בנוגע לסיפור יצחק אבינו בהקשר למציאות המצויה כיום בארץ) לגביך אתה באמת אין לי מושג לאיזה קבוצה אתה משויך. (ולמען האמת נכון להרגע זה גם לא ממש מעניין אותי)
בכל מקרה זה שהשלום הוא ערך חשוב ואולי כמעט עליון אליו התורה שואפת זה ודאי, השאלה היא אם מה שהשמאל קורה לו שלום הוא אכן דומה ולו במקצת לשלום עלין מדברת התורה, כבר אמר הנביא ישעיה (ודומני שאף החזון אי"ש הזכיר את הפסוק הזה בהקשר די דומה) ש"אין שלום לרשעים" כך שדי פשוט שלאותם שמאלנים שעיקר מגמתם היתה ובדר"כ עודינה לשרש את דת ישראל (שהוא הגרעין היותר קשה רחב אידאולוגי ואף מיליטנטי של השמאל בארץ למקרה הסביר שאתה לא ממש בקי...), ולשלום אמת עליו התורה מדברת אין במשותף כלום כמעט. (אם בכלל)
מובן שאפשר לראות את זה די בקלות גם ובעיקר אם ננתח את הנושאים יותר לעומק בכלל ולאור תורת ישראל בפרט.
השאלה היא אם על זה בכלל אפשרי על בסיס ההיצע הדל שהועלה בנושא עד כה... (וגם אם זה שייך בכלל לפורום מהסוג הזה)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2009 23:01 |
|
| |
אישציפור,
אתה ממשיך להתקשקש ולערבב מין בשאינו מינו - היכן מצאת שקשרתי בין הרב שך לבין הסיפור שנוגע ביצחק אבינו ? הבאתי דבריו של הרב שך על התנהגותם הנלוזה של שמעון ולוי וזה כדי להוכיח את סלידתו מאלימות ושפיכות דמים כדבריו של 'אפשרי-
את מעשה יצחק אבינו הבאתי בהודעה נפרדת בתגובה לדבריו של ירוחםשמ שכתב: עד כמה מוכנים לוותר ועדיין לא יהיה שלום ! ולא היתה בתגובתי זו כל קשר לרב שך, וגם לא נכתבה אף לא מילה אחת ביחס לעמדות ימניות או שמאליות !
וראה כאן : תורת אי האלימות בראי המסורת היהודית
http://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=13219
|
| נשלח ב-15/8/2009 23:20 |
|
| |
לא התקשקשתי על בסיס זה כלל וכלל, סייגתי את דברי מראש , בכל מקרה זה לא ממש משנה אם הביקורת שלי מופנית כלפי הרב ש"ך או כלפיך, מדובר באותה ביקורת שאתה מוצא כל מיני דרכים די יצירתיות (אם כי לא הכי ישרות לענ"ד) כדי להתחמק ממנה...
ודי חבל כי אני מניח שאם היה נעשה ניסיון כנה לבירור במקום הנחת הנחות יסוד מופרכות לגבי דעתי ו/או "דעת הימין" , וניגוחן על בסיס כך, היינו יכולים למקד יותר את נקודות המחלוקת באופן יסודי ומציאותי, ולא על בסיס תאוריות שקשורן למציאות הנידונית לא ברור ובעיקר לא מוכיח את עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2009 23:58 |
|
| |
סהדי שבמרומים שאינני מבין על מה אתה מדבר בכלל -
עזוב אותי מעמדות הימין או השמאל - אני טענתי שהשלום המפורש בתורה הוא ערך שלא נמדד במחיר הכדאיות - עד כמה שידוע לי לא נכתב בתורה: בקש שלום אמת ורדפהו, אלא -'בקש שלום ורדפהו', וחז"ל מפרשים בקשהו למקומך ורדפהו למקום אחר
רבן שמעון בן גמליאל אומר על שלשה דברים העולם עומד על הדין ועל האמת ועל השלום שנאמר (זכריה ח) אמת ומשפט שלום שפטו בשעריכם: (אבות פרק א משנה יח)
ו"השלום" מעלות המידות, אשר בהן ייכון השלום בעולם (רמב"ם פירוש המשניות - שמנה פרקים להרמב"ם - פרק ד
"ואין העולם מתקיים אלא בשביל מי שבולם עצמו בשעת מריבה "
|
| נשלח ב-16/8/2009 00:16 |
|
| |
אוקיי,
על כך אני לא חולק, ואם אין בדבריך כוונות נוספות יתכן שבהקשר אליך אכן כל הענין בטעות יסודו.
אגב אם הזכרת שלום מול אמת, כבר מקולבתנו מזכריה הנביא "האמת והשלום אהבו".
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2009 00:26 |
|
| |
אם לדייק לא הזכרתי שלום מול אמת - אתה כתבת שהתורה מדברת על שלום אמת... ובתגובה כתבתי שלא כתוב בקש שלום אמת ...
האמת והשלום הם שני דברים נפרדים, האמת הן המעלות השכליות, והשלום הן מעלות המידות - והן אלה המביאות את האדם לשלמות - ולכן הנביא אומר לנו האמת והשלום אהבו -
|
| נשלח ב-16/8/2009 00:32 |
|
| |
אמרי _ בינה
הוא אמר והוא אמר, הוא רצה לומר אך שכח לומר!
אולי אינך יודע שמבחינת ההלכה מותר לכל אחד לומר, שאלתי אותך על דעתו של האדמוה"ז בירושה ''רוחנית'', ואתה מספר לי שהחת"ם סופר אמר, רמ"פ אמר, הגינת ורדים אמר.
<כללו של דבר להלכה הוא: הרמ"א (סי' רמ"ה) פוסק שניתן להעביר רבנות בירושה ובתרומת הדשן (פסקים קכ"ח) ס"ל שרק בחזקה של מצוות אבל לא בכתר תורה ומסתמך על המרדכי בבבא בתרא (וכן הכריע בשו"ע הרב)>
מי דיבר על חזקה?
הרמ"א מדבר שם במפורש על חדירת רב מתחרה לשוק ממנו הכנסות הרב, ולא על ירושת רבנות.
אם המחלוקת בירושה באדמו"רות לא היתה מחלוקת על ירושת גנים על ירושת קדושה, אלא רק מחלוקת על המוסדות של התנועה ועל הרכוש של התנועה, אין ספק שהיה בהם דין ירושה.
ד"א אגב, אולי תסביר לי איך אדמו"ר שאין ולא היה לו בן אלא רק מספר בנות, מוריש מדיני ירושה את האדמ"רות דרך עלמא דנוקבא?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2009 00:44 |
|
| |
ושאלה לי אליך -
למה אתה חושב שהמציאות המצוייה היום בארץ היא יותר מורכבת וקשה מהמציאות שאיתה היה צריך יצחק אבינו להתמודד ?
|
| נשלח ב-16/8/2009 02:29 |
|
| |
אז מה נסגר,
הרב שך היה עובר בטל כשדיבר אז גיבובי שטויות לא ברורות. או שתמיד היה אדם עצבני ומבולבל?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2009 07:15 |
|
| |
תען כסיל,
איני רואה בשני צדדיך אחד כזה הראוי להתייחסות, הרב שך לא היה 'עובר בטל' מפני שכל ימיו עסק בלימוד. מה שמגדיר אותו כאדם לא 'בטלן'.
כמו כן לא שמעתי כאלה שאיפיינו אותו כעצבני במיוחד. לגבי הבלבול יש מקום לדון מסגרת נפרדת.
אכן, יש מקום גדול להסתפק במקומו של הרב שך בהשקפה והנהגה ולא כאדם, האם היתה לו איזשהי משנה סדורה, או שבאופן תמידי פעל בצורה אינטואטיבית, וכדו'. [כמובן שיש מקום לשאול האם ישנו צורך ב'משנה סדורה' ומעוגנת, בכדי להנהיג? כי אני טרם מצאתי מנהיגים רבים שהיו בעלי משנה סדורה ושיטתית!]
ובכן, הייתי ממליץ לך לקרוא את מאמרו של 'בני בראון' [אני יכול להעביר לך באישי] לאחר קריאת מאמר זה החלתי לשקול ברצינות את האפשרות כי הרב שך היה 'יצור תבוני' [שוב, בהנהגה] או לכל הפחות ניתן לומר שהיה בשיטתו 'היגיון פנימי'. [מינוח המועדף על בראון]
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2009 10:23 |
|
| |
נדב ,
הימין פחות רגיש לשפיכות דמים.
לפחות ההארד קור שלו.
אם תיקח את הסכם השלום עם מצרים, שכיום כבר די ברור שהוא חסך אלפי הרוגים במלחמות ,שהמצרים נהגו להלחם בנו פעם פעמיים בעשור עד אז.
למרות זאת, כמה מן הימין הדתי יודו בטעות היום?
רובם יגידו שלא מוותרים על שטחים מארץ ישראל גם אם זה עולה לך בכמה מלחמות.
קח את חבריך מההתנחלויות, ותראה שהדחף לפתרון מדיני, פשוט לא קיים אצלם.
סבבה להם עם הסטסטוס קוו.
נכון, גם האובססייה השמאלנית לפתרון בכל מחיר הביאה לנו אסונות לרב, אבל העובדה שאצל הימין מלחמה היא לא סוף העולם, היא גם כן סוד גלוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2009 11:26 |
|
| |
מיש
בדיקה לפי תוצאה היא כשל. מי שמשחק רולטה רוסית הוא אידיוט גם אם הוא זוכה בהרבה כסף בהימור, מכיוון שצריך להסתכל על תוחלת ולא על תוצאה.
במקרה של השלום עם מצריים הכל תלוי ביציבות המשטר המצרי. בכל רגע נתון מ 1978 ועד היום אף אחד לא היה מתפלא אם במצרים היתה מתרחשת הפיכה של האחים המוסלמים, כזו שהיתה הופכת את ההסכמים לחסרי ערך. אז זה לא קרה, מה זה אומר?
הנחה שניה שלך היא שריטואל המלחמה פעם בעשר שנים היה ממשיך. למה אצל הסורים והירדנים לא התלקחו מלחמות בקנה מידה מלא גם בהעדר הסכם שלום? אתה יכול להמשיך ולומר שהם לא העזו להכנס למלחמה מלאה בלי הגיבוי של המצרים, אבל לדיונים כאלו אין סוף כמובן.
תכל'ס, להגיד על השמאלנים, לאחר הפרעות של השנים האחרונות, שיש להם רגישות לחיי אדם יותר מאשר לאיזשהו תת ציבור אחר לא משנה מיהו, נראה לי הגזמה פראית.
אני חושב שאתה לא מבדיל בין רטוריקה למדיניות. גם מדינות הגוש הקומוניסטי שטבחו מליונים דיברו כל הזמן על שלום שלום שלום ובכלל כל דיקטטור שמכבד את עצמו מציג את כל מי שמתנגד לו כאויב השלום. אני מוכן להסכים אתך שמושג ה"שלום" או השאיפה לשלום תופס יותר מקום ברטוריקה של השמאל מאשר בזו של הימין, אבל היחס בין המלים האלו למציאות כבר תואר נאמנה ע"י מהר"ג אורוול.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2009 12:25 |
|
| |
צפון קוריאה טוענת כהיום הזה, שהיא חפצה בשלום, אבל הואיל והמערב, היינו ארה"ב יפן וכמובן דרום קוריאה, מפעילות נגדה סנקציות, היא תמטיר אש גרעינית עליהן.
כמובן שאפשר להאמין שהכל קונספירציה מערבית קפיטליסטית נגד נאמני השלום השקטים, שהקימו כור גרעיני למטרות שלום [מוכרות הטענות הללו?], ואיכשהו צמחו להם בערוגה טילים לטווח בין-יבשתי.
ואפשר גם להכיר באמת, וכמו שנאמר לעיל, האמת והשלום לא תמיד הולכים יחד.
|
|
|
|