| נשלח ב-26/7/2004 14:14 |
|
| |
בכייה על הגלות
נכנסתי לפורום הזה לקרוא קצת כדי שיהיה לי ממש ממש קל לבכות על הגלות הנוראית הזו שעם ישראל נמצא בו ועל חורבן הבית. הפורום הזה הוא עדות לכך שמשיח חייב כבר להגיע.
זו לא ביקורת, זה שיתוף ברגשות.
תוקן על ידי - גינגית - 26/07/2004 14:16:33
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2004 14:30 |
|
| |
ואו גינגית , אנחנו רואים אותך ונזכרים בחורבן ואת רואה אותנו ונזכרת בחורבן, עם שיתוף פעולה כזה אפשר להגיע רחוק מאד.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2004 14:34 |
|
| |
.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2004 14:58 |
|
| |
ג'ינג'ית
אם את כל כך סובלת בפורום שלנו, למה את כל הזמן מבקרת (תרתי משמע) בו, ושוב מבקרת בו, ושוב ... ושוב ...
[ובכלל, האם שאלת את הרב שלך האם מותר לגלוש באתרים כאלה, האם זה לא דומה לקורא בספרים חיצוינים ?]
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2004 15:08 |
|
| |
.
יש מי שהכניסה, עינוי היא לו, ובט' באב, מצוה להתענות.
ומי שנכנס גם בח' באב, מעלין עליו כאילו נכנס גם בח' וגם בט', ועינויו מתקבל, שחביבין יסורין וממרקין.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2004 15:12 |
|
| |
נאמנים פצעי אוהב.
את אשר יאהב יוכיח.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2004 15:12 |
|
| |
רב, אני נכנסת לפה מאותה הסיבה שאנשים קוראים ספרים עצובים בט' באב. זה מעורר לבכייה על הגלות. למה אתה רואה בזה ביקורת? תראה בזה זכות. מי יודע, אולי מעשיך שמביאים אותי לבכי, יקרו את ביאת המשיח. יהיה לך חלק בזה וד"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2004 15:18 |
|
| |
ג'ינג'ית חביבה
ברוכה השבה אל הפורום!
אני בטוח שאלו סימני משיח, העובדה שהגעת אלינו.
אשר להתעוררות, כל אחד מוצא ממה להתעורר, ובלבד שיתעורר, יחשוב ויבדוק מה יש לו לתקן.
וכפי שאמר, כמדומה לי, הרב קוק, בזכות אהבת חינם נוושע!
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2004 15:22 |
|
| |
גינגית
על מי את מנסה לעבוד, את הרי גולשת כאן כל השנה, וגם בימים שאסורים בתחנון. האם זה מין יצר של מאזוכיזם ?
ובכלל, לא ענית על השאלה שלי. האם מותר על פי ההלכה לגלוש בפורום שלנו ? אם לשיטתך מדובר על מקום מלא כפירה ואפיקורסות רח"ל, אזי הקריאה בו אסורה, אפילו בט' באב.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2004 15:28 |
|
| |
גינגית ,
את בוכה בכיה של חינם .
השמרי לך (מאוד) פן תאלצי לבכות בכיה לדורות .
מקוה מאוד שאני טועה , אבל על בסיס ההסטוריה + תחושה אישית שלי , אני חושב שיש לחשוש לזה ,
ויפה שעה אחת קודם.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2004 15:39 |
|
| |
גינגית
אם יש בידי מי מאיתנו, לסייע לכל אדם באשר הוא להתאבל על החורבן, בודאי יש בכך מעלה גדולה. אולם לגופו של ענין מסופקני, האם באמת את סבורה שבבנין בית המקדש ובביאת המשיח במהרה בימינו, לא תפגשי עוד בעלי עבירה ואפיקורסים? והרי גם בימי הבית רבו עובדי עבודה זרה בעמינו.
עדיין אינני יודע, האם צערך נובע מהעובדה שמעלים כאן שאלות מהותיות האסורות להישאל לדעתך, או אולי מהעובדה שלצערך עדיין לא זכו כולם לתשובות מספקות על שאלותיהם? את הצד הראשון אינני מבין כל כך וכי מה יעשה הנבוך? האם עליו לשמור את שאלותיו בבטנו? אם צערך נובע מהצד השני גם אני שותף לכך.
ויה"ר שנזכה בקרוב ל"ומלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים".
אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2004 20:09 |
|
| |
מיימוני,
היכן לסווג במומלצים את האשכול הזה?
תחת:
הומור?
שכל ומוסר?
תשעה באב?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2004 20:13 |
|
| |
גם אני מצטרף לדעת ג'נגית, שהפורום הזה הוא עדות שהמשיח חייב להגיע.
שהרי הגאולה האמיתית היא " ומלאה הארץ דעה וכו'"
והפורום הזה הוא אתחלתא דגאולה....
ובפורום זה כבר צחצחו את הכפתורים, ועומדים הכן לקבלת פני מ"צ.
לא נוסף איקון מחמת שאצל אחינו מא"י כבר נכנס ת"ב.
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2004 15:41 |
|
| |
סליחה אם פגעתי במישהו. זה לא היה אישי, אלא שאתם לא טפשים ומבינים לבד שהדיעות המושמעות פה אינן מקובלות על רבותינו במקרים הטובים, ובמקרים הרעים יביאו לחרם.
גם אנשים חכמים טועים לפעמים. בסך הכל שבתאי צבי היה נביא שקר. כדי להיות נביא שקר צריך להיות דבר ראשון נביא.
גם פה.
דור ההשכלה התחיל מאנשים משכילים דווקא, לא מעמי הארצות. הם אלו שבסוף לצערנו הרב פרשו מהיהדות לגמרי.
לכן כשאני רואה באיזה קלות אנשים חכמים כמותכם גולשים לכיוון ההשכלה, אני בוכה שצריך בית מקדש ומשיח צדקנו חייב לבוא במהרה, למענכם.
תוקן על ידי - עצכח - 04/08/2004 11:10:24
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2004 15:58 |
|
| |
גינגית,
אולי תשאלי את השאלה מהצד השני, כיצד גדולי אותם דורות לא הצליחו לעמוד בפרץ בפני קבוצה קטנה של משכילים?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2004 16:05 |
|
| |
כי לכל אדם יש בחירה והוא זה שבוחר אם להמנות על המשכילים או להמנות על נאמני ה'.
זו הבחירה של כל אחד.
גדולי אותם דורות ניסו להלחם בתופעה, אבל נגד התאווה, קנאה וכבוד קשה מאד להלחם וזה סוחף. מה אנחנו לא רואים היום איך הרחוב החילוני סוחף אחריו בחורים חלשים? גם אז, אותם משכילים במקום להדבק בבורא עולם נדבקו בעצמם ומי שחלש מלכתחילה, כל רוח קלה מנשבת תעיף אותו הצידה.
הנסיון של אדם חכם הוא ניסיון קשה מאד. לא כולם מצליחים לעמוד בו.
|
|
|
|
|