| נשלח ב-29/7/2004 14:46 |
|
| |
למי יש בין הזמנים?
בעבודה שלי בקושי אני מקבל שבועיים שלושה בשנה.
מדוע מי שתורתו אומנותו צריך לקבל חופש ארוך יותר?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2004 16:05 |
|
| |
אריק,
לסטודנטים יש חופש ארוך יותר מ-"בין הזמנים".
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2004 16:24 |
|
| |
אני לא מבין את ההשוואה בין תלמידי ישיבות לסטודנטים.
ישיבה היא מוסד חינוכי משא"כ אוניברסיטה.
תלמיד ישיבה אמור לפי הגדרתו לעסוק בתורה יומם ולילה משא"כ סטודנט שעליו להגיע לתוצאות והדרך אינה מענינת אף אחד (כל זמן שהיא ביושר).
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2004 16:58 |
|
| |
כמדומה שעלינו לברר שתי שאלות:
א. כיצד נקבע מהי החופשה הראויה, אם בכלל, למוסד לימודי וחינוכי כלשהו.
ב. מה טיב הלימוד הישיבתי, ואיזה חופשה הוא מצריך, או מזכה.
יש לזכור כי הלימוד הישיבתי ממלא את כל סדר היום, ואף השעות שאינן מוקדשות ללימוד מוקדשות לענינים שבעבודת האדם. כלומר תפילה, סדר מוסר וכיו"ב.
כלומר, משעת התפילה של בוקר ועד סיום סדר ג' בלילה, התלמיד אמור להשקיע במאמץ אינטלקטואלי ונפשי רב.
עובדה היא שמי שבאמת משקיע בכך, זקוק למנוחה.
אפשר כמובן לדון
א. איזה חלק מן התלמידים מיישם את המחוייבות הזו.
ב. האם התיכנון של סדר הלימוד, תכניו ושיטתו הם הנכונים, או שיש מקום לשינוי.
ג. למה זה בכלל חשוב ללמוד בישיבה, להחזיק ישיבה.
אך בהתחשב במצב העכשווי, דומה שניתן לומר שסדר הלימוד הישיבתי מהווה מאמץ לא קל עבור הלומד.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2004 17:06 |
|
| |
ומי אמר שבבין הזמנים תלמיד הישיבה אינו לומד כלל? צריך להבחין בין המוסד לבין התלמיד. המוסד יוצא לחופש (ובסופו של דבר, גם הצוות זקוק לכך), והתלמיד, אם הוא רציני, ילמד גם בבית - לא באותו היקף, אבל בהחלט ילמד. אם הוא היה נשאר בישיבה, יש לך ערובה שהיה לומד? הרציניים ילמדו גם בבית, הבטלנים יחמקו מהישיבה או יעבירו את הזמן בשיחות עם החבר'ה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2004 17:06 |
|
| |
מיימוני,
אולי צריך לחלק בין ישיבה לכוללים.
כל עבודה שעובדים אותה ביושר מתישה. גם חייל קרבי הוא מותש.
כאחד שלמד בישיבה ואחרי זה מדעי הטבע באוניברסיטה חוששני שגדולה הסרת טבעת של הבחינות וד"ל.
גם_וגם
דבריך מחזקים את דברי מיימוני שצריך לחשוב על תכני הלימוד בישיבה ומי צריך למוד בישיבה.
תוקן על ידי - אריק123 - 29/07/2004 17:09:40
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2004 17:08 |
|
| |
שמעתי שישנן ישיבות בחו"ל שאין בהן "בין הזמנים" רשמי בחודש זה, אלא מרשים לבחורים לצאת לנופש. ברוח זו שמעתי בשם המשגיח הנודע ר"י לווינשטיין ז"ל שהתבטא על בין הזמנים זה: "מילא שכמה בחורים זקוקים לנופש, אבל שהישיבה כולה תהפך לבית חולים אחד גדול, אתמהה?"
עוד הערה על הלשון "בילוי" [אשר לדעת החסר רגישות לכך, הגזמנו] המורה על התבלות כנבלה המתבלה אשר חדרה גם לשורותנו .
תוקן על ידי - ווטו1 - 29/07/2004 17:13:36
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2004 17:10 |
|
| |
יש לי רושם שגם הפורום יצא לבין הזמנים.
|
|
|