|
|
| נשלח ב-17/5/2007 13:09 |
|
| |
אגב
נראה לי שגם המדע הצליח להוכיח את המושג גלגול , ומעבר לכך ידוע על ילד בהודו שגילה את רוצחו מגלגול קודם , ואות רוצח נחקר והודה באשמה.
כמו כן מהפנטים למינהם הצליחו להעביר אנשים לגלגולם הקודם.
מדובר על מחקרים מדעיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2007 13:42 |
|
| |
מחקרים מדעיים?
שטויות!
|
| נשלח ב-17/5/2007 15:08 |
|
| |
זילבר
אני בטוח שאתה מסכים, כי לא נחשפת לכל הפירסומים המדעים בנושא, גם אני לא, אבל העובדה ההיסטורית שהחוקרים המדעים עומדים על כך, -ואת זאת קראתי- הלינק המעניין שבזמן שהנוצרים החלו לעסוק בתורת הנסתר, לבין הגילויים על הקבלה ביהדות.
האם זה לא נראה לך מוזר, כי לא התורה ולא התלמוד עוסקים בזה, וזה מוזר הרבה יותר באם ניתן את דעתנו על כך, כי האמונה בגילגול נשמות היתה אחת מאבני היסוד בתרבות המצרית הפרעונית.- שכידוע היינו שם באקדמיה מספר שנים.
במורה נבוכים שאתה אוהב, כותב שהקרבת הקרבנות, הן כתוצאה של כניעה לתרבות המצרית והכנעית שהיתה נהוגה בימי קדם. אבל הרי גם התרבות של הגילגולים היתה נהוגה במצריים.
משה ודאי למד את זה מאביו החורג פרעה.
דורש אמת
בימי חורפי גם אני דרשתי אמת, וככזה נחשפתי לתופעות של גילגולים והוכחות כאילו נכונות, אין לי כל הוכחה שזה נכון או לא. אני חושב שכן. בעדה הדרוזית זו אחת מהעקרים, ושם יש הוכחות .
אבל הויכוח היה מאיפה זה בא ליהדות? בעיקר הקבלה
הסיפור על הילד ההודי כבר מופיע בזהר פרשת משפטים.
|
|
| נשלח ב-17/5/2007 16:06 |
|
| |
ירוחם
על איזה ילד הודי מדובר בזוהר , אני בכל זאת לא מדבר על אותו ילד.
אני קראתי כמה מחקרים על מהפנטים שהביאו את האדם לדבר על גילגולו הקודם.
על הויכוח מאיפה זה בא ליהדות ...
הויכוח אם כן לא על גילגולים אלא על עצם ספר הזהר אם הוא נכון , ואם כן אני חושב שיש כמה וכמה אשכולות הדנים על ספא הזהר האם הוא מוסמך , וולכן ענין הגלגולים קשור למידע שספר הזהר הוא בעצם גילוי תורת הנסתר שנתנה למשה מסיני.
הזהר עצמו כותב שבסוף הגלות יתפרסם תורת הקבלה , ועל כן מתעוררים כל השאלות מאיפה זה התחיל , כי אנו רגילים שכל דבר שמפורסם היום ברור שהיה מפורסם משעת מתן תורה , אבל לפי ספר הזהר דווקא הרבלה תתגלה לציבור הרחב בשלבים של קירוב הגאולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2007 16:10 |
|
| |
ירוחם,
מי שלא מאמין בזוהר, לא מאמין שכתוב שם על הילד ההודי.
מי שמאמין בזוהר, טוען שזו נבואה, להודו של זמננו.
(המסקנה של דורש אמת: הזוהר הוכח מדעית)
....
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2007 16:17 |
|
| |
שכני הטוב
דורש אמת חשב שכתוב בזהר ילד הודי, הוא צודק לא כתוב שזה היה הודי,
דורש אמת
בזהר כתוב כך, כי בשנת שש מאות יפרצו מעינות החכמה
|
|
| נשלח ב-17/5/2007 16:53 |
|
| |
דורש
האם נשמע לך סביר שגאון מרכזי כמו רס"ג לא היתה לו את המסורת שהגיעה לרמב"ן?
רס"ג כפר בגלגול.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2007 17:41 |
|
| |
[ירוחם,
אם איני טועה, החוקרים טוענים ששורשי הקבלה עתיקים וקדומים לספר הזוהר.
גם לשיטתך - נניח שהקבלה נכנסה ליהדות בהשפעה נוצרית (או אחרת), אז מה? האם זה הדבר הראשון והאחרון שהאמירה הזו נכונה לגביו? האם זה גורע מחכמתה (בהנחה שיש כזו)? מטיבה ומעמקותה (שוב, אותה הנחה)? מנכונותה (אותו כנ"ל)? כך גם לגבי אמונת הגלגול ומקורותיה.]
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2007 23:58 |
|
| |
ירוחם, שתי שאלות.
1. האם תוכל לפרט מהו הגלגול נשמות שאתה כן מאמין בו?
2. שאלה שחורגת מגבולות הדיון כאן, ואולי כדאי להקדיש לה אשכול נפרד. אך אעפ"כ...אמרת שאתה לא רואה פסול בהשפעות נוצריות על הזוהר.אז בנוסף, האם זה משנה האם רשב"י או רמד"ל כתבו את הזוהר? או האם זה משנה מתי נכתב הזוהר, במאה הראשונה לספירה או אי שם במאה ה13?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2009 14:32 |
|
| |
אני רואה כי נשארתי חייב לשתי שאלות
אם שלום-
הצדק איתך כמעט תמיד.
האין
אכן באמת זה לא משנה מתי נכתב או מי כתב את ספר הזהר- החשוב הוא מה כתוב בספר הזהר.
לא אוכל לפרט לך מה בעייני גלגול נשמות, אבל אוכל לרמוז לך על כך. הנשמה היא ישות וירטואלית, כמו גלי הרץ (רדיו) למשל, לאחר שנוצרים גלי הרדיו, שוב הם לא נעלמים, הם מחליפים "צורה". כלומר אי אפשר לקלוט אותם במתכונת הרגילה.
כבר זמן רב נשלחים גלי רדיו לחלל, בתקוה שיקלטו- לאחר כמה אלפי שנות אור על ידי עולמות אחרים. לפי מה שקראתי -בתחנות קליטות החלל בנאודה- נקלטו אותות רדיו שנשלחו לפני כמה עשורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2009 15:22 |
|
| |
<הזהר עצמו כותב שבסוף הגלות יתפרסם תורת הקבלה>
האם הזהר גם כתב שבסוף הגלות יתפרסם ספר הזהר?
<נניח שהקבלה נכנסה ליהדות בהשפעה נוצרית (או אחרת), אז מה?>
מה דינו של מועמד לגיור שאינו מאמין שהיא תורה מן השמים?
תוקן על ידי נישטאיך ב- 08/11/2009 15:41:36
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2009 15:37 |
|
| |
דורש אמת
<הזהר עצמו כותב שבסוף הגלות יתפרסם תורת הקבלה>
במחילה- דורש אמת.- איפה הזהר כותב כדברים הללו, אולי בשיחות התועדות הזהר נכתב מחדש?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2010 09:19 |
|
| |
ספרן, תמיהני איך שתקת לאדם שכותב לך שהכופר בגלגולים הוא אפיקורס על פי..... רס"ג..?????
|
|
|
|
|