| נשלח ב-2/8/2004 14:29 |
|
| |
סקופ !! עתירה שתשגע את המערכת הפוליטית
**** סקופ ****
בימים אלה מתגבשת עתירה כנגד צביקה כהן.
מהות העתירה היא לטעון שכהן הוא לא באמת תושב אלעד ולכן הוא לא יכול לרוץ לראשות העיר.
הבסיס לעתירה כפי הנראה הוא עניין המגורים שלו בעיר בזמן סגירת הרשימה.
רוב הסיכויים שהעתירה תידחה אבל ! מאחר ויש סיכוי קטן שהיא תתקבל, זה יוצר בלאגן עצום וכאב ראש לכל אלה שאמורים להחליט.
וכל זה למה ? כי אם רק כהן, עמרוסי ולוק יירשמו לבחירות לראשות ולאחר סגירת הרשימות כהן ייפסל, ישארו רק עמרוסי ולוק.
כלומר - כדי למנוע מצב כזה, חייבים דגל ו\או אגודה לרשום מועמד למקרה ש...
מה המשמעות המעשית ?
ובכן, המשמעות היא ש :
א. דגל ירשמו את הרבסט כמועמד לראשות כאשר הוא חותם שבמידה וכהן לא נפסל הוא מסיר את מועמדותו.
ב. קריספל מציג מועמדות שהרי מול הרבסט יש לו סיכוי סביר.
ג. אגודה שואלת 'למה הרבסט ולא מישהו משלנו, הרי אנחנו שוים בכח ?' - ומציגה מועמד משלה שחותם גם הוא שיפרוש אם כהן לא נפסל.
ובתכלס, יכול להיווצר מצב שיהיו באופן רישמי 6 מועמדים לראשות.
בלאגן.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2004 14:41 |
|
| |
יש לך מקור מבוסס או שזה סתם משהו שחלמת עליו בשנת
הצהרים שלך?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2004 14:44 |
|
| |
גיבוש קל וחלומות נעימים...
נו, באמת...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2004 14:46 |
|
| |
מקור פנימי מבוסס ואמין.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2004 14:48 |
|
| |
כבוד הרב,
"בל תבייש זיקנותך את נעוריך"...
רד, רד מזה...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2004 14:48 |
|
| |
מרנן,
אתה ידוע כאן בפורום כבעל קשרים די טובים.
אתה מוזמן לבדוק את העניין לעומק ולנסות להפריך אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2004 15:08 |
|
| |
יש לי את מלוא הכבוד והערכה לכבודו, אך בנושא ספציפי זה, ה'סקופ' נראה לי מופרך מיסודו:
א. היכן "מתגבשת" העתירה?
בפרקליטות המדינה???
ב. מידיעה אישית, צביקה כהן שכר דירה צנועה בעירנו הצבועה, הרבה לפני "הרגע האחרון".
מיני אז, הקפיד המועמד להתגורר בדירתו החדשה כסדר, בחלק מימי השבוע.
ג. גם אם אכן, יש משהו בגופה של טענה (ואין!), הרי שבמצב הנוכחי, בו כהן מתייצב כ'מועמד מוסכם' על רוב המגזרים בעיר, לא יהין שום שופט לפסול את מועמדותו מ'טעמים בירוקרטיים'.
(לתשומת ליבך, "תקדים קריספל" מהבחירות הקודמות...)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2004 15:27 |
|
| |
מרנן,
1. העתירה מתגבת ככל הנראה אצל קריספל.
2. כהן אכן שכר דירה ועבר לגור בה מדי פעם אבל! אשתו לא עברה בזמן - כפי שמנסים לטעון - ובעקבות מקרה שהיה במועצה אזורית חבל מודיעין, יש בסיס להגשת עתירה, למרות, שכפי שטענתי בידיעה עצמה, רוב הסיכויים שהעתירה תידחה.
מאחר וכל מטרת העתירה זה לעורר בלאגן - זה לא משנה האם זה נכון או לא.
3. אני מתפלא עליך, מה הקשר בין מועמד מוסכם לבית משפט ?
- ברגע שיש עוד מועמד - זה אומר שהוא לא מוסכם, לפחות לא כמו פרנקנטל שהיה מועמד יחיד.
ושוב, אל תסתמך על הרגשה - גש ובדוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2004 15:35 |
|
| |
נו באמת, וכי נראה לך ש"שופטי ישראל" עיוורים למתרחש?
(בכל זאת, מדובר בבימ"ש אזרחי ולא בעוד בי"ד רבני חלטוריסטי>>>לצערנו... )
הכל (ללא יוצא מן הכלל), מובא בחשבון, בעתירות פוליטיות מסוג זה!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2004 00:52 |
|
| |
השופטים ככל הנראה יתחשבו בדעתם של גדולי התורה שאמרו פה אחד כי צביקה כהן הוא ראש העיר הבא
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2004 10:02 |
|
| |
האם התגלה התחום הפוליטי שבו למרנן אין קשרים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2004 10:17 |
|
| |
נו הגזמת, קשרים? בקושי עם אשתי יש לי...
לגופו של עניין,
צביקה כהן גיחך, כששמע אמש, על "הסקופ המפוצץ" שהובא כאן.
יתירה מזאת, מבדיקה מדוקדקת שערכו אנשיו מתברר, כי אכן (בדיוק כפי שטענתי), אשתו שהתה באלעד במרבית השבתות, מאז שכרו את דירתם בעיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2004 10:30 |
|
| |
ואני שוהה רוב היום בהרצליה לרגל עבודתי.
זה אומר שאני יכול להתמודד לראשות ?
זה לא משנה איפה היא שהתה, בדיוק כמו שזה לא משנה שכהן מועמד מוסכם ( והוא לא - יש עוד מתמודדים), מה שמשנה זה דבר מאוד פשוט - מתי היא העבירה כתובת ?
ומאחר ויש כאלה שטוענים שבדקו והיא העבירה כתובת לאחר הזמן - זה בסיס לעתירה.
אתה מוזמן לברר לגבי מועמד שהתמודד לראשות מועצה איזורית חבל מודיעין לפני כשנה - הוא נפסל בדיוק מאותה סיבה.
אגב, אישית אני חושב שהעתירה תידחה מאחר והיא כן העבירה כתובת בזמן, אבל זה שמתכנן לעתור חושב אחרת.
בנוגע למי המתכנן, ובכן מצד אחד יש הטוענים שזה הרבסט מאחר וזה נותן לו תירוץ להתמודד, אני אישית חושב שזה לא הוא מאחר ולאחר שהעתירה תידחה הוא שוב יאלץ לפרוש, וזו כבר תהיה פרישה אחת יותר מדי.
אני חושב שהמתכנן הוא קריספל, מאחר והוא לא יכול עכשיו לצאת נגד כהן כי הוא מועמד של כל הרבנים, הוא צריך תירוץ.
אם הרבסט או נציג חסידי יתמודדו ואפילו רק בגלל העתירה, הוא יוכל לרוץ בטענה - ממילא אין איחוד.
זו גם הסיבה שהוא לא מגיש את זה עכשיו, שהרי אם יגיש עכשיו הוא יקבל זובור ענק מכל הרבנים ויהיה חייב למשוך את העתירה.
לעומת זאת אם הוא יצליח לגרום לכך שהרבסט יירשם - לא בטוח שהוא יגיש בכלל, שהרי את מה שהוא רצה - הוא השיג.
מרנן, אכזבת אותי, ציפיתי לתגובה עניינית, לא להשערות והערכות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2004 10:46 |
|
| |
בדקתי את הענין עם ידיד שעובד במשרד עורכי הדין הררי טויסטר (www.htlaw.co.il) - שמומחיותו העיקרית בעניינים מוניציפליים ובבחירות - והוא מאשר, מצד אחד, שהיה תקדים כזה (הוא לא זכר היכן), אבל מצד שני הוא אומר שהעותרים יצטרכו להוכיח היטב שכהן לא התגורר כאן, ובית המשפט לא יעשה להם שום הנחות בענין.
לגבי היותו של המועמד מוסכם - לפי דעתו, אם יש מועמד נוסף זה לא נקרא מועמד מוסכם. זכותו של המועמד השני לדרוש שהתמודדות תהיה הוגנת ובין תושבי העיר בלבד.
תכל'ס - לפי התיאור שנתתי לו - שצביקה כהן נצפה בשטח כל השנה, גם אם לא ישן כאן בלילות וגם אם אשתו נשארה בטבריה - הוא מעריך שאין לעתירה סיכוי ממשי.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2004 10:53 |
|
| |
חצי,
1. סחתיין על הפרסומת לחבר
2. אכן כפי שכתבתי - הסיכוי נמוך מאוד אבל קיים, ומאחר והרבנים לא יכולים להרשות לעצמם לא להיות מוכנים, אפילו אם זה קלוש - הם יכינו מועמד חלופי אן לפחות בודקים את זה.
3. אף אחד לא מדבר כלל על המקום שבו כהן ישן\מסתובב וכד', כל הטענה היא רק על זמן העברת הכתובת של אשתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2004 11:02 |
|
| |
כבוד הרב,
תודה על המחמאה.
תגובתי העניינית היא, שאין כל בסיס לעתירה!
(אגב, כפי שהערכתי אמש, העתירה, עד לרגע זה, לא הוגשה...)
|
|
|
|
|