|
|
| נשלח ב-28/5/2007 22:43 |
|
| |
.
שכני, שהוא אדם צנוע וכליל המעלות, שמע ממני על הדיון. הוא נכנס לביתו, הסתגר והסתגף, ויצא לאחר 7 מינוטין ובפיו כהאי לישנא:
"שאלתי את אחיה השילוני, והוא אומר שהוא לא לימד אף ילוד אשה את התורה מאז שנלב"ע - עוד בהיות הבית הראשון עומד על כנו. כשתהיתי לפניו מדוע לא לימד את גדולי האדמורים, ענה לי כי משום כיבוד אב אינו יכול לעשות כן, סתם ולא פירש.".
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2007 22:59 |
|
| |
בלי קשר לאף אחד
בביקור בבית המשוגעים, שאל העיתונאי את אחד החולים, מי אתה? ענה החולה, אני המשיח, ואלוהים שלח אותי לגאול את האנושות.
ממיטה סמוכה נשמע קול. אני לא אמרתי לך שום דבר!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2007 09:09 |
|
| |
בלי קשר לשום דבר ולאף אחד:
בביקור בבית המשוגעים שאל העיתונאי את אחד החולים, מי אתה? ענה אני המשיח ומלאך קדמון דיבר עימי שעה אחת ושלח אותי לגאול את האנושות.
ממיטה סמוכה נשמע קול - ואותי שלח אלוקים בכבודו ובעצמו ולא שעה אחת דיבר עימי, אלא ארבעים יום וארבעים לילה...
הוציא העיתונאי החכם מכיסו סרגל ומשקפיים, בחן ומדד, וכיון שמצא את זקנו של השני ארוך ולבן יותר, בחר להאמין לו ולהכחיש את השני.
הייתה שם בפינה מיטה שלישית פנוייה....
|
| נשלח ב-29/5/2007 15:20 |
|
| |
ר' חיים מוואלוז'ין אדם קדוש שלא הוציא מפיו מילה של שקר, כותב בהקדמה לביאור הגר''א על ''ספרא דצניעותא'' (ספר בקבלה) שביום טוב ראשון של פסח הם ראו את הגר''א שאינו בשמחה הרגילה שבה הוא נמצא כל חג מצד ''ושמחת בחגיך'' והם שאלו אותו למה רבינו לא שמח ואמר להם שהוא יחרוג ממנהגו ולקיים מה שכתוב ''דאגה בלב איש ישיחנה'' הוא יאמר להם ואמר להם שבאותו לילה נגלה אליו אליהו (לא יודע אם הכוונה לאליהו הנביא או לאחר ממתביתא דרקיעא) ולימד אותו כ''ב מאות וס' (2260) אופנים להסביר את המילים ''עלו זה בנגב'' (בחומש במדבר פרשת שלח לך) ומרוב ששמח על הפירושים האלו לא התאפק והרהר בהם לפני ברכת התורה למחרת, והגר''א לשטתו שאסור להרהר בדברי תורה לפני ברכת התורה אז מיד נשתכחו ממנו כל הפירושים! כי הרהר בהם לפני ברכת התורה, ועל כך הוא מצטער, הם איחלו לו שהשם ישיב לו את האבידה, לאחר זמן הם שאלו אותו אם זה חזר אליו ואמר שכן, ואמר שלפי אחד הפירושים הוא מבין את תיקונו וסודו של כל נברא מבריאת העולם! וזה מפירוש אחד של המילים ''עלו זה בנגב''! וגם ידוע שנתגלה לו נשמתו של משה רבינו! אם זה לא היה אמת זה לא היה קורה כזה מקרה! אין לי את הספר לידי לצטט מלה במלה אבל זה נמצא בהקדמה ל''ספרא דצניעותא''!
|
|
|
*--end tochen reply * |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2007 15:56 |
|
| |
מענין שאת כל הסיפורים האלו תמיד מספרים בלשון עבר,
איפה הוא אליהו היום? את מי הוא מלמד היום? או אחיה השילוני, למי הוא מוסר היום סודות?
זה הרבה יותר מעניין וחשוב.
על הנבואה נאמר שמשחרב בית המקדש בטלה הנבואה,
אבל אליהו ואחיה והאחרים לא היתה סיבה להעלמותם, מה קרה קורה היום?
|
|
| נשלח ב-29/5/2007 16:03 |
|
| |
ירוחם
הבעש"ט והגאון מווילנא נגלה אליהם אליהו רק לאחר שהאמינו , ולא שהאמינו , ולאחר מכן נתגלה אליהם.
תנסה להאמין אולי......
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2007 16:10 |
|
| |
.
מאמין במה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2007 16:11 |
|
| |
האמינו בתורה מסיני
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2007 16:14 |
|
| |
דורש אמת
לא דיברתי על עצמי. אלה עליך, ועוד כאלו שכן מאמינים,
ועוד הרבה הרבה אחרים שראוים לביקורם לא פחות מאשר הגר"א והבעש"ט.
לשאלתך אם אני מכיר כאלו?
התשובה היא- אני לא מכיר. אבל אליהו ואחיה ודאי מכירים אותם.
ולתשובתך- אולי האלו באמת זוכים לביקורם.
אז השאלה שלי למה הם לא מספרים את זה כמו שסיפרו הגר"א והבעש"ט
|
|
| נשלח ב-29/5/2007 16:18 |
|
| |
הם סיפרו רק לתלמידים הקרובים ביותר.
ורק לאחר פטירתם העבירו התלמידים הלאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2007 16:23 |
|
| |
אבל אין לזה את התוקף שהכוזרי מייחס למעמד הר סיני.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2007 17:02 |
|
| |
דורש אמת
אם האמונה צריכה להיות בתורה מסיני. אז יש לי סיכוי לגיליו אחיה
|
|
| נשלח ב-29/5/2007 17:04 |