בית פורומים עצור כאן חושבים

שאלות בנוגע לסנהדרין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/9/2004 19:21 לינק ישיר 

בגליון שחילקו בחג בביהכנ"ס שנקרא "מצב הרוח" היתה כתבה
בנושא. (אין לי סורק...)

על קצה המזלג:
פרופ' הלל וייס טוען שכבר התחילו לסמוך. המסמיך הראשון הוא הרב שלמה בן שמעון (מישהוא מכיר?) שסמך שניים שסמכו עוד חמישה.

נאמר שם שהוצע לרב עמאר להיות הנשיא והוא סירב.

הכינוס שלהם מתוכנן להתקיים בכ"ח תשרי בטבריה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2004 13:57 לינק ישיר 

http://www.a7.org/news.php?id=91087

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/10/2004 14:17 לינק ישיר 

יוזמה חיובית,
שברור שתתקל בהתנגדות, ותצטרך זמן משמעותי כדי להפך בע"ה לגוף משמעותי בעם ישראל כפי שהסנהדרין אמור להיות.

אבל לדעתי זה כורח השעה, אני רק מקוה שיש שם גם רבנים רצינים, והכי חשוב שהם יהיו מודעים לבעיתיות בצעד שהם עושים, וידעו להיזהר שלא לשחק לידיהם של המתנגדים, ולהתמודד באמת עם המצב הנוכחי על כל מורכבותו.

מן הראוי לציין לשבח שעשו את הכנס בטבריה ולא בירושלים נניח, עפ"י הגמרא בר"ה, בתקוה שזה גם מורה על הבנת היוזמים שמודעים לכך שיש עוד הרבה דרך חזרה מהגלות עד שהסנהדרין תשוב אל לשכת הגזית ...
שמח למרות שלא ברור מה יהיה בסופה של היוזמה הזו
עצם הדרישה לזה והיוזמה משמחת עד מאוד.
(דברי מהוים כמובן תגובה ללינק שבהודעה שלפני)

תוקן על ידי - אישציפור - 13/10/2004 14:21:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2004 22:30 לינק ישיר 

כואב לראות את התגובות לנושא (ואני מדבר בעיקר מהצד הדתי).

לצערינו העולם הדתי כיום ברובו עדיין שרוי בתפיסה גלותית, ענינים כמו "בניין בית המקדש" "סנהדרין" רחוקים וזרים להם לצערינו.

אנשים מתפללים שלוש פעמים ביום על "השיבה שופטינו כבראשונה" ו"בונה ירושלים" (שעם ישראל יבנה לפני ביאת המשיח).
אבל מי באמת מתכוון לזה ומצפה לזה ?!

ועד שכבר עולה רעיון אדיר כזה של חידוש הסנהדרין שיוביל בע"ה לתקומת מלכות ישראל וגאולתנו, אנשים מזלזלים ודוחים את זה בשאט נפש, למה ???

הגיעה הזמן שחכמי וגדולי ישראל יתחילו להידבר[ביניהם, קודם כל*], להראות מנהיגות, לצאת מהגישה של "שלום עלייך נפשי", לגלות אחריות ודאגה לגבי כל עם ישראל.
[*מצב כזה, לדוג', ששני חכמי תורה לא "יכולים" לשבת זה ליד זה וצריך ל"הפריד" ביניהם, היש חילול השם גדול מזה ?! ובמקום חילול השם אין חלוקים כבוד לרב !)

כמו שאמר רבי בונים מפשיסחא:
"יותר משקשה להוציא את היהודים מהגולה קשה להוציא את הגלות מהיהודים".

חבל רק שהיוזמה הנוכחית לא נראית רצינית ונכונה ויכולה לגרום לזילות בנושא החשוב הזה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2004 00:05 לינק ישיר 

סקירה הסטורית קצרה

הסנהדרין הייתה בעצם הפרלמנט של עם ישראל,

היא התקיימה בימיו של משה רבינו כשהאציל מהודו על 70 הזקנים, היא התבטלה זמן קצר לאחר שנכנסו לאר"י.

היא הוקמה מחדש לאחר ששב העם מבבל כשעזרא הסופר עמד בראשה היא נקראה אז הכנסת הגדולה והיו בה 120 חברים. היא התקיימה בערך דור 1 עד הכיבוש היווני והתחדשה שוב כמועצת הזקנים לצד השלטון החשמונאי, כגרורה של השלטון הנ"ל.

היא הוקמה שוב לאחר החורבן ע"י ר' יוחנן בן זכאי שהיה מתלמידי בית הלל והתקיימה במשך כמה דורות כמנהיגה רוחנית ופוליטית בלעדית של העם עד לאחר מותו של ר' יהודה הנשיא ומאז מצבה התדרדר והלך עד להעלמותה.

בתקופה זאת הוקמו בבבל הישיבות הגדולות וראשיהם יחד עם ראש הגולה היוו סמכות רוחנית והנהגתית של העם היושב בבבל שהפך להיות החלק היותר דומיננטי בעם.

לפני כחמש מאות שנה היה ניסיון להקים מחדש את הסנהדרין ע"י מהר"י בירב בהסתמך על דברי הרמב"ם שאומר שבאם כל ראשי העם היושב בציון יסכימו הם יכולים להקים סנהדרין מחדש. המצב אז היה שהסכמת כל הרבנים היתה מקימה גוף שלטוני אוטונומי כאן בארץ, ולזאת הייתה הכוונה.

---------
כתבתי את זה כהקדמה

הנסיון הפתטי ליצור מחדש פרלמנט (סנהדרין) יהודי הוא מגוחך, ומראה בעיקר על חוסר הבנה במהותו של המוסד אותו הם מנסים להקים. הסנהדרין אמור להיות גוף שלטוני הוא אמור להיות מקובל על כל העם אם מרצון ואם ע"י הכרח. המוסד שהם מנסים להקים מנסה להיות (במקרה הטוב) מן מועצת גדולי התורה שהוא בעצם מוסד מייעץ למפלגה פוליטית, או משהו בסגנון.

אני רק אזכיר את הניסיון להקים "רבנות ראשית לישראל" לפני כ100 שנה ע"י הראי"ה קוק זצ"ל שגם הוא נועד להיות המוסד ממנו תצא תורה לכל ישראל, והיה לו כמובן פוטנציאל הרבה יותר טוב מלכינוס הטפשי הזה בטבריה, ואת התוצאות ניתן לראות כיום.

הייתי מציע להוזים הללו ללמוד יותר ולא להשקיע את עצמם בשטויות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/10/2004 07:46 לינק ישיר 

אשר
לא כל כך הבנתי את ההתנגדות שלך, ואולי תפרט יותר מה אתה מציע ? (חוץ מללמוד שזה ברור)

ברור שלא ביום אחד הסנהדרין תחזור להיות מה שהיתה פעם, אבל צריך לשאוף לזה, זה תהליך הדרגתי.
אי אפשר לתת יותר ל 120 ה... לנהל לנו את המדינה ובמיוחד לא לבית הדין הגבוה לעוול (ימח שמו וזכרו).
הציבור הדתי צריך להפסיק לכופף את הראש ולקחת את ההנהגה במדינה, להגיד לציבור הלא דתי תודה רבה רבה עשיתם את העבודה שלכם אבל עכשיו אנחנו לוקחים את המושכות...

כל זה טוב ויפה אבל כמו שאמרתי חבל שהיוזמה הזאת שלא נראית רצינית תגרום לזילות בעניין החשוב הזה.
חבל שהם לא דאגו קודם כל להמציא אנשים שראויים לשבת בסנהדרין, חכמים מופלאים שיודעים להורות בכל התורה כולה, מנהיגים בעלי שיעור קומה שמבינים את המהות של העניין ולא מפחדים לקבל החלטות גם אם הם לא מוצאות חן בעיניי כולם, אפילו שזה לא מעכב בדיעבד מבחינה הלכתית, ולא להפוך את הסנהדרין לעוד מושב של רבנים...

תוקן על ידי - הבאבא_תור - 14/10/2004 7:55:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2004 12:19 לינק ישיר 

כמה הערות:
אשר,
1. לפי חז"ל תמיד היה המשך למוסד הסנהדרין שמשה הקים (אם כי כפי הנראה הוא לא נקרא בשם הזה, ואין כאן המקום להאריך) בתקופת השופטים הסנהדרין (בצורה שבה הוא היה באותו זמן) הנהיג את העם, כמאמר המשנה "משה קבל תורה מסיני...ויהושע לזקנים...", פינחס נחשב כאחד מראשי הסנהדרין באותה תקופה לפי חז"ל. (ועיין למשל במדרש הידוע על מקרה יפתח)
2. תקופות ארוכות הסנהדרין לא היה מקובל על חלקים רחבים בעם, זה נורא נחמד לצייר את אנשי כנסת הגדולה, כאנשים שהעם הרים על נס אבל לא מאוד מדויק... עובדה שרוב העם נשאר בבבל ובשאר הגלויות, וכן שעזרא ונחמיה והמהלך שלהם לא היה מאוד אהוב על חלק לא מבוטל מהעם. (כולל כאלו שנחשבים ת"חים)

באבא,
זה שהיוזמה לא נראית כרגע הכי רצינית, לא אומר שזה צריך לגרום לזילות של הרעיון באופן כללי, בשלב ראשון צריך שתיוצר מסגרת כזו, ואם מישהו קצת יותר רציני יקח את הנושא, בשלב מאוחר יותר זה יוכל לקבל תכנים, ובשלב מאוחר יותר יוכל להוות כעין פארלמנט .
סביר מאוד שההצעה הנוכחית לא תגיע לשלבים המתקדמים, אבל לצעד הראשון כשלעצמו יש משמעות ולכן לדעתי חשוב לעודד את ההבנה שגם בצעד הראשון הזה יש חשיבות לכשעצמו, כשלב הראשון של יציאת הסנהדרין מן הגלות.

נ.ב. שוב לאשר:
ירידת הסנהדרין לגלות גם היא היתה הדרגתית, מבית
דין גדול ובעל אופרציות מכריעות בהנהגת העם, למושב
רבני מכובד (סנהדרין דיבנה) למוסד רבני פחות
משמעותי (סנהדרין דאושא) וכו', עד הדעיכה הסופית ,
לדברי הגמרא, גם השיבה עתידה להיות בהדרגתיות,
כך שקשה לי להבין על מה מבוססים ההתנגדות והזלזול
שלך לרעיון כשלעצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2004 13:24 לינק ישיר 

באבא,
כתבת: הציבור הדתי צריך להפסיק לכופף את הראש ולקחת את ההנהגה במדינה, להגיד לציבור הלא דתי תודה רבה רבה עשיתם את העבודה שלכם אבל עכשיו אנחנו לוקחים את המושכות...

פרט נמק והסבר (הייתי שמה את האייקון הקורץ, אבל אני מתכוונת ברצינות).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2004 14:37 לינק ישיר 

הציונות החילונית סיימה את תפקידה בבניין החומרי בדרך לגאולה, והגיע הזמן שההנהגה החילונית תפנה את מקומה להנהגה דתית עפ"י תורת ישראל.

את התוצאות של "ההנהגה" הזאת שנמשכת מעבר לזמן הראוי לה אנו חשים היום ב:פיגועים, פשיעה (מעשי רצח, גניבות, אונס, פרוטקשיין...) אבטלה, מערכת חינוך שפשטה את הרגל, מוסר ירוד והרשימה לצערינו עוד ארוכה...
"סתימות" וטיפולים בסיסיים כבר לא יעזרו למדינה הזאת, המדינה הזאת צריכה טיפול שורש !

אישית, עברתי שינוי אידאולוגי ומבחינתי המדינה הזאת שנקראת "מדינת ישראל" סיימה את תפקידה, ואני לא מכיר בה, הקשר בינינו הוא כפוי.
אני מאוד אוהב את העם שלנו ואת הארץ שלנו, ואני מקווה שהקב"ה יעזור לי גם להוכיח ולממש את זה כפי שאני חולם, אבל מבחינתי(ואני מאמין שאני לא היחיד) המדינה הזאת במתכונתה הנוכחית היא לא המדינה שלי, זאת לא המדינה שאבותינו ואבות אבותינו ציפו לה והתפללו עליה במשך כל תקופת הגלות !

הרי ממי מורכבת "ממשלת ישראל" ?
מאחמד טיבי יד ימינו של הרוצח ערפאת יש"ו וחבר מרעיו חברי הכנסת הערביים, שבשביל להבין את המצב האבסורד הזה בו הם מסתובבים להם בכנסת צריך לתאר מצב שארה"ב תתן לאנשי אל קעידה נציגות בקונגרס ועוד בועדת החוץ והביטחון שלהם ! לא הגיוני ?! במדינת ישראל זה הגיוני ועוד איך !
ומחבורה של מושחתים חסרי חוט שדרה אידאולוגי, חסרי תחושת שליחות, אנשים שהאינטיליגנציה שלהם מטאטאת את הרצפה, שמה שמעניין אותם זה להביא בסוף החודש משכורת שמנה הביתה (לא כולל צ'ופרים), שהמקסימום שהם עושים זה לדלג ממהדורת חדשות אחת לשנייה ולהשיג עוד כותרת בעיתון...
ועל הכנסת הזאת שולט בית המשפט התחתון ימח שמו וזכרו שאני מחכה בכליון עיניים ליום בו הוא יחדל להתקיים (אני מקווה ומתפלל שתהיה לי הזכות והעונג להיות אחראי לזה).
ואין הדג מסריח אלא מהראש ! ואין צורך לפרט איך זה מחלחל הלאה...

ועכשיו ביתר פירוט לשאלתך:
מה שאומר שצריכה לקום פה הנהגה חדשה עפ"י תורת ישראל ולעשות פה מהפכה (נקרא לילד בשמו) !
לחולל שינוי הדרגתי, קודם כל צריך לעשות בדק בית וניקוי אורוות פנימי של היהדות ושל ציבור שומרי התורה והמצוות, בבחינת קשוט לעצמך תחילה...
אחר כך לפנות לציבור הלא דתי ולשנות את הגישה שלו כלפי התורה והמסורת לקרב אותו בחזרה לתורה ולדת שלו.
ומשם הדרך סלולה לתקומת מדינה מתוקנת עפ"י תורת ישראל
ואתחלתא דגאולה...(בניין ביה"מ, ימות המשיח...)

לכן אני סבור שזאת טעות לחדש את מוסד הסנהדרין בטרם עת כל עוד השעה אינה ראויה לכך ואין אנשים שראויים לשבת בה...

אני נשמע הוזה ותמהוני ?
גם הרצל נחשב פעם לכזה...

"אם תרצו אין זאת אגדה !"

תוקן על ידי - הבאבא_תור - 14/10/2004 14:42:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2004 15:15 לינק ישיר 

לבאבא.

באם תחזיר גם את דיני הנפשות, לא יהיה לך תוך זמן קצר את מי להרוג.

תלמוד בבלי עבודה זרה דף ח עמוד ב

ײארבעים שנה קודם חורבן הבית גלתה סנהדרי וישבה לה בחנות".

רש"י:

"כי היכי דלא ליחייבו - רוצחים קטלא דאין דנין דיני נפשות אפילו בסנהדרין קטנה שבכל עיר אלא בזמן שהיתה סנהדרין גדולה בישיבתה ובמקום המיוחד לה והוא לשכת הגזית".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2004 15:19 לינק ישיר 

איפה ראית שהתיחסתי לנושא הזה ספציפית ?!

אבל אם כבר העלית את הנושא:
"סנהדרין נוהגת בארץ, ובחוצה לארץ. סנהדרין ההורגת אחד בשבוע, נקראת חבלנית; רבי אלעזר בן עזריה אומר, אחד לשבעים שנה. רבי טרפון ורבי עקיבה אומרים, אילו היינו בסנהדרין, לא נהרג בה אדם לעולם; רבן שמעון בן גמליאל אומר, אף הן מרבים שופכי דמים בישראל" (מכות פ"א משנה י)

ושופ[כ](ט)י ימינו יוכיחו זאת...

תוקן על ידי - הבאבא_תור - 14/10/2004 15:23:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2004 23:55 לינק ישיר 

מה שטענתי הוא שהמוסד הקרוי סנהדרין הוא כיום ה"כנסת" לצערינו זוהי סנהדרין של מינים ורשעים, אבל את הפונקציה הזאת היא ממלאת.

מה שאנחנו צריכים לעשות כדי שישובו שופטינו כבראשונה ויועצינו כבתחילה, הוא לעשות שהעם יהיה בשל לכך, השינוי יבא מלמטה כשהציבור בארץ ירצה הנהגה תורנית תהיה לו הנהגה כזאת.

בנוסף לכך ציינתי שהמוסד הקרוי "הרבנות הראשית לישראל" והוקם ע"י הראי"ה קוק זצ"ל נועד גם הוא להיות "סנהדרין" ומה שקרה לו הוא שהיום אף אחד לא מעלה על דעתו בזמן שהוא מקים סנהדרין חדשה, שמוסד כזה קיים גם קיים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/10/2004 00:12 לינק ישיר 

אשר,
אתה נכנס לבעיית הביצה והתרנגולת, בלי מסגרות תורניות משפטיות וחברתיות מתאימות א"א "להכשיר" את העם.
ובלי "להכשיר" את העם א"א או לא צריך (לדבריך) ליצור מסגרות כאלו, ואת התוצאה תיארת בעצמך, סנהדרין של מינים ורשעים. (אני משתמש בלשונך של, למרות שאני מעט מסתייג ממנה)

בנוגע לרבנות הראשית כיון שהיא לא גוף עצמאי אלא תלויה בסנהדרין של הרשעים () ממילא היא לא יכולה לקדם את המצב למקום טוב יותר, והמצב נשאר "תקוע", בלי תקוה ריאלית לשינוי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2004 09:14 לינק ישיר 

אשר

ההשוואה שלך בין הכנסת לסנהדרין ממש לא במקום !

להבדיל בין הקודש לבין החול ובין הטמא לטהור.

לפי מה שאתה אומר קשה להאמין שנצא מהמצב הזה, העם לא יתעורר אם לא יעירו אותו. העם בכלל לא מודע לכך שיש אופציה אחרת...

וגם אם העם היה מודע לאפשרות של הנהגה ברוח התורה, אתה חושב שהוא היה מסכים ?
תקרא את התגובות ב YNET איזה בורות וכמה סטיגמות.
מה הפלא ?
אחרי כל חילול ה' ש"ההנהגה התורנית" בימינו עשתה...

תוקן על ידי - הבאבא_תור - 15/10/2004 9:34:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2004 09:17 לינק ישיר 

באבא,
אילולא חשבתי שזה יעודד אותך, הייתי אומרת שאני אופטימית מאוד לגבי סיכויי ההצלחה של דרכך (כלומר - אפס).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שאלות בנוגע לסנהדרין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.