| נשלח ב-31/8/2004 04:47 |
|
| |
מוקדש לעורבא אשר פרח לו לשקוע בעולמות המוסר והתשובה.
--------------------
שאל ההוא טייעא שאלה לרבי,
והקשיב לו.
------------------------
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2004 08:44 |
|
| |
מדי זכרי את ידידנו העורב אשר פרח לפני שקלו המים, עיני יורדה פלגי מים, ועל כן המים אינם כלים, ואי אפשר לי לשלח את היונה.
והנה שמעתי בת קול מנהמת כיונה, ואומרת: 'יונה, מה לך נרדם. קום קרא לאלוקיך, ויתד תהיה לך על אזנך'.
על כן, לזכרו של עו"פ הפורח אשר כל רז לא אניס ליה, וכהשתתפות לידידי איש ה'תלמוד תורה' דקעלם, וגם שלא להשאיר הגליון (או מה שעוד נשאר ממנו) חלק, אכתוב כאן איזה גרגירים ששלחתי לרבנו באישי. ויהיו הדברים נר לנשמותינו היתומות.
דהנה יש לחקור האם מש"כ רבנו 'לא מצאתי לגוף טוב' כוונתו היא שאין כלל משהו שהוא טוב לגוף. ונלענ"ד דזה אינו, שהרי הכתוב צווח ואומר להדיא ששתיקה טובה לגוף, ודוחק לומר דאישתמיט לרבנו כתוב מפורש.
על כן צ"ל שכוונת רבנו היא לומר בדיוק כדברי הפסוק הנ"ל, אולם את המילה 'שתיקה' הוא פשוט שותק ולא אומר.
אלא שעל זה הוה קשיא לי, פשיטא? אם כן, הרי הוא חוזר על הפסוק עצמו, ומה חידוש יש כאן? ויש לדון מצד יציאת יד"ח שמו"ת בפסוק זה, ואכ"מ.
ותי' לי רבנו שכוונתו בכלל היתה אחרת: 'לא מצאתי, לגוף טוב', ונסתלק לו לגנזי תחתונים (נ"א: עליונים). כלומר לא למצוא הוא טוב לגוף.
אולם לי הק' צ"ע, שהרי גם זה בסתירה להך פסוק, דמפורש שם שלמצוא שתיקה הוא טוב לגוף, וצל"ע בדברי רבנו. ובחשוון, עת יתנוססו על ההרים רגלי מבשר, יבוא תשבי ויבאר לנו את דבריו הק'.
הכו"ח בדמע,
תלמידו המתאבק בעפר שתחת רגליו
מיכי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2004 09:01 |
|
| |
ולא מצאתי לגוף טוב, משתיקה"/ "עולת ראיה" - על הסדור/רבי אברהם יצחק הכהן קוק.
"כי אעפ"י שכוח המחשבה הוא עיקר האדם, מכל מקוםמצד הגוף לשלמותו דיבור בשרי ועל ידו ישתלם הבשר בסגולת השכליות.
"אף על פי שכל ימיי גדלתי בין החכמים, שעיקר חיותם הוא כוח השכל ואור המחשבה, לא מצאתי לגוף, מצד שהוא גוף דבר טוב יוצא מן השתיקה, כי המחשבה לבדה אינה פועלת להשלים את הגוף למעלה נצחית, אלא הדיבור. אמנם לא יתכן שבדברים לבדם ימלא הגוף חפץ שלמותו, כי לא המדרש עיקר אלא המעשה. ועוד שבאמת הכל תלוי בשלמות שע"י כלי המעשה של הגוף..."
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2004 07:48 |
|
| |
רבנו מדברנא דאומתיא.
זה הרי פשוט בתכלית.
לא מצאתי. לגוף טוב משתיקה.
כלומר שלא מצאתי הוא יותר טוב לגוף ממה ששתיקה טובה לגוף.
ומתבאר כמין חומר דכו"ע מודי דשתקה טובה לגוף אולם הלא מצאתי טוב יותר. והרי שניהם במשמע מכיון שאין יותר מאלו.
[ קעלעמר אינו שייך לת"ת של הסבא]
------------------------
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2004 10:41 |
|
| |
רבנו, אחי ורעי,
מה מאד נתפעמתי למקרא דבריו. הן אך רוח הקודש התנוססה בהם.
אלא דאכתי קשיא לי בדבריך הק'. הרי גם לפירושך ישנה סתירה להך מימרא, שהרי לא מצאו לגוף טוב משתיקה.
אמנם יש ליישב שהדרש יכול לסתור את הפשט. אלא שאם זהו מה שרצית לומר, אז כל הצורך בדיון לא מתחיל.
ובעניין הת"ת, לא חשדתי במר. מסתמא מר מגיע מהת"ת של ההיא סבתא (ראה אשכול קימה בפני נשים זקנות).
ולסיום (במקום אם אשכחך...) לא אמנע מהביא עוד גרגיר, לזכרו של רבנו:
שב ההוא טייעא ואמר: מהי דרך טובה שיבור לו?
וענה: האדם.
ותפארת היא לעושיה ותפארת לו מן האדם. ונאים הדברים לרבנו, שתנוח נפשו בגנזי תחתונים הנ"ל.
מדברנא דאומתיה (ולא דאומתיא),
(_) מקום החותם
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2004 23:50 |
|
| |
הדר אמר:
יותר משהעגל רוצה להניק
הפרה רוצה לינק
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2004 00:57 |
|
| |
אם יאמר לך אדם
"היכן אלוקיך?"
אמור לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2004 02:13 |
|
| |
ברוך השב אל קינו.
[הנה יש חדש תחת השמש!]
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2004 14:26 |
|
| |
מיימוני[אכן,יפה כחך] וקעלמער,ראות פניכם פיללתי!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2004 14:30 |
|
| |
כיוון שעבר אדם עבירה
ושנה בה
נעשית,לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2004 14:43 |
|
| |
עורבא
על האחרון רואים שחזרת בכוחות מחודשים. כנראה שיש משהו במחוזות שמהם שבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2004 02:19 |
|
| |
מיכי יקר.משל למה הדבר דומה?לאדם שעזב את ביתו ופירש לים,לשנה אחרת שב לביתו,ומצא עצמו בתוכו.
ואף אני מכוון לסיים כנגד סיומם של מברכים,
ואומר להם,
תטהרו.
|
|
|
|
|