| נשלח ב-19/8/2004 13:09 |
|
| |
לודוויג,
מסגנון ותוכן דבריך מסתמן בבירור כי לא הבנת את הנחות היסוד העומדות בבסיס טענתו של מסתברא.
מסתברא מייצג עמדה נפוצה (שאם כי לא זכיתי להבינה לעומקה) בדבר גבולות השיח התיאולוגי - הציבורי. עמדה זאת משקפת טיעונים מהותיים לגופו של ענין השוללים את חלק מהעמדות\גישות המובעות בפורום זה בנושאים הנידונים בו לצד טיעוני מטא המתייחסים למתודת הדיון.
לדידו של מסתברא, השיח המתקיים בפורום זה משקף מגמה שיש בה סכנה חינוכית ליהדות כפי שזאת נתפסת בעיניו.
ניתן לחלוק עקרונית על תפיסת היהדות של מסתברא או להסכים בקוים כללים עמה אך לחלוק על מידת הסכנה (לעומת התועלת) הנובעת מהשיח הרווח בפורום זה.
יש מקום רב לדון בעמדתו של מסתברא לחיוב ולשלילה, אך הטחות מתלהמות בדבר הבעלות על היהדות, על מספרם הכמותי של מייצגי גישה זו, על טפילותם, והבעת עמדה שיפוטית על האסתטיות של הסמלים החברתים של חוגו של מסתברא, אינה קשורה אף בעקיפין לטיעוניו של מסתברא ומשקפת שיח השונה מתרבות הדיון המאפיין את הפורום.
ממעמקי הפרימיטיביות שלי אני מציע שתבקש ממנו ומכולנו סליחה.
וכאשר יהיו לך הערות לגופו של ענין אזי נקראם ונגיב בשמחה.
(וכהערת אגב מי אמר לך שמסתברא אינו מתלבש כבנקאי השקעות יאפי, קצין בסיירת מובחרת, ומשלם 4 מיליון דולר מיסים לשנה? האם ראית אותו? - ואולי תוסיף לקינוח טיעון בדבר הפרימיטיביות הגסטרונומית המאפיינת את התפריט המזרח אירופי),
תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 19/08/2004 13:13:07
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2009 01:03 |
|
| |
המביט_אל: האם זקני הפורום חזרו בתשובה ?
לאחרונה נעלמו מהנוף של הפורום כמה וכמה דמויות שהילכו בו בעבר.. הם היו מעמודי התווך של ה"דעת תיירה" של הפורום וכן מעמודי התווך של הכתיבה והמשקיענות של בפורום.
אין אני בא להלין שפעם היה פה משהו והיום חסר, כי זה דרכו של עולם, שהרחוק נראה יותר זוהר.
אולם מקננן בי חשש שמא כמה ממשתתפי ואפילו ממאורי הפורום שינו את דעתם וכבר אינם תומכים נלהבים של עצכ"ח, מי מטעמים אידאולוגיים ומי מטעמים פרקטיים.. לדעתי שאלה זו חובה עליה להתבהר וכמו שהם לימדונו אז באדיקות על דעותיהם, חובה עליהם ללמדנו את אשר שינו או התפכחו.. וכמו שקיבלו שכר על הדרישה כך יקבלו שכר על הפרישה.
בעלבעמיו:
תוהה על הראשונות?
אפיקבנגב:
בשביל להתפכח (ולהתפקח) צריך ללמוד. מאחר שמטרת הפורום היא למידה- לא ברור לי איך נטישתו קשורה להתפכחות.
דער_לץ:
אפיק, דומה שאתה מיתמם. האמנם כל מי שרוצה ללמוד עושה זאת רק דרך הפורום הלז? ואולי להיפך, כשאדם לומד ברצינות במקום אחר, הוא מגלה שהפורום הלז הוא לא מקום כל כך טוב ללמוד בו? בהיותי בנגב הרחוק פגשתי כמדומני אדם אחד שחושב כך, אולי יש שותפים לדעתו?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2009 01:16 |
|
| |
המב"א,
זה שהנך קורא לשיבה לאי עצכחיות "חזרה בתשובה" מוכיח שאין "חובה ללמד", כי המצוה היא שלא לומר דבר שאינו נשמע.
מאידך, התבדרות [מארמית - לשון הפצה] דברי עצכח בבתי מדרשות ממשיים ווירטואליים מוכיחה את איתנות דבריו, אלא שמחמת התקדמויות שונות מתבטאת ההתלהבות מעבר לכתיבה בפורום.
|
|
|
|
|