|
|
| נשלח ב-1/10/2004 16:28 |
|
| |
בתוספת לדברי הרב ד"ר הלפרין -
אחד מרבותי היה ת"ח מכובד, חרדי-ליטאי אשר נועץ בגדולי התורה (לרבות כאלו שלימים הסתייגו מהרב גורן) בכל עניין, ואשר אחז בתפקיד בכיר ברבנות הצבאית עוד מימי הרב גורן.
מלבד ההערצה הרבה שהייתה לו לרב גורן (שלדבריו היה מסיים שס כל שנה, כאשר עיקר הלימוד התבצע בנסיעות מבסיס צבאי לבסיס אחר), הרי שבאמצעותו ובאמצעות שליחים נוספים, היה קשר רציף בין הרבנות הצבאית לגדולי התורה החרדיים שסמכו את ידיהם על הפתרונות של הרב גורן.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2004 21:47 |
|
| |
אם כך דרכם של הפוסקים החרדים של היום שונה מזו של הפוסקים מתקופת הרב גורן, שהרי אלה של ימינו דרשו עבור חיילי הנח"ל החרדי יחידות נפרדות שבהן כשרות גלאט. מפעלו של הרב גורן היה מכוון לכך שחייל שומר מצוות יוכל לשרת בכל יחידה.
לתוכחה של ד"ר הלפרין יש מקום ואני מצר על כך שלא בדקתי כראוי את הקשרים בין הרב גורן לחרדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2005 22:22 |
|
| |
אראל,
חבר חילוני הציע לי פעם (כהלצה) - קח סגירת הקניונים בשבת ותן נישואין וגרושין אזרחיים. הגענו שנינו למסקנה שמאוחר מדי ואי אפשר להפסיק את המסחר הקמעונאי בשבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2005 11:59 |
|
| |
אני לא יודע אם אפשר להפסיק או אי אפשר, אבל דבר אחד בטוח - חייבים לעזור לבעלי-עסקים ששובתים בשבת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2005 12:36 |
|
| |
אבהו,
אני גם אומר לך כדרך הלצה לחילונים או לדתיים/ה'ציונים', קח את אמונת "אתחלתא דגאולה" - קח את כל 'שוויצריה הקטנה' שסיפחתם אלינו וטיפחתם על כורחנו מרב רצונכם לעשות ל'יהדות' טוב, על כל ארמונותיה והיכליה, ותעזור לנו לקיים 'שמירת שבת כהילכתה', שמיטה לה'. פעם בשבע שנים, אולי אז משיח יואיל בטובו לצלצל אלינו, לשאול בשלומינו.
ויונח זולתו בלא ספק – רמב"ם
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2005 12:55 |
|
| |
.
... והמדרון הפוליטי, חלקלק מכולם.
(מ' חייו ומשנתו. שם.)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2005 13:01 |
|
| |
מואדיב,
יכול להיות שהמסר בהודעתי לא הובן כהלכה?
הדרישה לקיים פעם בשבע שנים שמיטה היא מדרון פוליטי? כל עוד הנימוק לביטול השמיטה הוא "ממון" אין לה שום הצדקה.
ואין בדעתי להוסיף על הדברים יותר.
ויונח זולתו בלא ספק – רמב"ם
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2005 13:45 |
|
| |
.
"אני גם אומר לך כדרך הלצה לחילונים או לדתיים/ה'ציונים', קח את אמונת "אתחלתא דגאולה" - קח את כל 'שוויצריה הקטנה' שסיפחתם אלינו וטיפחתם על כורחנו מרב רצונכם לעשות ל'יהדות' טוב, על כל ארמונותיה והיכליה... "
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2005 14:58 |
|
| |
מואדיב,
בזמן האחרון אפרופו דירדור, אתה נוקט בשיטה מוזרה, שמת לב?
מה רצית לומר בהדגשתך בהודעה האחרונה? לי ידוע היטב מה כתבתי, ואין פה שום רמז לפוליטיקה.
אני טוענת שביטול 'שמיטה' מטעמי 'ממון' אינם עילה בשום אופן לביטול השמיטה, רק מנימוק פיקוח נפש יכולה להתבטל מצווה.
זהו! נדמה לי שבזה שאתה מצביע על מדרון חלקלק, אתה זה שיוצר אותו בעוד שהוא איננו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2005 15:10 |
|
| |
.
ריב, אבקש את סליחתך על כי טעיתי לחשוב כי כאשר את כותבת אודות/נגד "אתחלתא דגאולה", בעצם את מתכוונת לצאת חוצץ כנגד היתר המכירה של שנת השמיטה.
שוב, סליחה ומחילה על כי חשדתי בך לשוא.
ובשולי הדברים, אם חמס את זועקת נגד היתר המכירה בשמיטה, שמא תצרפי גם זעקה כנגד הפרוזבול והיתר העסקה לחבילה דנן?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2005 15:21 |
|
| |
מואדיב יקירי,
כנראה שפיספסת את האשכול שלי על ה'פיקציה' שם הגנתי כביכול על 'יציאתו' של הר"ן כנגד הפרוזבול.
אין לי התנאים כדי לחפש אותו כרגע, אם לא תמצא הודיעני, ואני אעשה זאת עברוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2005 14:19 |
|
| |
היה על הנושא דיון לפני 4-5 שנים בפורום אחר
i-o-l ז"ל
ושמה עלו על הפרק שאלות קשות נגד הרבנים /או הציבור התורני שאין להם את האומץ להתמודד אם שאלות שהטכנולוגיה ושינוי הידע האנושי מציבים לפני מערכת הערכים התורנית
לצערנו הרבנים רובם חניכי האסכולה שנלחמה הרפורמים/נאולוגים/משכילים/ ושאר פורצי גדר והתוצאה היא חשדנות מירבית וחוסר רצון להתמודד אם השינוים בעולם הרחב
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2007 16:29 |
|
| |
ישנם הרבה דוגמאות בהם אנו רואים יהודי חרדי מקפיד על קלה וחמורה מתמזל מזלו ובס"ד מתקדם לעבר הצמרת כלכלית ע"י עסקיו שמצליחים ועושים פרי, ואז מתחילים "לצוץ" הבעיות .. רק היום פורסם על ר' שלום פישר מקבוצת ברונפמן שמוכר את חלקו בריבוע הכחול עקב בעיות חילול שבת http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2121627
מי שלא יודע - ר' שלום פישר הרויח את הונו בעשר אצבעותיו ובנקיות כפיים, והגיע לצמרת הכלכלית בארץ, ואילו כיום הוא צריך לעזוב את משרתו בריבוע הכחול (אם כי כמובן אם הוא בעל מניות יקבל תמורה כספית ראויה).
זוכרים גם את לב לבייב יוזם קניון ברמת אביב ומודיע שהקניון לא יפעל בשבת והסערה התיקשורתית שהוא גרם (אם כי הוא ניצח בסוף).
יש גם הבעיות האישיות - למשל לחיצת ידי אשה שכיום רוב שומרי המצוות מקפידים על זה למרות שזה גורם לא פעם למבוכה ...
גם בצמרת הפוליטית זה אותו דבר, ראו את אורי לופליאנסקי מנסה ללכת בין הטיפות, יזם בית קברות מיוחד לחילונים בירושלים עיר הקודש, ומאידך גיסא משניא עליו כמה חילונים בהתנגדותו העקרונית למצעד הגאוה, מספיד את טדי קולק - ראו לינק מצורף שגורם עליו ביקורת מאנשים חרדים http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2121671
ויש עוד המון דוגמאות (אני לא "לינק זעצער" ואין לי את הזמן למצוא לינקים של אשכולות בח"ח על כל מיני סיפורים של אנשי צמרת חרדים והבעיות שלהם).
השאלה היא, האם זה אומר שחרדי לא יוכל לעולם להגיע באמת לצמרת של מדינת ישראל או ארה"ב? לא יוכל להיות מנכ"ל ענקית התרופות טבע בגלל עניני שבת ריבית ואג"ח וכ"ו ? חרדי שיהיה נשיא מדינת ארה"ב יוכל שלא לברך את החגאות שלהם? האם יוכל שלא לחלל שבת בכלל?.
יהיו שיאמרו שזה אותו נסיון היה גם ליהודים המהגרים הראשונים באמריקה שאולצו לחלל שבת כדי לחיות ולקבל פרנסה, שכידוע לא כולם עמדו בנסיון הזה, כלומר - אתה רוצה להישאר יהודי שלם אל תשקיע להתקדם למעלה בצמרת לא תוכל לשמור את התורה.
מאידך גיסא - יהיו שיאמרו אדרבא, ששומרי תורה ישלטו בצמרת ואז יוכלו לסלול את הכביש ולהתאים את החוקים והכללים ששומר תורה יוכל להתקדם בצמרת הכללכלית והפוליטית בלי אבני נגף (ראו כמשל החוק הידוע בדיני עבודה שאסור להפלות עובד לרעה בשל היותו שומר שבת, וכן חיוב על המעביד להפסיק את העבודה בגלל תפילת מנחה וכדומה - חוקים שנחקקו לא לפני הרבה שנים במדינת ישראל).
 |
|
|
|
|
|