|
|
| נשלח ב-18/2/2010 12:19 |
|
| |
חבל באמת שאין משמרת הצניעות,
הם היו מטפלים בשקט בלי לפגוע במקורבים שלו ומשפחתו ובכלל הציבור,
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 12:37 |
|
| |
מואדיב
קראתי ושוב קראתי, ונדמה לי שאתה הוא זה שלא מביו את עיקר דברי,
נניח לשם דיון-( אני לא מסכים לשום דבר עד שלא הוכח מעל לכל ספק) שהכל אמת ויציב ונכון וקיים, כל מילה נאמרה בכאב גדול,( ראיתי את הרב שפירא אתמול בטלויזיה, כאב לא ראיתי שם חוץ מזעם וכעס על איומים)
לעומת הרב סתיו שהיה כאוב.
הכל אמת- אז צריכים לדאוג שהטלויזיה והעתונות יפרסמו את זה ? זו דרכה של תורה? כך התורה מלמדת להעניש? האם תפקידם של הרבנים המכובדים להעניש? האם הם גם התליינים?
אני כנראה מכיר את המקרה שעליו דיבר הרב ליכטנשטיין על הקידושין, אז מה? למה אז שתקת? למה עכשיו זה הפך חשוב- לעניין את תושבי שיינקין רמת אביב גימל וקיבוצי השמו"ץ.
- אל תגידו בגת ואל תבשרוו בחוצות אשקלון פן תשמחנה בנות פלישתים פן תעלוזנה בנות ערלים. לסיכום אין לי -רק, על הפרסום הפומבי המכוון לטלוזיה ולעיתונות, שהיא מעשה אשר לא יעשה , הבן אסור לסתם אזרח רב ואפילו לא לשוטר להעניש!
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 18/02/2010 12:45:25
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 12:50 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | ...
הרב הסורר והסוטה נקרא לסדר הותרה והוזהר, והלך למקום גלות מרצונו או בכפייה, איבד את מקומו בציבור ואת מקומו אצל עצמו.
אבל דא עקא הרב הסורר המשיך במעלליו הסוטים.(הכל לפי הפרסומים, בלי להסכים או לסתור), הרב הותרה שנית
כנראה, והמשיך.
ברגע זה נפסקת סמכותם של כבוד הרבנים המכובדת, אין להם כל זכות וסמכות- להעלות את הסורר על עגלה, ולהביא אותו לגילוטינה בכיכר הבסטיליה, לקול צהלת ההמונים מסביב לערוצי הטלויזיה והעתונות.
זה לא תפקידם, את זה אסור להם היה לעשות ויהי מה, . נעשו עבירות?- פנה למשטרה, אתה רוצה להזהיר את הציבור שלך מהסוטה המסוכן הזה! הזהר- בבתי כנסת בישיבות,
זה היה מתפרסם ממילא, נכון- אבל לא ידיך מוסמכות לשפוך את הדם הזה.
נבלה נעשתה בישראל- ולא רק על ידי יחיד.
...
הכל אמת- אז צריכים לדאוג שהטלויזיה והעתונות יפרסמו את זה ? זו דרכה של תורה? כך התורה מלמדת להעניש? האם תפקידם של הרבנים המכובדים להעניש? האם הם גם התליינים?
...
לסיכום אין לי -רק, על הפרסום הפומבי המכוון לטלוזיה ולעיתונות, שהיא מעשה אשר לא יעשה , ... הבן אסור לסתם אזרח רב ואפילו לא לשוטר להעניש!
|
|
חוששני שלא הבהרתי את עצמי היטב, ואולי לכן לא ענית לי:
מה לדעתך היה עליהם לעשות?
אתה באמת חושב שניתן היה להזהיר את הציבור בלי פניה המונית דרך אמצעי התקשורת? באמצעות לחישת שמועות בבתי הכנסת? אולי באמצעות תליית פשקווילים?
הרב אילון - לפי כל המידע - הותרה והוזהר כמה פעמים - אך לא שב. פניה למשטרה לא היתה מועילה - הרי כל הטיפול של רבני פורום תקנה החל לאחר שהובהר להם על ידי הגורמים המקצועיים - כולל היועץ המשפטי - כי המשטרה לא יכולה לטפל בעניין.
אז מה אתה מציע, להזהיר בבתי הכנסת ובישיבות? כמה זמן יחלוף, לדעתך, בין ההזהרה בבתי הכנסת ובישיבות, לבין התחלת העיסוק של התקשורת בעניין? ואז - ככיבוי שריפה - רק אז יאלצו רבני הפורום להוציא הודעה מסודרת, כדי למזער את הנזק ואת הטענות על כיבוס הלכלוך בחדרי חדרים?
אתה חס על הרב ועל בנ משפחתו, ואני מזדהה עמך. אבל לו לא היו מפרסמים, האם היו יכולים לרחוץ בנקיון כפיהם במקרים הבאים, ולומר ביושר כי ידינו לא שפכו את הדם?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 12:54 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | כדי למזער את הנזק ואת הטענות על כיבוס הלכלוך בחדרי חדרים? |
|
צדיק: זה נראה לך סיבה טובה לפגוע בכל יהודי בעולם ?????
אני לא מכיר בתים שמכונת הכביסה עומדת בסלון,
תוקן על ידי maxmen ב- 18/02/2010 13:04:29
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 13:24 |
|
| |
ומי זו אסתי שאמרה שיעור אתמול? (מוזכרת בשיחתו של הרב ליכנטנשטיין)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 13:35 |
|
| |
מואדיב
מה לדעתך היה עליהם לעשות?
אני באמת לא יודע, אני משתדל לדעת לפתור את בעיות עסקיי!
להיות רב מנהיג ומחנך צריכים גם לדעת, להיות שופט צריך לדעת ולהיות מעניש צריך סמכות. אַרְבּעִים יַכּנּוּ לֹא יֹסִיף פּן יֹסִיף לְהַכּתוֹ עַל אֵלּה מַכּה רַבּה ונקלה אָחִיךָ לְעֵינֶיךָ:
האם לדעתך יש להם סמכות להעניש? עונש כזה? אפילו ברוצח- נאמר- ברור לו מיתה יפה,
ראה בימי חיי ראיתי הרבה ישיבות, מכל הזרמים ומכל הסוגים כתלמיד זוטר ועד,
בכל הישיבות שהכרתי היו מעשי משכב זכר, בצורה זו או אחרת, על ידי התלמידים ועל ידי הרבנים והמחנכים, במה שלא היה צריך לערב את המשטרה הדבר נסגר בכתלי הישיבה או הישיבת, לא היה כדבר הזה בישראל, לא נעשתה נבלה כזו בישראל, אפילו בחוגים הסופר חרדים, נסגרו הענינים בחדרי חדרים, ומי שהיה צריך לדעת ידעה, דה האן נזיג ההחדים הרשמי שנרצח על ידי ההגנה היה הומו מוצהר,
אני חס על הרב על משפחתו על תלמידיו ומוכיריו, ובעיקר אני חס עלינו הציבור הציוני הדתי, שגם רבניהם נדבקו בשכרון הכח-המלוה בכאב- כמו היתר, שמרש/ים לעצמם לחרוץ גורלות של אנשים לחיים ולמוות,
איני רוצה להיות טרחן- אבל היתי מביא מקורות מח"זל המוקיע ואוסרת התנהגות נילוזה כזו.
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 13:42 |
|
| |
ירוחם, השארת קצת אלכהול לפורים? אתה ממש מופרך. בכל הישיבות שהכרת היו משכבי זכר על ידי הרבנים והמחנכים! ובכך אין נבלה, רק בהזמנה המשטרה יש נבלה!
אחזור שניה לנושא שפתחתי בו. מישהו כתב לי באישי: ההבדלים המרכזיים בין פורום תקנה לבין משמרת הצניעות הם שהראשונים אינם נוקטים בדרכים אלימות ובלתי חוקיות, זהותם של הפועלים ידועה ולא מדובר בעסקנים שמינו את עצמם לכך מתוך יצרים מגורים, וגם המטרות שונות לגמרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 13:50 |
|
| |
.
ירוחם, אנא פרט לי את שמות הישיבות בהן למדת. אני רוצה לוודא שמי מבני לא ילמד באף אחת מהן.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 13:59 |
|
| |
למואדיב
קבל אייקון ירוק. (משום מה אין יותר אפשרויות לשלוח אייקונים)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 14:03 |
|
| |
.
ירוחם, אני רק רוצה להבהיר:
אין לי ספק שמעשים אשר לא ייעשו, יכולים לקרות במקומות בהם אין זו אשמת ראש הישיבה.
אבל במקומות בהם הטיפול במעשים אלו הוא טאטוא והשתקה - יש לי חשש כבד מפני אפשרות לחזרתם של מקרים אלו, ואף חמורים מהם. בסודם של אלו, אל תבוא נפשי.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 14:08 |
|
| |
ואמאי אסתי היא בתו של הרב ליכטנשטיין.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 14:12 |
|
| |
מקסי אתה מעדיף אקונומיקה או מכות?
מדהים איך עושים אידיאליזציה למשמרת הצניעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 14:18 |
|
| |
.
אגב, יש הכחשה גורפת לטענה שהתמונות שפורסמו על ידי משטרת דוביי הן של חברי פורום תקנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 14:21 |
|
| |
.
וגם - נשות קולך זועמות על כך שבפעולה שותפה רק אשה אחת.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 14:46 |
|
| |
[בע"ב,
כמדומני שאסתי רוזנברג היא (גם) ת"ח בפני עצמה ומשמשת כראש המדרשה לבנות במגדל עוז.]
|
|
|
|
|