בית פורומים עצור כאן חושבים

על פוליטרוקים ושומרי משמרת הקודש.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/2/2010 13:05 לינק ישיר 

תלמיד

גם "עדת עסקנים" בד"כ מורכבת מ: 1) אנשים 2) חלקם רבנים 3) מצויים בעניני העולם 4) בעלי שכל ישר 5) חלקם אנשי מקצוע רלבנטיים. הבעיה היא לא של טרמינולוגיה, שתכנה קבוצה זו בשם "עדה" וקבוצה אחרת בשם "בעלי שכל ישר" (איך מדדת את השכל הישר?), וכן, העובדה שאשה אחת היא פסיכולוגית אינה מעלה ולא מורידה.

הבעיה של הציבור החרדי היא הכפיפות לסמכות ולא לנורמות. סמכות אינה יכולה לפעול במקרים של אישיות במעמד בכיר, שכן אישיות זו עצמה היא בעלת סמכות. במקרה כזה מועילות רק הנורמות, ובציבור החרדי אין נורמות (מלבד ההלכה).

אני בכלל לא בטוח שפורום תקנה פעל כדת. המניע העיקרי שלו (בהודעתו האחרונה) היה יחסי הציבור של הפלג הד"ל, דהיינו החשש שהדברים יתגלו מפה לאוזן עד שיגיעו לזאב משחר לטרף מערוץ 2 וישחירו את פני הדתיים המדחיקים ומסתירים את פשעי רבניהם. ואילו כעת, מצטיירים הדברים אחרת לגמרי: הדתיים מגלים אחריות, מוקיעים בעצמם את החטא, גם אם מדובר ברב גדול. נאורות לשמה.

לשם תקנת הציבור די היה להעביר את הדברים מפה לאוזן (עובדה היא שכמעט ולא דלף שום תיאור של המקרים עצמם!). ואני בטוח שאם הדברים היו נחשפים ראשית בתקשורת, אזי אותם הרבנים היו נוקטים עמדה מגוננת משהו, היו אומרים (מבלי להכחיש) שזה לא ענין לתקשורת ולפרסום הודעות לציבור, שלא מדובר בעברה על החוק ובמשהו שהוא ענין למשטרה ולציבור, אלא בענין דתי פנימי של ערכי קדושה ומוסר.

האיש הפשוט היה 1) נזהר מהרב מוטי אלון 2) לא שופט אותו כמורשע מכיון שהדברים לא הוכחו ולא עומדים לחקירה ולמשפט. והרב אלון לא היה מוקע לדראון עולם שייכנס לספרי ההיסטוריה, זה שאמרו עליו בערוץ 2 זה לא אומר שום דבר, עין ערך רבים וטובים שהושמצו בתקשורת.

כאשר פורום רבנים מהמגזר הפנימי מכריז זאת קבל עם ועדה, מדובר במשפט שייכנס להיסטוריה, גם בעוד כמה דורות כשייערכו מאזנים בספרי ההיסטוריה יוזכר המקרה של אחד ממנהיגי הציבור שנתפס בקלקלתו, יחד עם יצחק מרדכי ומשה קצב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2010 13:31 לינק ישיר 

אם גבר הרב אלון (וכפי הנראה יש מקום מה להסתפק בכך), עומדות בפניו לפחות שתי דרכים לדפוק ללא רחם את הפורום הפיראטי שטיפל בעניינו:

1. להגיש תביעה על סחיטה באיומים, ולצורך העניין כלל לא משנה באיזו מידה הוא עצמו נבל. איום על אדם שיכפישו את שמו אם לא יציית לשורה של כללים, זו סחיטה לכל דבר ועניין ועד לרגע זה אינני מצליח להבין איך יועצים משפטיים נתנו ידם לפשע כזה.
2. להגיש תביעת אאוטינג על פרסום נטייתו המינית והפרת זכותו לפרטיות באופן חמור, שלא במסגרת פעולה חוקית כלשהי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2010 13:54 לינק ישיר 

אמאי

ציינת 5 מאפיינים הכוללים גם עדת עסקנים. לגבי מאפיינים 1,2 – מודה (חוששני שיש כאלו שיחלרו על 1). 3 – לא תמיד מאוד מצויים. מכיר חלק מהם. כשרון פוליטי ומניפולטיבי והכרת העולם החרדי אינו תמיד מראה על הבנה אמיתית בעולם הגדול והמנטליות שלו. (כהערה טכנית וצדדית - מטבע הדברים ככל שאדם  יותר שתול וסגור בעולם החרדי סיכוייו להיות עסקן גדלים) 4. – לא תמיד. 5. - ???? יודעים מה ההשלכות המשפטיות כדי לא "להסתבך"?????

עניין נוסף – לכאורה בחרו אנשים שאין להם הרבה אינטרס אישי ומעמדם אינו כרוך בחברותם בפורום תקנה. עסקן רגיל ניזון מהיותו עסקן וממילא מחוייב להיפר פעילות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2010 14:08 לינק ישיר 

מי מינה את חברי הפורום המכובד לתפקידם?

איזה קהל בחר בהם להיות מתקני תקנת קהל?

מי הסמיך אותם לבצע את העונש הנורא לאדם שהעיז להפר את דבריהם?

על איזה סעיף בשולחן ערוך או הרמב"ם, או שמירת הלשון, הסתמכו הרבנים?- כי הרי מכח תוארם הם פעלו!

מאיפה ההפקרות הזו שאנשים לוקחים לעצמם,  לשפוט אנשים אחרים?

אפשר להגיד על בשר חזיר שזה בשר כבש -להסביר את זה יפה. אבל הבשר  נשאר בשר חזיר, למרות הפלפול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2010 14:29 לינק ישיר 

.

לא תעמוד על דם רעך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2010 14:37 לינק ישיר 

ואהבת לרעך כמוך= אומרת הגמרא ברור לו מיתה יפה

מואדיב מכובדי- העולם הוא לא הפקר שכל אחד יקח לעצמו סמוכיות של שופט ושל תליין

יש דין ויש דיין ויש משטרה ויש שופטים בישראל, ולא כל ראש ישיבה של חמישים תלמידים  או אלף הופך ומסמיך את עצמו לשופט ותליין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2010 19:16 לינק ישיר 

התנצלות 

האשמתי את חברי תקנה כי  פעולתם היתה מנוגדת להלכה, השבת לאחר עיון ולימוד,  התברר לי כי- טעיתי, ו

מבחינה הלכתית היתה להם את כל הזכות לפעול בדרך שפעלו.

יחד אם זאת אני עדיין סבור שמבחינה אנושית נעשו  טעיות גדולות- והיה אפשר לפתור את הבעיה בצורה אחרת.

מצער  יותר, שהרבנים המכובדים לא השתמשו בנימוקים הילכתים למעשיהם,  כמתבקש מתארם,ולו רק בישיבות שבהם הסבירו את נימוקיהם לתלמידים ולת"ח, והסתפקו בנימוקים רכילותים, אשר כאמור לנימוקים הללו אין  אחיזה בהלכה

אם אכן פורסמו נימוקים הלכתים- טענותי בטלות

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2010 19:51 לינק ישיר 

.

מעשה שהיה בעיירתנו, ק"ק ואם בדרום מזרח פודלסיה.

מעשה ביהודי אחד, שבשבת זכור, לא התאפק ולגם לגימה הגונה, כאילו כבר היה בפורים.
השתכר הנעבעך, ויצא לחצרו כשהוא מתנדנד כולו. בין רגל לרגל, כמעט וכשל, ונאחז בדבר הראשון שמצאה ידו - בראשה של הפרה.

נבעתה הפרה, הורידה ראשה והרימה - והניפה את השיכור מחגורתו - כשהיא מתחילה במרוצת בהלה.
התפכח מייד השיכור מיינו - כשאתה נסחב במרוצה על ידי פרה משוגעת בקרניה - זה יותר יעיל מקפאין ומקלחת קרה. ראה את מצבו, והחל מייד מצווח בקולי קולות:

יהודים! הושיעו נא! אני רוכב על בהמה בשבת!

ואכמ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2010 19:55 לינק ישיר 

את הבדיחה הכרתי והבנתי את הקשר בעונותי לא כ"כ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2010 20:15 לינק ישיר 

.

העיקר בסיפור זה לא השליח. גם אם יש ביקורת על פעילותו של פורום תקנה, ואפילו מוצדקת, לא זה עיקר הסיפור כאן. זה גם לא עיקר הבעיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2010 20:35 לינק ישיר 

אבל ישנה בעיה, הציבור הדת"ל צריך ליזהר שלא להתחיל במדרון העסקנים חורצי דיני נפשות
זה מסוכן הרבה יותר מאשר מעשיו של הרב אלון (כפי הנראה לא עבר על ההלכה, לא פגע בנפש קטינים - רק שידר זלזול בערכי קדושה ומוסר)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2010 20:51 לינק ישיר 

בתוספת לאמאי.

אני מצפה מהשופטים והשוטרים שלי  שינהגו גם הם ובעיקר הם לפי קודים אתיים הומניים וחכמים,

אגב שאלת אותי מה  הם היו צריכים לעשות? השבת היה לי זמן גם לחשוב וגם לקרא את מה שפורסם,

מכובדי היום  יש לי כבר תשובה לשאלתך- אבל חבל -זה כבר מאוחר מאד,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 13:01 לינק ישיר 

לאור העובדה שירוחם ואמאי נמצאים בעמדת מיעוט כאן, אני חש צורך לחזקה ולומר את אשר על לבי -

לדעתי כדי להחליט על הפעולה שנעשתה על כל השלכותיה, צריך אנשים בדרגה של תנא או אמורא, זה יותר חמור מרצח.
אני לא אומר שהם טעו - אני רק אומר כי אין להם את הכח להחליט על כך.

ואם ישאל מישהו מה האלטרנטיבה, אז א' אם אין אלטרנטיבה יתכן ששוא"ת עדיף, למרות הנזק הגדול, ישנם נזקים יותר חמורים שאין אנו מונעים אותם כי הדרכים לעשות כן אינן מקובלות עלינו.
וב', כדי להמחיש את הפרופורציה בה אני רואה את הדברים, נראה לי שהיה יותר נכון להיכנס אליו הביתה באישון ליל,לחטוף אותו ולהסגירו באיזה מקום עם משפחתו, ותו לא. אלא מה שזה לא חוקי וזה לא הדרך שלנו, אבל טענה זו מבטאת את העיוות שבדבר - זה שהפעולה שנעשתה היא 'נקיה' לא נותנת לה שום גושפקנא מוסרית ו אפילו הלכתית. הבחירה צריכה להיות לפי הנזק שבדר ולא לפי כמה הדרך הזאת יפה, נקיה ואפילו לא חוקית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 13:12 לינק ישיר 

nocheiner כתב:
לאור העובדה שירוחם ואמאי נמצאים בעמדת מיעוט כאן, אני חש צורך לחזקה ולומר את אשר על לבי -

לדעתי כדי להחליט על הפעולה שנעשתה על כל השלכותיה, צריך אנשים בדרגה של תנא או אמורא, זה יותר חמור מרצח.
אני לא אומר שהם טעו - אני רק אומר כי אין להם את הכח להחליט על כך.

ואם ישאל מישהו מה האלטרנטיבה, אז א' אם אין אלטרנטיבה יתכן ששוא"ת עדיף, למרות הנזק הגדול, ישנם נזקים יותר חמורים שאין אנו מונעים אותם כי הדרכים לעשות כן אינן מקובלות עלינו.
וב', כדי להמחיש את הפרופורציה בה אני רואה את הדברים, נראה לי שהיה יותר נכון להיכנס אליו הביתה באישון ליל,לחטוף אותו ולהסגירו באיזה מקום עם משפחתו, ותו לא. אלא מה שזה לא חוקי וזה לא הדרך שלנו, אבל טענה זו מבטאת את העיוות שבדבר - זה שהפעולה שנעשתה היא 'נקיה' לא נותנת לה שום גושפקנא מוסרית ו אפילו הלכתית. הבחירה צריכה להיות לפי הנזק שבדר ולא לפי כמה הדרך הזאת יפה, נקיה ואפילו לא חוקית.

מרבה אתה שופכי דמים בישראל.

א - שוא"ת - קול דמי אחיך יזעקו אליך מן האדמה, ואתה - תחבוק את ידיך. אוי לו לדור שפרנסיו אינם מוכנים להטביל ידיהם בדם השליה.

ב - משפחתו? הנקי גם צדיק תחטוף?
אגב, להסגירו - גם מבחינה הלכתית זו סמכות של בי"ד בלבד. אין לנו כיום בי"ד שסמכותו בכך. שוב, תמצא עצמך עובר על לא תעמוד על דם רעך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 13:25 לינק ישיר 

נאךאיינר,
הדברים שאתה אומר משקפים בצורה מעוותת למדי תפיסת עולם פסיבית ואימפוטנטית ובלתי מתקבלת על הדעת, שאכן מצויה פה ושם (בעיקר בחוגים חרדיים), גם אם לא תמיד היא מנוסחת במודע ובמפורש. אנחנו לא מושלמים אז לא נעשה כלום לתיקון העולם, ורק נישא לבבנו אל כפיים אל אל בשמיים.

למזלנו ישנם בתי מדרש בעולם שבהם מחנכים אחרת: מעורבות, עשייה, תיקון. אכן, מתוך מודעות למגבלותינו, מתוך ענווה וזהירות, אך מבלי שזו תשתק את ידינו מלעשות את הטוב והישר. 

אגב, לדעתך בשביל לפרסם מעשי חטא צריך להיות 'תנא' או 'אמורא'. אני מניח שאתה מתכוון רק לאנשים במעמדו של הרב אלון, ולא לכל חוטא. האם מצאת סימוכין למשוא פנים זה בבית מדרשם של 'תנאים' ו'אמוראים'?

זאת ועוד: כיצד בכלל תיצור אבחנה כזו. האם אצל 'רב קטן'  זה יהיה אחרת, ולפי איזה סולם בדיוק תמדוד.  

תוקן על ידי במ ב- 22/02/2010 13:29:06

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על פוליטרוקים ושומרי משמרת הקודש.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.