|
|
| נשלח ב-20/8/2004 10:31 |
|
| |
chout
תתפלא לשמוע שהתופעה קיימת גם בישיבות, אך כמובן שאיני בטוח אם יש להאשים את ההפרדה בין בנים ובנות הקיימת בישיבות. שהרי תופעה זו קיימת גם בחברות מעורבות.
ייתכן שההבדל בין החברה החרדית והחילונית, שאינו במציאות אלא אם מנסים לפתור אותה, או מתעלמים ממנה עד שיבואו שני עדים כשרים לפי ההלכה שראו מעשה אסור לפי ההלכה.
בציבור החרדי קיימות עוד תופעות לא כ"כ "ישרות", אך בד"כ משתיקים את הדבר, ומסלקים את הבעיה במהירות למקום אחר.
ידוע לי על מורה בחו"ל ש"טיפל" בתלמידיו, וכשההורים התלוננו לפני הנהלת המוסד בו הוא עבד, התעלמה ההנהלה מהתלונות, (פחדו מחילול השם), כשהילדים החלו להראות סימנים, וכשההורים איימו שיתלוננו במשטרה, הוציאה ההנהלה את המורה אל מחוץ למדינה, המנהל הגיע לארץ ומצא תעסוקה עם ילדים, הוא חזר לדרכו הישנה, ונדמה לי שכרגע הוא בכלא.
תוקן על ידי - נישטאיך - 20/08/2004 10:53:36
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2004 13:11 |
|
| |
חילון בציבור הד"ל,
בעבר חקר את הנושא לעומק פרו"פ בר-לב ע"ה והוא דיבר על כ - 20% חילון בחינוך הד"ל.
ואולם, יש לזכור שנתונים כאלה ואחרים כוללים את כל מסגרות החינוך הד"ל, החל מישיבות תורניות כמו הישל"צ של מרכז הרב או שעלבים וכלה בתיכונים דתיים בפריפריות. בעוד שבראשונים אחוזי החילון נמוכים ביותר ורוב הבוגרים מנותבים לישיבות גבוהות והסדר, הרי שבאחרונים יש חילון כמעט מוחלט.
עוד נקודה שיש לזכור, היא שחלק ניכר מהמוסדות הד"ל מקבלים תלמידים רבים מבתים לא דתיים, מסורתיים, דתיים למחצה וכד', בניגוד לרוב המסדות החרדיים שהקבלה בהם סלקטיבית ביותר (ולחלקם אף לא יקבלו כל תלמיד חרדי).
מאידך,
הנקודה שאותה יש לחקור היא כמובן מידת שמירת המצוות בקרב הבוגרים של החינוך הד"ל. וכאן, מהיכרותי הפנימית, אני חושב שהמצב לא מרנין ביותר, וד"ל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2004 13:41 |
|
| |
נישטאיך:
טענו בחטים והודה לו בשעורים. כתבת, שעקב ההפרדה בין המינים, יש בעיה של הומוסקסואליות בישיבות. כשפקפקתי בנכונות הדברים הבאת לי הוכחה מאדם נשוי. והרי זה הודעה שלא ממין הטענה. לעומת זאת, החפרפרת טוענת שיש לה מידע אמין בנושא זה, ולפיכך בטלה דעתי.
החפרפרת007 כתבת:
הד"ל (מרגיש) מחוייב להלכה לא פחות מכל יהודי חרדי אחר ואינו רואה בפסקיו משום הקלה.
איני יודע אפה את חיה, אבל אי אפשר להכחיש שאצל חלקים נרחבים בצבור הדתי יש הקלה מסויימת בקיום המצוות.
כתבת עוד:
אך נוחות היא לא שם המשחק בבואך לגבש דרך וזהות.
אני חושב שכמו שמשוואה מתמטית נכונה מצטיינת ביופיה ונוחיותה, כך גם זהות ודרך חיים אם היא נכונה, היא גם יפה ונוחה להגדרה (אפילו שאפשר שהיא לא נוחה ליישום). אני בהחלט מבין שישנם כאלו שלא יסכימו אתי לתיזה הנ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2004 14:32 |
|
| |
צוטאנג
ראשית זה דבר ידוע שבמקומות שבהם ישנם גברים שחיים ביחד, כגון בפנימיות צבאיות, בתי סוהר וכדומה, אחוז המקרים של הומוסקסואליות הוא גדול מאוד, והמפורסמות אינן צריכות ראיות. כמובן שלא מדובר על אנשים שכך הוא "טבעם", אלא על אנשים שנאלצים להגיע לכך מסיבות ברורות.
שנית, על הבעייתיות הנ"ל בישיבות החרדיות למדתי דווקא לא מחוקרים חילונים, או ממטיפים דת"ל - אלא מהחרדים עצמם. זה דבר ידוע בקרב החרדים, ומסיבה זו הרבה הורים מעדיפים לבחור בישיבה פחות "יוקרתית" אבל יותר קרובה לבית, שבה הילד יכול לישון אצל ההורים, מאשר בישיבה יותר יוקרתית שבה הילד יאלץ לישון בפנימיה. הבעיה קיימת ואנשים בהחלט מודעים לה, כמובן שלא מדובר על נושא שדנים בו בפרהסיה, אבל לא ניתן להתעלם ממנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2004 15:51 |
|
| |
ואני יודע בוודאות גמורה ולא מפי שמועה (אלא דברים ידועים בישיבה וההנהלה מתמודדת עם זה בכל יום ויום וד"ל) על כמה ישיבות חסידיות מפורסמות וסגורות מאד מפני כל ידע נשי שמקרי המשכב זכר הם שם כמעט ארבעים אחוז או יותר!
והרבה אברכים זהב עם משקפי פלסטיק עם חזות קדושה משחקים בתינוקת והדברים ידועים וד"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2004 15:57 |
|
| |
האשכול הוביל לנושא שאני סבור שאין ראוי לעסוק בו.
לפיכך, אני מוחק את ההודעות הקודמות.
כמובן, הן לא הלכו לאיבוד. ניתן לפנות בתיבה האישית או כאן ולהצדיק את ההתייחסות לנושא מהטעמים המקובלים בפורום - ונחזיר את המחוק.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2004 17:01 |
|
| |
ושוב צינזור!!!!
למה????
הרי המשתתפים באשכול, שהם חברי הפורום, חשבו לנכון לדבר על הנושאים האלה. וכולם (אוקיי, אולי חוץ ממני) אנשים הוגנים, טובים ובריאים.
זה מייאש אותי, משטרת החשיבה של הפורום הזה.
אני מתחיל לחשוב, שאחד שקיבל חינוך מסויים אינו מסוגל ליפטר ממנה.
אני רוצה להגיד בבירור. שצינזור הוא מדכא. שיטה זאת שמקובלת בציבור החרדי, צריכה להיות מוקצה מחמס מיאוס בפורום הזה.
כל עוד שההודעות לא נוגדות ישירות תקנון הפורום, אין שום טעם לצנזר. אחרת, אין שום הבדל בין הפורום הזה, לבין העדה או האמונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2004 22:47 |
|
| |
הכותרת של האשכול מלמדת על תוכנו.
פתיחות וסגירות.
את האשכול הזה צריכים לסגור מיד - במקרה הטוב - או למוחקו לגמרי. אוסף של גיבובים והשמצות חסרות בסיס. יותר ממה שרצה ללמד על חב"ד, לימד פותח האשכול על נמיכות ושפלות רוחו.
ולך תוכיח שאין לרב אחות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2004 20:38 |
|
| |
טסיטונג
גם לי הפריעו רקידות ה'מה יפית' של הצנזורה כאן, אבל כאשר ראיתי הודעות כמו זו של המדפיס אחריך, חשבתי לעצמי שכמו בכל מקום ציבורי, צריך גם כאן לנסות לכבד קצת את כולם. לכן אני מבליג על שמצנזרים אותי כל שני ושלישי.
מיכיברם
על הדרך השלישית! אני חושב אבל שה'שלישית' נותן לה 'רק' מקום שלישי. היא לא רק ראשונה ועליונה אלא מאיכות עליונה ולכן הייתי קורא לה הדרך המאוזנת.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2004 20:43 |
|
| |
תוקן על ידי - עצכח - 21/08/2004 21:41:27
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2004 00:16 |
|
| |
צ'וטנג, בוגי, רב צעיר וכולם
קודם כל - התנצלות. כפי שהעירו לי גם בתיבה האישית, טרחו והתאמצו וכתבו. ואני - כן, אני, רק אני - הלכתי ומחקתי.
אבל זה לא נבע מתוך אי התחשבות במאמציהם של הכותבים. ולכן אני מבקש סליחה על זה.
מצד שני -
כולכם כבר יודעים למה נועד הפורום. הנושא שהאשכול התגלגל לעומתו נראה לי נושא פסול לדיון, פרט למספר תנאים יוצאי דופן שלא התקיימו כאן.
יתכן שאפשר לראות במה שנכתב כאן דיון על הסוציולוגיה של החברה החרדית, ואולי מול החברה הדתית לאומית, אך זה יותר נראה לי כהבעת דעות, מבוססות או לא, על שכיחות התופעה שנזכרה כאן.
למעשה, הסגנון הזכיר לי פורומים אחרים... ולא לטובה.
לפיכך, זה, תסלחו לי, לא נושא שמתאים לפורום שלנו, אפילו לא למה שאפשר לכנות "שיחת חולין של תלמידי חכמים".
(השלמתי עם דיונים על המעמד ההלכתי ועל השאלה אם זו בחירה או תכונה מהותית באשכולות אחרים, מפני שאלו היו באמת שאלות הלכתיות ומחקריות. אבל כאן?).
יש כאן עוד הבט, שאני מבקש לחשוב עליו. יש כאלו שמגיעים לפורום שלנו כדי לקבל מבט, לפעמים ראשוני, לפעמים נוסף אבל מעמיק יותר, על היהדות. בלי להגדיר מהי יהדות. אני סבור - במקרה זה: אני חושש - שכתיבה באשכול אצלנו על שכיחות התופעה הזו ועוד בישיבות תוציא שם רע ותהווה חילול ה'.
כמובן, זו דעתי, ואני מוכן לשמוע דעות אחרות. אולי אני טועה. אולי עלי לחזור בי.
אך בינתים נהגתי לפי מה שנראה נכון בעיני.
(אם יהיה צריך, תמיד אפשר להחזיר הודעות מחוקות).
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
 |
|
|
|
|
|