|
|
| נשלח ב-8/12/2005 08:27 |
|
| |
שוטנג,
ברור שלא חרדי, כי הרי לחרדי יש גישמאק בכל המצוות משא"כ מזרוחניק וד"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2005 08:30 |
|
| |
אריק
בכלל זה ידוע שחרדים לא חוזרים בשאלה כי מי שחוזר בשאלה לא היה אף פעם חרדי באמת
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2005 08:36 |
|
| |
בדידי (המיזרוחניק ל"ע) הווה עובדה.
אמר לי חבר חרדי שאצלכם יש בעיות סמים אבל אצלנו אין.
שאלתי אותו: היתכן?
וענה לי שמי שמשתמש בסמים אינו חרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2005 14:00 |
|
| |
שוטנג,
החבר גדל כמוני בעולם הד"לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2005 18:52 |
|
| |
אבהו:
תקן אותי אם אני טועה. אבל אני מתרשם שעזיבת הדת לא במרד אלא פשוט מחסרון ענין היא תופעה שכיחה בציבור הד"ל.
מאידך בציבור החרדי אני מתרשם שעזיבת הדת היא מעשה של מרידה או תסכול.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2005 06:15 |
|
| |
יש בזה משהו
אצלי זה היה מרידה בתסכול שיצרה בי הדת
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2005 06:59 |
|
| |
בנוסף (לפי ההתרשמות שלי) עזיבת הדת מתוך הציבור החרדי היא במקרים רבים טריקת דלת מוחלטת, בעוד שבציבור הסרוג אנשים ממשיכים לשמור על איזו זיקה, ובמקרים רבים אף חוזרים אחורה (למשל, אחרי שיש להם ילדים והם צריכים להחליט על שאלות של חינוך).
ההבדלים הללו נעוצים לדעתי בתפיסה השונה של משמעות הדת בשתי החברות (בהכללה): אם אצל החרדים הדת נתפסת כ'סל' דרישות שתמורתן מקבלים שכר, ואצל נניח מסורתיים למיניהם (ואולי גם רפורמים) כמסורת שמוסיפה נופך לחיים - הרי שאצל הסרוגים שני האלמנטים משמשים בערבוביא כאשר אצל רבים מהם השני יותר משמעותי, מה שהופך את שיקול הנוחות לשיקול מרכזי בהחלטה להישאר דתי או לחדול מכך.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2005 08:27 |
|
| |
ואני שמעתי שאצל החרדים העזיבה היא יותר בגלל תחושת מחנק ואצל הד"לים קיימת גם נטישה אידיאולוגית (בהכללה גסה).
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2005 09:13 |
|
| |
kisarita:
האם את יכולה להרחיב בבקשה על התסכול שיצרה הדת.
ממללא:
מסכים אתך שבציבור החרדי עזיבת הדת היא בטריקת דלת, אבל לא מוחלטת. בחלק מהמקרים (אני לא יודע אחוזים) יש חזרה לדת, אחרי שטעמו מכל מה שהחילוניות מציעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2005 11:10 |
|
| |
chouteng:
אני בטוח שאתה מתכוון: "אחרי שטעמו מכל מה שהם חשבו שהחילוניות מציעה". כמה מהם חזרו לחברה החרדית אחרי שעשו תואר או שנים או שלושה באוניברסיטה למשל?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2005 11:49 |
|
| |
רב_ניק:
התכוונתי אחרי שטעמו מכל מה שהחילוניות מציעה והחיים הדתיים מונע. גם חרדי יכול לעשות תואר שלישי.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2005 12:05 |
|
| |
כן, אבל חרדי שעושה תואר שלישי, כבר לא מסוגל לחיות בגטו החברה החרדית. הוא חזק דיו להישאר חרדי גם אם הוא חי בחברה חילונית פרורליסטית.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2005 12:24 |
|
| |
בטח שחרדי יכול לעשות תואר שלישי יש המון כאלה ממלאים את כל המסדרונות בכל האוניברסיטאות. זה כל-כך לא רציני להגיד שמישהו טעם מכל מה שהחילונות מציעה ולהתכוון לסמים וסקס חופשי ונסיעה לים בשבת. זאת לא החילונות זה מה שחרדים חושבים שזה חילונות וככה גם חרדים לשעבר או כאלה שהם בתהליך של להיות לשעבר. מהניסיון שלי אלה שטעמו ממה שהחילונות באמת מציעה: חופש מחשבה ואמונה וחרות ממה יגידו השכנים ומאיך אחותי תמצא שידוך, לא חוזרים להיות חרדים ואם הם רוצים להמשיך לקיים מצוות הם יהפכו להיות מיזרוחניקים או מסורתיים וצריך להדגיש שגם אלה ירגישו בדרך כלל יותר טוב בסביבה חילונית פתוחה מאשר בבני ברק.
תוקן על ידי - רב_ניק - 11/12/2005 12:23:52
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2005 12:53 |
|
| |
שוטנג,
בסביבתי יש כמה וכמה שיצאו, אבל רק עם בודדים ביררתי את הסיבות. הביטוי "חוסר עניין" אינו מתאר נכון את מצבם. הם לא מצאו טעם בקיום המצוות כי הנחות היסוד כבר אינן מקובלות עליהם. חלק מהם הפכו לחילוניים להכעיס ואחרים מחזיקים בדעה שגם כך הם יהודים טובים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2005 16:45 |
|
| |
האשכול עוסק הרבה בחוזרים בשאלה
למה זה כל כך חשוב?
|
|
|