בית פורומים עצור כאן חושבים

החוזרים בשאלה ומניעיהם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/9/2004 09:42 לינק ישיר 

בןציון:
א. מימוש אידיאל מקהה את המשיכה שלו. גם התקציבים של המדינה הציונית עושים את שלהם, וגם הגבהת החומות.
ב. אני לא בטוח, אבל המחנק הכלכלי מחד והעובדה שכופים על כולם להיות בחורי ישיבה, מה שלא מתאים לכולם עלול לגבות מחיר. אני מקווה שלא.
ג. לא בהכרח, אם כי כל צד אוהב להתפאר באלו שמשך לצידו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2004 15:30 לינק ישיר 

כתבה במקור ראשון על יוצאים בשאלה חרידים.

יש שם טענה ש90 אחוז מהחרידים חיים ללא אמונה.
http://www.makorrishon.co.il/article.php?id=2298

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2004 16:12 לינק ישיר 

אריק
כולל שידוכים אבל אכן מדובר במיעוט.[ואלה שנולדו אחרי החזרה וד"ל]

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2004 22:22 לינק ישיר 

לשם שינוי אשאל את לשםשינוי למה לבו עלי? אני לא מבינה אם לבו יהיה עלי הרי אהיה חלילה טריפה!
ואתם הרי באים "לתקן עולם במלכות ש-ק-י" ולא להטריף חלילה!
הסבר!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/9/2004 11:51 לינק ישיר 

ריבי היקרה,

עשיתי כמצוות הפורום הזה, עצרתי וחשבתי רבות על ההודעה הקודמת שלך ולבושתי אני מודה - לא ירדתי לסוף דעתך.הנה ציטוט חלקי מהדברים שכתבת:

בלי הרבה דברת המניעים של אלו שחזרו בשאלה מובנים היטב אם אין שורשים חזקים ומסגרת ששומרת וכיש רחוב מתירני כל כך וכשהנקבות היום הולכות בצורה מזעזעת אז מה יעשה בהבן ולא יחטא למה שיחיה במסגרת לוחצת עם גמ' שאינו מבין כלל ולא מדברת אל לבו וחברה שכן מדרת אל לבו והסרטים הם כחולים ויש היום הרבה אפשרויות לשיחות ארוטיות תמורת תשלום סמלי של....
ויש הרבה צ'אטים ונערות לווי וכל המין היום כל כך זמין אז כשהכל מותר והגהנום סגור למעלה אז מה יחזיק בחור,
...
אין חזרה בשאלה אידיאולוגית רק סקסולוגית

הקושיה שאותה לא הצלחתי לפצח היא זו: בעולם נטול הדת יש נסיונות רבים להתמודד עם השאלות שהיהדות מתיימרת לפתור, כמו משמעות החיים, רוח וחומר, רצון חופשי וחוק הנבדל. כמו כן, אנשים לא מאמינים העמידו עד כה כמה הישגים שכנראה דרשו השקעת משאבים מעבר לחשק מיני, כמו גילוי הדי. אן. איי., ביקוע האטום, פיתוח המחשב והמצאת הרוכסן (ואינני מזלזל לרגע בעולם הדת, שזיכה גם הוא את האנושות בנכסים חשובים כדוגמת טקס החליצה, חוט העירוב, סוגיית שרויה בפסח וכיו"ב).
אם כן, למרות שקל להיווכח בקיומם של הגות ויצירה בעולם החילוני, את טוענת שהסיבה היחידה למעבר מן היהדות אל העולם הזה, היא גרוי מיני. שקלתי כמה הסברים לגישתך:

המתינות והחשיבה המעמיקה שבהודעתך, מעידים שאת חוזרת בתשובה. אם כך הדבר, האם כשהיית בעולם החילוני, המין היה כל עולמך ואת משליכה מן הזכרון הזו על הוויתם של כל חסרי הדת?

או שמא כל מה שהיכרת עד כה בדת היהודית, הוא מערכת הכללים בנושא תשמיש מיטה, כך שלדידך, מי שעוזב את הדת הזו עושה זאת בגלל התחום המיני?

ואולי לשיטתך, ההגבלות ביהדות מטריפות את המאמינים עד כדי כך, שאין הם מסוגלים לחשוב על דבר פרט למין. אם אלה פני הדברים, ברור שיציאה בשאלה, כמו כל פעולה שעושה היהודי הדתי, היא ממניעים סקסולוגיים.

לחילופין, שמא מובלעת בתיאוריה שלך ההנחה שהעולם הדתי מנוון את יכולת החשיבה של האדם ומותיר במוחו רק יצרים שמניעים את כל מעשיו?

לחילופי חילופין, אולי פשוט כתבת את דברייך בבהילות ולכן נאלצת לוותר על שלב המחשבה (למרות שמו של הפורום)? תימוכין לכך מצאתי בהעדר סימני פיסוק בהודעה שלך, אם כי ייתכן שאת נזהרת מאלה רק בגלל צדקנותך היתרה וד"ל.

אודה לך אם תאירי את עיני ואת עיניהם של קוראים נבוכים אחרים שמתביישים לבקש ממך הבהרות. אגב, האם הגישה שהצגת כאן, קרי שמעבר בין עולם הדת לעולם החול קשור רק לתסכול מיני, חלה גם עליך? כלומר, האם החלטת להתקרב לבורא עולם משום שהתובענות המינית בעולם החילוני התישה אותך?

ברשותך, ריבי אפס תשע, אסיים כאן, למרות שאני רחוק מלמצות את הנושא. הבעיה היא שדיונים אמוניים עם נשים דתיות מגרים אותי נורא וקשה לי להמשיך לכתוב, אם-את-מבינה-למה-אני-מתכוון. אני יוצא לביקור חפוז במכון עיסוי ומקווה לשוב לדיון בהקדם. שיהיה לנו גמר חתימה טובה, אם-את-מבינה-למה-אני-מתכוון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2004 14:24 לינק ישיר 

שונטנג
אם אתה מדבר על אחוזים
מה לדעתך מעיד העובדה שכל עם ישראל היו פעם שומרי תורה ומצוות והיום רובא דרובא לא.
וכי לא היה ראוי יותר לדון באופן כללי ולשאול "מה היא טיבה של דת שרק אחוז קטן מבניה מאמין בה"
או במילים יותר ברורות
did the jewish religion stand the test of time ?

אני פשוט רואה את החזרה בשאלה כהמשך המגמה מזה יותר ממאתיים שנים(השכלה) של נשירה אגרסיבית ומתמשכת
אז נכון שיש תקופות יותר ותקופות פחות אבל למעשה מתוך מליוני מליוני יהודים יש רק כמה מאות אלפים שומרי תורה
ולצערי הרב אני חושב שאילולא ריח הבדידות והריקנות הנודפת משדות החילונים היה הסחף הרבה יותר חזק
הרי ברגע שהיה "בחוץ" איזה שהוא "מצע" שנראה רציני מיד נשרו רבבות כמו ההשכלה, התנועה הציונית, ולהבדיל הקומיניזם, ועוד ועוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2004 21:58 לינק ישיר 

לכבוד העם היבוסי מאת החוי והגירגשי!

אני מצטערת שהחלטת מהר שאני בעלת תשובה וכל מודעותי היא רק מין ולא יותר!!!!
סליחה לא כך לומדים בן אדם!!

אז א' אני באה ממשפחה חרדית ביותר אם כי לא משטה שאני מלאה ביצרים מיניים תוססים כמו הרבה מעמיתי כאן שבאים לאינטרנט לדסקס בנושאים כאלו
כי מה שמציק להם זו גם כן סוג חוויה מינית.
דקויות של כאלו דברים קשה מאד ללמוד.
ב'
את מה שאני אומרת אומרת הגמ' בכל מיני מקומות!
א) עבדא בהפקרא ניחא ליה.
ב) אין אפוטרופוס לעריות!
ועוד מקומות בהם נראה שלא האמינו חז"ל במקום של עריות אפילו לחסידים גדולים כרב עמרם,
וזה הטעם שאסור להתיחד עם אשה [גם פנויה] אפילו שזה רגע קט והסיכוי לעבירה הוא זעיר ביותר
וכשעושים הרחקות בימי הטוהר תראה אלו הרחוקת עושים
אז תראה כמה שלא האמינו לנו חז"ל עד כדי הושטה בלבד ומי מדבר על נגיעה וחביוק ונישוק!
אין אמון בזה אפילו בגיל גבוה ביותר ועל זה נאמר אל תאמין בעצמך עד יום מותך
ג) הרמב"ם עצמו אומר שאין מחשבת עריות אלא במי שלבו פנוי מן החכמה.
ד) המדרש אומר שלא עבדו ישראל לעגל אלא כיד להתיר להם גילוי עריות
ה) במקום שיש גדר ערוה שם אתה מוצא קדושה
רש"י בריש פר' קדושים
אז חז"ל ידעו את הסוד שערוה זה קשה מאד וזו הסיבה שמתפקרים ואין בילתה
כי נוח לאדם חיי הפקרות.
ולא צריכים לחפש את הסיבות בבמקום אחר כשחז"ל גילו את הסיבות הפשוטות.

ולמה הדבר דומה
לאותו הרשלה שחיפש מתחת לפנס אבידה שאיבד במקום אחר אז שאלו אותו למה אתה מחפש את האבידה הרי לא שם איבדת אותו, אז הוא ענה נכון אבל שם אין אור ואי אפשר לחפש כאן יש אור!!!
ריבי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/9/2004 23:23 לינק ישיר 

דיברתי על הנושא הנ"ל עם בעלי היקר!
וביקש ממני שהוסיף עוד שתי נקודות.

א) בלשון חז"ל בעל עבירה בסתם נקרא רק מי שעושה עבירות של עריות אף עבירה אחרת לא נקראת בסתמא רק עריות,
זה אומר שעבירה העיקרית בעיני חז"ל נחשבת עריות עד שלא היו צריכים לנקוט לו שם.

דומה למחלה הידועה שזה הולך על מחלת הסרטן עד שכבר לא היו צריכים לנקוב בשמו אלא די היה לקרותו המחלה הידועה אותו דבר עון זה של עריות כל כך היה מודגש אצל חכמים עד שנמנעו לומר "עובר על עריות" אלא בעל עבירה ותו לא.

גם העון של הוצאת זרע לבטלה רח"ל נקרא בלשון חכמים העון הידוע בלי פירוטים אחרים.

גם סתם הרהורי עבירה שקשים מעבירה מבואר ברש"י בכמה מקומות שזה הולך על עריות שגורמות לבשר להיכחש [מחמת שמוציא זרע לבטלה ומפסיד את כוחו].

עריות יצרו של אדם מחמדן ולכן אין איש אפוטופוס לעריות, כי עריות זו היא התאוה שכמעט כל אדם לקוי בה אם במישרין ואם בעקיפין

וכאדם שמתעסקר עם הרבה בני נוער כאלו אומר בעלי שיחי' שכמעט בלי יוצא מן הכלל הדבר שדחף אותם החוצה היה בשביל להגשים חלומות סקס

הם יודעים עד כמה קשה לממש את כל התאות המיניות במסגרת דתית שהיא לוחצת אז הם מעדיפים לפרוש בגדול.

לא אומר שזו הסיבה היחידה אבל המניע הראשי שמביא תא בני הנוער לנשור הוא הרחוב הסוער.

אף אחד לא מחוסן מהשפעות הרחוב גם המבוגרים לא!!!

ואולי לפעמים דוקא הם הכי פגיעים!

כשאני רואה שגברים מבוגרים בני חמישים ומעלה שמשתטים למצוא נקיבה בפרוום כל כך ציבורי כשהמודעה הזו נשארת כאן כמעט לנצח.

וזה כולל את כולנו כל אחד בדרגת התאוה שלו בלי לבדוק בציציות אף אחד אלא כל אחד בציציות של עצמו, אז נמצא שהמניע הראשי שלנו לכל מיני קלקולים זה תאות המין.

אני חושבת שמיציתי את הענין בצורה מיני-מלית!

ריבי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/9/2004 05:54 לינק ישיר 

מצורף קובץ

ריבי, תודה לך ולבעלך שיחי-ה, על התשובות המאלפות. שלוש עשרה פעמים נזכרת המילה עריות בהודעות שלך, כנגד שלוש עשרה מידות הרחמים של הקב"ה. מסתמא כיוונת לרמז נפלא, שאף על פי שרבתה הפריצות בדורנו, יש עדיין בשמים די חסד כדי למחול לעם ששקע ביוון התאוות, אם רק נהין להשיב את לבבנו.

קראתי בענין את המובאות המחכימות שבהן זיכית אותי ואת שאר חברי הפורום. אין ספק שהן מחזקות את טענתך דלעיל, שיציאה בשאלה היא תהליך שקשור כולו ליצר המין. יחד עם זאת, דומני שאין להתעלם מפנים אחרים בסוגיה העומדת על הפרק שבהם לא נגעת, (ואולי בהם עסקה הנקודה השניה שביקש בעלך להוסיף ונשמטה מתשובתך). שימי לב, למשל, לנאמר בפרק ט' של עונה ה' במשפחת סימפסון, "הפיתוי האחרון של הומר". בדקה הי"ט של הפרק מופיעה השיחה הבאה, בין הומר לבין מינדי, שותפתו לעבודה:

Mindy: What's wrong?
Homer: Oh, yeah, like you don't know. We're going to have sex!
Mindy: Oh...well, we don't have to.
Homer: Yes we do! The cookie told me so.
Mindy: Well...desserts aren't always right.
Homer: But they're so sweet!

ובתרגום לעברית:
מינדי: מה על ליבך?
הומר: באמת, כאילו שאת לא יודעת. אנחנו הולכים לקיים ביאה.
מינדי: אה.. טוב, איננו חייבים בכך.
הומר: כן, חובה עלינו! העוגיה סחה לי כך.
מינדי: ובכן... קינוחים אינם תמיד צודקים.
הומר: אבל הם כה מתוקים!

ועוד מצינו בעונה ה', בפרק ה' (ספיישל ליל כל הקדושים), במערכה א', את חילופי הדברים הללו בין הפיראט שחור הזקן לבין בנדיקט ארנולד

Blackbeard: Arr, 'tis some kind of treasure map!
Arnold: You idiot! You can't read.
Blackbeard: Aye, 'tis true. My debauchery was my way of compensatin'!

שחור הזקן: ארר (קריאה אופיינית של יורדי ים), זוהי מפת אוצר כלשהי.
ארנולד: שוטה שבעולם! אינך יודע קרוא וכתוב.
שחור הזקן: אכן, כך הדבר. התמכרותי לתאוות היוותה נחמה פורתא על כך.

וזכורה כמובן קביעתו של בארט סימפסון, בפרק ב' בעונה הראשונה, "בארט הגאון", לאמור:

You're damned if you do and you're damned if you don't

כלומר, "ארור אתה אם תעשה וארור אתה אם לא תעשה", משפט שהוכח אינספור פעמים בהמשך הסידרה, ואולי יותר מכל באמירה האגבית שמשמיע המורה לצרפתית בבית הספר היסודי "ווסט ספרינגפילד", בפרק "טרילוגית הטעויות" שבעונה הי"ב:

"La grenouille mange le pamplemousse"

שמשמעו, בצרפתית, "הצפרדע אוכלת את האשכולית". ולמה הדבר דומה? לתלמיד שהטיל מטבע כדי לפתור מבחן שאליו לא התכונן, והמשיך להטיל את המטבע גם אחרי שהמבחן הסתיים. שאל אותו המורה: מה לך כאן, יושב לבד בכיתה ומטיל מטבע? ענה לו התלמיד: אני בודק את התשובות שלי.

מצפה בכליון עיניים לתשובתך. אגב, לענ"ד תיטיבי לעשות אם תפרסמי אותה בפורום "כאן חושבים שחושבים" ותביאי כאן רק קישור.

תוקן על ידי - יבוסי - 03/09/2004 6:01:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2004 08:27 לינק ישיר 

קראתי כל מילותך בשקיקה!
ואכן נאים הדברים לאומרם.

אבל שים לב למשהו מעניין, שהאיש הוא המפתה והאשה היא העוצרת.
היא היודעת להגן על כבודה בצורה מכובדת.

כל היופי שבקיום הס.....ס הוא כשהבעל והאשה מבינים ברמזים דקיקים שצריכים גם להיות אנושיים והם מקיימם את מצות בוראם לא לפרוש.

ולא רק בשביל קיום המין זה נאמר שהרי גם כשהאשה מעוברת או שהיא לא ברת בנים יכול הוא לקיים את מצותו בלי שום שאלה

[הדבר אף מותר לכתחילה לשאת אשה שאינה בת בנים אם הוא כבר קיים את המצוה].

ובכל זאת האשה אינה תובעת בפה אלא רומזת בדרכה שלה, וגם הבעל אינו רומז ורומס אלא מרצה אותה במיני שידולים וכל אחד והדרך שלו.

אבל לא קמים ואומרים בפה גס כמו שבועלים זונה ומסכמים על המחיר

כי זה עושה את הכל לבהמה.
גם הם יש להם את העונה שלהם.
ואני רואה את זה לפעמים כשהכלב תובע את כלבתו או החתול את חתולתו.

ולצערנו אני רואה שלא מיבעי שדורשים מהאשה שתהיה עזת מצח וחוצפנית שתתבע את הדבר בפה מלא ורק כך הם מגיעים כביכול לידי סיפוק התאוה.

אלא שהיום כבר סרה הבושה ושולחים תביעות גסות מעל כל האתרים איזו נקיבה מתבקשת לתרום את גופה למדעה [לידעה כנכתב בפסוק].

אגב אני לא יודעת הכן כתובת האתר שחשבת שאני צריכה להתביית עליו.
ריבי

אני מאד נהנית מהבימה המכובדת כאן באתר
שכל אחד מתייחס לדברי קודמו בשיא הדרך ארץ!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/9/2004 09:21 לינק ישיר 

ריבי,

אינני מבינה מה הקשר בין העובדה שהיצרים המיניים שייכים לחלק הנפשי המשותף לבעלי החיים ולבני האדם כאחד. החלק הגופני- הזן, שכולל את הנשימה, האכילה, מערכות העיכול, הגדילה, הרבייה וכו' –
.גם בחלקי הנפש המרגישה= החושים, ישנם הבדלים מהותיים בראיה, בשמיעה, חוש הטעם והריח, בעוד שבחוש המישוש אין כל הבדל, והוא משותף לנו ולחיות כאחד.(וזאת הסיבה שאריסטו אמר שחוש המישוש הוא חרפה לאדם)

ואם כל כך ברור לך שהעריות הן הסיבה העיקרית לחזרה בשאלה- אז אולי תסבירי לנו מה מותר האדם מן הבהמה?

ועוד, זה שאמרו חז"ל אל תאמן בעצמך עד יום מותך, הם ודאי לא התכוונו לכך שאדם יגיע לקיצוניות(*) = רב התאווה, אלא, שהם דברו על 'מעידה'.

ואחרי שהאקדמאי זעק הצילו, הקלקתי על שמך, ונזדעזתי מהזוועה, ומהפורנוגרפיה הגסה שלטעמך היא טעם החיים.

(*) ובידוע, שאדם שהגיע לקיצוניות הרמב"ם יסווג אותו כחולה נפש הזקוק לטיפול.

תוקן על ידי - איקה - 03/09/2004 9:48:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2004 10:17 לינק ישיר 

תודה על רוב המחמאות
אני לא יורדת לרמה הזו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/9/2004 10:33 לינק ישיר 

את לא יורדת לרמת הרמב"ם? הרי את הדברים לא אמרתי מדעתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2004 11:24 לינק ישיר 

תפסיקי להיות תמימה!!!
אני לא כתבתי על אנשים וחולשות של בני אדם ספסציפיים!!!!!

ואת "כל כוונתך """"הטובה"""""
"""כן""""

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/9/2004 11:28 לינק ישיר 

את קוראת למה שכתבתי תמימות? כנראה שלא הבנת מה שכתבתי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > החוזרים בשאלה ומניעיהם
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 73 74 75 לדף הבא סך הכל 75 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.