בית פורומים עצור כאן חושבים

החוזרים בשאלה ומניעיהם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/6/2009 10:02 לינק ישיר 

מה שנכון נכון, יוצא בשאלה- לא מניח תפילין של ר'ת לא מתפלל ותיקין, ולא אומר -על נהרות בבל- לפני ברכת המזון,
לא טובל במקווה אפילו לא בעש'ק, לא אומר את פרקי התפילן של היום, ורק לעיתים רחוקות לומד דף היומי, אם לזה לימוד יקרא.

נו באמת זה אדם צדיק בעל מידות.???

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2009 11:09 לינק ישיר 

בעלבעמיו:

הגלגל לא הסתובב. היוצאים בשאלה של היום גם הם מאשימים את החרדים באי מוסריות. וגם המשכילים וגם היוצאים בשאלה צודקים. אלא כמובן, ששתי קבוצות אלו נגועים בחוסר מוסריות פי כמה וכמה מהקהילה הם נטשו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2009 13:01 לינק ישיר 

צ'וטנג

כבר בשרשור על מוסריותם של יוצאים בשאלה, הועלו פקפוקים בדבר רמת ההיכרות שלך עם יוצאים בשאלה. נדמה שכעת שבת בכדי להוכיח את צדקתם של המלעיזים עליך.

אינך מודע לכך שארגון הל"ל אינו מסייע לתלמידים שלא עזבו את הישיבה (או הסמינר), או לכל הפחות עומדים לעזוב אותה.

למעשה אתה מתכחש לחלוקה העובדתית בין "שבאבניקים ל-"יוצאים בשאלה". אם אתה מסוגל להגדיר בחורים שמצהירים על אמונה באלוהים כ-"יוצאים בשאלה", לא מפתיע שאתה שופט את היוצאים בחומרה רבה כל כך.

לכן אני מציע לך לדבר מהיום על שתי קבוצות:
יוצאים בשאלה - המכונים על ידי מרבית העולם "נושרים", "שבאבניקים" וכדו'.
אנשים שהפסיקו להאמין - המכונים על ידי מרבית העולם "יוצאים בשאלה".

הקבוצה השניה ברובה הגדול אינו קשור לאורח החיים המתואר בכתבה בהארץ, אלא מדובר באנשים שפועלים מתוך בטחון בצדקת דרכם, וכפועל יוצא - מקדישים את זמנם לשירות צבאי, לימודים או עבודה.

אם אתה מודע לעובדה שאתה לא מכיר כמעט אנשים מהקבוצה השניה, כדאי מאד שתחזור לשרשור ההשמצות שלך, ותפרסם התנצלות על חוסר ההבנה שנבע מהתיוג המוטעה שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2009 16:28 לינק ישיר 

ראשית צריך לציין שיפור מה בנימוסיך.הגבת ישירות למשהו שאני כתבתי, וגם הניסוח שלך התרכך:"הרבה מהיוצאים" ולא כל היוצאים. מי יודע אולי לא אבדה תקותך.

אין לי הרבה מה להוסיף על דבריו הנכונים של  נפגע והציץ.אכן אין אלו נחשבים כיוצאים.יוצאים לא נוהגים לתפוס "מנחה מעריב" בזכרון משה ולא נוטים להתדבק במאורי הדור מסוגו של הרב גרינבוים.  (תוספת. בעיני גם גרינבוים,אם הוא לא רודף או שותף לרדיפת היוצאים,עושה עבודת קודש.לקחת שאבאב ולנסות להפוך אותם לבני אדם זו עבודת קודש.)

הקטע היחיד שהיה על היוצאים רק הראה שוב את מוסריותם של החרדים דוקא. בחורה שכשהיא סבלה מרורות מבעלה לא היה איש (למעט משפחתה)  לתמוך בה ולעזור לה.האדמו"ר הצדיק לא מדבר עם נשים ולכן לא יכל לקבל אותה. ועדת הקבלה של השכונה בה גרה רצתה לסלקה כי לא מתאים שגרושה צעירה (עדיין חרדית לכל דבר) תדור בשכונה (חי ראשי אם אני מסלף דבר או מגזים.).מי יודע מה מחשבה על גרושה צעירה יכול לעולל לאברכי המשי השקועים בפלפולה של תורה?

וכשלא נותר לה ברירה והחלה לגלות עצמאות ולפרוש אז נזכרו כל הצדקנים להופיע. וגם היא,יש להודות, למרות שהיא בחורה מקסימה, לא מהסוג החוקר והפלספני אבל עדיין נשמה יהודית שנשבתה בציפרני המוסר החרדי.

אני הגבר החילוני הרשע המרושע הקדיש  שעות רבות מחייו כדי לתמוך בה.ללא שום תמורה.סתם כי אני מתנדב בהלל-ארגון של צדיקים.  בהלל מתנדבים בעלי מקצוע ששעה שלהם שווה 500 ש"ח ועושים זאת ללא תמורה.בעצם תמורת  הגדולה בהנאות:עזרה לאנשים במצוקה.

רק רשעים כמוך מסוגלים לתקוף אנשים שגם אם תחיה אלף שנה לא תגיע לקצה קרסולם.

תוקן על ידי נאךאמלנישט ב- 01/06/2009 16:32:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2009 16:44 לינק ישיר 

נו באמת. איך אתה יכול לכנות אותו רשע? הרי הוא חרדי, מדבר כחרדי לבוש כחרדי וכותב כחרדי, הילונים- רשעים- אבל לא החרדים!!

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2009 01:05 לינק ישיר 

ירוחם,אני קצת חוזר בי מהכינוי "רשע" ולא מטעמך...אלא שאני חושש שיש כאן משהו יותר עמוק.יש דרכים רבות שבהם נוקט אדם, שהספקות והריק של הדת מאכלות את נשמתו,אחת הדרכים הלא בוגרות זו התקפה ופיתוח שנאה כלפי אלו שמצאו דרך כלשהיא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2009 09:25 לינק ישיר 

http://www.drsorotzkin.com/pdf/role_of_parents-Hebrew.pdf

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2009 12:32 לינק ישיר 

קראתי את המאמר אם כי לא בעיון די הצורך ולכן אני מבקש להתיחס לדברי בהתאם.

כותב המאמר משתמש במקורות שונים, של רבנים ופסיכולוגים, האם באמת הגישה הרבנית הקלאסית היתה כפי שעולה מהגישה הפסיכולוגית, או שיש כאן מעין מה שקראו בזמנו בפורום 'הברגה'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2009 17:46 לינק ישיר 

הבנת תהליך היציאה לפי יוצא (סלסרו) -
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=292&MessageId=129096088&r=1

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 06:32 לינק ישיר 

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1117052.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2009 07:20 לינק ישיר 

שרה אינפלד בין הדקות 37:50 ו 43:25
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=671295&pid=48&typeid=1

ביחס ללינק ספרן האחרון; מהדקה 41:50: "..  אני לא מסתכלת על עצמי כעל חילונית מובהקת... החברה החילונית היא ממש לא גן של וורדים ויש שם הרבה הרבה דברים שאני מנסה להימלט מהם גם מבחינת החינוך של הילדים... לקח לי זמן להתרגל ולקבל את זה בצורה קלילה ולא לחפש עומק תרבותי ומנות של אינטלקטואל בכל דבר הכי קטן וכן, למדתי שיש צורות ליהנות גם מהחיים בצורה קלילה בלי לחפש עומק ומשמעות כמו שאני רגילה...  אני לא שונאת דת יש בתרבות הזו הרבה דברים שאני אשמח לאמץ..."
_________

באותו נושא מפורום בח"ח -

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2703803&forum_id=771

למה זה קורה לנו? [חזרה בשאלה]

בעקבות חזרתה בשאלה של הבחורה המקסימה, רבו התמהים מדוע היא עזבה את "הדרך" ולא הסתפקה במעבר לציבור פתוח ליברלי יותר. 

להלן תגובה קלאסית בנידון: 

"בראיון היא אומרת שלא יכלה לעשות רישיון נהיגה כי יעיפו  את ילדיה ממוסדות החינוך וכן לא יכלה לפנות ללימודים גבוהים מאותה סיבה, יפה, אבל למה לעזוב את הדת?? יכלה לעזוב רק את הבעל ואת החסידות, (גם זה אולי לא ממש הכרחי כי היו מוצאים לה פתרונות)  להישאר חרדית יראה ושלימה, במסגרות אחרות חרדיות אין כ"כ פסול ברישיון נהיגה ובלימודים גבוהים, בשביל אלו צריך לעזוב את הדת?"

לדעתי התמיהה מדוע היא הפנתה עורף לדת, הינה צבועה ומתחסדת. 

הרי מה שהגדיר אותה כדתית [חרדית] אלו הגדרות בלתי דתיות בעליל, כמו איזה צבע חצאית היא לובשת, אם היא נוהגת ברכב, או שומרת על פלא' כשר ומתנזרת ממחשב טמא. 

מקומה בסולם החברתי הנורמטיבי, נמדד באיזה עיתון היא מכניסה לביתה, באלו לימודים היא לומדת, אם היא לומדת הוראה וחינוך בכדי לשמור על חצאיותיהן של בנות ישראל החסודות של הדור הבא, או שהיא לומדת קופירייטריות או מדעי המחשב. 

מקומה בחברה אף פעם לא נמדד ביראת שמים, במידות טובות,  במיצוי יכולות רוחניות או  עזרה לאחר, את מי זה  מעניין בכלל? 
את התקונעס היא שמרה? זה מה שחשוב. 

יראת שמים, מידות טובות, שמירת מצוות, אלו אולי ובקושי מילים נרדפות להשקופה הטהורה. 

דווקא עכשיו כשיש סיפור טרי של יציאה בשאלה, בו אנו רואים בצורה ברורה  ומוחשית ביותר שהאנטי-תזה של היהדות שלנו זה "בא לי רישיון נהיגה", כלומר שאין לנו מה למכור [כחרדים] מעבר לזה שאנו מתנזרים ממכשיר מסוים מרישיון או מפלא' כזה או אחר. 

עלינו להשכיל ולהבין שהציבור החרדי הינו "חממה" ולא גטו. התורה הק' והשו"ע הינם ספרי חיים ומוסר ולא פאשיזם חברתי. 

כל זמן שההגדרות לחרדיות נורמטיבית הינה שלילית,  וממוקדת בעיקר על מה לא עושים מה לא חושבים, ובאיזה מקום לא נכנסים. וכל זמן שעסקנים והשיח החברתי יקבעו מי ומה הם בהגדרה "חרדים", הרי שההגדרה הרדודה לחרדיות תשאר, ואיתה הפליאה של הניק הנ"ל מדוע היא עזבה את הדת... לא אתפלא באם ניק זה הינו דתי סרוג ולא חרדי שעלתה בלבו תמיהה כזאת. 

מה שנותן לחרדי או חרדית ממוצעת את ההגדרות הדתיות שלה, הם הגדרות חברתיות מובהקות, מהישיבה השידוך והמשפחה עד הבית ספר והסמינר הקהילה והביגוד. 

ובמקום שהמוסדות החברתיים החרדיים יהוו אך ורק תריס בפני השפעות ופיתויים, וחממה היוצרת תנאים נוחים לתורה ויראת שמיים, הם נהפכו לתעשייה חברתית של גלמים האמורים לציית ללא עוררין לכל קפריזה של מנהיג או עסקן. 

הפטרונות והריכוזיות שיש בדורנו לא היו אף פעם ביהדות, שהיתה אינדיווידואלית הרבה יותר ממה שאנו מתארים לעצמנו. 
והפתרון האמיתי לבעיות אלה הן חיזוק האינדיווידואליות מבלי לוותר על ההתנזרות הכללית מתכנים שליליים. 

אינני פותח אשכול בכדי ללעוס שוב את הסיפור הדביק והלא מרנין הזה, אלא להצביע על ליקוי שיש לתקנו מבעוד מעוד ובבקשה מכם הגיב לגופו של ענין, ולא לגופו של סיפור.
_________

הסבר מאתר הקהילה המשיחית: [אין קשר להודעה המצוטטת לפני הכוכביות]

http://www.geocities.com/kmytel2/sibot.htm

תוקן על ידי לינקזעצער ב- 25/10/2009 21:19:05

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2009 07:30 לינק ישיר 

הודעת עוצו בבח"ח:

קישור ישיר לצפיה בראיון:
http://switch206-01.castup.net/cunet/gm.asp?ak=null&ClipMediaID=4391846&st=00:39:37&dr=00:05:33

תוקן על ידי לינקזעצער ב- 25/10/2009 21:00:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2009 01:46 לינק ישיר 

* width="425" height="344"><* (במקרה ויפוג הלינק מלמעלה)

תוקן על ידי לינקזעצער ב- 25/10/2009 21:21:16

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2009 01:59 לינק ישיר 

ללינקי האחרון: התשובה פשוטה. למי שנמצא לבד ולוחם נגד הזרם בו הוא נמצא קשה לו לעמול לצעוד בין טיפות הקשת הרבגוניות ועדיף לו לחתוך בשחור-לבן.

ללינקי הראשון: עם כל הכבוד לגברת על צעדה הנועז נדמה כי יש פספוס. היא אומרת <למדתי שיש צורות ליהנות גם מהחיים בצורה קלילה בלי לחפש עומק ומשמעות כמו שאני רגילה...  אני לא שונאת דת יש בתרבות הזו הרבה דברים שאני אשמח לאמץ..> דוקא העיקר מה שיש לאמץ מהתרבות הדתית, זה חיפוש העומק והמשמעות בכל צעד בחיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2009 09:37 לינק ישיר 

בוגיעלון

'דוקא העיקר מה שיש לאמץ מהתרבות הדתית, זה חיפוש העומק והמשמעות בכל צעד בחיים. '
אבל אין!
העומק והמשמעות קיימים בעיקר אם אתה מאמין שקיימת ישות עליונה שכל מעשה ומחשבה שלך חשוב לה או לעם ישראל. אם אינך מאמין בכל אלו, אין מה ואין איפה לחפש עומק או משמעות. אתה יכול למצוא דברים שיתנו תוכן לחייך, אבל עומק או משמעות פשוט לא רלוונטיים. ולכן, לחיות את החיים בקלילות ולמצוא דברים שיהנו אותך הם אופציה הגיונית בדיוק כמו לשקוע בהתנדבות או בלימודי פילוסופיה. חילוניים 'רגילים' שמעולם לא בחנו את אמונתם הקלושה בסרגל ההיגיון, נוטים לפנות לתורות ניו-אייג'יות כאלה או אחרות על מנת להעניק משמעות עמוקה לחייהם. היוצאים בשאלה כבר היו שם, כבר ראו שכל זה מלל נמלץ שאין מאחוריו הרבה, ולכן החיים הקלילים והמהנים זה מה שנשאר.
זה לא כיף לאבד את האמונה, זה משהו שנאלצים לעשות כשמתפכחים.  

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > החוזרים בשאלה ומניעיהם
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 44 45 46 ... 73 74 75 לדף הבא סך הכל 75 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.