|
|
| נשלח ב-20/10/2009 10:02 |
|
| |
לינקוס
חזק וברוך! (הזכיר לי את הסיפור על הרב שכשהיה ילד בכה לאמו שאותו הענישו ולא את התרנגול על אותו הדבר.)
אמברוש
יש את עיקר האביזר כלומר המופשט התכליתי ויש את האביזרים האמצעיים הפירטיים המביאים אותו. אני מדבר על העיקר כלומר על האווירה הנוצרת והחודרת גם בלי שירצו של הנעה למודעות מתמדת של התכווננות למשמעות ועומק. עם הסכמתי לאמצעיים שהבאת כדוגמה, אין אמצעי כמו עם שלם שפועל פעולות שמחדירות את האווירה בכל עת, מקום והקשר בהשראת אל עליון. (אני מכיר מישהי שמאמינה אידיאולוגית בשקרים הקדושים לא יותר ממך וממני ובכל זאת היא מחמירה בכל חומרות ההלכה כי היא חשה שזה שומר על רצינותה חוץ מעל בטחונה ומעמדה החברתי.) ברור שישנם שלוקחים את הפרטים בצורה ש'לא זכה נעשית לו סם המוות' אבל איתם יש בעיה כללית בהבנת כלל הדברים בחיים ולכן אנו מדברים למי שיודע למהול סם כך שיהיה סם חיים. גם ברור שלו ניתנה התורה היום היא היתה כתובה אחרת כלומר בפרטים שונים. באשכול שפתחתי על כך (והטמיעו לי אותו, ראי שם) הביאו חכמי הפורום כל מיני הצעות נחמדות, אבל לא חשובים הפרטים (אם הם לא פוגעניים וניתנים לפרשון עכשווי כמו הבעת תודה ותקווה על הצמיחה שבאמצעות הלולב) אלא האווירה הנוצרת מהם. אם את מוצאת את זה במקום אחר שמתאים לך כמו בבודהה או באיסלם, בכיף ובכבוד. אבל מדברים למי שנסיבתית ואולי גם מחמת החומר המסוים, מתאימה לו היהדות אז למה להחריב במקום לתקן?!
(אני שם לב שזה בעצם הויכוח בינינו שהביא לינקי, אבל תמיד ניתן לרענן ולחדד עוד קצת.)
קורחוביץ
ברור שיש הרבה אבל נדמה שמעט מהם מוכנים להודות בכך!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2009 10:51 |
|
| |
בוגי
לא בודהה ולא איסלאם, סתם שיחה טובה עם אדם אהוב או קריאה בספר מצויין (חילוני) עדיפים עליי. זה שכל העם עושה משהו לא נראה לי סיבה טובה לעשות אותו אם אני חושבת שהוא מטופש. כל העם רואה תכניות ריאליטי, זה ממש מאחד כאן את המדינה, אבל אני לא הולכת לצפות בזה כי זה מטופש. כל העם מנענע לולב, וזה מאחד אותם. אני לא אעשה זאת כי זה מטופש וחסר טעם. כל העם חותך לתינוקות את איבר המין אבל זה מטופש (וגם אכזרי). לו רק הייתי יכולה, לא הייתי עושה זאת.
איכשהו, ואני באמת מעריכה אותך ואנשים כמוך, אבל הטיעונים הללו נראים לי יותר כמו היצמדות להרגלים נושנים ומוכרים מילדות בתירוצים פסאודו פילוסופיים. למה לא ללכת עוד צעד אחד קדימה? אם כל מה שיש זה העולם הזה, בואו נעשה מה שעושה לנו טוב בכל רגע נתון. בכנות, למי מבינינו הכי טוב ברגע נתון להתפלל בבית הכנסת (לדבר לעצמך)? ללבוש כיסוי ראש ובגדים ארוכים ומחממים בקיץ (לבנות)? לבלות שעות ארוכות בפלפולים תלמודיים על סוגי קרבנות (גברים)? לבצע מערכת פרוצדורלית אינטימית ומורכבת כדי להיווכח שאת 'טהורה' (לנשים)? לרכוס את הנעליים לפי סדר מסויים ולהימנע מלתלוש נייר טואלט בשבת?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2009 11:54 |
|
| |
אמבר,
זה לא תירוצים פילוסופיים. הוא דתי מסיבות קונקרטיות לגמרי.
החוקיות של ההלכה תורמת לפרט ולחברה, ולכן היא משפרת את החיים לדעתו. מבחינה זאת, אפשר לראות תועלת גם בנענוע הלולב או בכל חוק אחר מעצם היותו חוק והרגל.
מסכים איתך לגמרי שזו היצמדות להרגלים ישנים ומוכרים, ולחברה ישנה ומוכרת, מגוננת ונוחה. מהסיבות שהזכרתי + פחות דאגות לילדים + מוסד השידוכים.
צורת הקיום של רוב החברה החרדית כיום טפילית ומעוותת, ואשמים בכך החילונים והדת"לים המאפשרים את המציאות הזאת. כך נוצר המצב של חילונים בכסות חרדית מתוך נוחות. ברגע שהם יתחייבו בכל חובות החברה ולא רק יהנו מתרומותיו של חלק מהחברה המחזיק את המדינה ומאפשר לחברה החרדית להתקיים כמו שהיא, תתחיל נשירה ענקית.
" וכל תורה שאין עימה מלאכה, סופה בטילה; וסוף אדם זה, שיהא מלסטם את הבריות"
ובוגי,
אם לכך אתה קורא "נעשית לו סם חיים"....
תוקן על ידי ובני_קורח ב- 20/10/2009 12:16:40
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2009 12:24 |
|
| |
ובני קורח
אני לא חושבת שחובת שירות צבאי היא זו שתגרום לאנשים מסוגו של בוגי לנטוש את החממה הדתית-חרדית. הנוחות בהישארות במסגרת הדתית היא נפשית, לא פיזית. שירות צבאי - אם יהפך לדבר מקובל בחברה החרדית - לא יגרום לגירוש מהחממה ולפיכך לא יגרום לנשירה של אנשים אלו. הוא יגרום, אם כבר, לנשירת אלו שתמיד חיפשו דרך לצאת והצבא פשוט יתן להם הזדמנות לעשות זאת, הרחק מהשגחת ההורים והקהילה.
בוגי ואנשים כמוהו בוחרים בדת בגלל שהמנהגים הדתיים עושים להם טוב על הנשמה, תחושת קהילתיות, בטחון ושיתוף. לא כי היא נותנת להם פטור משירות צבאי או מיציאה לעבודה.
לא שאני מצליחה להבין איך בשם הקהילתיות והבטחון אפשר להימנע מלתלוש נייר טואלט בפרטיות ביתך, אבל ניחא.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2009 12:29 |
|
| |
| אמבר25 כתב: |  | בוגי
לא בודהה ולא איסלאם, סתם שיחה טובה עם אדם אהוב או קריאה בספר מצויין (חילוני) עדיפים עליי. זה שכל העם עושה משהו לא נראה לי סיבה טובה לעשות אותו אם אני חושבת שהוא מטופש. כל העם רואה תכניות ריאליטי, זה ממש מאחד כאן את המדינה, אבל אני לא הולכת לצפות בזה כי זה מטופש. כל העם מנענע לולב, וזה מאחד אותם. אני לא אעשה זאת כי זה מטופש וחסר טעם. כל העם חותך לתינוקות את איבר המין אבל זה מטופש (וגם אכזרי). לו רק הייתי יכולה, לא הייתי עושה זאת.
איכשהו, ואני באמת מעריכה אותך ואנשים כמוך, אבל הטיעונים הללו נראים לי יותר כמו היצמדות להרגלים נושנים ומוכרים מילדות בתירוצים פסאודו פילוסופיים. למה לא ללכת עוד צעד אחד קדימה? אם כל מה שיש זה העולם הזה, בואו נעשה מה שעושה לנו טוב בכל רגע נתון. בכנות, למי מבינינו הכי טוב ברגע נתון להתפלל בבית הכנסת (לדבר לעצמך)? ללבוש כיסוי ראש ובגדים ארוכים ומחממים בקיץ (לבנות)? לבלות שעות ארוכות בפלפולים תלמודיים על סוגי קרבנות (גברים)? לבצע מערכת פרוצדורלית אינטימית ומורכבת כדי להיווכח שאת 'טהורה' (לנשים)? לרכוס את הנעליים לפי סדר מסויים ולהימנע מלתלוש נייר טואלט בשבת? |
|
כל העם מנענע לולב, וזה מאחד אותם. אני לא אעשה זאת כי זה מטופש וחסר טעם. אבל תשימי זר פרחים על קבר
כל העם חותך לתינוקות את איבר המין אבל זה מטופש (וגם אכזרי). אבל תעשי עגילים לבת שלך בגיל אפס
בואו נעשה מה שעושה לנו טוב בכל רגע נתון. ברור שלא על חשבון אחרים
למי מבינינו הכי טוב ברגע נתון להתפלל בבית הכנסת (לדבר לעצמך)? לתינוק שלך את לא מדברת (מדברת לעצמך)
ללבוש כיסוי ראש ובגדים ארוכים ומחממים בקיץ (לבנות)?נכון למה שבעלך ידע רק אותך, שהוא גם יראה שיש יותר יפיפיות ממך,
לבלות שעות ארוכות בפלפולים תלמודיים על סוגי קרבנות (גברים)? לא נראה לי שאת יודעת מה לומדים
לבצע מערכת פרוצדורלית אינטימית ומורכבת כדי להיווכח שאת 'טהורה' (לנשים)?למה שאת קונה מכונית את עושה טסט, אם לא מוכרים לך מכונית משומשת,
לרכוס את הנעליים לפי סדר מסויים,למה במסעדה את לא אוכלת עם הידים,
ולהימנע מלתלוש נייר טואלט בשבת?דווקא כן מותר לתלוש נייר בשבת, רק לא בסימן החיתוך,
גברתי הנכבדה, אם אני החשוב במחשבות של כפירה, הייתי אומר שאתם הנשים אשמים בכל האיסורים בתורה,
אני הצטט מפורום יוצאים בשאלה,
באבולוציה לפני מיליוני שנים כנראה היחסים היו כמו אצל חיות, הנקבה גידלה לבד את בניה
שלב א' הנקבות דורשות מסגרת משפחתית אבל למה שהגברים ירצו בכך ?
שלב ב' הנקבות מסכימות שלגבר יהיה הרבה נשים,
הנקבות מודעות שאם יהיה יחסים בזמן המחזור הגבר כבר לא יסתכל עליהם
שלב ג' הנקבות ממציאות את המושג טמאה\נדה ,ובכדי לאכוף את חוקי טמאה וכו' הם ממציאות את אלוקים,
שלב ד' הגבר הרי רוצה לגוון אז הם הגברים ממציאים שסקס זה אהבה (הרי אבא אוהב את הבת שלו או את אמא שלו או את החברים שלו אז הוא שוכב איתם ? )
שלב ה' הנשים מסכימות לזה כי אז הם יכולים להאשים את בעליהם בבגידה,
שלב ו' הנשים ממציאות את איסור העריות כי הבעל יכול לשכב אם הבת שלה או אמא שלה
שלב ז' הם ממציאות את האיסור של לא תתורו אחרי עיניכם
שלב ח' הם ממציאות את חוקי הצניעות
שלב ט' הם תובעים יחסים בחושך כדי שלא נראה פגמים
שלב י' הם דורשות עונש מוות להומואים כי אם כל הגברים יהיו הומואים אז העולם יחזור להתחלת האבולוציה,
הייתי מוסיף את השבת והחגים שכביכול נתתם לגברים את ההשליה להרגיש כמו מלך בראש השולחן, הכול בכדי שתצליחו לקיים מסגרת משפחתית,
לגבר לא היה צורך להמציא את אלוקים כי כל החוקים החברתים לא צריך את אלוקים, אבל אתם בצורך לבטחון ואוכל בכדי לגדל את ילדיכם, ולשכנע את הגברים לרצונות שלכם, הפיתרון הגאוני הייתה להמציא את אלוקים,
תני לי סיבה אחד למה שהגברים ירצו בכול השטויות שלכם, תגדלו לבד את ילדיכם ותנו לגברים לעשות כמו שכתבת, בואו נעשה מה שעושה לנו טוב בכל רגע נתון.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2009 13:12 |
|
| |
| אמבר25 כתב: |  | ובני קורח
אני לא חושבת שחובת שירות צבאי היא זו שתגרום לאנשים מסוגו של בוגי לנטוש את החממה הדתית-חרדית. הנוחות בהישארות במסגרת הדתית היא נפשית, לא פיזית. שירות צבאי - אם יהפך לדבר מקובל בחברה החרדית - לא יגרום לגירוש מהחממה ולפיכך לא יגרום לנשירה של אנשים אלו. הוא יגרום, אם כבר, לנשירת אלו שתמיד חיפשו דרך לצאת והצבא פשוט יתן להם הזדמנות לעשות זאת, הרחק מהשגחת ההורים והקהילה.
בוגי ואנשים כמוהו בוחרים בדת בגלל שהמנהגים הדתיים עושים להם טוב על הנשמה, תחושת קהילתיות, בטחון ושיתוף. לא כי היא נותנת להם פטור משירות צבאי או מיציאה לעבודה.
לא שאני מצליחה להבין איך בשם הקהילתיות והבטחון אפשר להימנע מלתלוש נייר טואלט בפרטיות ביתך, אבל ניחא. |
|
קודם כל, אלה לא הסיבות היחידות, הזכרתי את מה שאמרת. אך אורחות החיים האלה (בלי צבא, בלי קריירה, פחות תחרותיות) תורמים הרבה לקהילתיות ולחממה (שנובעת מהבידוד כתוצאה מהסיבות הנ"ל), והם משפיעים המון על אופייה של החברה החרדית. כאשר תופעות אלה יחדלו להתקיים, את תתפלאי לראות איך החברה הזאת מתפוררת, ואיך "גדולי הדור" מאבדים מהר מאוד את השפעתם.
וברור שתלישת נייר טואלט אינה נחוצה לאדם הלא מאמין. והתירוצים של בוגי מעידים על פחד משבירת המסגרת והחוקים, שהוא רואה כחיוניים. החברה החילונית באמת לא נראית משו, מה לעשות, והסיבה לכך לדעתם היא החוסר בערכים ומצוות שהתורה נותנת...ששוב הם חיוניים לדעתם כי ככה הם גדלו וחונכו (פריצות מינית זה רע ועוד כהנה וכהנה), גם בלי להאמין במקורם האלוהי. מה שהופך אותם לסתם פרימטיביים (מנקודת מבט כמו זו שלך) או שמרנים (כמו השמרנים החילונים בארה"ב).
תוקן על ידי ובני_קורח ב- 20/10/2009 13:13:00
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2009 13:21 |
|
| |
אמבר
בדיוק: <זה שכל העם עושה משהו לא נראה לי סיבה טובה לעשות אותו אם אני חושבת שהוא מטופש> אבל זאת טענתי שאם אני מזהה נקודה/סיבה לא מטופשת בעשייתי עם העם (בדומה לסיבתך לחתוך את איבר המין לזכרייך למרות שבעינייך זה מטופש ואכזרי) לא אמנע מלהשתייך. לא אשליך תרופות מועילות בגלל שאני מתמרד וכועס על טפשויות ורשעויות החברה המשווקת.
ועוד: <הטיעונים הללו נראים לי יותר כמו היצמדות להרגלים נושנים ומוכרים מילדות בתירוצים פסאודו פילוסופיים>. לידיעתך; אני 'בחוץ' מהבחינה הזו ומזמן נפרדתי מהדת בצורה שאת (עדיין) מקטרת עליה (בעבר גם אני קיטרתי המון אבל כיום משעברתי את שלב ההתקלפות איני כועס וממילא מקטר רק מעט ותודה לפורום הזה ששימש לי בין היתר פח נוסף לתיסכוליי בתחום). כך שאיני טוען להיצמדות מטופשת לכל הפרטים שלעגת להם אלא לשמירת עוצמת המחויבות העמוקה ליושר המזוהה לי כעיקר הדת לאדם הנבון. גם מי שלא מניח טלית ותפילין בכל יום ישמור על השייכות לרצינות שהם משרים אם ישאירם על המדף הקרוב למידי פעם. גם קצת מדיטציה אל מול ההויה שלא בצורת ממלול חקייני לא תזיק לו. כל זה מתוך החצנת (היפך מהפנמה) המחויבות הנפשית לחיים של יושר ולא של הפקר, על ידי היצמדות לאווירה קהילתית שבשונה מכל הפעילויות היפות שמנית יש בה עוצמה של מחויבות ודבקות. אני מבין שהצורך הזה אינו שווה לכל נפש אבל אני חושב שהוא ניתן לזיהוי גם על ידי מי שצריך אותו פחות ושיש להיות מודע לערכו החינוכי למי ולמתי שעדיין צריך ולכן לחוס על המסגרת.
אפרופו סדר רכיסת הנעליים שמעתי פעם (או שקראתי כאן) שזו דוקא דוגמה למה שטענתי על חיי אדם עם עומק ומשמעות בכל דבר קטן. לא התכוונו שבני אדם ישתגעו בשביל זה ושייענשו אם לא יעשו כן. התכוונו שגם במעשה פעוט תחיה עם מחשבה ולא כרובוט אוטומטי. (גם אם לא התכוונו מה איכפת לי, את זה אני מפיק.)
קורח
לא הבנתי אותך ונראה שאולי לא הבנת אותי וכשם שאתה ממקם אותי לא נכון (רחוק מהעולם החרדי, שירתתי בצבא גם טרם נהייתי לרמטכ"ל ואני משלם את מיסיי) כך את הסם שאני מסניף מתוך התורה אתה מתרגם כנראה בצורה לא נכונה.
הערה בלתי מתאימה נמחקה
תוקן על ידי עצכח ב- 21/10/2009 1:28:53
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2009 13:26 |
|
| |
MAXMEN כנראה שבעלה של אמבר למד בבריסק.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2009 13:46 |
|
| |
| בוגיעלון כתב: |  | אמבר
לא הבנתי אותך ונראה שאולי לא הבנת אותי וכשם שאתה ממקם אותי לא נכון (רחוק מהעולם החרדי, שירתתי בצבא גם טרם נהייתי לרמטכ"ל ואני משלם את מיסיי) כך את הסם שאני מסניף מתוך התורה אתה מתרגם כנראה בצורה לא נכונה.
|
|
הסם היה לגבי הדוגמא שנתת.
|
| נשלח ב-20/10/2009 13:57 |
|
| |
בוגי,
אם אתה לא חרדי,
איפה אתה מוצא את הקהילתיות החזקה הזאת?
ואיך טלית ותפילין (חפצים דתיים), המשרים "רצינות" (כתוצאה מעולם החוויות שלך) או שאר המצוות הטכניות האלה, גורמות לחיי יושר ולא הפקר, בלא אמונה באמיתותן ? אולי אתה פשוט בן אדם ישר מטבעך, ולכן זה הפירוש שאתה נותן להם?
ולמה צריך לשמור מחויבות למשהו? מאיפה האקסיומה הזאת? ומי אמר שצריך להשקיע חשיבה בכל פרט בחיים ושזה טוב?
אפשר גם לראות את זה כהתעסקות טפשית בקטנות והטרדת המוח בשטויות.
תוקן על ידי ובני_קורח ב- 20/10/2009 14:03:54
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2009 14:15 |
|
| |
קורח
נולדתי בעולם החרדי ושהיתי שם עד להתבגרותי וגם 'יציאתי' אינה מופגנת אם כי אינני לובש כיפה 24/7. לכן אלה (טלית ותפילין) הם האמצעים שלי וכמובן שלו נולדתי באיסלם ובבודהה שהיו לי אביזרים אחרים שהיו עוזרים לי לשאת את המחויבות.
מבחינה מעשית לא 'צריך' לשמור על המחויבות כמו שלא צריך כלום. אנו הבוחרים בצרכים שלנו עם או בלי בחירה חופשית. רק מי שבוחר להיות מה שיותר בן אדם ופחות בהמה או במילים אחרות לנצל את הפוטנציאל שלו לשיא יכולתו להגיע לרמה האנושית הנעלה ביותר, יוצר צורך להיות מחויב למה שמקדם אותו ומסייע לו יותר להגיע למטרתו הנ"ל. מכלל זה השתמשות במערכת עם העוצמה שיש לדת וכלשון לינקי למעלה: 'מחוייבות ולויאליות למערכת כוללנית.'
לאיזו דוגמה שלי התיחסה הערתך לגבי הסם?
כתבת עוד: <אפשר לראות בחשיבה בכל פרט כהתעסקות טפשית בקטנות והטרדת המוח בשטויות> למעלה רמזתי שאני מסכים שכשהעירנות המחשבתית לכל דבר קטן הופכת לאובססיה גם הדת (לפחות להבנתי ולטעמי) תשלול את זה והדבר חיובי רק עד כמה שהוא בונה את האנושיות של האדם להיות מסוגל לחיות כל צעד כ'אדם' חושב ושוקל.
אני רוצה עוד לציין שלו הייתה קיימת קהילה יהודית עם תקנות בסיסיות של כבוד הדדי אבל ללא כפיה בדרך החיים שהייתה מכילה גם בני אדם כמוני וגם 'יוצאים' שלא רוצים להתנתק מהחלק החיובי (ראה את הכתבה ב'הארץ' שחידשה כאן את הדיון לפני כמה עמודים), הייתי רואה בה מקום קהילתי מועדף.
תוקן על ידי בוגיעלון ב- 20/10/2009 15:13:40
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2009 14:35 |
|
| |
בוגי,
שיטתך קרובה לשיטתו של שפינוזה ( לגבי יתרונות דת ה"התגלות", השקרית כמובן מבחינת מקורה האלוהי, לחינוך ההמונים. אך לדעתו לנבונים די בתבונה והם אינם זקוקים לשום מסגרת דתית). למרות שהוא שלל את הצורך במצוות מעשיות. אני מניח שהרבה דתיים שלא נפלטו מהזרם מתוך הרגל ואמונה ביעילות המערכת הדתית מחזיקים בשיטתך כפי שאמרתי כבר.
אך להשלמת התמונה:
מהי אותה מטרה (קשה לי לקבל את המילה מטרה בהקשר הזה) של האדם לדעתך? ומה היא לדעתך רמה אנושית נעלה?
הסם התקשר לי לדוגמא של האשה שנתת. במידה ולא התכוונת לקשר הזה ראה את אמירתי כמבוטלת.
תוקן על ידי ובני_קורח ב- 20/10/2009 14:37:41
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2009 14:45 |
|
| |
ד"א יש לי תחושה שזו הסיבה (הפסיכולוגית לפחות, כי אי אפשר להכחיש שהוא היה יצור אנושי, ולכן לבחירתו היתה חייבת להיות סיבה כלשהי, ולא סתם בחירת הרצון במנותק מהכל כמו שהוא מתאר את זה) שבגינה לייבוביץ' נשאר דתי.
למרות שבכתביו הוא כאילו שולל כל התייחסות תועלתנית למצוות מבחינת האידאל של "עבודת ה'", ואולי הוא האמין שרק הסתכלות כזאת, תשמר את המערכת הדתית/מפיקה ממנה את המיטב.
|
| נשלח ב-20/10/2009 15:05 |
|
| |
[כל העם מנענע לולב, וזה מאחד אותם. אני לא אעשה זאת כי זה מטופש וחסר טעם. אבל תשימי זר פרחים על קבר
כל העם חותך לתינוקות את איבר המין אבל זה מטופש (וגם אכזרי). אבל תעשי עגילים לבת שלך בגיל אפס
בואו נעשה מה שעושה לנו טוב בכל רגע נתון. ברור שלא על חשבון אחרים
למי מבינינו הכי טוב ברגע נתון להתפלל בבית הכנסת (לדבר לעצמך)? לתינוק שלך את לא מדברת (מדברת לעצמך)
ללבוש כיסוי ראש ובגדים ארוכים ומחממים בקיץ (לבנות)?נכון למה שבעלך ידע רק אותך, שהוא גם יראה שיש יותר יפיפיות ממך,
לבלות שעות ארוכות בפלפולים תלמודיים על סוגי קרבנות (גברים)? לא נראה לי שאת יודעת מה לומדים
לבצע מערכת פרוצדורלית אינטימית ומורכבת כדי להיווכח שאת 'טהורה' (לנשים)?למה שאת קונה מכונית את עושה טסט, אם לא מוכרים לך מכונית משומשת,
לרכוס את הנעליים לפי סדר מסויים,למה במסעדה את לא אוכלת עם הידים,
ולהימנע מלתלוש נייר טואלט בשבת?דווקא כן מותר לתלוש נייר בשבת, רק לא בסימן החיתוך,
גברתי הנכבדה, אם אני החשוב במחשבות של כפירה, הייתי אומר שאתם הנשים אשמים בכל האיסורים בתורה,
אני הצטט מפורום יוצאים בשאלה,
באבולוציה לפני מיליוני שנים כנראה היחסים היו כמו אצל חיות, הנקבה גידלה לבד את בניה
שלב א' הנקבות דורשות מסגרת משפחתית אבל למה שהגברים ירצו בכך ?
שלב ב' הנקבות מסכימות שלגבר יהיה הרבה נשים,
הנקבות מודעות שאם יהיה יחסים בזמן המחזור הגבר כבר לא יסתכל עליהם
שלב ג' הנקבות ממציאות את המושג טמאה\נדה ,ובכדי לאכוף את חוקי טמאה וכו' הם ממציאות את אלוקים,
שלב ד' הגבר הרי רוצה לגוון אז הם הגברים ממציאים שסקס זה אהבה (הרי אבא אוהב את הבת שלו או את אמא שלו או את החברים שלו אז הוא שוכב איתם ? )
שלב ה' הנשים מסכימות לזה כי אז הם יכולים להאשים את בעליהם בבגידה,
שלב ו' הנשים ממציאות את איסור העריות כי הבעל יכול לשכב אם הבת שלה או אמא שלה
שלב ז' הם ממציאות את האיסור של לא תתורו אחרי עיניכם
שלב ח' הם ממציאות את חוקי הצניעות
שלב ט' הם תובעים יחסים בחושך כדי שלא נראה פגמים
שלב י' הם דורשות עונש מוות להומואים כי אם כל הגברים יהיו הומואים אז העולם יחזור להתחלת האבולוציה,
הייתי מוסיף את השבת והחגים שכביכול נתתם לגברים את ההשליה להרגיש כמו מלך בראש השולחן, הכול בכדי שתצליחו לקיים מסגרת משפחתית,
לגבר לא היה צורך להמציא את אלוקים כי כל החוקים החברתים לא צריך את אלוקים, אבל אתם בצורך לבטחון ואוכל בכדי לגדל את ילדיכם, ולשכנע את הגברים לרצונות שלכם, הפיתרון הגאוני הייתה להמציא את אלוקים,
תני לי סיבה אחד למה שהגברים ירצו בכול השטויות שלכם, תגדלו לבד את ילדיכם ותנו לגברים לעשות כמו שכתבת, בואו נעשה מה שעושה לנו טוב בכל רגע נתון.
[/quote]
לא מוצאת טעם בלשים זר פרחים על קבר, או למען האמת בקבורה בכלל. שריפה או תרומת הגופה למדע נראית לי רעיון טוב יותר.
לא אעשה עגילים לבת שלי, לא בגיל אפס ולא בשום גיל אלא אם היא תבקש.
ברור שלא על חשבון אחרים, כמו שאני לא רוצה שאחרים יהנו על חשבוני.
מדברת לתינוק שלי כי הוא מרגיש ומבין את הטון והנימה, וזה תורם לתחושת הקירבה וההגנה שהוא חש. מחקרים הוכיחו.
שבעלי יתענג על כל יפהפיות תבל ולי יהיה נוח ולא חם. עשינו עסק.
אז אין ספרים ארוכים על תורת הקרבנות? או דיני טומאה וטהרה? ולא עוסקים בזה שעות ארוכות?
אישה אינה מכונית. מדהים, לא?
מסיבות היגייניות.
להימנע מלתלוש נייר טואלט במקום החיתוך. אוקיי אז עכשיו זה הגיוני לחלוטין.
שאני אבין, כל הקטע האחרון של 'דיני תורה שנוצרו בתהליך אבולוציוני עקב דרישות של נשים' היה אמור להיות סוג של בדיחה? כי, איך לומר בעדינות, כבר שמעתי וקראתי מצחיקות ממנה (ורהוטות ממנה).
 |
|
|
|
|
|