| נשלח ב-20/10/2009 18:49 |
|
| |
אני צריך להתחקות?
אני טענתי ש"העיקר להיות מענטש" זו אמונה, בדיוק כמו האמונה הדתית. זו בטח לא קביעה מדעית.
לא נראה לי שאת דיני התורה ניתן לקשר בקלות לערכים בסיסיים (איזה ערכים בסיסיים זו גם שאלה, אולי שהגבלת החופש המיני היא ערך בסיסי? שהגבלת חופש האכילה היא ערך בסיסי? שכפייה על שביתה ממלאכות בשבת היא ערך בסיסי. בסיסי למי?). מעצם הגדרתה היא שוללת את חופש האדם בכל מיני תחומים, שלילה שאינה מקובלת כלל בתרבות המערבית. הדת גם שואפת להשבת משפט ההלכה, למרות שאתה מעדיף אותה אימפוטנטית.
ייתכן ואתה מדבר על תורה אחרת?
אם אתה מדבר על ערכים כמו "לא תרצח" בשביל זה לא צריך את התורה. הרי הם ערך אנושי בסיסי כמו שטענת בעצמך.
לנושא בגדי הנשים. אתה לא עונה לשאלה. למה גברים לא מתערטלים ככה מחמת החום?
תוקן על ידי ובני_קורח ב- 20/10/2009 18:59:40
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2009 19:19 |
|
| |
| אמבר25 כתב: |  |
2. כי זה לטובתה.
3. נכון מאד. במיוחד שנתקלתי יותר מפעם אחת בגברים שנשותיהם מכוסות לעילא ובכל אופן הם שוזפים מבטיהם (ומעבר לזה) בכל אישה חולפת.
4. כשאתה יודע שאתה מדבר לעצמך?
5. אולי לאמא שלך תאמין יותר, תדבר איתה.
6. מה עם טומאה וטהרה? מה עם הגמרא?
7. אני באמת מקווה שתקשור את חייך במכונית, ולא תגרום סבל ליצור חי כלשהו.
8. תלוי איזה מפעל. אם זה מטוס על טייס אוטומטי זה בסדר.
9. ברור. גם את דיני סקילת נערה שנמצאה לא בתולה כתבה אישה.
10. אני מקווה שגם נעים לך להיות עילג ברגע נתון זה ולקבל יחס בהתאם.
לסיכום כל עוד האינטלקטואלים לא יהיו פתוחים לקבל את העובדה שחייזרים מקיפים כל אחד מאיתנו ושעלינו לציית להם, כל עוד הם ישללו ויזלזלו בדעותיהם של הסיינטולוגים, לא יהיה סיכוי למיזוג בין הדעות ולשינוי דעתם בנושא.התוצאות אכן עגומות להחריד. |
|
2, ברית מילה היא לטובת הילד שלא יהיה שייך לחברה קלוקלת,
3, ק"ו, את באמת לא מבינה את הצורך בצניעות ? לא לטובת הגברים רק לטובת הנשים,
4, כן, את צריכה לראות את הסרט,
5, טוב, אני מאמין לך, אבל אני מקווה שזה הדדי, ובעלך מאכיל את ילדך שזה לא שלו,
6, אמרתי כבר שנשים המציאו את זה,
7, מי צריך לקשור חיים בכלל, הרי בואו נעשה מה שעושה לנו טוב בכל רגע נתון.
8, האם עובדי אל על, יסכימו בשביתה, שנפעיל את המטוסים אוטומטית,למה קשה לך להבין ששבת צריך להיות שביתה מוחלטת,
9, כן בהחלט, בכל שיטה יש את הקרבנות שלו, הרי צריך לתת ביטחון לגברים שהכל בסדר,לא ?
לסיכום, כל אדם בעולם כופה את דעותיו על בניו ועל בנותיו וכך גם נשים, השאלה עד כמה דורות את רוצה לראות שהם הולכות בדרך שלך, אני מרגיש שהיהדות נותנת לי בטחון שהדורות שיצאו ממני יהלכו בדרך שלי, ולא עמלתי לריק, מה שאין כן את לא בטוחה אפי' דור אחד,
כן, אפי' ככופר לא הייתי מחליף את החברה החרדית בשום חברה אחרת, ואת יודעת זאת,
את נותנת לבת שלך, סיכוי אחד לאלף, להצליח בשאיפות שלך, אם זה רפואה או משפטים או שחקנית וכו'
אני תובע מהבת שלי בדבר שיש לה 100 אחוז סיכוי להצליח, להיות אימא טובה,
את טוענת שלא תעשי כלום על חשבון אחרים, אבל את עושה נגד הילדים שלך, ומחליטה בשבילם להיות בחברה יותר גרוע, לכל הדעות החינוך החרדית יותר טובה,
תוקן על ידי maxmen ב- 20/10/2009 19:24:17
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2009 19:43 |
|
| |
2. אז החברה האיסלאמית אינה חברה קלוקלת כי הם מוהלים את בניהם. השוודים והיפנים, לעומת זאת, הם חברה קלוקלת לחלוטין. גם בישראל ניתן לראות שהפושעים בבתי הכלא כולם אינם מהולים.
3. ודאי. מעניין למה במדינות כמו צרפת ודנמרק שבהן יש לנשים זכות לבחור ולהיבחר אין חוק חבישת רעלות לנשים, ודווקא במדינות כמו סעודיה נשים חייבות להתכסות ואסור להן לצאת מהבית ללא ליווי גברי. מכאן אנו למדים שגברים יודעים הכי טוב מה נשים רוצות.
4. אני מעדיפה לקרוא ספרים, ויש לי רשימה ארוכה ומעניינת לפני 'הסוד'.
נראה לי אני אפסיק כאן. יש כמה פורומים שלדעתי מתאימים לסגנון שלך יותר, אבל זו רק דעתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2009 20:08 |
|
| |
| אמבר25 כתב: |  | . אז החברה האיסלאמית אינה חברה קלוקלת כי הם מוהלים את בניהם. השוודים והיפנים, לעומת זאת, הם חברה קלוקלת לחלוטין. גם בישראל ניתן לראות שהפושעים בבתי הכלא כולם אינם מהולים.
3. ודאי. מעניין למה במדינות כמו צרפת ודנמרק שבהן יש לנשים זכות לבחור ולהיבחר אין חוק חבישת רעלות לנשים, ודווקא במדינות כמו סעודיה נשים חייבות להתכסות ואסור להן לצאת מהבית ללא ליווי גברי. מכאן אנו למדים שגברים יודעים הכי טוב מה נשים רוצות.
4. אני מעדיפה לקרוא ספרים, ויש לי רשימה ארוכה ומעניינת לפני 'הסוד'.
נראה לי אני אפסיק כאן. יש כמה פורומים שלדעתי מתאימים לסגנון שלך יותר, אבל זו רק דעתי. |
|
2, מה הקשר לאיסלם, אני עושה ברית מילה לטובת הבן שלי, אוקיי
3, את רוצה את צרפת ודנמרק, בסדר, אבל אני לוקח את הניסיון של 3500 שנה של חכמי היהדות, וזה הוכיח את עצמו,
4, חבל כי מוסיף דעת מוסיף מכאוב, לא כדאי לעשות חיים בכל רגע נתון,
גם אני אפסיק כאן, באתי רק כתייר, תצליחי בכל אשר תלכי,
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2009 01:12 |
|
| |
לפני שאני טס לי רחוק, ברצוני להודות לכם מנהלי וחברי הפורום, אני חייב לציין שהפורום שלכם מאוד מעניין ומאוד פעיל,
במיוחד אני חייב להודות לאמבר שהתיחסה בכלל, ואני מבקש את סליחתך, אני באמת מרגיש שנסחבתי, ואני מצטער מאוד,
שלום לכולכם
max
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2009 01:37 |
|
| |
גם אני טעמתי את מתיקות הנהיליזם הנמשך מהטענות האין רנדיות שלך , אמבר
אבל אצלי זה נגמר בגיל שבע עשרה בשלבים מתסכלים של לחימה בפצעי הבגרות ,שהייתי
. צריך לוותר על ההנאה הרגעית של אכילת השוקולד עבור הנאה גדולה ומרחיקת לכת
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2009 01:44 |
|
| |
max
לא נסחפת ולא בטיח הכל לגיטימי במערכת היחוס של אמבר.נסיעה טובה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2009 02:16 |
|
| |
אגב מעניין איזה נוקטורנות של שופן היינו מרויחים היום אם אמו הרחמנית של שופן היתה מאמצת גם
עבור בנה את זכותו לעשות חיים בכל רגע נתון במקום לכפותו תוך התעלמות מפרצופו המיוסר
בביצוע פרלודים משעממים אין סופיים? על הגשש החיוור שמעת?נו
גם כשמוציאים את המרכיב האמוני וההנחה של קיום עולם יחיד חולף עדיין יש ערך לחיים עמוקים ומשמעותיים תוך נטילת מחויבוית מעבר לערב בשעתו הרדוד שלך
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2009 10:33 |
|
| |
המנקש
יש לי הרגשה שלא הבנת כלל מהי השקפתי, יתכן שזה משום שלא קראת את האשכול כסדרו ואת ההקשר שבו הדברים נאמרו. רמז: השקפתי אינה גורסת שעמל ויזע למען השגת מטרה שמעוניינים בה הם פסולים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2009 12:36 |
|
| |
אמבר
כנראה שאת צודקת ובטעות בשל נטיתי הפרווטית משהוא התייחסתי לדברייך ברצינות יתרה
וחשבתי שיש טעם
לנתחם ולמצא את מלא משמעותם והרשתי לעצמי להמשיך להקיש מדברייך הלאה.אך כאמור
המשורר בעצמו לא
התאמץ.יתכן אבל, שקצרתי מדי ולכן אביא דוגמא לסוג של טענות ברובד שבשיג ושיח הפילוסופי
הוא קיים
דווקא בהקשרים מסויימים שאליהם כוונו דברי
זה לא שאין אפשרות להעמיק במשמעות החיים או המוסר כשאינך דתי. אבל אם אתה מודע לעובדה
שאין באמת משהו 'גדול מהחיים' והחיים הם אקראיים, אז כל העיסוק במשמעות הזה הוא וולנטרי
וסוג של שעשוע אינטלקטואלי - אין לו משמעות אינהרנטית. אם אתה מאמין שאין עוה"ב ולא תתוגמל
על מאמציך בשום צורה מלבד הסיפוק הרגעי שאתה חש - אז אין סיבה ממשית להעדיף התפלפלות
במשמעות החיים על פני אכילת גלידה. נכון, אנשים מייחסים חשיבות עצומה לקידום ותרומה
לאנושות, אבל אם תעמיק בזה היטב - אין שום הבדל בין תרומה לאנושות לבין תרומה לרווחת
הנמלים או המקקים, זה הכל תועלתני" יתכן שוב שהמאמץ מיותר אבל ננסה
1
גם במישור התועלתני וההנתני המידי יש צורך בפעולות שאינן עולות בקנה אחד לא עם שריר החשק
ולא עם דרישתנו
למשמעות והבנה מידית
לדוגמא אם שופן יתעקש למרוד בהלחנת הנוקטורנה ולהשתמש במספר חצאי טונים מעבר למה
שהסולם מאפשר נקבל
אחת מהקקפוניות של שנברג שזה עונש משמעותי לכל הדעות
נובע מכאן שלא כל פעילות (לולב,בגד ארוך בקייץ וכו)שאינה מובנת במיידי היא חסרת משמעות גם
במנותק מהסוגיה האמונית
אלא ייתכן שהיא חלק חשוב ביצירת נוקטורנה מהנה
יתכן שיש כאן דרישות אולטימטיביות הנגזרות מתפיסה מוסרית פילוסופית ומשליכה על צורת חיינו
ואינן עולות בקנה אחד
עם הדרישה לעשיית רק המובן המיידי . וזה גם בהתייחסות לדברייך
ו"לא שאני מצליחה להבין איך בשם הקהילתיות והבטחון אפשר להימנע מלתלוש נייר טואלט
בפרטיות ביתך, אבל ניחא
"
יתכן שאם תרצי דווקא תוכלי להבין(גם אם לא בהכרח תקבלי) אבל לטעון על חוסר יכולתם של
כותבים כאן להיות רציונלים
י"עד הסוף"זה מוזיקת פופ
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2009 13:00 |
|
| |
שורה ארבע מהמלה וזה זה ציטוט של דברי אמבר .משהוא יכול להסביר לי למה למרות שהקפדתי על פסקאות הכל יוצא עיסה מרוחה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2009 13:05 |
|
| |
המנקש
עכשיו אתה אומר משהו (למרות שסימני פיסוק תמיד יכולים לשפר:).
אחרי שהבנו שאין הבדל אמיתי בין אכילת גלידה להגות פילוסופית - שניהם נועדו לתת תחושה חיובית כלשהי למבצע אותם - נוכל לתת לגיטימציה מלאה לעסוק בזה או בזה, להקדיש לאכילת גלידה/הגות פילוסופית מאמצים, השקעה, דם ויזע. הכל לפי הנושא, האדם ומצב רוחו. אין יתרון אינהרנטי לזה או לזה.
להתאמץ כדי לחבר נוקטורן יפהפה זה הגיוני בעיניי (למרות שנדמה לי ששופן היה מהאמנים שלא התייגעו על כל תו כמו בך או מוצרט). כל חלק קטנטן בפאזל חשוב כדי להגיע ליצירה השלמה. זה לא דומה להימנעות מלתלוש נייר טואלט במקום החיתוך, שמקורה הרחוק הוא ההלכה לשבות ממלאכה ביום השביעי של השבוע, שהתגלגלה אחרי אינספור פלפולים על מלאכת המשכן לאיסור מחתך, שמתגברים עליו על ידי שחותכים באופן לא מדוייק (ומייגע יותר) את נייר הטואלט. לא שאי אפשר להסביר את זה איכשהו, אבל זה פשוט מגוחך.
עכשיו, לא הייתי טוענת שזה מגוחך למי שמאמין שיש קדושה עצומה בתנ"ך, בהלכות, בפרשנות חז"ל ובהתנזרות מחיתוך נייר. אני טוענת את זה לאדם שמודה שאינו מאמין בכל זה אלא רואה בזאת מערכת חברתית יעילה שתורמת לתחושת הרווחה של הפרט בתוכה. בשביל זה להתנזר מחיתוך נייר בשבת? קצת עקום והרבה מופרך בעיניי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2009 13:13 |
|
| |
גם סימני הפיסוק וגם הפיסקאות אינם מועלים לאשכול באופן שנכתבו.אין טעם להמשיך עד שאסתדר עם זה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2009 01:10 |
|
| |
National Jewish Population Survey: Only 41% of those raised Orthodox remain Orthodox
|
|
| נשלח ב-22/10/2009 11:11 |
|
| |
מדבר סקר תרחק!
(כאמור למעלה, איני רוצה להסיט עוד את הדיון ממניעי היוצאים להתאמת התורה לתורת איין רנד, אבל רק משפט לסיום. איסורא זה לא סכנתא וכל הנקודה בדת על צורותיה העתיקות והחדשות המעוותות והישרות היא שעומד על גביך אלוהים ומדרבן אותך ב'נונו' ותו לא ואידך זיל פרשן.)
|
|
|
|
|