|
|
| נשלח ב-26/10/2009 11:35 |
|
| |
סיפור להדגמה,
יהודי בו 75 נכנס לרב, ובפיו בקשה, -אני רוצה לגרש את אשתי,
כמה זמן אתה נשוי? שאל הרב. -כבר מעל ל50 שנה , השיב.
אז מה פתאום אתה רוצה להתגרש עכשיו? שאל הרב. תראה רבי- האמת שמיד לאחר החופה רציתי לגרשה,
אבל אבא אמר לי - חכה לפחות חודש, כי מה יגידו הבריאות, לאחר חודש רציתי לגרשה, אבל היא הרתה,
-חכה לאחר הלידה- אמר אבא, לאחר הלידה אמר אבא -חכה לאחר הברית, זה לא יפה, לאחר הברית רציתי לגרשה,
אמר לי אבא- ילד קטן צריך את אמו, אל תתאכזר. הילד גדל והיא שוב היתה בהריון.
ושוב ושוב חזר הסיפור על עצמו, הילדים גדלו ורציתי לגרשה, זה יפריע לשידוכים אמר אבא,
לאחר שכל ילדי התחתנו רציתי לגרשה, זה יפגע בנכדים, מה ירגישו? לאחר שהנכדים גדלו והתחתו ב"ה,
הגיע הזמן!!, זהו רבי אם לא עכשיו אימתי? להתגרש אבל מיד!!!!
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 12:51 |
|
| |
ספרן אני מסכים עם דבריך ואיני חושב שיש תובנות שניתן להפיק מסיפורי אינפלד,מידיעה אישית התובנות שצריך ללמוד מכאן ,הם לכל היותר כיצד קשה לה* להתמודד עם חייה ,ללא שום קשר לדת.אגב, ,בין החוזרים בשאלה ,יש כעין חוג ידידים ותמיכה,בין היתר כאלו המאורגנים ע"י אירגונים כדוגמת הלל.רובם מכירים זה את זה ורבים שומרים על קשרי ידידות ותמיכה בתוך הבדידות הניכור וההתנתקות ממשפחות וחברים בעולמם החדש.רובם ככולם התחילו את דרכם "החוצה"בסוף שנות העשרה ומעטים יותר התחילו את התהליך בשנות העשרים שלהם.למרות שאני נמצא "בסוגיה" בעשרים שנים האחרונות (בין היתר בתמיכה לשבים הביתה)לא נפגשתי עם יוצאים בשאלה בגילאים מאוחרים מעבר לסוף שנות העשרים.וודאי שאנשים מבוגרים בגילאי השלושים המאוחרות, והיו שייכים לקהילה כל שהיא ופרשו , הדבר היה מעורר גלים בקהילה שהיו שייכים אליה, דבר שלא מוכר לי ולא לאף אחד ממכרי .כך שאני נוטה להאמין שהתופעה היא זניחה ומאוד נדירה או קרוב לוודאי לא קימת .אגב ישנם רבים מהיוצאים שבשלב זה או אחר מתחרטים ומנסים לשוב ובמקרים רבים בשל שריפת הגשרים והמריבות גם המשפחה והחברים הם לא מסוגלים,והם במצוקה וניכור משתי העולמות. י
*הוחלף ביטוי לא מתאים
תוקן על ידי עצכח ב- 26/10/2009 16:54:54
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 13:18 |
|
| |
כפי שכתבתי -אתה טועה בגדול- אתה שופט ומסיק מסקנות רק ממה שאתה רואה סביבך. יש סביבה אחרת גם.
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 13:21 |
|
| |
קוגיטו,
[ לא היו אלה דברי הח"מ, אלא מובאה מדברי לונגען, אחד המנהלים של פורום בח"ח]
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 13:39 |
|
| |
ירוחם . אתה כדרכך מדבר מהרהורי לבך .לבריאות
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 15:13 |
|
| |
ירוחם
הוא מדבר על יוצאים בשאלה ואתה על חוזרים בתשובה. (לינקי הביא מדבריי ממזמן על הגיל.)
הוסרה תגובה למוחלף למעלה
תוקן על ידי עצכח ב- 26/10/2009 16:56:51
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 15:52 |
|
| |
בוגי
החוזרים בשאלה שלו= הם החוזרים בתשובה שלי.
אני מכיר כמה שגלחו את זקנם- אבל הם מסתירים זאת על ידי השערות שעל הפנים.
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 18:01 |
|
| |
כאלו יוצאים בשאלה שנשארו עם הזקן והפיאות (והציצית והתפילין וכו) יש באמת הרבה ואפילו גם בני שישים ומעלה. ובאמת אפשר להשתעשע עם גבולות הגיזרה של מילים ומושגים עד אין קץ.זה כף לא נורמאלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2009 11:18 |
|
| |
בגיל 30 ומעלה כמעט כל החרדים נשואים עם ילדים, מה שהופך את היציאה לקשה בהרבה עד בלתי אפשרית. מה יש כאן להתפלא?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2009 12:44 |
|
| |
באמת אף אחד לא מתפלא
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2009 07:06 |
|
| |
אמבר
לנימוק שלך הנכון מצטרפים גם הנימוקים הנוספים לגיל הבוגר: 1. גם מי שאין לו קשרים משפחתיים מחייבים, מושרש יותר בהרגלים שלו ו 2. גם אם הוא מעריך את החירות שב'חוץ', יש לו פחות 'ריתחת נעורים' לכל מה שנוצץ ב'חוץ'.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2009 13:45 |
|
| |
בוגי
אני מכירה בערך 2 נשים וגבר אחד בסביבתי הקרובה שהם מעל גיל 30 ואין להם בני זוג וילדים.
במצב עניינים כזה, הסיבות האחרות פשוט לא נחוצות (למרות שהן הגיוניות) כי לא מגיעים לזה.
נפגשתי אישית עם יותר מ 15 אנשים ונשים שחיים כחרדים והיו רוצים מאד לצאת, הם אינם מאמינים כלל, אבל לא יעזבו את בני זוגם וילדיהם.
אין ספק שהחברה החרדית עושה בחכמה כשהיא דואגת להשיא את הילדים בגיל צעיר ודואגת שתוך שנה הם יהפכו למשפחה עם ילד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2009 16:22 |
|
| |
אמבר. קרובת משפחה רחוקה שלי אמרה לי שהיתה רוצה לחזור בתשובה אבל בגלל הבעל והילדים המבוגרים היא לא יכולה לבד, אז כנראה שהסיבה פועלת לשני הכיוונים
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2009 17:00 |
|
| |
קוגיט, איך אתה משוה בין שני הכיוונים? בכיוון היציאה מתגלה רשות האל לעשות את מה שמוצאים לנכון ואז נכנסים גם שיקולים של טובת המשפחה, אבל בכיוון החזרה מתגלה צו האל שצריך ללכת למענו באש ובמים. אם כן מה פירוש 'היא לא יכולה לבד'?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2009 18:00 |
|
| |
בוגי זו היתממות, אני מכיר יהודי ממשפחה דתית (הוריו עלו מתימן לארץ) שהתחלן בצעירותו נישא והוליד ילדים, אני יודע בוודאות שהוא מעוניין לקיים על אורח חיים דתי בביתו אך לא יכול בשל התנגדות אשתו וילדיו.
|
|
|
|
|