בית פורומים עצור כאן חושבים

החוזרים בשאלה ומניעיהם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/11/2009 08:01 לינק ישיר 

אמשלום
אבחנתך חדה, אני כילד התוהה ובוהה על החוף, המנסה לפלס דרך לאנשהוא. והלוואי ויבוא הגל הראשון ויעלים את הקו הבלתי רציף והלא נהיר.

ולגבי התגובה היא לא נכתבה בסדר יורד, אלא נכתבה בשני שורות ותפחה עד למימדים הנוכחים, לכן זה קצת מבלבל, אפשר להתעלם מהסגנון והניסוח ולהתמקד בתוכן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/11/2009 08:11 לינק ישיר 

[מרכא,

נדמה לי שלא דיברתי על הסגנון אלא דוקא על התוכן...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2009 08:20 לינק ישיר 

אמשלום

אסביר לך את כוונתי בקצרה.

1.שאלו מה הם מניעיהם של חוזרים בשאלה.
2. האם יתכן שיש להם מניעים נעלים או הגיונים, או שהם שטופי תאווה ?

תגובתי : בסיס כל יהודי מאמין הוא שהתורה אמת אבסולטית, וכל אדם ששכל בקדקדו יודע "בוודאות" שהתורה אמת. אחרת לא היה ניתן להעניש בשמה [לא אנו ולא בי"ד של מעלה]

אם כך לא יתכן חוזר בשאלה ממניע כשר. שהרי הסכמנו שהתורה אמת ברורה.

ואני תמהתי גם על חילונים שיש להם אותו הידע כמו לחוזר בשאלה. מדוע הוא יופלה לטובה ?

אלה הם תורף דברתי לעיל, אם לא הבנת משהו אני לא אשם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/11/2009 08:33 לינק ישיר 

[מרכא,

אסביר גם אני -
ה"בסיס" האבסולוטי שלך אינו אבסולוטי כלל (בעיני). כיוון שאתה בונה עליו מגדלים, הרי הם כארמונות בחול, שכל גל קל יכול למחותם.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2009 08:35 לינק ישיר 

מהי לשיטתך המחויבות לתורה ומצוות ?

[את או אתה ? ]

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/11/2009 11:25 לינק ישיר 

השאלה היא איזו תורה ?ואלו מצוות? 

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2009 11:37 לינק ישיר 

[מרכא,

זוהי מחוייבות מתוך בחירה ("נעשה ונשמע", אם תרצה), שאין לה דבר עם "אמת", קו"ח עם "אמת אבסולוטית".]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2009 01:53 לינק ישיר 

אמשלום וירוחם

אני מכיר בתורה אחת, ובה מחויב כל יהודי באשר הוא, מאמין ולא מאמין, בוחר ואל בוחר.
מי שמפר את חוקי התורה, מסתבך בעולם הזה ובעולם הבא.

אם יש לכם מידע אחר בענין, אנא צרו איתי קשר בהקדם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/11/2009 10:09 לינק ישיר 

מרכא

האם באמת אתה מאמין שעם ישראל המקיים את התורה ואת המצוות, מקיימים אותה תורה ואותם מצוות,? משום אני יודע שזה לא כך.
בענין ההסתבכות-,  מי שלא מקיים ומסתבך בעולם הבא. אני לא יודע. אבל במי שלא מקיים ולא מסתבך בכלל    בעולם הזה, אני יודע שזה בדיוק להפך. נדמה לי כי גם אתה יודע שזה כך, אפילו איוב ידע.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2009 22:44 לינק ישיר 

מרכא_טפחא כתב:
אמשלום וירוחם

אני מכיר בתורה אחת, ובה מחויב כל יהודי באשר הוא, מאמין ולא מאמין, בוחר ואל בוחר.
מי שמפר את חוקי התורה, מסתבך בעולם הזה ובעולם הבא.

אם יש לכם מידע אחר בענין, אנא צרו איתי קשר בהקדם.

ברגע זה המצאתי עוד תורה אחרת
בה מחויב כל יהודי באשר הוא וכו'
ומי שמפר אותה מסתבך בעולם הזה ובעולם הבא

רק השאלה היא אם היא אכן נכונה?

אותה שאלה קימת גם על התורה שאתה מדבר עליה

כלומר:ברור שלעם ישראל יש תורה אחת [עם כי יש הרבה דעות מה היא כוללת וכיצד יש ללמוד אותה]
הויכוח הוא רק אם היא אכן נכונה?

מקסימו [אם אתה עדיין כאן]
מאוד נהניתי מהטענות שלך על החוזרים בשאלה
[על אף שעל חלק מהטענות יש לענות, אבל בגדול אתה מאוד צודק]

החופש לדעת [אם אתה עדיין כאן]
מהנסיון שלי אתה תפסיק להתחבט ולהתיסר [מנסיוני מדובר ביסורי נפש קשים במיוחד]
רק כשתגיע לסוף, כלומר שתסיק בוודאות שכל עוד אין הוכחה לאיזשהי אמונה היא כנראה לא נכונה
 [יש לחקור אם זה הנהגה או בירור, ונ"ל ששניהם אמת]
רק אז תינצל מיסורי הנפש
[אלא שאז יאמרו האומרים שרק בשביל להינצל מהיסורים הגעת למסקנא הזו, טוב שיאמרו מה אפשר לעשות]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2009 22:52 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[מרכא,

זוהי מחוייבות מתוך בחירה ("נעשה ונשמע", אם תרצה), שאין לה דבר עם "אמת", קו"ח עם "אמת אבסולוטית".]

שוב,
 השאלה היא רק אם אכן יש סיבה לבחור במה שאת בחרת
ונושא האשכול הוא:
 האם מי שלא בוחר בכך זה בהכרח בגלל שהוא שטוף בתאווה, או שיכול להיות שהוא החליט משיקולים עניניים שאין סיבה לבחור במה שאת בחרת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2009 10:40 לינק ישיר 

להאשים את כל החוזרים בשאלה - ביצרים ותאוות גופניות, היא אמירה של אנשים קטנים, שאינם יכולים להתמודד עם השאלות והתהיות הרוחניות שעמדו לפני החוזר.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2009 11:45 לינק ישיר 

זה לא רק שהם לא יכולים להתמודד

הם פשוט מעולם לא ניסו להתמודד

מי שיש בו קצת יושר אינטלקטואלי מיד מבין את זה
ויש הרבה חרדים עם יושר אינטלקטאולי , רק שמעולם הם לא העיזו לחשוב על הנושא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2009 13:08 לינק ישיר 

סדר,

אני יודע שככל הנראה מסקנת הלבטים היא המסקנה ממנה אני כל כך מפחד, אותה אני כל כך לא מעוניין לפגוש.
וזה בדיוק העניין כשאמרתי שאנשים מעדיפים להאמין.

אקח כדוגמה, את עצמי.

מאז שתולעת המחשבה העצמאית והסקרנית נכנסה בי, איני מוצא מנוח. אבל אם בשלבים הראשונים היו אלו רק תהיות, מהר מאוד זה נעשה להרבה יותר כואב ועוצמתי. וכאן נכנסה דילמת חיים קשה מנשוא: איך אפשר לחיות "חיים כפולים"? יש לי אישה שאני אוהב, ילדים, הורים, אחים, גיסים. חיים שלמים. לגדוע את הכול?

ואז לוחש אני אל ליבי: הס, הס. אולי פסוק מלהגות בשאלות שמובילות אותך אמנם אל מקום נכון יותר מבחינה תיאורטית, אך גרוע יותר מבחינה פרגמטית?

וסוף סוף, ממשיך ליבי לומר לי, כלום קשור אתה לעולם אחר מלבד לעולם היהודי - בו שוקעו מיטב שנותיך, בו הן מיטב ידיעותיך, בהם עשית כבביתך? לאן תלך? עדיף לך להאמין.

ואז, אתה פשוט בוחר להאמין במה שנראה לך אפשרי להאמין בו, (וזה כמובן עניין אינדיבדואלי), ובונה לעצמך מסגרת חיים. עד שגם היא תתמוטט...

ירוחם,
מסכים עם כל מילה.

הביטוי הזה - "חוזר בתאווה", שגם אני בעבר חזרתי עליו כמנטרה, שנאמר מפיו של כל חרדי מצוי בהתוודעו ל"חוזר בשאלה" נוסף - מעיד בעיקר על חוסר אונים במקרה הטוב, ועל טיפשות ובערות במקרה הפחות טוב.

יש, בהחלט. יש אנשים שהלכו לעולם החילוני בגלל שהוא יותר נעים מבחינות רבות. בעיני זה לחלוטין לגיטימי. אם העולם החרדי לא הצליח לשכנע אדם מסוים לקבל עול של משהו שהאדם ההוא מאמין בו, הכישלון הבלעדי הוא של העולם החרדי.

אבל רבים מהם אנשים שמפקפקים בעקרונות יסוד של היהדות החרדית, ושהפקפוק מגיע אליהם בעל כורחם, שהם מנסים להילחם בו, שהם רואים בו קללה, שהיו מעדיפים שה"תולעת" לא הייתה נכנסת בהם...

אמת הרבה יותר מוחלטת והרבה יותר חזקה מעיקרי האמונה היהודיים היא העובדה ש"מתפקרים" רבים מאוד, מאוד!, עשו זאת מתוך יושר פנימי שהוא עמוק וטהור פי עשרת מונים  מאנשים רבים (כמוני) שבוחרים להשאר בעולם ההוא לא מסיבות טהורות, אלא מסיבות של נוחיות, סיבות פרגמטיות לחלוטין... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2009 13:50 לינק ישיר 

החופש לדעת

וכבר כתב עגנון- המרבה לשאול מרבה לו שאול, החיים זה לא פיקניק בעיקר לא החיים הרוחניים, וזה מה שנותן את הענייו בחיים.

הגל-  כתב- באם יבא אלי אלוקים ובידו הימנית יחזיק את האמת המוחלטת, ובידו השמאלית את הרצון לדעת ואת הספקות. ויאמר לי בחר בני!- אכרע ברך ואומר- תן לי בחסדך ריבוני את מה שבידך השמאלית.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > החוזרים בשאלה ומניעיהם
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 53 54 55 ... 73 74 75 לדף הבא סך הכל 75 דפים.

bholext