בית פורומים עצור כאן חושבים

החוזרים בשאלה ומניעיהם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/1/2010 22:03 לינק ישיר 

מרכא_טפחא כתב:
מקס
טומי לפיד לא מעניין אותי.
יש בעיות בחברה החרדית, וצריך לטפל בהם, עם טומי לפיד או בלי. גם אם היינו אי חרדי בין מוסלמים, עדיין בעיות טעונות תיקון, לא כל דבר נמדד ביחס לאחרים.

לענין נתוני הילודה, משובב נפש !  ברוך ה' כן ירבו מתוך הרחבת הדעת מכל הבחינות !

אך אין זה בנתון זה לראות נצחון הרוח החרדית על העגלה הריקה, זה נצחון הרחם.. כמו נצון הרחם המוסלמי באירופה, זה לגיטמי , כלפינו זה משמח מאוד, אך אין זה נתון שאמורים לנפנף כנצחון לדרך.

צדיק:
זה עצם הענין, שאין לנו ענין בנצחונות,
יש לנו ענין להיות אנשים טובים ולקיים את מצוות האלוקים ביתר הידור,
ואנו מצליחים בזה עם כל הבוז שאנו מקבלים, אפי' מאחיינו היקרים,

לגבי הצריך תיקון ?
זה יבוא ממבקרים אמתיים ומהדורשים את טובתיינו באמת,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 22:53 לינק ישיר 

maxmen כתב:

ושאני שאלתי מה קורא עם הנושרים ?
כולם אמרו שזה לא משפיע על התוצאה הכללית,
כלומר התופעה זניחה ביותר,

אחרי מחשבה הגעתי למסקנה, שכל הקהילות במדגם לא הימצו "בעלי תשובה" בקהילתם
ולכן התופעה זניחה אצלם,

לסיכום: הקהילות, במיוחד אשכנזיות, צועדים בשקט ובביטחון, ומכפילה את עצמה בכל חמש עשרה שנה,

נדמה שאינך שם לב כי אומנם היתה הכפלה, אולם היא נבעה מההצמדות לעורק החיים הכספי של יהודי חו"ל והחברה הישראלית. כיום יהודי חו"ל פחות עשירים ובישראל ב"ה יש פריחה כלכלית. אולם ברגע שפריחה זו תמצה את עצמה או שלא תצליח (ואולי תסרב) להמשיך ולהחזיק את הציבור החרדי, יעלה הבטחון עליו הנך כותב. באותו המועד תזכה לראות מחדש את חיי היהודים בין שני מלחמות העולם, כאשר כמות היוצאים החוצה עלתה על כמות הנותרים בדת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 23:07 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
מקס
מה היה בין מלחמות העולם? בשנות קום המדינה? המדגם שלך חלקי מדי.

בעלבעמיו: היקר

עכשיו תורי לומר, לא ירדתי לסוף דעתך,

נכון שסבלנו גם ברוח וגם בנפש, בזמן המלחמות וגם אחרי זה, וגם בקום המדינה,

אבל אי אפשר לזלזל בנס הגדול שקרה וקורה לנו במשך הששים שנה האלה,
ואני כמעט מתחיל להאמין לירוחםשמ: שהמשיח כבר כאן,

הבית ישראל מגור אמר פעם, שאצלו בטיש יושבים חייבי כריתות, (זה היה לא מזמן ששים שנה בערך)
כלומר, לא היה לו עם מי לבוא לטישים שלו,
ואיפה הם היום ? כמה מונים כהיום חסידי גור ? ידוע לך ?

אדמו"ר מסטמר התחיל מאפס, הוא לקח כמה יהודים מוכים מהשואה, והצליח להרים מהם אימפריה ענקית,

הישיבות הליטאיות ? התחילו עם משפחות תיכונסטיות,
ואיפה הם היום ?

הרב עובדיה ? התחיל משכונת הבוכרים בירושלים, אתה מכיר קצת את המקום ?

כך כל החסידויות, "בעלז" בגאולה ? כמה אנשים התפללו שם אז ?
"קרלין" ? השטיבלע בשכונת בית ישראל ?
"באיאן" ? הקלוז בבתי אורנשטיין ?
"תולדות אהרן" התחיל עם כמה חנונים, נדמה לי עשרה ולא יותר,
"דושינסקי" התחיל עם כמה הונגרים, ועוד כמה מאוכזבי בעלז, ואיפה הם היום,
"מתמידים" התחיל עם חברת תהלים, פלוס כמה נערי רחוב, ולאן הם הגיעו היום ?
אני יכול לעבור גם לבני ברק, אבל העיקרון מובן, אני חושב,

מה שמעניין בכל הסיפור החרדי ? היא שכל המגזרים הלוחמניים, כמו נטורי קרתא וכל אלה ? 
לא נשאר כמעט זכר,
וכך היה גם מצד הציבור הכללי, בתקופת "בגין" לא הייתה כזה שנאה בין האחים,

לדעתי מאז תשמ"ט המלחמה הגדולה בתוך המגזר, גרם להתחלת הנשירה העכשווית,
והם הם הגורמים נזק ושנאה מטורפת למגזר שלנו,

בוא לטייל ברחוב בזמן ההפגנות ותראה מי שם ? מי אלה המשתוללים ועושים פגרומים ?
מי אלה שמחלקים עלונים עם תמונות, והמבין יבין, (כן אלה שבשורת הפמיניזום בגרונם )
לא תראה שם אברכים שלומדים תורה כל היום, זה האמת לאמיתה, מה לעשות,
אני אומר להם כל הזמן,
חבריה, היה לכם קשה במגזר החרדי ? לכו תעשו חיים, מה אתם רוצים מאיתנו ???

טוב, ניסחבתי שוב כרגיל, מצטער  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 23:21 לינק ישיר 

מקס

ואתה רוצה לאמר כי השגשוג הגדול לישיבות ולצבור הגדול כדבריך שקרה לחרדים, במשך 60 שנה, של שלטון הציונים

ואתה עדיין לא בטוח שהמשיח כבר כאן? איזו הוכחה ניצחת צריך יותר, שהמשיח לא מצלצל- כי המשיח כבר כאן בתוכנו, ואנו אוכלים יותר נכון מנסים לאכול אותו כמו בימי חיזקיהו!

בענין התנהגות החרדים- זכני במצות ת"ת ולמד את הדף האחרון במס' סוכה, מעשה מרים בת בילגה- ולמה  נענשו הוריה וכל משמרת הכהונה של משפחתה! וספר לי מחר מה אתה אומר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 23:53 לינק ישיר 

שרפ כתב:
נדמה שאינך שם לב כי אומנם היתה הכפלה, אולם היא נבעה מההצמדות לעורק החיים הכספי של יהודי חו"ל והחברה הישראלית. כיום יהודי חו"ל פחות עשירים ובישראל ב"ה יש פריחה כלכלית. אולם ברגע שפריחה זו תמצה את עצמה או שלא תצליח (ואולי תסרב) להמשיך ולהחזיק את הציבור החרדי, יעלה הבטחון עליו הנך כותב. באותו המועד תזכה לראות מחדש את חיי היהודים בין שני מלחמות העולם, כאשר כמות היוצאים החוצה עלתה על כמות הנותרים בדת.

שרפ: היקר

תיאוריות לחוד והמציאות לחוד,

לא ל"בית ישראל" היה עשירים בהתחלה, וגם לא לסטמאר,
להפך הם דירבנו את חסידיהם לצאת לעבוד, (כמו שרק יהודים יודעים איך,)
והתוצאה הייתה שהם באמת נהפכו למיליונרים, 
הסטמאר צעק עליהם: מספיק לבכות על העבר, חייבים לבנות את כלל ישראל מחדש,
וכך הוא הצליח,

בתקופת של אחרי מלחמת יום כיפור היה אותו מצב, וממשלת בגין פתרה את הבעיה,
שמשפחת רייכמן פשטו את הרגל, נכנסו להרב שך זצ"ל לבכות,
הרב אמר אלוקים גדול והוא יעזור בדרכים אחרות, וכך באמת היה,

כהיום המשבר של הדירות: גור עשתה את המהלך החכם כבר מזמן,
בזמן האחרון גם בעלז עשו את אותו מהלך, (כלומר כל צד נותן רק 15000 דולר וזהו)
קרלין מתחילים להתיישב בטבריה,
עוד מעט זה יעבור גם אצל הקהילות הליטאות,

המשוואה עוני = נשירה
לא הוכיח במאה אחוז, אני מודה שהיה מקרים כאלה, 
רוב הנשירה נגרמת לדעתי, רק בזמן שאנו החרדים רבים ביננינו, (אני מדבר דווקא על המכובדים שביננינו)
כמו המחלוקת הגדולה בשנת תשמ"ט
(כבר שנים שאני טוען שזה היה התחלת הנשירה העכשווית ? ואף אחד לא רוצה לשמוע )
וכך קורא עכשיו בסטמאר,
תבדוק בכל מגזר חרדי, ותראה שאני צודק,
בכל מקום שהיה מחלוקת מלוכלכת, אחוזי הנשירה גדלה יותר מי הפופורציה הטבעית, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2010 00:36 לינק ישיר 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3856876,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2010 16:30 לינק ישיר 

על המובא בקישור הנ"ל   (יצחק נחשוני, אביו של הכותב)  :

אשכול הכופר של 'סוחר בינה'

מי אתה סוחר בינה? חרדי או חילוני?

בשום דיאטה שקבלנו על עצמנו, ומי שמכיר יודע שהיו לנו רבות שכאלה בחיים, לא עמדנו כפי שהצלחנו לעמוד בנסיון האחרון ובמשך ימים לא מעטים.

כבר למעלה משבוע שאנחנו מונעים את עצמנו וממש מתאפקים מללחוץ באמצעות ה'עכבר' על הכותרת המתפרסמת בקדמת הפורום של 'בחדרי חרדים' בנוסח "אני שוקל חזרה בשאלה. אשמח לשמוע דעתכם".
למעלה מ-13,000 גולשים נמשכו אליה בתהליך אל טבעי, הפוך משל הפרפר הנמשך אל האור, או הדבורה אל הדונג, אבל על המסך שלנו נשארה הכותרת הזו שחורה וחשוכה כפי שהופיעה מלכתחילה, ולא נתנו ידנו להחליפה אפילו לאפור.

אמש בא הבן קובי, ועשה את מה שבדיאטה לא ניתן לעשות – שבר את האיפוק במקומנו. הוא פירסם כתבה בynet על האשכול ובו סיפר על "המשבר האמוני" שפקד, כביכול, את בעל הכינוי "סוחר בינה" ועל הנסיונות הנואשים של חבריו הגולשים, שברגשותיהם הוא משחק, להניא אותו מכוונותיו.

"לא ברור האם הודעתו אמיתית או שנכתבה כמתיחה ברוח ימי הפורים, אך רוב חבריו הגולשים התייחסו אליה ברצינות גמורה" – כותב קובי בכתבה ומצטט בתוך ה'רזומה' של מי שאפילו כינויו מצביע על כוונותיו – סוחר בבינה: "כן, כן, אני נראה כמו כל אחד מכם - שחור ולבן, כובע גרביים וכמובן ציצית", הוא פתח בהבהרה "אני מאמין בבורא עולם ועד לא מזמן האמנתי בכל השטויות שאתם עדיין מאמינים: רבנים, איסורים, חומרות, דקדוקים, בקיצור – בולשיט".

אז לכל המוטרדים, כולל קובי שלי שאני יכול להעיד עליו כי אם הסיפור היה מציאותי והמאיים היה באמת חושב לחוזר בשאלה הוא היה מיצר על כך מאד, אני מוכן לתקוע את כפי שמדובר בפרובקציה זולה. 'סוחר בינה' הוא אפילו לא כאותו חולה נפש העולה אל הגג ומאיים להפיל עצמו כדי למשוך תשומת לב.

הוא כבר נפל מזמן...

אנחנו לא פסיכולוגים גדולים, אבל מקרי העבר מלמדים שה'מתלבטים' מהסוג ש'סוחר בינה' מנסה לדמות עצמו אליהם, מעולם לא שיתפו 13,000 איש ואפילו לא בודדים בהתלבטויותיהם. רק פרובקטיבים כמו ירון ידען או מובשוביץ, הזכורים שלא לטוב, השילו הכל מעליהם כפי שהגולש הזה מאיים לעשות: "את האשכול פרסמתי כשאשתי יושבת לידי, אנחנו שוקלים את כל צעדינו יחד, אשתי וילדי יבואו עמי לכל מקום"...

הפעם זו אינה תאורית הקונספרציה המוכרת ונפוצה אצל אנשי תקשורת, אלא משהו שאנו מוכנים לחתום עליו כעובדה: אחת מן השתיים – או שמאחורי האשכול הפרובקטיבי הזה עומד גוף ששם לו למטרה להעביר צעירים על אמונתם והוא עושה זאת בדרכים ערמומיות ומתוחכמות, או...שמאחורי הפרסום עומד אחד העסקנים האינטרסנטיים, המעורבים בליבוי 'מלחמות היהודים' האחרונות בתוכנו, הפועל בדרך זו לעצירת הבקורת נגדו ונגד חבריו. בשלב מסוים הוא יציג את ה'חזרה בשאלה' כאחת מתוצאות הבקורת הזו.

ותתפלאו, מבין שתי האפשרויות הפעם אנחנו הולכים על השניה.

איך אנחנו בטוחים כל כך בעצמנו ?

פשוט ענין של הגיון - לא יתכן שאותם דברים שאותנו הביאו דוקא להתחזק באמונת החכמים שבנו יביאו את 'סוחר בינה' להתפקר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2010 00:09 לינק ישיר 

השאלה האמיתית מה  מניעיהם של אלו שאינם חוזרים בשאלה. חברתיים? פסיכולוגיים? ברור שלא רק דתיים אמוניים, אם בכלל.
כחרדי אני לא מצליח למצא בן שיח שמוכן לדבר על הכל, אבל "על באמת". בלי הנחות יסוד, בלי מוסכמות, לפתוח הכל.
יש כאן מישהו שמוכן לכך?

תוקן על ידי ייתכן ב- 04/03/2010 00:11:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2010 00:13 לינק ישיר 

כן תתחיל בבקשה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2010 00:23 לינק ישיר 

סוגיית קיומו או אי קיומו של האל לא כ"כ רלוונטית לדת, כיון שכנראה אין אפשרות להוכחה חד משמעית בעניין. מלבד היות העניין עמוק מאד (והמעט שקראתי גרם לי להבין שלא ברור שבכוחי לפתור שאלה זו), גם לא בדיוק משנה אם האל ברא את העולם או שהעולם הוא אל. מדובר יותר במשחק מילים מאשר במשהו שניתן באמת להבינו.

כמי שחי חיים חרדיים מלאים, אני רואה על כל צעד ושעל כשלים לוגיים בדת (עכ"פ זו הקונוונציונלית) שכל אחד מהם בכוחו לגרום לספק חמור באשר לשיקול דעתם של המאמינים בדת.

אך לפני הכל אשאל שאלה פשוטה: האם מישהו מכיר אנשים שעברו מזרם לזרם בתוך הדת? (אני לא מדבר על מסתברסלבים או נערים מתלהבים). כל אחד בעצם "מאמין" במה שאביו לימדו. זאת אומרת שהדברים עצמם מעולם לא עמדו במבחן ביקורת אמיתי.

האם החז"א, חשב פעם ברצינות שאולי הכל הבל? או כפי שנראה מכתביו דיבר כל הזמן רק "מתוך הקופסא". איזה ערך יש בכלל לדיון מסוג זה? דיון רציני צריך להתחיל בכך שבהחלט יש אפשרות נוספת. (כפירה או כל סוג אחר של דת). אם בדורות הראשונים עוד עסקו בכך באופן מסויים הרי שבדורות האחרונים כל הדיון הוא "מבפנים" ואין התמודדות אמיתית עם השאלות החדשות והישנות

תוקן על ידי ייתכן ב- 04/03/2010 00:26:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2010 00:27 לינק ישיר 

אין כזה דבר חילוני

"איש לא יחכה לך עם קריאות 'שכוייח', איש לא יזמין אותך לעשות שבת (בחיק הטבע עם מנגל) נהיה אדישים למשברי האמונה שלך". הגולש "סוחר בינה" חשף ב"בחדרי חרדים" משבר אמונה, אריאנה מלמד מ-ynet  מנפצת לו ולחבריו כמה סטיגמות

אינני יודעת אם אתה אמיתי, מר "סוחר בינה", ובכל זאת – הדברים שהעלית באתר "בחדרי חרדים", ובהם הבעת רצון לצאת בשאלה וגם מבוכה לגבי הדרך המצפה לך – ראויים מאד לתגובה.

לצערך ולצערי, לא תמצא מדריך מפורט בעשרה שלבים ל"איך לעשות זאת נכון".

העדרו של מדריך כזה הוא הדבר הראשון שעליך להבין אם אתה מבקש להצטרף ל"תרבות החילונית": אין דבר כזה, תרבות חילונית. איש אינו מחכה לך שם עם קריאת "שכוייח" על שפתיו, איש לא יזמין אותך לעשות שבת (בחיק הטבע עם מנגל), ואין מנגנוני תמיכה שילוו אותך בדרך מן השטריימל למצחיית הבייסבול. כי אין גם "חברה חילונית" מאורגנת, ואין לה כל ענין אידיאולוגי במי שרוצה להצטרף לשורותיה: לא תחושת זכות ולא תחושת כוח, לא אושר גדול ולא הוכחה ש"ניצחנו". בניגוד גמור לחברה החרדית, לא נקבל אותך במאור פנים ולא בשאט נפש, אלא נהיה אדישים לגמרי למשברי האמונה שלך ולמחלוקות הקשות שהיו לך עם רבניך.

עד מהרה תגלה כי באשר תצא, תהיה לגמרי לבד, ותיאלץ לעשות משהו שמימיך לא עשית: לבחור.

לא רק את מידת האמונה או הספק שאתה יכול לחיות עימם בשלום, לא רק את שכונת מגוריך ואפשרויות הפרנסה שלך, אלא גם את כל מה שהיה ברור ובטוח ונוח בעולמך החרדי: קוד הלבוש שלך ונימוסיך, האופציות המעטות שהיו לך לבילוי זמנך הפנוי, עומקו ורוחבו של עולמך התרבותי, אופיו ומגבלותיו של החינוך לילדיך, ואם יישאר לך קצת זמן – גם השקפתך הפוליטית, פעילותך למען הכלל ומותגי המוצצים שתשעט לקנות באישון לילה בפארם הקרוב, בהיעדר גמ"ח יעיל לענין הזה ולעשרות עניינים אחרים.

אם תעבור בשלום את החרדות הראשוניות מפני העולם החילוני, תגלה שמה שמפחיד בו הוא בדיוק מה שהופך אותו למעניין יותר מעולמך הקודם. תחילה תתקשה להבחין בכך, כי חינכו אותך שכולנו בועלי נידות בעודנו צופים באח הגדול ותוך כדי גם בולסים שפן או שניים, אבל האמת מורכבת, מסובכת ומגוונת בהרבה: לרוב איננו חיים בקהילות הומוגניות, לרוב אנחנו יכולים לבחור את אורחות חיינו כרצוננו וגם לשלם את המחיר על בחירותינו, ואיך שלא תנסה לתקוע אותנו בתוך מארז הסטראוטיפים שבו צויידת כל חייך, תגלה שאנחנו פשוט לא מסתדרים יפה בשורה צייתנית, קשה לתייג אותנו וקשה עוד יותר להבין מה משותף לנו, לבד מן הבחירה שלא לשמור מצוות.

הפתעה: איפה יש יותר מאמינים?

להפתעתך המרובה תגלה שמספרם של המאמינים בקיומו של אל, כמוך, גדול ממספרם של אלה שמוכנים להשתעבד לו בדרכים המקובלות בחברה שלך. עוד תגלה שיש בינינו אנשים שיכולים לחוות חוויה דתית עמוקה מעצם קריאת פרק בתנ"ך, או הדלקת נרות, או אמירת קדיש – מבלי שנתחייב על עלינותה של החוויה הזאת בחיינו בכל מקום ובכל זמן. למרבה פליאתך, תלמד שקנטטה של באך יכולה להוביל אחדים מאיתנו לאותה חוויה ממש, כאילו באמת יש לנוצרים וליהודים אל אחד, והוא מנכיח את עצמו בתוצרי הרוח האנשוית, בהגות ובספרות ובאמנות ובמוסיקה. אם תרצה, תמצא אותו שם.

ואז צפויה לך הפתעה נוספת: לאל הזה – שמתגלה לעתים רחוקות באורח מתעתע בחייהם של החילונים – אין סוכנים, מתווכים, צבא עסקנים ופרשנים. אין היררכיה של מומחים לענייני אלוהים, ואיש-איש חוו אותו, או בוחר שלא לחוות אותו, ממש על פי רצונו-שלו בלבד.

כתבת בהודעות שלך שאתה ממשיך להאמין בקיומו של בורא עולם.

כאמור, זה אינו מעניינה של החברה החילונית כלל – והנה סוד יופיה: אמונתך, יאמרו לך חילונים, היא עניין שבינך לבין היושב במרומים לבדו. אמנם יהיו כאלה שיתווכחו איתך, ובפיהם טיעונים נאים ובלתי רלוונטיים לחלוטין מעולמה של הפלאונטולוגיה ומן הביולוגיה האבולוציונית, אבל עד מהרה יאבדו ענין וישאירו אותך שוב לבדך, מול הקונפליקט הגדול שלך בין אמונה לספק ובין מצוות-אנשים-מלומדה לרצון חפשי.

אם תגיע עד לכך בשלום, תגלה שלראשונה בחייך ניצבת בפניך אפשרות אמיתית של בחירה. כזו שמעולם לא היתה לאנשים שגדלו בתוך החברה שלך, כזו שבלעדיה אין משמעות לרוחו של היחיד, לאפשרות שלו להגשים את עצמו בחייו – וגם לאמונתו.

אינני יודעת מה תבחר, אם תבחר. בעולם החילוני, מותר לך לחיות עם הספק עד יום מותך ואיש לא יוכיח אותך על כך או ינסה לשכנע אותך שאתה טועה. גם עם הספק, כך תגלה, יהיה עליך לחיות לבד. זה המחיר שתשלם, וזו גם תמצית היופי של העולם החילוני – אם רק תוכל לראותה מבעד לסטראוטיפים ולפחד.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2010 01:16 לינק ישיר 

ייתכן:

1, למאמין יש את ההוכחה ועדות של אבותיו ורבותיו,
אתה כנראה שואל על הלא מאמין,

2, נכון בכל היקום יש כשלים לוגים, אפי' בכפירה\במדע, כבר אלפיים שנות כפירה ולא הגענו לכלום,
(אני ממליץ מאוד לקרוא את הספר הנפלא ועמוק האם אלוקים מתמטיקאי ?)
נכון שזה לא עוזר למאמין, אבל אין כאן סיבה רצינית לעזוב את הדת בגלל כשלים לוגים,
האם אתה יכול לקחת את הריזיקה להתכחש לאלוקים בגלל כשלים לוגים ??
מה תעשה אם תתברר שיש כן אלוקים, אז תתנהג כמו ילד ותאמר לא ידעתי,

3, מה פירוש מזרם לזרם ? אם טוב לו חברתית בזרם שלו אז הוא נשאר, ואם לא ? מחליף קהילה, בגדול זה קורה,
שאלתך כנראה האם לעבור מזרם לזרם בגלל חוסר אמונה בשיטה של הקהילה שלו ?
אז אני אגלה לך סוד, רוב רובם של החרדים לא מאמינים בשיטה של הקהילה שלהם עצמם,
והיות שאין בדרך כלל חרם על ספרים של הקהילה האחרת,
אז כל שמבקש חכמה יכול ללמוד כל שיטה\דרך שהוא בוחר לבדוק,
למעשה באמת כל חרדי שמבקש חכמה עושה כך,
להפך חז"ל אומרים כל הלומד תורה מרב אחד - אינו רואה סימן ברכה לעולם.

4, ברור שהחזו"א חשב כל החיים שלו עד רגע מותו, נראה לך שהיה טיפש ? 
למה אתה חושב שהוא היה צריך לכתוב בספריו את ספקותיו ?
אגב: לחזו"א היה לו ידיד קרוב שהוא עזר לו לכל המדעיים שהוא היה צריך לספריו,

5, לא נכון לומר כך, כל מי שרוצה לומד מה שהוא רוצה וכך נפסק בהלכה,
אתה כנראה מתכוון שבילדות לא לומדים, זה נכון,
אבל שילד גודל ומבקש חכמה ? אז אין מי שימנע ממנו ללמוד מה שליבו חפץ,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2010 01:29 לינק ישיר 

maxmen כתב:

אגב: לחזו"א היה לו ידיד קרוב שהוא עזר לו לכל המדעיים שהוא היה צריך לספריו,

ספר לנו קצת עליו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/3/2010 01:35 לינק ישיר 

זחלץ_קליח כתב:
ספר לנו קצת עליו

משהו לובין
אני באמת לא זוכר אני מחר הברר בשבילך,
מה אתה חושב ? שלמד בחידר על זוויות וכו'

תוקן על ידי maxmen ב- 04/03/2010 01:48:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2010 19:25 לינק ישיר 

מסתבר שהאשכול  של סוחר בינה גרם לדאגה בקרב הורים וכנראה יחזק את השמרנות החרדית בכל הנוגע ליציאה לעבודה:

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2763705&forum_id=771

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > החוזרים בשאלה ומניעיהם
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 60 61 62 ... 73 74 75 לדף הבא סך הכל 75 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.