| נשלח ב-14/10/2010 08:29 |
|
| |
אם דתית – זה כלול בחזרה בשאלה אם מוסרית – אולי חושב כי אינו מחוייב לחיות בסבל יומיומי למענם (מלבד שחיים כאלו לפעמים גם עבורם אינם חיים)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2010 11:37 |
|
| |
כאוב לי מאוד,
עוד אישה שאני מחבב אותה מאוד עזבה אותנו לצמיתות, היא ובעלה וילדיה, וחבל לנו כי הם מאוד מוכשרים ומוצלחים,
ושוב החברה שלנו הפסידה משפחה טובה, משפחה שיכול היה לעזור לנו לעשות את השינוי,
איך נופלו הגיבורים בתוך המלחמה, איך יכולתם לבגוד בנו הרוצים לשנות ולתקן, איך ריבונו של עולם,
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2010 12:15 |
|
| |
מה פרוש עזבה אותנו לצמיתות? מה פרוש עזבה? מה פרוש אותנו? מה פרוש לצמיתות? רק מות הוא לצמיתות!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2010 15:30 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2010 14:23 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2010 15:15 |
|
| |
הוא קבל אישור מהגדולים?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2010 17:52 |
|
| |
[לא יאומן,
מה הקשר של הכתבה בלינק שהבאת לאשכול הזה? הרי אין מדובר שם על יוצאים לשאלה, אלא על נוער שעדיין שייך לחברה החרדית?]
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2010 17:58 |
|
| |
אמשלום צריך להכריז רשמית על יציאה מהחברה החרדית?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2011 13:39 |
|
| |
הנקודה שהתחדשה במאמרו של גרילק,שלא כמו שתמיד טוענים,שחוזרים בשאלה קשור לחוסר בחום ואהבה,הוא מעלה סיבה נוספת,שלא מחדירים בילדים את המיוחדות שבחיי תורה ומצוות. יש בזה הרבה אמת,בגלל שגם אחד שגדל עם חוסר בחום ואהבה,ולכן הוא ממורמר על ההורים שלו,ואולי אפילו לא סובל אותם,ואולי אפילו לא איכפת לו מהצער שהם יצטערו בנטישתו את הדת,אבל אם הוא מרגיש חיבור חזק לדת,הוא יבין שבעזיבתו את הדת,לפני ההפסד של ההורים שלו הוא המפסיד הגדול והוא לא יעשה את זה. אני לא מבין רק מה מטרת פרסום המאמר הזה באכסניא המטופשת הזו,צו פיוס,ראשית כל העמותה הזו זה משהו טפשי וחסר הגיון וחסר תועלת,שנית,מה המאמר שלו יכול לעזור, תראו את התגובות "האוהדות"שהוא קיבל שם ותראו שהיה עדיף שינצור את מקלדתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2011 22:00 |
|
| |
למה החוזרים בשאלה פורקים גם את עול המוסר האנושי ? האם זה בגלל שמבחינה תפיסתית הם לא מוצאים טעם במוסר אנושי ללא יראת שמים? או זה נובע מהצורך לבעוט בהכל ? או אולי בגלל שהם חשים בודדים הם מתדרדרים לפשע? לדעתי זה מכל הסיבות כאחד
|
| נשלח ב-27/2/2011 22:07 |
|
| |
פראק כבר חלקתי בין יוצאים בשאלה ד"לים שאינם פורקים עול מוסר לחרדים. החינוך הד"לי סובר שדרך ארץ קדמה לתורה ולכן גם אם פורקים עול תורה אין זה מחייב לפרוק עול דרך ארץ. לעומת זה החינוך החקדי מבוסס על דברים המיוחסים לסטייפלער שמי שלא לומד תורה הוא רוצח ואין קיום למוסר ללא תורה ולכן כשפורקים עול יראת שמים פורקים גם עול דרך ארץ ודברים אלו אינם נאמרים לזכות החינוך החרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2011 22:12 |
|
| |
מכיר כמה חרדים שיצאו לתרבות דלית והם מוסריים הרבה יותר מהיותם חרדים, החרדיות לא תמי הולך יחד עם מוסר- לפעמים בדיוק ההפך.
|
|
|
|
|